Kittens en muizen
19 augustus 2016 
4 min. leestijd

Kittens en muizen

Yes, ik heb het opgelost. Zoals in mijn blog ‘ongewenste kleine indringers’ te lezen is,  had ik last van muizen. En niet zo’n klein beetje ook  en wat ik ook deed, ze bleven terugkomen. Het feit dat ze er minder waren toen ik mijn geliefde witte kat nog had, bleef door m’n hoofd spoken. Wel aan een nieuwe kat beginnen, of toch niet!?

Huisdieren zijn een heerlijke aanvulling van gezelligheid bij ons in huis. Buiten dat het goed is om ze te hebben tijdens de opvoeding van de kinderen in verantwoordelijkheid en zorg,  is het  een welkome afleiding om je met je trouwe viervoeter  bezig te houden op lastige momenten. Ze zijn er tenslotte altijd als je een knuffel nodig hebt, of een extra wandeling in de buitenlucht. Muizen daarentegen zitten bij mij in het hokje overlast, je hebt er werkelijk  niets aan.

Kittens en muizen

Kittens en muizen

Tijdens mijn vakantie ving mijn buurvrouw er alsnog weer 1, ondanks dat ik alles van onder tot boven had schoongemaakt. Nog geen uur nadat ik zelf mijn muisvriendelijke valletje weer had neer gezet was deze alweer gevuld. Na een goede inspectie bleek er ook overal weer muizen rommel te liggen. Wat was ik het even goed zat zeg!

Als je mensen om je heen vertelt dat je last hebt van muizen, kijken ze je vaak alleen maar aan. Een enkeling zegt:  Oh, maar muizen krijg je alleen als je niet goed schoonmaakt. Gelukkig weten de mensen om mij heen dat niets minder waar is. ‘Mijn hobby is schoonmaken’, grappen mijn kinderen wel eens. ‘Als mama vrij is en je vraagt: “ Wat ga je doen vandaag?…zegt ze standaard:  “Ik ga lekker schoonmaken.”  Wat is daaaaar nou lekker aan? zegt m’n dochter dan! Zelf vind ik het gewoon fijn, een opgeruimd schoon huis geeft rust in m’n hoofd.

Wel, niet, wel, niet…En toen was daar het facebook berichtje: 3 kittens  zoeken een fijn nieuw huisje! Ik dacht er niet langer over na, even doorklikken en wat heen en weer ge-app. De afspraak voor de volgende dag stond vast.

 

Dochterlief werd blij gemaakt via whatsapp. Ze was een dagje naar de Efteling met haar vrienden. Ze was direct blij. En zoonlief…die sprong over de banken en tafels van blijdschap.De kids waren in extase… mama was om. We krijgen een kitten!

Om praktische redenen had ik gekozen voor een vrouwtje, en d’r naam stond direct al vast. Hoe kan het ook anders… Eevee.  Vernoemd naar een schattig pokemon go -vosje.

En oooh,  wat waren ze leuk al die kleine schatjes!  Ze passen in 1 hand!!  Het liefst nam ik ze allemaal mee. In de auto op weg naar de poesjes had ik al zitten overpeinzen dat 2 katjes ook wel oké zou zijn ( wat nou praktische overwegingen),  dus zo zou het dus ook gaan. Thuis gekomen had ik niet alleen een vrouwtje mee, maar ook een mannetje.

Mijn speciale mannetje was compleet over z’n toeren. Heel blij met de katjes maar hij vond het ook erg moeilijk dat alle aandacht nu even naar deze pluisjes uitging. Hij stuiterde letterlijk door het huis met een mix van emotie. Om en om blij, verdrietig, boos en teleurstelling omdat hij zelf nog niets met de beestjes kon.  Na deze voor hem heftige avond viel hij laat in de nacht uitgeput in slaap om de volgende morgen weer gewoon en relaxed wakker te worden. Hij mocht tenslotte voorzichtig met ze spelen!

Kittens en muizen

Kittens en muizen

Nu een week verder is het hier in huis schattigheid overload!  Na een wenperiode van 1 dag, waarin het vrouwtje nog wat bang was en de hondjes liet weten: ’blijf weg want ik ben een tijger’’ Het mannetje werd omgedoopt tot Sparky ( natuurlijk ook vernoemd naar een pokemon go figuurtje). Sparky maakte juist direct vriendjes met de blaffers. Hij liet zich gelijk wassen en vertroetelen om vervolgens natuurlijk vanaf de bank bovenop hen te springen.

Al mijn tegens komen uit.  Ja, ik moet de deuren en ramen gesloten houden en het huis luchten als ze ergens in een kamertje liggen te slapen. Ze klimmen overal in en gebruiken m’n stoelen als krabpaal of spring attribuut om overal te kunnen komen, maar ik vind het zomaar helemaal niet erg. Overal waar ik loop is er het risico dat er een poesje in je voeten of benen springt en ga niet zomaar zitten want er kan iets kleins liggen te knorren.  Heeerlijk zijn ze,  deze pluizenbollen die, zelfs nu ik zit te typen, erg nieuwsgierig meekijken en erg graag meehelpen. Overal waar ik ga zijn hun poezelige lijfjes ook…het opvoeden kan beginnen( de waterspuit staat klaar haha)!

Hetallerbelangrijkste:  hun grootste doel hier in huis lijkt al z’n vruchten af te werpen. Als geboren roofdieren zochten ze al vrij snel de plekjes op waar de muizen feest vierden.

Ze lieten hun geur achter en na opnieuw een grondige schoonmaak( waarbij  ik zelfs een dode muis vond , getver!! ), heb ik geen nieuwe muizensporen meer gevonden. Mijn muizen- uitzettingsbevel lijkt te werken!

Voor alles is een oplossing. Dus wij genieten nu ontzettend van deze jachtdiertjes  die heerlijk liggen te spinnen op m’n schoot,  maar straks weer vanachter een kast vandaan in m’n benen springen. Maar boven al hebben zij mijn probleem opgelost..

Mijn kleine helden…Sparky en Eevee!

Running Bee

 

Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen