Moeders kunnen niet zonder een handtas!
13 juli 2016 
3 min. leestijd

Moeders kunnen niet zonder een handtas!

Kijk je wel eens op straat wat vrouwen bij zich dragen? Is het je nooit opgevallen dat jonge vrouwen bijna niets bij zich hebben en vrouwen met kinderen met grote tassen rondlopen? Of misschien moet je nu als moeder terugdenken aan de tijd in je leven toen je nog geen kinderen had. Nam je toen een tas mee? En wat nam je mee als je een tas meenam? Kijk op dit moment eens in je tas. Waarschijnlijk zit er heel veel spullen in van je kinderen. Volgens mij bestaan er geen moeders die zonder tas op stap gaan met hun kinderen. Moeders kunnen niet zonder een handtas!

Moeders kunnen niet zonder een handtas!

 

Sommige mensen klagen altijd dat ik een te zware tas bij mij heb, maar vergeten dat er niet alleen spullen van mij in zitten, maar ook van mijn kind. Ik zou niet zonder mijn tas kunnen.

Als peuter vind je het geweldig om een klein handtasje te hebben met eigen spulletjes erin. Al stelt het niks voor. Je voelt je een hele dame! Op de lagere school gebruik je een tas alleen om een lunchpakket mee te nemen. Op de middelbare school zie je tas meer als een last door de schoolboeken die erin zitten. Je stopt hem dan het liefst zo snel mogelijk in de kluis op school. Zodat je hem niet de hele dag hoeft te dragen.

Handtasjes gebruik je alleen als je uitgaat en dan het liefst zo klein mogelijk. Er moet alleen een lipstick, telefoon, geld en sleutels in kunnen. En als je gaat dansen met een man, geef je hem meteen af bij je vriendin. Later gaat een tas alleen mee naar je werk of als je met je vriendinnen de stad ingaat en dan gaat het hoognodige erin!

tassen1

Moeders kunnen niet zonder een handtas!

 

En dan wordt je moeder! En plotseling moet je van alles mee sjouwen! In mijn geval extra veel, omdat ik een kind heb, die niet zonder eten kan. En je moet top alles voorbereid zijn! Zakdoekjes, natte doekjes en pakjes drinken en eten gaat mee. Want een kind kan plotseling in de middle of nowhere moeten poepen en morst altijd of raakt weer iets aan, waardoor hij vies wordt. Je draagt kilo’s met je mee. Denk niet dat het veranderd als ze ouder worden! Denk niet dat het veranderd als ze ouder worden! Dan komt er ook nog speelgoed en een spelcomputertje bij.

En dan moet ik zelf ook wel toegeven, dat ik van mezelf al teveel spullen mee draag. Maar ik denk altijd bij mezelf, als ik vast kom te zitten in een lift, overleef ik wel een tijdje.

Iedereen in mijn vriendenkring, weten dat ik ook altijd van alles mee heb. Ze vragen niet eens of ik zakdoekjes en pepermunt bij me heb. Ze gaan er gewoon van uit dat ik het bij me heb.

Ik begin nu wel een beetje af te kicken om een overvolle tas mee te nemen. Flesjes water heb ik in de auto en voordat ik wegga kijk ik kritisch of ik iets thuis kan laten. Maar ik denk dat er nooit een dag gaat komen dat ik zonder tas wegga!

 

Herkenbaar? Deel het met ons en laat een reactie achter! Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen