Mom. And single. And happy.
27 juli 2016 
2 min. leestijd

Mom. And single. And happy.

Tjah, bloggen … hoe begin je eraan ? En dan nog voor happy single moms.

Ik ben dan wel happy. En single. En een mom. Maar of die drie daarom oorzakelijk met mekaar verbonden zijn, daar ben ik zelf nog niet uit. Het gaat meer om keuzes. Misschien niet in oorsprong, want ik heb er in eerste instantie niet voor gekozen om als single mom door het leven te gaan (en dat is dan ook weer een heel ander verhaal). Single blijven en me daar happy bij voelen : dat was wel een keuze. En dat is het nog elke dag. Want laat ons eerlijk zijn : simpel is het niet.

Het is elke dag opnieuw ervoor gaan. Elke dag opnieuw dat beetje extra doen.

Mom. And single. And happy.

Er niet onderdoor gaan. En aan de buitenwereld vooral tonen hoe vlotjes het allemaal wel gaat. Want niemand zit te wachten op een Whining Single Mom.

Er zijn momenten dat je ze zou kunnen slaan : de selfies-postende vrouwen in de gym, het beautysalon of tijdens hun maandelijkse meidenavond. Maar dan voel je ook weer wat medeleven, want zij beseffen de waarde niet echt van tijd. Het zomaar een uurtje alleen zijn met jezelf, je gedachten, …

De beste me-time die ik de laatste jaren heb gehad is als ik – na kinderbedtijd – in mijn meest foute pyjama en bijhorende fleecedeken achterover kan leunen in de sofa met een glas wijn. Vol goede moed een film opzetten, om dan een uur later in slaap voor het scherm te vallen.

En eigenlijk is daar ook niets mis mee. Want dat heb ik alvast in super temp
o aangeleerd : relativeren.

Het hoeft niet steeds flashy, romantisch of spectaculair te zijn.

Soms mag je ook gewoon achterover leunen. Al is de wereld wellicht nog niet klaar voor een selfies-overload aan foute pyjama’s en fleece dekens.

Over de schrijver
Reactie plaatsen