Ontroerend filmpje scheiding ouders
11 juni 2015 
in Video
1 min. leestijd

Ontroerend filmpje scheiding ouders

Een prachtig filmpje over scheiding ouders

Er zijn ontzettend veel kinderen van gescheiden ouders. Ieder kind gaat anders om met de scheiding van zijn/haar ouders. Ontmoet Azka. Azka is 6 jaar oud wanneer zijn ouders uit elkaar gaan. Hij begrijpt goed waarom zijn ouders uit elkaar gaan, want zijn ouders maken heel erg veel ruzie met elkaar. Hij mag van zijn ouders kiezen of hij bij zijn vader of bij zijn moeder wilt gaan wonen. Hij kiest ervoor om bij zijn vader te gaan wonen omdat hij zoveel plezier heeft met zijn vader. Hij slaapt bij zijn vader in bed, want Azka is bang voor zombies. Zijn vader is sterkt, dus kan hem beschermen! Zijn moeder gaat heel dicht bij hun in de buurt wonen, zodat ze elkaar nog vaak kunnen zien.

Het is bijzonder hoe Azka zo positief en optimistisch kijkt naar een ergens tragische gebeurtenis, namelijk de scheiding van zijn ouders. Hij kijkt er echter heel anders naar. Hij ziet nu namelijk 2 ouders die niet meer ruzie maken maar die allebei gelukkig zijn. Hij vindt niet dat hij uit een gebroken gezin komt, want zolang allebei je ouders van je houden is het geen gebroken gezin.

Op YouTube heeft Azka onder het filmpje de volgende woorden geplaatst: “This is my Story, im almost 9 in a few days and i want to share my Story as a Broken Home Kid. I hope this can inspire you all that everything is ok when the love is still there.”

Azka wil graag andere kinderen die ook kind zijn van gescheiden ouders inspireren met een video die hij gemaakt heeft. Door middel van tekeningen laat hij het verhaal van hem en zijn ouders zien.

(foto: © instagram.com/corbuzier)

Bekijk ook dit blog: https://happysinglemoms.nl/gastblog-griet-het-co-ouderschap/ over een alleenstaande moeder die praat over het co-ouderschap wat zij heeft met haar ex partner. 

Tag; filmpje scheiding ouders

Over de schrijver
Reactie plaatsen