Nooit meer alleen (op vakantie)
01 juli 2017 
3 min. leestijd

Nooit meer alleen (op vakantie)

Ik ben al lang alleenstaande moeder van 2 prachtige dochters, Jada en Jamie-Lee. Een van de dingen die ik het liefste doe, is op vakantie gaan! Dus ook als alleenstaande moeder, ging ik natuurlijk met mijn dochters samen op vakantie. Toen de meiden klein waren, had ik eigenlijk geen moment rust. Je kent het vast wel…. de hele tijd opletten en uitkijken dat niemand in het zwembad valt of bij een eng randje staat.

Iedere keer als ik terug kwam van vakantie, was ik eigenlijk weer toe aan vakantie! 

Maar toen kwam het andere keerpunt… de meiden werden steeds groter en had ik eigenlijk te veel rust. De meiden hebben binnen no time de leukste vakantie vriendjes en ik….ik vermaakte me zelf goed hoor, maar echt gezellig vond ik het niet om de halve dag alleen te zijn. Ik vond het best wel lastig om dat toe te geven. Bijna alsof je je kinderen niet leuk genoeg vindt en dat is natuurlijk absoluut niet het geval. Ik voel me gewoon ongemakkelijk als ik ’s avonds alleen op een terrasje zit of voor de vierde avond op een rij alleen met mijn fles wijn op het balkon zit.

Aan de andere tafels zitten dan meestal stelletjes en dat is toch gezelliger, maar om je bij een stelletje aan te sluiten….nee, dan krijg je toch al snel het ‘derde-wiel-aan-de-wagen’ gevoel.

Na een paar “minder” geslaagde vakanties, vond ik dat het roer om moest en ben ik aan mijn ‘derde’ kind begonnen: Maris Life. De insteek was voor mij, dat je met gelijkgestemden weggaat en dat je het ook als moeders en vaders onderling gezellig hebt. Niet om een nieuwe vlam te vinden, niet om de hele tijd samen dingen te doen, maar wel om het niet allemaal alleen te hoeven doen. Het is namelijk fijn om contact te hebben met andere alleenstaande ouders, terwijl je kind(eren) lekker aan het spelen zijn.

In 2015 was het dan zover: de eerste reis naar Malaga! Wat vond ik dat spannend zeg! Al mijn energie, creativiteit en vrije tijd was in Maris Life gaan zitten en dan gingen we nu echt van start. Zou mijn concept wel echt zo uitpakken zoals ik in gedachte had had? Zouden mensen wel echt bij elkaar aanschuiven aan de “Maris Life tafel” voor het eten of zouden ze alleen aan een tafel gaan zitten? Zouden ze een klik hebben met elkaar? Hoe zouden de kinderen het hebben?

Ik kan met volle overtuiging zeggen dat het helemaal was zoals ik gedacht had! Vanaf het begin ontstond er een leuke groep die elkaar hielp en samen een geweldige vakantie hadden!

Zo werd de kinderwagen van een kindje van 1 jaar geduwd door de andere grotere kinderen en kon haar moeder haar koffers dragen. Er werd ook door iedereen op elkaars kinderen gelet waardoor elke vader of moeder even ontlast kon worden. En alles ging op zo een relaxte en vrijblijvende manier! Het was gewoon optimaal genieten.

Voor iedereen die mocht twijfelen over een eenoudervakantie kan ik echt alleen maar zeggen: probeer het een keer uit. Ik weet zeker dat jullie een super fijne vakantie zullen hebben. Dit is wat een van onze gasten heeft geschreven en ik sluit me daar helemaal bij aan:

“Stel je open op naar de groep, je zult de tijd van je leven hebben – en je kind(eren) ook trouwens! Het is gewoon 100% ontspannen, met een fijne mix van samen dingen doen en ook quality time met je kind(eren)!”

Ik hoop dat je de stap neemt en ik je ga ontmoeten tijdens een van onze vakanties!

Liefs, Mariska

Ps: heb je een klein budget. Bekijk dan de kampeervakanties!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 02 Mar 2018

[…] De eerste dagen weg……. […]

Anonymous
Door

Anonymous

op 05 Mar 2018

Geweldig initiatief! Leuk dat het ook zo goed aanslaat! En heel herkenbare situatie. Ik ga nu reeds voor de 4e keer alleen met mijn zoon op kampeervakantie, maar zit dan ook vaak grotendeels alleen. Ik kies er dan wel bewust voor om naar een kleine vooral niet commerciële camping te gaan en dan maak je het jezelf niet gemakkelijker. Maar het is een prachtige omgeving.. Op facebook heb ik reeds de oproep gedaan of er andere alleenstaande (ouders) interesse hebben om mee te gaan en er zijn een paar mensen wel geïnteresseerd maar durven de stap niet te nemen. Ik hoop dat er toch nog mensen zich aankondigen. Want ik kijk enorm uit naar de vakantie, maar na drie thrillers te hebben gelezen wil je ook wel eens wat anders ;-)

Reactie plaatsen