Een nieuw begin voor mijzelf
29 april 2016 
3 min. leestijd

Een nieuw begin voor mijzelf

Allereerst wil ik mezelf even voorstellen. Ik ben Anna-Marie, 34 jaar jong en trotse moeder van vier zonen. De leeftijden van mijn zoons zijn 16, 12,11 en 6 jaar. Hoe is het om er alleen voor te staan?


Iedereen heeft wel eens een knuffel nodig of een arm om zich heen en de bemoedigende woorden “het komt allemaal wel goed”. Na jarenlange relaties te hebben gehad en van drie mannen een kind te hebben gekregen ben ik op het punt in mijn leven beland dat ik echt denk: “Wat is liefde?” En werken… Hoe doe je dat allemaal met vier jongens is huis? In mijn reis naar werk, scholing en ook nog wat tijd voor mezelf, neem ik jullie daar graag in mee.

Ik hoor vaak alleenstaande moeders roepen ‘ik ben vader en moeder in een’. Ik zie het echter als een zegen dat ik alle taken alleen op mij mag nemen.
Toch werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt dat je niet alles in je eentje kan. Net toen ik dacht alles te hebben wat een mens nodig heeft. Zoals een baan, want ik had op mijn 33e mijn MBO diploma gehaald.

Een mooie baan in het vooruitzicht aan de andere kant van het land. Daar zou ik ook weer een opleiding gaan volgen, een leuk huis op het oog en toen gebeurde het…

Mijn zoontje van 10 jaar moest opgenomen worden op een groep en onderzoeken moeten uitwijzen of er een psychose in het spel is. Dan zakt even de

En daar sta je dan… Alleen! Niet wetend of mijn kindje weer thuis kan komen wonen ben ik begonnen aan me reis om ervoor te zorgen dat hij in een stabiele situatie terug komen.

Sinds ik zoveel voor mijn kiezen kreeg ben ik begonnen met mediteren. Ik wilde mij niet zielig of alleen voelen. Ik had rust nodig! Ik begon heel

Een nieuw begin voor mijzelf

Een nieuw begin voor mijzelf

enthousiast en kocht een yoga matje en ging aan de slag boven op mijn slaapkamer als de kinderen naar school waren. De eerste keer was vreselijk onwennig en zat ik meer te puffen of het al klaar was dan daadwerkelijk mijn hoofd leeg te kunnen maken. Na een paar keer oefenen, want mediteren is oefenen, voelt het of ik ontzettend positief ben geworden en de wereld weer aan kan. Daarnaast begon ik met yoga. Opeens had ik spieren waarvan ik niet wist dat ze bestonden.

Tegenwoordig probeer ik ontzettend naar mezelf te kijken en te groeien voor mijn kinderen. Ik denk oprecht dat ik een goede moeder ben! Keuzes maken zijn niet altijd gemakkelijk, maar altijd naar je kind en jezelf kijken is belangrijk. Durf ook kritisch na jezelf te kijken en wat kan jij er aan doen om er nog beter voor je kind te zijn. Want laten we eerlijk zijn, voor hun doen we het uiteindelijk toch…?

Een nieuw begin voor mijzelf. Hoe heb jij de kracht gevonden om weer terug tot jezelf te komen when times got rough? Anna-Marie deed het op deze manier. Laat je reactie hieronder achter.

Als je behoefte hebt aan misschien wel afspreken met een vast groepje in jouw omgeving, maar weet je niet hoe je deze single moms vind? Ga dan naar de besloten community van HSM: http://community.www.nieuw.happysinglemoms.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen