No time to waste
14 april 2015 
4 min. leestijd

No time to waste

Vijf minuten geleden zat ik met een heerlijk kopje cola light inspiratie op te doen voor de toekomstige babykamer. Dat is dus echt weer zo typerend voor mij. Flink op de zaken vooruit lopen. Ik ben nog niet eens zwanger. Sterker nog, ik ben nog niet eens begonnen om zwanger te worden. Maar het plan is er wel. In 2013 heb ik mezelf aangemeld bij de spermabank. Niet omdat het een lang gekoesterde droom is om zwanger te worden van een anonieme man en alleen een kind op te voeden. Maar omdat mijn biologische klok nu wel heel hard begint te tikken, de man van ‘mijn dromen’ er nog niet is en ik het doodeng vind dat het straks te laat is. Ik zou in maart 2014 van start gaan en eigenlijk zou ik nu wel een kind kunnen hebben als ik het proces toen niet had stopgezet.

Door ziekte bij mijn broer, heb ik de boel uitgesteld. Op dat moment wist ik namelijk nog niet of ik mijn broer nog lang bij mij zou hebben en het waren nou niet mijn meest ‘happy moments’ in mijn leven

Al met al op dat moment niet de juiste timing om zwanger te worden EN alleenstaande moeder te worden. Want tja, al zie ik het alleenstaande moederschap best zonnig in, ik weet ook wel dat het wel wat meer van je vraagt dan als je de zorg met iemand kan delen. De hoeveelheid reacties vanuit mijn omgeving liegen er trouwens ook niet om: “Wow, respect dat je het alleen gaat doen. Het is al zwaar met mijn partner, laat staan alleen.” Gelukkig ben ik eigenwijs, koppig en ben ik een rasoptimist. Ik ga een “happy single mom” worden. Punt uit. De rust is nog niet helemaal teruggekeerd, mijn broer (lees: aanstaande oom en voogd van mijn ongeboren kind) kwakkelt nog steeds met zijn gezondheid. Toch heb ik alles weer in gang gezet. Ik ben nu 37 jaar en mijn eierstokken rammelen er flink op los en brokkelen elke dag steeds een beetje af. Los daarvan wil ik gewoon niet langer wachten.

Ik voel aan alles dat ik er klaar voor ben om moeder te zijn

Volgende week heb ik opnieuw een intakegesprek bij de bank. Door de telefoon hadden we al afgesproken dat ik weer op de wachtlijst word geplaatst . En als het goed is, begint de bevruchting in augustus. Je begrijpt, geen tijd te verliezen om alvast na te denken over de babykamer. Het is natuurlijk niet zomaar iets wat je beslist en ik begrijp de reacties van andere mensen best wel. Helemaal omdat ik zo’n leuke meid ben (al zeg ik het zelf en zeker niet arrogant bedoelt) en men het niet begrijpt dat juist ik afhankelijk ben van een anonieme donor. Maar geloof me, tijdens de allereerste bijeenkomst zat het er bomvol met leuke meiden die allemaal een kinderwens hebben. De één omdat ze gewoon echt alleenstaande moeder wil worden en de ander om dezelfde redenen die ik heb. No time to waste. En misschien is het wel zo dat mannen het aanvoelen dat je liever niet te lang wacht met zwanger worden en daardoor afschrikken. Leuke meid ‘becomes’ vogelverschrikker. Check.

No time to waste

Ik ben hier nu zoveel mee bezig, dat ik mijn omgeving volgens mij helemaal gek maak over dit onderwerp. Soms moet ik echt tegen mezelf zeggen: “Heb het nu maar weer ff over iets anders!”

Daar ben ik mij erg bewust van, maar door mijn enthousiasme lukt het niet altijd. Ik denk dat het daarom wel fijn is als er mensen zijn met wie je kan delen wat je nu doormaakt. Schrijven voor “Happy Single Moms” zal misschien niet alleen een gevoel van herkenning bij de lezer oproepen, maar ook voor mezelf een manier om mijn hele proces met een ander te delen. En vooral te delen met andere vrouwen die in hetzelfde schuitje zitten of overwegen om in hetzelfde schuitje te stappen. Wat ik trouwens heb besloten, is om deze lente en zomer flink de bloemetjes buiten te zetten. Straks als alleenstaande moeder gaat mijn leven drastisch veranderen. Tuurlijk zal ik dan heus nog wel leuke dingen blijven doen, daar zorg ik wel voor. Maar de vrijheid die ik nu heb als alleenstaande single, is dadelijk weg. En hoe dolgraag ik dit ook wil, het zal behoorlijk wennen worden. Maarja, dat is eigenlijk niet anders voor een stelletje. Hun leven is na het krijgen van een kind ook niet meer hetzelfde. 

De komende tijd zal ik jullie meenemen op reis tot aan het moment dat ik mijn baby in mijn armen sluit. Pas daarna kan ik jullie vertellen hoe het dan echt is om alleenstaande moeder te zijn. Daar weet ik nu tenslotte nog helemaal niks over. Ook zal ik diverse aspecten van mijn leven de revue laten passeren zoals mijn carrière, mijn sociaal leven en mijn horror dateleven. Want serieus, wat vertel je de mannen als ze vragen of je kinderen hebt of wilt? “Uhhh… goed dat je het vraagt. Ik sta momenteel op de wachtlijst bij de spermabank. En jij?” Dat levert best aparte situaties op, kan ik je vertellen. En die ga ik ook vertellen.

Het zou in ieder geval leuk zijn als ik dit alles met jullie mag delen en hopelijk kan ik daarbij ook andere vrouwen inspireren.

Tot snel!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Apr 2015

Wat een dappere keuze. Ik las je verhaal met een glimlach. Je schrijft leuk, en deze keuze wat je gemaakt hebt, geeft een zelfstandige en dappere beeld over jou. Topper .Ik ben benieuwd en zal in spanning met je afwachten wat komende periode gaat beleven. Liefs Hanna

Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Apr 2015

Wat geweldig dat jij jouw droom waar gaat maken en een bewust alleenstaande mama wilt gaan worden. Het lijkt me geweldig om deze fase met jou -via dit blog- mee te maken. Heel veel succes en ik zei het je al eerder, jij gaat zeker een geweldige (alleenstaande) mama worden!!

Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Apr 2015

Hoi, Het is of ik mijn eigen verhaal lees! Ik heb me op mijn 33e verjaardag (was de ondergrens voor mijn kliniek) ingeschreven, en na 14 mnd wachttijd, een operatie en drie iui's, ben ik nu 8,5 maand mama van een prachtige zoon. Mijn motto was altijd: dromen, durven, doen. Niet blijven wachten, maar de knoop doorhakken en je droom najagen. Het is spannend, eng, moeilijk en leuk, maar heb er geen moment spijt van gehad. Ik heb 20 weken nonstop gespuugd en had een prematuur kind, maar het is het allemaal waard geweest, hij is het beste wat me ooit is overkomen. Ik hoop dat jouw droom ook gaat uitkomen, heel veel succes! Wendy

Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Apr 2015

Wat ontzettend knap dat je dit gaat doen! En leuk geschreven :-) Ik ga je zeker volgen! Heel veel succes, dat je droom maar snel mag uitkomen! Groetjes van een co-blogger :-)

Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Apr 2015

Hoi Nathalie, Wat schrijf je leuk.Heel herkenbaar je verhaal ook het vooruit lopen op alles.Ben zelf een alleenstaande moeder van een zoontje van twee.Hij is het wachten waard geweest.Ik geniet volop van hem.Ik wil je heel veel succes wensen.

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Apr 2015

Respect!!!! Ook hier groetjes van je co-blogger

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Apr 2015

Bedankt iedereen voor de leuke complimenten!!!!

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Apr 2015

Spannend!!!

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Apr 2015

Leuk en inspirerend geschreven,ik kijk al uit naar je volgende blog

Anonymous
Door

Anonymous

op 16 Apr 2015

Ik ga je volgen naat. Knuff

Anonymous
Door

Anonymous

op 16 Apr 2015

Follow your dreams...... en die gaan werkeljjkheid worden. En ik weet zeker dat je een fantastische en hele lieve moeder gaat worden van een heel mooi meisje of jongetje.liefs Natas

Anonymous
Door

Anonymous

op 16 Apr 2015

Bedankt iedereen en heel leuk dat jullie mij gaan volgen. Het worden spannende tijden.

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Apr 2015

Inspirerend Nathalie! Veel succes met je blog en ik ga je volgen!

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Apr 2015

Wauw, wat dapper en stoer van je! Succes bij het verwezenlijken van deze droom! Lfs, Jootje

Reactie plaatsen