Na de scheiding weer verliefd
23 juli 2015 
2 min. leestijd

Na de scheiding weer verliefd

Onze trouwdag was, by far, de mooiste dag van mijn leven

We trouwden in een prachtig klein kerkje aan de kust. Samen met mijn vader liep ik hoogzwanger over de rode loper naar binnen waar een van Nederlands bekendste musicalsterren voor ons zong. Mijn liefste vriendinnen waren getuige, onze kleine familie was compleet en er stond die dag geen wolkje aan de strakblauwe hemel. Met een klein vliegtuigje vlogen we naar Texel om samen met onze dierbaren te lunchen. Het leek het begin van een sprookje.

Maar zoals Marco Borsato al zong, het einde van een relatie gaat over kleine misverstanden en grote desillusies

Zakelijk waren we allebei behoorlijk succesvol, mede door onze sterke karakters. En die sterke karakters bleken vaker te botsen dan ons lief was. We waren niet in staat om te leren van elkaar en zo allebei een beter mens te worden vochten we elkaar regelmatig de tent uit. Afgewisseld met passievolle periodes waarin we juist heel close waren en overtuigd van onze liefde voor elkaar en voor ons gezin.

“Jij hebt vast een hele lading piloten achter je aan” zei Ex weleens. En dat was ook zo. Ik kwam erachter dat ik nog best goed ‘in de markt’ lag en ook werd ik weleens uitgevraagd door een leuke passagier of door iemand op een netwerkbijeenkomst. Toch moest ik daar niks van hebben. Een nieuwe man in mijn leven? Nee, nog maar even niet. Genieten kon ik, van de hilarische verhalen van mijn vriendinnen en hun avonturen met internetdaten. Zelf zag ik dat leuren met mezelf totaal niet zitten.

En op een dag, onverwacht, werd ik verliefd

Op, hoe cliché, een hele leuke piloot. Ik had hem jaren terug al ontmoet en ineens was er de klik en kwamen de vlinders. Ik was na de scheiding weer verliefd, voor het eerst! Het was een leuke tijd, waarin ik me ‘on top of the world’ voelde. Toch werd het geen serieuze relatie. Beide hadden we nog teveel bagage en waren onze levens lastig te combineren. Ik kon me niet 100 procent geven en gunde hem iemand die dat wel kon.

Ik leerde dat een man wel warm en empatisch kan zijn, spontaan en lief. En zorgzaam! En we hadden lol samen. De dingen die ik in mijn huwelijk zo had gemist werden door deze leuke man ruimschoots gecompenseerd. Mijn vertrouwen in de liefde werd door hem hersteld.

” Don’t look for love, let love find you”

Liefs, Liz

Hoe was jouw eerste ervaring weer met de liefde? Je kunt je bericht hieronder op de pagina achterlaten, dank je wel! 

Over de schrijver
Reactie plaatsen