Net verhuisd als single mama
30 mei 2016 
4 min. leestijd

Net verhuisd als single mama

En dan begint je nieuwe leven als single mama. De kinderen hebben hun intrede gemaakt in hun nieuwe kamertjes, alle dozen zijn uitgepakt, en alle spulletjes staan op hun plek. In mijn geval was het wel een flits-verhuizing. In drie weken klussen en verhuizen. M’n ex verweet me dat ik alleen maar weg was en ons gezamenlijke huis gebruikte als hotel. En aan de andere kant liet hij me weten dat ik zo snel als mogelijk het huis uit moest. En dus ging ik als een razende met de verfrollers door het huis. Echt mooi was anders, maar het was in ieder geval iets…  

Moe maar voldaan keek ik na de verhuizing om me heen. De gordijnen moesten nog komen en ook hing er niks aan de muur. De meeste meubels waren achter gebleven maar ik was toch blij met alle gekregen spullen en meubels van marktplaats.

Ik hoorde de deurbel. Daar stond mijn ‘nieuwe’ buurman op de stoep. Toen ik de sleutel had gekregen had ik even kort kennis gemaakt met de buren. Nu kwam hij even vertellen dat zijn vriendin vertrokken was en dat hij ook weer alleen was. Flabbergasted keek ik hem aan en er rolde er nog net een ‘wat vervelend voor je’ uit mijn mond. Daarna vroeg ik me serieus af wat ik precies met die informatie moest.

ring-the-bell-341017_640Dat werd me al gauw duidelijk. De volgende dag stond hij op de stoep of ik wist hoe een (lees: zijn) Tom Tom werkte. Een dag later kwam hij vragen of ik toevallig nog koffiemelk had, en we moesten gauw even een bakkie doen om kennis te maken. Oja en of ik zin had om een keer met hem en zijn maten mee op stap te gaan. Ook stond hij zo ongeveer elk uur aan de voorkant van het huis een sigaretje te roken. Niet bij zijn voordeur, nee, bij de straat, half voor de schuur, zodat hij precies door mijn keukenraam naar binnen kon kijken. Ik kreeg zo’n flauw vermoeden dat het precies zijn bedoeling was.

Het was me toch al opgevallen dat zodra mannen in de gaten hebben dat je weer op de ‘markt’ ligt, je ineens een stuk interessanter bent. Getrouwd of niet getrouwd, wel of geen partner, dat doet er niet toe. Zakelijke mailtjes kregen ineens een heel ander slot stuk. In plaats van vriendelijke groeten, werd dat al gauw iets anders of zelfs XXX. En steevast begint de mail met hoe goed ik er uitzie, dat ik zo straal of zelfs dat we gauw iets moeten afspreken voor een bakkie.

Ja hoor, dat bakkie. Toen ik net gescheiden was, dacht ik nog echt dat ze koffie wilden drinken en gezellig wilden kletsen. Hoe naïef Maar ik was er al heel gauw achter dat het niks met koffie drinken te maken had. Bij de voordeur werd het een ware ‘hoe ontkom ik aan die kus-actie’. Ondertussen ken ik de one-liners precies en prik ik feilloos door die mannen heen. Alsof het op je voorhoofd staat ofzo…

Maar goed, die buurman. Zodra ik de deur uitliep, kwam hij ook toevallig naar buiten. Als ik thuis was, stond hij een paar keer per uur te roken en bijna elke avond stond hij met een nieuwe smoes voor mijn deur. Achter de bank duiken had geen zin, ik had tenslotte geen gordijnen.

smoking-685656_1920Op dag nummer zoveel was ik het zat. Er moest iets voor dat raam hangen. Aan een nieuw leven beginnen is echt heel duur. De inboedel gaat namelijk door de helft. Dus zo kwam het dat ik wel bestek had, maar dat alle keukengerei bij mijn ex in de keukenla was blijven liggen. Een blik soep openkrijgen zonder blikopener is echt niet gelukt en strijken zonder strijkijzer is ook best lastig. Zo bleef de stofzuiger achter maar had ik gelukkig wel de wasmachine. Op sommige dagen reed ik wel honderd keer naar de bouwmarkt voor gereedschap. Dat je weer terug moet omdat je de verpakking niet open krijgt zonder stanleymesje, zo dus. Het geld vliegt je portemonnee uit dus eigenlijk had ik helemaal geen geld meer om iets voor dat raam te hangen.

De laatste tientjes voor die maand gaf ik uit aan een paar mooie witte houten luxaflex. Uiteraard vlak voor sluitingstijd weer die bouwmarkt in. Het paste net niet voor mijn raam en ik moest twee stuks luxaflex kopen. Eenmaal thuis maakte ik met mijn nieuwe stanleymes, die toch echt het handigste was voor al die tie-ribs, de plastic doos open. Uhm….een zaag….help!

Over de schrijver
Reactie plaatsen