Moederkracht

Ik praat nu alleen voor mezelf. Genoeg vaders zullen dit ook hebben, maar ik heb echt ervaren hoe het is als je ongelooflijke moederkracht naar boven moet halen en hoe krachtig dat werkelijk is.

Dan kunnen er bijvoorbeeld 10 mannen over je heen lopen die je allemaal tegelijk willen kwetsen maar als het om je kind gaat, wint geen 1 man het van mij.

Ik ben een tijdje weggeweest van hier, van Happy Single Moms. Ik moest vechten voor mijn kind. Ik als moeder zijnde wist wat mijn kind nodig had en heb alles op alles gezet om het mijn kind te geven. Omdat mijn zoon dat nou eenmaal verdient. En nu? Nu ben ik nog steeds een goede moeder, alleen één met opgeheven hoofd.

shell-979824_1920Mijn zoon had hulp nodig. Zijn vader is een goede vader maar überhaupt gevoel uiten kan hij niet.

Mijn zoon is kwetsbaar en gevoelig daarvoor. Hij krijgt woedeaanvallen als hij zijn gevoel niet kan uiten.

Het maakt me niet meer uit. Mijn zoon kan zich beter uiten, mijn zoon mag gevoelens uiten en mag zeggen wat hij denkt.

Hij is net zo belangrijk in deze wereld als een ander. Ik, als trotse moeder, heb hem daarbij de hulp geboden, zoveel ik kon. De rest wat boven mijn pet ligt, heb ik uit handen gegeven aan mensen die hem nog meer kunnen helpen. (Dat was ook een hele stap voor mezelf).

Ik sta soms nog steeds versteld van hoeveel kracht een moederinstinct bezit. We hebben allemaal verhalen en allemaal onze eigen problemen en sores. Maar als het op moederinstinct aankomt, zijn wij allemaal even krachtig. Dat vind ik zo ontzettend bijzonder. I love it.

Zie ook: Im back! Ik heb mijn dip overwonnen!

Herken jij bij jouzelf die moederkracht? Waaraan merk je dat? 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen