Op de biechtstoel deel 2: Dingen die ik doe als moeder maar eigenlijk niet zou moeten doen.
07 juni 2016 
3 min. leestijd

Op de biechtstoel deel 2: Dingen die ik doe als moeder maar eigenlijk niet zou moeten doen.

Zo’n 3 maanden geleden introduceerde ik ” op de biechtstoel”. Ik kondigde al aan dat dit een reeks zou gaan worden. Ik moet eerlijk toegeven dat het vervolg op mijn blog ” op de biechtstoel: waar moeders stiekem een hekel aan hebben” lang op zich heeft laten wachten maar hier is hij dan.

In mijn 2 e deel van de reeks ” op de biechtstoel” geef ik toe welke dingen ik doe als moeder die ik eigenlijk niet zou moeten doen. Hoe braaf ik mijzelf ook voorneem om al die 5 dingen niet te doen, toch betrap ik mij er hard op dat ik het doe.

Benieuwd naar welke dingen ik doe die ik eigenlijk niet zou moeten doen? Lees dan snel verder want hier komen ze.

1. Fuck
Ik betrap mezelf erop hoe vaak ik eigenlijk het woord fuck of fucking gebruik. Vaak is het niet eens om te vloeken, maar om hoe aan te duiden hoe onwijs leuk of mooi iets iets bijvoorbeeld. Fucking vet klinkt toch veel vetter dan onwijs. Maar ondanks dat ik dus het woord niet gebruik om te vloeken moet ik er niet aan denken dat ik straks een klein meisje hier heb rondlopen die continu fuck zegt. Ik bedoel dat komt toch fucking asociaal over 😉

2. Snoepen
Ik eet wel eens het snoepgoed van m’n kind op. Ik koop snoep voor haar en als zij in bed ligt en ik krijg zo’ n enorme i need sugar kick (vooral in een bepaalde periode van de maand). Dus duik ik de snoepkast in en eet ik het snoep wat ik dus gekocht heb voor haar. Ook deel ik soms niet eerlijk het snoep. Chocolade reepjes zij 1/3 ik 2/3 ze is toch ook kleiner dan mij en heeft toch ook minder nodig.

image

3. Volume standje 50
Ik ben zo n moeder die wel eens vergeet om op de momenten dat ik zonder m’n prinses in de auto heb gereden het volume van de radio terug te draaien. Met gevolg dat wanneer ik de auto start, ze wel veilig in haar kinderstoeltje achterin zit, ze omver geblazen wordt door de radio die nog op standje 50 stond. Als mijn muppie over een paar jaar dus een gehoorbeschadiging zou hebben: it was me!

 

image4. Eigenlijk tot 6 tellen ipv 3
Verschrikkelijk vond ik het van die moeders die dan hun kind wilden corrigeren . Ze deden dan of hun kind 3 tellen had om van klein bengeltje in engeltje te veranderen. In werkelijk telde ze dan zo: eeeeeeeeeeeeen anderhalf tweeeeeeeeee tweeënhalf twee en driekwart. Als je bij 3 niet komt heb je straf hoor. oké drie. Je kind heeft het vast tot op bepaalde leeftijd niet door maar je telt eigenlijk tot 6 of daar nog voorbij op deze manier. En hoewel ik zei dat ik het niet ging doen doe ik dat dus net zo goed. Ik moet zeggen: bij mij werkt het tot nu toe nog heel goed en is de laatste tel nog niet nodig.

5.omkopen
Ik zou nooit een deal sluiten met mijn kind ,want heey kom op zeg. Ik ben toch zeker baas over mijn kind? Maar ik ben inmiddels ook al een moeder die zegt: “als jij nu even lief gaat spelen zodat mama even rustig kan bellen, krijg je straks niet één maar twéé chocolaatjes. Oké, en een Nijntje-koekje.” Pure omkoperij, mijn oude ik zou het huiverend afkeuren. Tegenwoordig wuif ik het weg met “och ik moet haar toch leren te geven en te nemen in het leven.”
Oké het zijn geen hele schokkende dingen of levensbedreigende dingen die ik doe. Mijn kind is gelukkig en blij. Ze leeft nog en ik vind haar ontzettend lief. Dus zover gaat mij het moederschap nog best goed af. Misschien vind je van sommige punten och waar maak je je druk om. Maar ik wil gewoon graag een goede moeder zijn. Dat de perfecte moeder niet bestaat heb ik mij allang bij neergelegd.

Welke dingen doen jullie die jullie eigen niet zouden moeten doen? Laat het mij weten in een reactie.

Liefst,
Rachel

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 07 Jun 2016

herkenbare blog :-) Vooral die snoeptrommel whahahahaa

Reactie plaatsen