No strings attached

Het is leuk en handig, spannend en meer dan wat sexy ondergoed hoef je niet te investeren. De seksrelatie. No strings attached. Friends with benefits. Fuck buddies. You name it, de basis is simpel: je hebt je favoriete bed-workout binnen handbereik en kunt vervolgens weer verder met de orde van de dag, zonder de zorgen of twijfels van een relatie. Zou het echt zo makkelijk zijn of zit er een addertje onder het matras?

De Basis

Deze sportieve-relatie zal voornamelijk draaien om de seks. De onderwerpen hoor je luchtig te houden en met name over de activiteiten in bed. Wat is je favoriete positie? Of zoals Beyoncé zou zeggen “rock it ‘till it waterfalls”. Je hoeft niet te verwachten dat je partner in crime zal vragen naar je favoriete kleur of je wensen en dromen. Los van de fysieke activiteiten is er dus weinig dat jou en jouw boy-toy verbindt..

No strings attached

No strings attached

Oh hallo, cupido!

Dit is het grootste risico van een bed-maatje. Geloof me, je heb deze beste man niet uitgekozen omdat je niet tot hem aangetrokken bent. Fysieke aantrekkingskracht vind ik een van de belangrijkste dingen in een relatie. Volkomen normaal dat je dus verliefd kan worden. Goede seks komt tenslotte niet alleen met “the motion of the ocean”, maar ook met een klein beetje magie (unicorns, regenbogen, glitter etc).

Ssst, geheimpje

De enige reden waarom je volgens de norm seks hoort te hebben zijn; 1. Om de liefde naar je partner uit te drukken en 2. Om voort te planten. Als je die twee overwegingen weglaat wordt het al gauw moeilijk om deze constructie aan jezelf te verantwoorden. Nu helpt het ook niet dat er een dubbel standaard is tegenover vrouwen die verschillende bed-partners hebben. Wellicht dat het helpt om niemand over je avontuurtje te vertellen.. Het maakt het spannender, maar ook ingewikkelder.. Is het geheimhouden dus echt verstandiger? Ik bedoel, sharing is caring. Vriendinnen willen nu eenmaal meer over deze bed-ridder (en z’n zwaard) weten en in een tijd als deze mag dat ook gewoon.

Give the guy a break

De man in kwestie is bereid om met je het bed in te duiken, zonder hier (emotioneel) iets voor terug te krijgen. Hierdoor plaats je hem in een hele ander positie dan alle andere partners die je hebt gehad. Zonder het delen van zinvolle gesprekken en andere activiteiten buiten het bed mist de relatie diepgang en betekenis. Verwacht daarom niets van hem. Geen Whatsappje op je verjaardag of die van de kleine en al helemaal geen cadeautjes. Wees blij met de vluchtige knuffel na het rollen-bollen en laat het los. Het is volkomen normaal dat je nog even langer wilt kroelen, maar je kunt het hem niet kwalijk nemen als hij direct na de daad weer vertrekt. Dit was het plan dus take it or leave it.

SUPRISEEE

Voordat je in een friends-with-benefits relatie belandt is het verstandig om er 100% zeker van te zijn dat degene met wie je het bed deelt geen SOA heeft. Het veilig doen is key! Je hebt immers geen vast relatie, dus je kunt ook niet eisen dat hij of zij geen seks met iemand anders heeft. Wie wil er tenslotte voor een verrassing komen te staan? Ik heb het hier over een vervelende, jeukende, stinkende -je begrijpt waar ik heen wil, verrassing.

En dan is er nog iets.. Oepsie, zwanger? Nee nee nee! Ik hoor Kanye al “18 years, 18 years. She got one of your kids, got you for 18 years”. Ook dat lijkt me niet tactisch, tenzij er meer is..

Moving on

Wanneer je meer tijd steekt in deze relatie, zal je moeilijker diepere relaties aan kunnen gaan.
Je raakt gewend aan het niet hand in hand over straat gaan, genegenheid of het bespreken van gevoelens en persoonlijke details. Hoe meer energie je steekt in het niet doen van deze dingen, hoe meer het de normaalste zaak van de wereld wordt. En dat is niet wat je wil. Net als dat je niet iedere avond, met een glas rode wijn voor je snoet, wil chatten met Willem (die veel te ver weg woont) op lexa.nl.

Wat een verhelderend blog Sabrina! Te gek!! Friends-with-benefits… je moet het maar kunnen. Het is toch iets wat je niet één-twee-drie doet. Eerst dingen veilig stellen en dan volop genieten. Wat is jouw ervaring hiermee en bevalt het je? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen