Nationale buitenspeeldag
10 juni 2015 
3 min. leestijd

Nationale buitenspeeldag

Geen excuus voor je kind(eren) om binnen te blijven vandaag, want het is weer Nationale Buitenspeeldag deze woensdag 10 juni! Wellicht dat je er al iets van mee hebt gekregen als je kind graag televisie kijkt. Televisiezender Nickelodeon sponsort namelijk dit evenement dat sinds 1994 georganiseerd wordt door Stichting Jantje Beton.

Tegenwoordig wordt er steeds minder buiten gespeeld, mede door de opkomst van alle beeldschermen. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen, al is het maar voor 1 dag. Daarom gaat vanmiddag tussen 13:00 en 17:00 uur bij Nickelodeon het scherm op zwart. Geen televisie vanmiddag en dus een duidelijk signaal om naar buiten te gaan. Veel organisaties, zoals sportverenigingen, maar ook scholen en buitenschoolse opvang organisaties organiseren vandaag buitenspeelactiviteiten. Op de website van de buitenspeeldag vind je een kaart met locaties bij jou in de buurt waar jouw kind straks al zijn/haar energie kwijt kan.

Uiteraard vinden wij van Happy Single Moms het ook erg belangrijk dat (onze) kinderen buitenspelen en niet alleen vandaag. Om je inspiratie en tips te geven welke leuke activiteiten er te doen zijn hebben we een e-book geschreven en deze kun je hier gratis downloaden.

Nationale buitenspeeldag

 

Hier alvast de 5 leukste buitenspeeltips uit het e-book:

1. Speurtocht in het bos:

Staatsbosbeheer biedt leuke speurtochten voor alle leeftijden aan op www.staatsbosbeheer.nl

2. Picknicken in het park:

Hiervoor heb je nodig: drankjes en hapjes Ontbijten of lunchen, moet je thuis ook doen, waarom niet gezellig picknicken in het park. Bereid thuis met je kind het ontbijt of de lunch voor. Dit kunnen gewoon boterhammen zijn, maar je kunt natuurlijk ook lekkere hapjes maken. Doe het eten in een mandje of tas en op naar het park!

3. Maak een tent:

Maak met touw, dekens en wasknijpers een tent. Breng eten en drinken naar de tent en geniet samen met je kind(eren) van het bouwwerk. 

4. Hinkelen:

Hiervoor heb je nodig: stoepkrijt en een steentje. Van het stoepkrijt kun je een hinkelpad maken. Zeg op welk vak je het steentje gaat gooien. Probeer het steentje op het goede vak te gooien. Heb je raak gegooid? Dan moet je ‘een’ overslaan met hinkelen en naar twee gaan, totdat je bij 9 of 10 bent en dan ga je weer terug. Als je weer op 2 staat, raap je het steentje weer op en spring je over 1 heen. Als 1 gelukt is, mag je het bij 2 proberen, dan met 3 enzovoort. Als je mis hebt gegooid is de andere aan de beurt. Diegene die het eerste bij 10 is, heeft gewonnen.

5. Maak een kijkdoos:

Hiervoor heb je nodig: een schoenendoos, lijm, spulletjes uit het bos of park, crêpe papier (of gekleurd papier) en eventueel magazines of folders. In de kijkdoos kunnen kinderen hun eigen fantasie laten leven. Til het deksel van de schoenendoos af en maak aan de korte kant met een mesje een ‘deurtje’ (het kijkgaatje). Knip of snij uit het deksel van de schoenendoos een rechthoek of vierkant en plak hier het crêpe, doorzichtige of gekleurd papier overheen. In de kijkdoos zelf kunnen de kinderen een creatie maken van de spulletjes uit het bos. Deksel erop en kijken maar! 

Wat vinden jouw kinderen leuk om buiten te doen? Je kunt je reactie hieronder achter laten, dank je wel! 

Over de schrijver
Reactie plaatsen