Onze eerste vakantie samen: kamperen in Nederland
08 september 2017 
4 min. leestijd

Onze eerste vakantie samen: kamperen in Nederland

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.14″]

Mijn dochter is 4 jaar. Al 3 jaar redden wij het met ons tweetjes. Voordat ze naar de basisschool zou gaan, wilde ik per se met haar op vakantie. Happy Single Moms schrijft regelmatig over eenoudervakanties, dus ik heb het eens uitgeprobeerd deze zomer: kamperen in Nederland. 

Een vakantie zat er steeds door omstandigheden niet in. Eerst was ik er zelf niet aan toe doordat ik zo moest wennen aan het single mom leven. Daarna raakte ik mijn baan kwijt en moest ik dus op de centen letten. Dit jaar kon het dus eindelijk. Omdat mijn dochter niet kon zwemmen, koos ik bewust voor een camping die niet aan een meer of aan het strand lag. Ik koos voor een eenoudervakantie naar een camping op de Veluwe.

Kamperen in Nederland als alleenstaande ouder

Mijn ouders waren meegereden; ik nam namelijk zelf mijn tent mee. Ook al was dit een tent met opblaasbare “buizen”, toch wilde ik zo’n eerste keer niet in stress de tent opzetten. Ik had erg veel zin in de vakantie, maar had ook zenuwen voor het ontmoeten van de andere alleenstaande ouders. Voor mij is dat altijd wat onwennig. Toen we aankwamen zagen we direct de grote tent in het midden van het veld. De ontmoetingsplek, althans, zo was de eerste indruk. We werden warm verwelkomd en spraken met ons allen af om na het eten met elkaar in de tent een wijntje o.i.d. te  gaan drinken.

De zorgen van mij waren dan ook onterecht. De groep was niet heel groot (10 eenoudergezinnen, inclusief mijzelf) waardoor je wat makkelijker in contact komt met iedereen. Stuk voor stuk waren het aardige mensen en met sommige ouders klikte het super goed, waardoor je meer naar elkaar toetrekt.

Onze eerste vakantie samen: kamperen in Nederland

De kinderen hadden elkaar direct gevonden. Zo mooi om te zien. Eén tent werd automatisch gebombardeerd tot speeltent, dus alle kinderen waren daar te vinden. De leeftijdsgenootjes trokken doorgaans vooral naar elkaar toe, maar als er niemand beschikbaar was, dan speelden alle leeftijden met elkaar.

Marshmallows bij het kampvuur

Overdag gingen de meeste gezinnen hun eigen gang. De een ging naar de dierentuin, maar zelf ben ik voornamelijk op de camping gebleven. Mijn dochter vermaakte zich daar zo goed, dat ik niet echt het gevoel had haar blij te maken door haar ergens mee naar toe te nemen. Wel zijn we eenmaal naar een maisdoolhof gegaan met een deel van de groep.

Zelf had ik nog wel naar bepaalde dorpen en steden gewild, maar ik vond het belangrijker dat mijn dochter zich vermaakte. Er was letterlijk niks verplicht. Kinderen konden meedoen met het animatieprogramma van de camping. Er reed een treintje rond en mijn dochter vond dat geweldig. We hadden wel eigen reisleiding die 24 uur per dag te bereiken was, maar het was niet zo dat zij de hele dag ons of de kinderen in beslag nam. De avonden trokken de eenoudergezinnen weer naar elkaar toe, voornamelijk door de kampvuurtjes.

Onze eerste vakantie samen: kamperen in Nederland

Mijn dochter heeft dit alleen de laatste avond kunnen meemaken, omdat we als groep besloten het kampvuur eerder aan te doen. Samen met nog 2 meisjes, behoorde mijn dochter tot de kleintjes. Zij hielden het niet zo lang vol, dus gingen keurig op tijd naar bed. De laatste avond mochten zij ook marshmallows roosteren in het kampvuur. Iedere avond staken we het kampvuur aan. Dit was niet alleen lekker warm, maar zorgde ook voor een gezellige sfeer. Wanneer alle kinderen in bed lagen, dronken de ouders een wijntje. Soms tot in de vroege uurtjes, omdat het echt heel gezellig was.

Volgend jaar weer

Het was een topweek. Het weer was niet altijd even lekker, maar dat was geen ramp. Zowel mijn dochter en ik hebben echt een topvakantie gehad. We hebben leuke mensen ontmoet en mijn dochter heb ik zo zien genieten. Meer weten over deze vakantie? Kijk dan hier.

Zie ook: Ik heb geen man nodig om mijn tent op te zetten!

Wat jammer, de vakanties zijn weer voorbij! Wat hebben jullie gedaan deze vakantie toen wij een zomerstop hadden? Ben je weg geweest met de kinderen of hebben jullie het thuis gezellig gemaakt?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 08 Sep 2017

Helemaal gewldig toch! Ik ga al 3 jaar alleen met mijn dochter op vakantie in de tent. Op een normale camping weliswaar. Waar trouwens ook alleenstaande ouders zijn. Elk jaar meer. We gaan niet ver van huis want ik heb een tent waarbij ik hulp moet hebben met opzetten. Dus mijn ouders gaan mee. Ik heb alweer geboekt op dezelfde camping. Ander plekje want mijn dochter heeft wel zwemdiploma's en we willen aan het water!

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Sep 2017

Ja, het was echt heel gaaf. Zo blij dat ik dit gedaan heb. Ik ben mezelf ook aan het verdiepen in andere campings zonder organisatie erachter. Super leuk allemaal. Zou bijna willen dat het weer zover was ;)

Reactie plaatsen