Na de geboorte een alleenstaande moeder
24 april 2015 
5 min. leestijd

Na de geboorte een alleenstaande moeder

Mijn naam is Maaike en ik ben de trotse alleenstaande moeder van een prachtige zoon Rick. Rick is 1,5 jaar. 

Lief klein wondertje geboren en eindelijk in ons leven,
wij gaan jou zoveel liefde geven. 
Een jaar geleden nooit gedacht,
dat wij zolang op jou hebben gewacht.
Zo vaak gedachten gehad, wij blijven alleen,
geen gezin om ons heen.
Maar jij klein mensje zo puur, zo gaaf, zo klein,
wij zijn zo blij dat wij nu jouw papa en mama zijn.

alleenstaande-mama-maaike-3Deze tekst stond op ons zelfgemaakte geboortekaartje. Dit was ook de waarheid, want na 4 miskramen en een verschrikkelijke zwangerschap met heel veel stress, waren we zo blij dat Rick er was. Ik had niet kunnen voorzien dat ik 4 weken na de geboorte van ons wondertje met de vader van Rick zou breken.

Ik kwam erachter dat onze relatie gebaseerd was op een hele hoop leugens. Als ik gelukkig zou willen zijn, dan zal ik voor mezelf moeten kiezen, want dit zou ook Rick rust geven.

Ìn die periode werd ik heen en weer geslingerd door emoties, aangezien ik net bevallen was. En daar sta je dan, alleen met je kind als alleenstaande moeder. Hoe moet ik dit in hemelsnaam doen? HELP! Helaas zijn de vader van Rick en ik niet op een prettige manier uit elkaar gegaan. Er werden mij leugens verteld, ik werd maanden getreiterd  en ik werd belachelijk gemaakt. Zelfs op mijn werk (ik werk in de zorg) lieten ze me niet met rust. In oktober 2014 bereikte dit alles een dieptepunt en ben ik gevlucht uit mijn woning. 

Als je dit verhaal leest, denken jullie vast, dit is niet zo’n positief verhaal. Maar niets is minder waar. In deze periode heb ik mezelf leren kennen, ik weet wat ik wil en waar ik voor ga. Ook heb ik mijn vrienden leren kennen, dit was niet altijd even leuk, ik heb er menig traantje om gelaten. Maar dit heeft me nu wel gebracht tot waar ik nu ben. Ik heb een duidelijke visie en missie in mijn leven ontwikkeld.

Ik moet bekennen dat dit hele verhaal mij soms erg onzeker maakt en dat mijn vertrouwen in de mensheid soms heel laag is. Toen een leidinggevende tegen mij zei, dat ik ook goed voor mezelf moest gaan zorgen en wat aan mijn vertrouwen in de mensheid moest gaan doen, kwam het keerpunt. Ik ben gaan praten en dat is erg prettig geweest.

Het belangrijkste in mijn leven is natuurlijk Rick. Ik lees veel stukjes bij happy single moms over de vader. In mijn blog wil ik jullie meenemen in de keuzes die ik maak.

Mijn eigen gevoel na alles wat is gebeurd zet ik uit. Wat heb ik eraan dat ik mij boos, verdrietig en ontzettend genaaid voel? Waar het hier om draait is Rick. Het maakt niet uit wat ik van de vader van mijn zoon vind, Rick heeft een vader nodig.

Een vader die hem leert scheren, een vader die hem mannen dingen leert en die ook van hem houdt. Het proces van vergeven, van loslaten en vertrouwen wil ik graag met jullie delen. Ook de successen die ik meemaak wil ik graag met jullie delen, het is vallen en opstaan.

De afgelopen tijd heb ik mij zo intens gelukkig gevoeld, ik heb een wondertje in huis, een klein minimens wat een evenbeeld van mezelf is. ’s Morgens word ik met een lach wakker en ’s avonds ga ik met een lach naar bed. Want ik ben dan misschien een alleenstaande moeder, maar alleen ben ik niet!!!!!!!! Nooit zal ik alleen zijn, altijd zal er iemand zijn die naast me staat. Ik zal me nooit alleen voelen, want daar is hij! Mijn droom, mijn wereld mijn leven, mijn ontzettend stoere bink! Ik wist niet dat je zoveel kon houden van iemand!

Single mom zijn is soms best een uitdaging, bijvoorbeeld werk combineren met het ouderschap en de uitdaging van het co-ouderschap. Maar als ik dan denk aan zijn eerste woordjes die hoorde, de eerste stapjes die hij zette en de knuffels die van hem krijg, dan is het toch een geweldig wonder! Had jij dat ooit gedacht, dat zo’n klein wondertje je leven zo intens kan veranderen? Ik niet en daar wil ik in mijn blog ook meer over vertellen.

Alleenstaande mama Maaike 1

Kortom;

Nooit gedacht en nooit geweten,
dat ik een happy single mom zou heten.
Maar de wereld ligt aan mijn voeten en het draait niet meer alleen om mij,
in mijn leven is er een heel klein lief mensje bij.

 Liefs Maaike

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 24 Apr 2015

Heel mooi verwoord, en wat een prachtig gedichtje op het einde!

Anonymous
Door

Anonymous

op 24 Apr 2015

Hey Maaike, Wat ontzettend goed van je dat je jouw eigen pijn opzij hebt gezet voor het belang van je kind, dat vind ik erg bewonderenswaardig! Ik kijk er naar uit om meer te lezen over jouw uitdagingen en hoe jij negatieve dingen in je leven ombuigt naar positieve! Ik denk dat je daarin een groot voorbeeld kunt zijn! Liefs Myra

Anonymous
Door

Anonymous

op 24 Apr 2015

Tnx dames lief van jullie !!!

Anonymous
Door

Anonymous

op 24 Apr 2015

Hier ook een web van leugens en bedrog van zijn kant. En ja ook ik wil dat mijn zoon een vader heeft maar wel eentje die zonder leugens dit kan doen en ik vind t lastig om daarop te vertrouwen. Maar ik ben ook nooit alleen en Door mijn zoontje zie ik Hoe Gelukkig en gezegend ik toch ben. Ik heb de juiste keuze gemaakt

Anonymous
Door

Anonymous

op 25 Apr 2015

teigetje, ja dat is idd herkenbaar !!!! het vertrouwen na me ex toe is niet goed. maar dat slijt, langzaam en altijd houd je in je achterhoofd wat er is gebeurt, maar ik vind Rick het belangrijkste probeer het dan maar in zijn ogen te bekijken. goede afspraken zijn hierin helpend

Anonymous
Door

Anonymous

op 24 Apr 2015

Zo is het je concentreer je nu op alle belangrijkste :) trotse mama Mooie gedicht ook topper!

Anonymous
Door

Anonymous

op 26 Apr 2015

Hoi Maaike, Wat een kracht gaat er van je uit! En wat een heerlijk binkie heb je. Mooi om je verhaal te lezen. Benedit

Anonymous
Door

Anonymous

op 26 Apr 2015

hoi benedit !!!! heel erg bedankt !!! jou verhaal was ook heel bijzonder !!! weet nu eindelijk hoe je moet reageren op een blogg hahahahah. ik zie uit na je volgende blogg

Anonymous
Door

Anonymous

op 26 Apr 2015

En dat is de kracht van ouder zijn, je eigen ego opzij durven te zetten. Zo te lezen ben je een echt voorbeeld voor velen. Heel veel geluk! Lfs, Jootje

Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Mar 2016

Ook hier na 6 weken een alleenstaande mama geworden sinds vandaag.. vanuit belang van mijn meisje! Meid ik voel precies wat jij voelt!

Anonymous
Door

Anonymous

op 25 Mar 2016

Jeetje meid wat heftig zeg en nog zo pril !. wens je veel sterkte en als je ergens over wil praten je mag altijd contact opnemen

Reactie plaatsen