Op de biechtstoel deel 3: dingen die je/ ik eigenlijk liever zou overslaan als moeder.
15 november 2016 
3 min. leestijd

Op de biechtstoel deel 3: dingen die je/ ik eigenlijk liever zou overslaan als moeder.

Het vervolg van de biechtstoel heeft weer even op zich laten wachten, maar hier is dan eindelijk deel 3. Weer een blog met een lach, een knipoog en een traan.

Quinty is mijn allermooiste liefste en leukste cadeautje en het meeste wat ze doet is lief, leuk, knap en bijzonder. Ja ik ben blij dat ik haar moeder ben en ik ben maar wat trots op dat kleine meisje.

Je voelt hem als je de titel hebt gelezen misschien al aankomen. Er is een maar…. Er zijn ook dingen die ik kan missen als kiespijn in dit deel van op de biechtstoel 7 dingen die die je/ ik liever zou overslaan als moeder.

1.  Daddyfinger

Dat liedje over de vingers van je hand is er in alle talen en duikt overal op YouTube op. Het is lief en schattig maar het irritante hieraan is gewoon dat het gewoon niet uit je hoofd gaat. Ik schrik nog net niet ’s nachts wakker terwijl ik dat liedje neurie.

2. Chinese YouTube filmpjes

Ik weet niet eens waar ze over gaan of wat ze zeggen maar de Chinese YouTube filmpjes. Ik vind ze afschuwelijk en vreselijk irritant. Net als daddy finger duiken ze overal op. Je raadt het al hoe irritant ik het ook vind, Quinty is er daarentegen gefascineerd door en kan er minuten naar kijken.

3.  Kinderchocolade surprise eieren filmpjes. 

Om maar in de YouTube filmpjes categorie te blijven hangen. Ken je dat die filmpjes waarin ze allerlei kinderchocolade surprise eieren in elkaar zetten en showen? Als je ze niet kent mis je er niks aan hoor. Ook dat wordt gefascineerd gekeken. Omdat ieder nadeel een voordeel heeft worden na aanleiding van de filmpjes wel de eieren ingekocht waar mama, als ze in een craving bui is, fijn van mee snoept.

Tot zover dan het irritante dan nu het emotionele. Ja dames pak de tissues er maar vast bij.

Op de biechtstoel deel 3

  1. Dat ze zo snel groot worden.

Ik geniet er van om haar te zien opgroeien en ik ben trots op hoe slim ze is en alle nieuwe dingentjes die ze geleerd heeft vind ik super knap. De pure uitspraken (die soms nog per ongeluk zijn) vind ik ook hillarisch maar waarom moet het zo snel gaan? Soms wil ik haar gewoon even klein houden.

2. Kleertjes uitzoeken en er afstand van moeten doen.

Bij dat groter worden hoort ook nieuwe garderobes en dus plaats maken in het kleding kastje. Snik en als je dan kijkt naar die piep kleine schattige babykleertjes zou je toch wel willen dat ze voor altijd zo klein bleven. Natuurlijk liggen de speciale setjes met emotionele waarde appart. Maar het liefst zou ik voor ieder setje wel een reden bedenken waarom het van waarde is.

3. Het wegbrengen.

Ik weet dat een kind volgens de Nederlandse wet het recht heeft op beide ouders (ook al ben ik het hier in bepaalde situaties niet mee eens) maar dat wilt niet zeggen dat het makkelijk is om je kind weg te brengen. Ik mis de kleine voetjes die achter mij aan dribbelen ik, ik mis het geschater en gelach, ik mis het om de hele dag mama te horen. Ik mis mijn meisje als ze er niet is. En ondanks dat er nu al een tijdje omgang is zou ik deze pijnlijke momenten voor mijzelf graag overslaan. Ook al klinkt het misschien egoïstisch.

4. Last but not least: de strijd die ik al 1,5 jaar voer waar mijn meisje tussenin staat.

Trouwe volgers van mijn blogs weten dat het contact met de vader van Quinty en mij niet zo soepel verloopt. Trajecten die we gevolgd hebben zijn gestrand en op niks uitgedraaid. En ja dit allemaal heeft zo zijn impact op mij gehad maar de uiteindelijke dupe is het kind. Wat zou ik dit graag allemaal overslaan, wat zou ik graag willen dat ik het kon voorkomen dat zij er tussenin staat.

Herken jij dingen of heb jij nog dingen die je zou willen missen aan het moederschap  en wil je deze opbiechten?

Laat het mij weten in een reactie!

Liefs,

Rachel

Over de schrijver
Reactie plaatsen