Nooit meer alleen
20 september 2015 
4 min. leestijd

Nooit meer alleen

Als single moeder van Jada en Jamie-Lee, weet ik als geen ander hoe het is om alleen met de kids op vakantie te gaan. Toen de meiden klein waren, had ik eigenlijk geen moment rust: de hele tijd aan het opletten en uitkijken dat niemand in het zwembad valt of bij een eng randje staat; je kent het vast wel! Maar toen de meiden steeds groter werden, had ik eigenlijk te veel rust. De meiden hebben binnen no time de leukste vakantie vriendjes en ik….ik vermaak me zelf goed hoor, maar echt gezellig vond ik het niet om de halve dag alleen te zijn.

En dat geef je liever niet toe natuurlijk. Het lijkt dan net of je je kinderen niet leuk genoeg vindt en dat is absoluut niet het geval. Ik voel me gewoon ongemakkelijk als ik ’s avonds alleen op een terrasje zit.

Aan de andere tafels zitten dan meestal stelletjes en dat is toch gezelliger, maar om je bij een stelletje aan te sluiten….nee, dan krijg je toch al snel het ‘derde-wiel-aan-de-wagen’ gevoel.

Nooit meer alleen 1Na een paar “minder” geslaagde vakanties, vond ik dat het roer om moest en ben ik aan mijn ‘derde’ kind begonnen: Maris Life. De insteek was voor mij, dat je met gelijkgestemden weggaat en dat je het ook als moeders en vaders onderling gezellig hebt. Niet met de insteek om een nieuwe vlam te vinden, niet om voortdurend gezamenlijk dingen te doen, maar wel om het niet allemaal alleen te hoeven doen. Het is namelijk fijn om aanspraak te hebben met gelijkgestemden terwijl je kind(eren) lekker aan het spelen zijn.

In mei was het dan zover: onze eerste reis naar Malaga! Wat was dat spannend zeg! Al mijn energie, creativiteit en vrije tijd was in Maris Life gaan zitten en dan gingen we nu echt van start. Zou mijn concept wel echt zo uitpakken zoals ik het voor ogen had? Zouden mensen wel echt aanschuiven aan de Maris Life tafel voor het eten? Zou je een klik hebben? Hoe gaan de kinderen het hebben?

Ik kan met volle overtuiging zeggen dat het helemaal was zoals ik het me had voorgesteld! Vanaf het begin was er een soort van samenhorigheid in de groep. Iedereen hielp elkaar!

Zo werd de kinderwagen van Isabella geduwd door de andere kinderen en kon haar moeder gewoon zelf haar koffers meenemen. Er werd ook door iedereen op elkaars kinderen gelet waardoor elke vader of moeder wel even ontlast werd. En alles ging op zo een relaxte en vrijblijvende manier! Het was gewoon optimaal genieten.

nooit meer alleen 3Voor iedereen die zijn twijfels heeft over een eenoudervakantie kan ik echt alleen maar zeggen: probeer het een keer uit. Ik weet zeker dat je een heerlijke vakantie gaat hebben. Dit is wat een van onze gasten heeft geschreven en ik sluit me daar helemaal bij aan: “Stel je open op naar de groep, je zult de tijd van je leven hebben – en je kind(eren) ook trouwens! Het is gewoon 100% ontspannen, met een fijne mix van samen dingen doen en ook quality time met je kind(eren)!

Ik hoop dat je de stap neemt en ik je ga ontmoeten tijdens een van onze reizen!

Liefs, Mariska

Ps: Verschillende vakantietips, lees je hier! In de herfst of kerstvakantie nog lekker op vakantie? Kijk dan hier

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 16 Nov 2015

Mijn zoontje en ik hebben een heerlijke vakantie gehad! Onze eerste vakantie samen op pad maar dankzij Marislife toch niet helemaal "alleen". Een aanrader!

Anonymous
Door

Anonymous

op 29 Dec 2015

zou echt top zijn zo vakantie met mij zoontje

Reactie plaatsen