Ode aan mijn vriendinnen
07 juni 2016 
5 min. leestijd

Ode aan mijn vriendinnen

Vandaag ben ik jarig, 38 jaar oud alweer! Mijn moeder belde me vorige week. Helaas kunnen ze niet bij mijn verjaardagsborrel zijn. Ze kan echter wel de maandag zelf, dus wil dan graag langskomen. Door mijn hoofd schiet mijn standaard maandag planning. Na het werk race ik naar mijn ex om mijn dochter op te halen, meestal red ik 18.00 uur net niet. Daarna snel eten en even samen filmpje kijken en hoppa…naar bed! Eigenlijk komt het me dus niet uit.

Mijn moeder voelt dat aan en zegt: ‘het hoeft niet, als het niet praktisch is.’ Ik zeg: ‘heb jij er behoefte aan voor jezelf om stil te staan bij mijn geboorte of doe je het voor mij?’. Ze geeft aan dat ze wil dat ik me jarig voel en dat ik vorig jaar daar moeite mee had. Toen viel bij mij het kwartje. Vorig jaar was ik inderdaad net aan het opkrabbelen uit mijn ‘uit elkaar gaan’ dal en had ik ze nodig. Maar nu? Nu niet meer! Ik ben niet meer eenzaam! Ik heb mijn leven opgebouwd. Met andere ogen heb ik dit jaar mijn verjaardag gevierd.

ode aan mijn vriendinnen

Ode aan mijn vriendinnen

De verjaardagsborrel

Borrelen is iets wat ik graag doe, ’s zondags nodig ik vaak vier meiden uit de buurt uit. De meiden zijn allen vrijgezel (op 1 na, sinds kort heeft zij een vriendje), waaronder 3 single moms. Sinds ruim een half jaar geleden hebben we elkaar helemaal gevonden. Dit gebeurde tijdens een stapavond die Talitha heeft georganiseerd, zij is de initiator van deze nieuw gevormde meidengroep ;-).

Dus toen ik dacht, wat ga ik doen met mijn verjaardag?, was het al snel duidelijk. Zondagmiddag borrel met de kids erbij. Hopen dat het goed weer wordt zodat zij buiten kunnen spleen en wij heerlijk vrij kunnen babbelen. Voor mijn verjaardag nodigde ik tevens mijn beste vriendin Lisa en mijn broer en schoonzus uit. Mooi clubje! Ik heb mijn schoonzus Mieke nog even geappt dat het voor mijn broer waarschijnlijk echt niks is, aangezien het alleen maar vrouwen zijn.

En ja hoor, wie loopt het eerst binnen? Mijn broer. M’n schoonzus heeft het hem niet verteld…haha. Hij vraagt zich nog even hardop af waar die mannen van die vrouwen dan zijn? Toen ik zei ‘ze hebben geen mannen!’, was dat een eye opener. Grappig dat we blijkbaar geprogrammeerd zijn om te denken in stelletjes. In ieder geval mijn broer.

De een na de andere mooie herinneringen aan mannen kwamen voorbij. Gillend van het lachen om de verschillende dating verhalen die te briljant zijn om niet te delen. Mijn broer heeft ineens een andere kijk op vrouwen. Misschien ook wel een andere kijk op mij. De verhalen over mijn onbewuste voorkeur voor twintigers en bezette mannen kwamen uiteraard voorbij. En als er een vent geregeld moest worden, dat ik er dan maar op afgestuurd moest worden. Ik regel graag liefde voor een ander ;-). Lekker meiden die direct zijn, niet van suiker en waarbij je gewoon wat kan roepen zonder bang te moeten zijn dat iemand zich direct geraakt voelt…dat past bij mij!

Mijn kadootjes waren uiteraard diverse wijnflessen, wijnglazen, champagne en borrelbakjes…handig meiden! En het mooiste kado van Ilse, parasailing…stond nog op mijn bucketlist! Gaaf man. Ik heb hoogtevrees, dus doodeng, maar gewoon de rush dat je over je grens kan gaan en het doet, daar ga ik voor! Samen, nieuwe dingen, ervaren!

Wat heerlijk, vriendinnen waar je je ei bij kwijt kan, die je snappen, die ieder op hun eigen manier omgaan met dezelfde levensfase waar we inzitten. Waar iedereen zichzelf kan zijn. Dat is echt zo waardevol! Wat hebben we toch een lol meiden! Een mooier kado kan ik eigenlijk niet krijgen!

Dus, meiden…
Ilse – Al meer dan twintig jaar aan mijn zijde. Lief en leed gedeeld, wij overleven altijd! Kanjer! Zo knap hoe je met je laatste uitdaging bent omgegaan! Wees er trots op! Jij doet het geweldig met je twee/drie kids, afhankelijk van of je je vent meetelt 😉 Toch heerlijk dat we samen ook gewoon niks zeggend op de bank kunnen hangen. Tussen ons zit het altijd goed. Thanks meissie, blij met je!

Talitha – Slimme meid met grote bek, alleenstaande moeder van één zoon. Jij kan zoveel meer dan mensen weten 😉 en je staat echt voor je vrienden klaar, super lief, leuk en goed mens. Heerlijk onze praatjes op het speelveld! Geweldig dat we elkaar zo goed hebben leren kennen.

ode aan mijn vriendinnen

Ode aan mijn vriendinnen

Melissa – Wat ben je toch een leuk, direct en ook zeer pittig wijf! Wat kunnen we samen heerlijk gek doen op de dansvloer. Jij durft echt alles en hebt zo’n humor, top! Na lange tijd single mom, nu belandt in een ‘situatie’. Geweldig dat je verliefd bent en dat het wederzijds is, geniet ervan. Dat verdien je!

Chanti – Hoe vind je dat, al die directe meiden om je heen? Ik hoor je vaak gillen van het lachen, dus volgens mij bevalt het je wel. Net de break-up final gemaakt, welkom tot het officiële single mom bestaan! Geweldig eindelijk je eigen huisje samen met je twee prachtige dochters. Jouw zorgzaamheid en positivisme is ongelooflijk. We gaan snel borrelen op je balkon!

Maud – Buuf, jou kan je er goed bij hebben! Gelukkig iemand die direct gaat voor een wijntje bij de appeltaart. Mooi om te zien hoe jij je wilde kant aan het ontdekken bent, zo mooi dat het je eigenlijk telkens weer zomaar overkomt. Hilarisch ben je! Naast uiteraard slim, goede gesprekspartner en gezellig!

Marieke – Wat ben jij een leuke schoonzus zeg! Ik vind je nog steeds mooi qua uiterlijk en innerlijk. Wat ben ik blij dat mijn broer met jou leeft! Je bent zo’n leuke, open meid, die niet meteen veroordeeld en waar je enorm mee kan lachen! Binnenkort weer Tinderen samen?

Jullie zijn geweldig! x

 

Wat heerlijk dat Becky zoveel familie en vriendinnen om zich heen heeft. Op wie zijn jullie trots en/of dankbaar? 

Over de schrijver
Reactie plaatsen