Ode aan mijn exen!

Terwijl ik deze blog schrijf geniet ik met volle teugen van mijn single mama bestaan. Een mijlpaal die ik een jaar geleden niet voor mogelijk hield. Dit mede dankzij alle mannen in mijn leven, degene die er nog zijn, en degene die ik nooit meer spreek… Ik wil ze daarom ook bedanken voor alles wat ik van hen heb geleerd. Mijn ode aan mijn exen!

Lieve Exen,

Merendeels van de tijd kon ik jullie wel wurgen. De pijn, leegte en vooral schaamte die jullie achterlieten was alles behalve leuk. Maar ik heb jullie allemaal iets te vertellen…

1. Mr. R.

ode aan mijn exen... mannen bedankt!

ode aan mijn exen… mannen bedankt!

Het is waar wat ze zeggen. “Je eerste lief vergeet je nooit”. Jij bent mijn eerste echte liefde. Dat ik jou daarin pijn hebt gedaan, sorry. Je bent lief, goed en gul geweest voor mij. Je hebt alles geprobeerd te geven wat mijn hartje begeerde. Alleen nam ik jou voor lief, en dat had jij niet verdiend. Sorry! Om even Guus Meeuwis te quoten: “We waren te jong voor zo’n band.” Dat ik je soort van voor het altaar liet staan, sorry. Maar ik heb van jou geleerd dat je geen genoegen moet nemen met gewenning. 

2. Mr. W.

Dank je wel voor de ogen die je geopend hebt. Een relatie met een getrouwde man werkt niet. De hoop, leugens en onzekerheid zijn niet goed geweest voor mij. Ja, ik heb de meest geweldige tijd met je gehad. Nieuwe ervaringen, vooral op één gebied, koester is nog elke dag. Maar de onzekerheid of je voor mij kiest of voor je vrouw wil ik nooit meer meemaken.

3. Mr. Z.

Door jou heb ik geleerd dat het cliché, als je mij slaat ga ik bij je weg, niet werkt. Je hoopt op beter, je hoopt op veranderingen, maar diep van binnen weet je dat dat nooit gaat gebeuren. Liefde maakt blind!

4. Mr. V.

Dankzij jou heb ik geleerd dat niet elke fling een relatie is, dat het soms ook gewoon leuk is om lol te hebben. Mijzelf uit de routine te trekken en te zeggen what the… Genieten van alle momenten die er zijn.

5. Mr. E.

Dank je voor alle tijd die je bij mij was. De ellende die we samen probeerden te overwinnen en vooral… Bedankt voor Ella! Mijn trots, mijn leven, mijn meisje. De jaren die ik met jou door heb gebracht zijn niet alleen ellende geweest. Onzeker? Absoluut! Maar ik heb ook goede herinneringen. Jij hebt mij laten inzien dat een vrouw zich niet voor lief moet laten nemen, en die vrouw wil ik nooit meer zijn. Dankzij jou weet ik dat ik het alleen kan. Bedankt voor het bewijzen dat ‘eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger’ een blijvend cliché is. Dat een kind niet bepaald of je wilt vechten voor een relatie. Dank je!

6. Mr. L.

Kort maar heel bondig… Dank je wel voor de leuke tijd, Al was het kort, en veel te weinig. Jij hebt mij laten zien dat een man echt voor je dient te vechten, en helaas deed je dat niet. Jammer! Maar deze ‘hot-mama’ ben je kwijt! Zij komt nooit meer terug in jou leven.

Ik heb geleerd om te vechten,  lief te hebben, respect voor mezelf te hebben en mij niet te laten kleineren. Maar vooral, om te zien dat ik elke good looking man van de wereld kan krijgen! Geen genoegen meer nemen met minder. En hallo! Welke single mama doet dat wel? Je bent 2 personen in 1, je bent sexy! Je bent zorgzaam! Vooral omdat je weet dat je het goed zonder kan! Je bent de droom van elke man… IK ben de droom van elke man!

Ode aan mijn exen!

Ode aan mijn exen!

Zonder jullie kon ik dit niet bewerkstelligen. Zonder jullie stond deze dame er niet, en boven al… Zonder jullie ‘wijsheden’ was deze vrouw geen powervrouw!

Dank jullie wel dat jullie de lat hoog hebben gelegd voor andere mannen.

Dank jullie wel dat ik in ieder geval weet wat ik niet wil!

Mannen… Bedankt!

Zie ook: Brief aan mijn narcistische ex

Waarvoor wil jij jouw exen bedanken? Deel het met ons en laat een reactie achter. Ben je al lid van onze community?

Over de schrijver
Reactie plaatsen