Autobanden, motorolie en de tank leeg!
14 april 2016 
3 min. leestijd

Autobanden, motorolie en de tank leeg!

Leuk hoor auto’s! Ook zo prettig dat ik er zoveel verstand van heb. En wat leuk dat die dingen ook nog eens om de haverklap kapot gaan. In dit blog: Autobanden, motorolie en de tank leeg, zal ik je meenemen in de wereld van een blonde doos versus de auto. Onbenul met de auto.

Ken je dat? Je bent eigenlijk al te laat en je moet opschieten. Je schiet in de auto en dan zie je dat je lampje brand van de auto. Dit is nog een goed scenario. In mijn geval schiet ik in de auto, heb ik geen lampje gezien en mijn auto begint te stotteren en daar sta ik dan. ANWB gebeld en gezegd dat waarschijnlijk mijn motor kapot was. Maar ja, ik heb er geen verstand van.

Een knappe automonteur kwam eraan en begon enorm te lachen. Euhm mevrouw, met je motor is niks mis, maaaaarrrr je hebt geen benzine meer…

De volgende gebeurtenis gebeurde op een drukke snelweg in de spits. Ik reed en rook ineens een enorme rubber lucht. Niks aan de hand dacht ik, maar toen gingen alle lampjes branden. Ik kon met

Autobanden, motorolie en de tank leeg!

Autobanden, motorolie en de tank leeg!

moeite de auto aan de kant van de weg zetten. Ik stap uit en wat zie ik? Een klapband! Daar sta je dan. Ik belde de pechhulp en die zeiden doodleuk dat ik bij hun niet verzekerd was. Verdorrie nog aan toe! Ik betaal elke maand premie en was dus nergens te vinden. Ik moest maar na half 9 weer bellen (was half 8). Op een drukke snelweg enorm onhandig en ook gevaarlijk. Mijn nicht gebeld die gelukkig daar in de buurt woonde. De politie gebeld. Mijn auto zou weggesleept worden, en ik zou mijn weg vervolgen met mijn nicht. Ik had namelijk een hele belangrijke toets op school. Op een gegeven moment moesten we invoegen en zagen we dat er geen auto te bekennen was op de weg.

Wij zeiden nog tegen elkaar: “mmm, wat is het lekker rustig.” Achteraf logisch. Rijkswaterstaat had 3 wegen afgesloten zodat wij konden invoegen. Ik moet je zeggen dat dit verhaal het erg goed doet op verjaardagen.

Als je denkt dat dat alles was, nou, echt niet hoor. Ik zou een hele leuke jongen ophalen voor een date. We hadden elkaar al een paar keer gezien, en zouden koffie gaan drinken. Ik zou hem ophalen van het station. Rijd ik bij het station. begint mijn auto te stotteren. Voor zijn neus stopt mijn auto ermee. Ik ANWB gebeld, maar daar was een wachtrij van 2 uur. De enorm knappe jongen heeft nog net niet mijn auto geduwd. Na een aantal keer starten deed hij het weer. Toen ik met veel moeite thuis was gekomen, de volgende ochtend de ANWB gebeld. De meneer van de ANWB komt en zegt: “Mevrouw, uw oliepeil is veel te laag. Oh oeps, wist ik veel dat je een auto moest bijvullen! Ik dacht dat dit bij de garage standaard werd gedaan. Met het schaamrood op mijn kaken mijn excuses aangeboden. Helaas had mijn date geen verstand van auto’s .

Wat ik wel heb geleerd is dat mannen soms echt wel handig zijn. Van auto’s heb ik zo geen verstand. En de gemiddelde man dus wel. Wat ik dus wel weet na alle pech met auto’s, is dat mijn eerste vraag is of hij handig is met auto’s. In ieder geval ben ik een blonde muts die stil staat met de tank leeg, die de olie vergeet bij te vullen en die niet weet hoe je een autoband vervangt. Nu ik het er zo over heb, zal ik morgen maar eens kijken of mijn olie bijgevuld moet worden hahaha.

Ben jij ook zo onhandig met auto? En heb je deze schaamte momenten ook meegemaakt? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 25 Aug 2016

Bedankt voor het nieuws.

Anonymous
Door

Anonymous

op 29 Sep 2016

leuke en handige blog.

Reactie plaatsen