Omdat ik zoveel van je hou...
09 januari 2016 
3 min. leestijd

Omdat ik zoveel van je hou...

Het is begin 2016 en lieve Floor ik moet toch echt iets aan je kwijt voor dit nieuwe jaar begint. Omdat ik zoveel van je hou…

Het spijt mij lieve Floor, dat mama je niet kan geven waar we zo op gehoopt hadden toen je geboren werd. En zoals ze het allemaal bedacht hadden en de maatschappij het (helaas) nog steeds ziet dat alles alleen maar perfect is als je ouders samen zijn. (gelukkig of niet!)

omdat ik zoveel van je hou...Maar lieve Floor, mama doet haar best om een goede moeder te zijn en met de tijd een goede vader als papa er niet is. Mama probeert niet altijd boos te zijn als je weer iets doet wat niet mag of even een grote mond hebt.
Mama probeert terug te denken aan hoe ze zelf was toen ze jouw leeftijd had. Mama zal proberen haar lach wat vaker in te houden als je weer eens mijn make-up hebt uitgeprobeerd, of tijdens het eten je peuter-problemen op tafel legt die voor jou zooo groot lijken.

Mama beloofd je altijd naar je te luisteren, of het nou goed of kwaad is wat je verteld. Mama zal in de toekomst er altijd voor je zijn of je nou voor het eerst ongesteld bent of je eerste vriendje gedumpt hebt.
Ik zal samen met je lachen en heel vaak huilen, bakken ijs naar binnen werken en zoals ik ben, je eerste wijntje samen drinken.

Lieve Floor, vergeef mij alvast mijn boze buien, als je een puber bent. Vergeef mij dat ik soms en vast nog heel vaak boos op je zal zijn als je te laat thuis komt of een keer geen goede cijfers hebt gehaald.
Vergeef mij, mijn tranen als ik het ook allemaal even niet meer weet. Vergeef mij als ik je ’s nachts een kus kom geven en je daar van wakker wordt, want lieve Floor dat laatste doe ik nog tot het echt niet meer kan.

Lieve Floor, ookal ben je nog zo klein soms vraag je, je nu al af waarom papa en mama niet samen zijn.
Ooit lieve Floor, ooit zal mama het aan je uit kunnen leggen dat soms een keuze, hoe moeilijk deze ook was en is, de beste keuze was. En hoop ik dat je het mama maar ook papa het kan vergeven dat wij deze keuze, deze beste keuze hebben gemaakt.

Ik zal wat vaker proberen even mijn werk opzij te leggen en met je een spelletje te doen, te komen voetballen en zandkastelen te bouwen. Ik zal wat vaker gewoon even met je kletsen en niet denken aan alles wat mama nog moet doen.

Lieve Floor, ook in 2016 hebben we weer 365 of beter nog 366 dagen om te lachen, huilen, lol te hebben en ruzie te maken.

Lieve, lieve Floor ik hou van jou alle rode m&m’s van de wereld, wij de 2 musketiers voor altijd…….

Een emotionele, maar oh zo hartverwarmende brief! Wow…Denk jij er ook wel eens aan om brieven te schrijven aan je kind(eren) voor als ze later groot zijn? Zodat ze die terug kunnen lezen…Omdat ik zoveel van je hou…omdat jij zoveel van je kind(eren) houdt. Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen