Ontdek je plekje... de clitoris!
18 april 2016 
4 min. leestijd

Ontdek je plekje... de clitoris!

Ongeveer de helft van de mensheid heeft er één; een clitoris. Hoewel het één van de belangrijkste spots is voor het seksuele genot van een vrouw, is het een lichaamsdeel waar wij opvallend weinig van weten. Ondanks dat uit vele onderzoeken is gebleken dat het overgrote deel van de vrouwen alleen een hoogtepunt kan bereiken door de juiste stimulatie van haar clitoris en dat het orgasme van een vrouw de kans op een zwangerschap kan vergroten, is het onderwerp bijna taboe.

Je zou denken dat gezien deze medische feiten, er meer aandacht wordt besteed aan dit zeer complexe vrouwelijke orgaan, maar helaas is dat zeker niet zo. Wist jij bijvoorbeeld dat een clitoris een erectie kan krijgen? Of dat de clitoris zich vlak voor het klaarkomen terug trekt in de huidplooien? Waarschijnlijk niet, net als het merendeel van de andere vrouwen. Zelfs een kleine zoektocht op het internet maakt pijnlijk duidelijk hoe groot de verschillen zijn aan informatie. Op bijvoorbeeld Wikipedia zijn er 2552 woorden gewijd aan de penis, voor de vagina zijn dat er ‘slechts’ 1034. Voor de clitoris zijn het er nog minder, namelijk 884.

Hoog tijd om eens wat meer aandacht te besteden aan dit gevoelige puntje… Ontdek je plekje…!

Dat de clitoris een zeer complex orgaan is, zal niemand verbazen. Het overgrote deel van het orgaan ligt onder de huid en slechts een klein speldenknopje is zichtbaar. De clitoris is gemaakt uit hetzelfde soort weefsel als de penis en wordt afgedekt met een klein stukje huid, te vergelijken met de voorhuid van de man. Doordat de clitoris zeer veel zenuwuiteinden (ruim twee keer zo veel als de eikel) bevat, is ze zeer gevoelig. Veel vrouwen vinden daardoor direct contact met de clitoris te intens. Als een vrouw opgewonden raakt, kan het zichtbare deel van de clitoris tot wel drie keer zo groot worden! Stel je dat eens voor bij mannen….! OMG!

Maar hoe werkt dat dan? En wat voor gevolgen heeft het gebrek aan informatie?

Ontdek je plekje... de clitoris!

Ontdek je plekje… de clitoris!

Vanaf oudsher was het seksuele genot van vrouwen altijd van ondergeschikt belang. Voor mannen ‘moest’ het wel fijn zijn, zij hadden immers hun hoogtepunt nodig om zich te kunnen voortplanten. Voor vrouwen lag dat anders. De ondergeschikte rol van de vrouw ten opzichte van de man maakte het nog lastiger om ‘vrouwelijk genot’ bespreekbaar te maken en zodoende eindigde dit onderwerp in de taboe-sfeer. Zelfs Freud beweerde dat de stimulatie van de clitoris door een vrouw, een seksuele onvolwassenheid betekende. Ook de medische wereld heeft zich nog onvoldoende in de werking en functie van de clitoris verdiept, waardoor operaties aan bijvoorbeeld de urinewegen de seksualiteit van een vrouw negatief kunnen beïnvloeden. Zo kunnen zij hierdoor moeite ondervinden om nog vochtig te worden of om opgewonden te raken. Pas in 1998 kwam aan het licht dat de clitoris veel groter is dan daarvoor werd aangenomen. We stonden dus eerder op de maan dan dat we wisten wat onze clitoris nou eigenlijk was…

Dat het onderwerp tot op de dag van vandaag voor opgetrokken wenkbrauwen zorgt, blijkt maar weer als uit onderzoek komt dat meer als 65% van de vrouwen zich ongemakkelijk voelt bij het gebruik van woorden als “vagina”, “vulva” of “clitoris”.

Zij gebruiken liever code-woorden als “poes”, “doos”, “muts” of modernere versies als “Vajayjay”. Zonde! Het overgrote deel van de vrouwen kan alleen maar haar orgasme bereiken door haar clitoris te stimuleren, wat de clitoris ontzettend belangrijk maakt voor de seksualiteit van een vrouw (en indirect ook voor het seksleven van de man dus!). Want laten we eerlijk zijn, als seks niet plezierig is, waarom zou je het dan regelmatig doen?

Ten behoeve van dit blog (en een klein beetje inspiratie is ook altijd leuk) heb ik voor jullie opgezocht wat verschillende methodes zijn om je clitoris te stimuleren. Na een aantal spannende en een aantal doodenge websites te hebben bezocht, kan ik jullie onderstaande tips meegeven. Laten wij proberen om met een open houding dit onderwerp uit de taboe-sfeer te trekken, zodat onze dochters later kunnen lachen om de preutse houding van de generaties vrouwen voor hun.

Tips voor het stimuleren van de clitoris:

Draaiende bewegingen

  1. Leg je hand op het gebied rondom de clitoris en maak onder het uitoefenen van lichte druk met vingers of handpalm. zachte, draaiende bewegingen.
  2. Breng de hand nu iets omhoog, zodat de muis van je hand op het hoogste deel van de vulva rust recht boven de clitoris. Je hand moet gedeeltelijk op het schaambeen links en rechts rusten. Je kunt nu stevig drukken, terwijl je hand wrijvende bewegingen maakt
  3. Je kunt je hand ook omdraaien. zodat je vingers het gebied rondom de clitoris bedekken. Maak stevige bewegingen, maar druk niet te hard.

Vibrerende bewegingen

  1. Leg je hand in de vorm van een kom over het hele gebied laat hem snelle, vibrerende bewegingen maken.
  2. Wrijf je vingers in hoog tempo heen en weer over de clitoris.
  3. Leg, terwijl je handpalm op de schaamheuvel rust, een vinger aan de buitenzijde van de schaamlippen en laat ze heen en weer trillen.
  4. Wrijf de buitenzijde van de binnenste schaamlippen, direct onder de clitoris. Omdat je hier via het omliggende weefsel druk uitoefent en niet rechtstreeks op de clitoris, kun je behoorlijk stevig drukken.
  5. Een werkzame variant bestaat uit het prikkelen van de clitoris terwijl een van je vingers in de vagina is gestoken (zorg altijd dat je nagels kort en glad zijn!). Laat de palm van je rechterhand naar boven wijzen en steek je middelvinger voorzichtig in de vagina. Je overige vingers zijn naar je toe gebogen, zodat de knokkels tegen het gebied rondom de clitoris drukken.
  6. Laat je vinger zacht naar binnen en naar buiten bewegen, terwijl de top wrijft langs een deel van de vaginawand dat bij een aantal vrouwen extra gevoelig is (bekend als de G-plek). Door de inwendig uitgeoefende druk op de vagina bezorgt de vrouw, in combinatie met het wrijven van de clitoris, intens genot.

Veel plezier met experimenteren en vergeet niet dat er een wereld aan hulpmiddelen en speeltjes te verkrijgen zijn!

Over de schrijver
Reactie plaatsen