Op reis voor Happy Single Moms!
12 september 2016 
7 min. leestijd

Op reis voor Happy Single Moms!

Op reis voor Happy Single Moms!

Wie wil dat nou niet? Op reis voor Happy Single Moms? Ik wilde dit uiteraard maar al te graag!  De reis ging naar La Vendée in Frankrijk.
Ik was nog nooit in deze streek geweest en was reuze benieuwd naar het aanbod voor vakanties met kinderen. Ik heb mezelf tijdens de reis steeds afgevraagd: zou ik hier met mijn dochter van 3 jaar heen gaan? Wat zou zij vinden? Het is een schatting doordat ze zelf niet mee was, dus 100% objectief is het dan niet.

Het Frans Bureau voor Toerisme

De reis werd begeleid door Martine van het Frans Bureau voor Toerisme. Dit bureau kan je alles vertellen over de het toerisme in Frankrijk. Zij promoten Frankrijk als  vakantiebestemming  vanuit Nederland.

Op hun website is allerlei informatie te vinden over Frankrijk. Erg handig als je snel iets te weten wilt komen over Frankrijk.

La Vendée

La Vendee is een prachtige streek. Vanaf Schiphol is het 1h20 min vliegen. Met de auto is  het zo’n 10 uur rijden (gerekend vanaf Enschede). La Vendee valt in de province Pays de la Loire en heeft de meeste zonuren van Frankrijk. Eind augustus was het daar zo’n 26-29 graden, perfect. Deze streek biedt historische en culturele bezienswaardigheden die voor kinderen zowel educatief als plezier opleveren! Daarnaast heeft Pays de La Loire diverse kustplaatsen met mooie stranden.

kaart vendee

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn veel mogelijkheden voor watersport en actieve uitstapjes, zoals het O’gliss park. La Vendée  staat daarnaast bekend om hun streekproducten. Er worden diverse soorten wijn geproduceerd. De rosé die wit van kleur is vond ik erg lekker 😉 Ook kan je een kijkje nemen bij een producten van zeezout. Erg interessant om dit eens te bezoeken, al zat dit minder aantrekkelijk zijn voor (jongere) kinderen.

op reis voor Happy Single Moms

O’gliss park: het gedeelte voor de allerkleinste kinderen – Op reis voor Happy Single Moms

Op dit moment zijn er, voor zover bekend, geen specifieke mogelijkheden voor alleenstaande ouders en hun kinderen. Toch is dit voor mij persoonlijk geen bezwaar om hier met mijn dochter van 3 jaar naar toe te gaan. Vooral op de campings wordt er vaak (Nederlandse) animatie aangeboden.

Voor meer informatie: www.vendee-toerisme.nl

Family Plus label

In Frankrijk hanteert men het Family Plus label. Dit label garandeert dat de accommodaties en/of attractieparken uitermate geschikt zijn voor families en kinderen. De activiteiten zijn kort gezegd geschikt voor de kinderen en ouders. La Vendee heeft vele accommodaties die dit label hebben. Gegarandeerd dat je je geen zorgen hoeft te maken of je kinderen het naar hun zin hebben. Zeker als alleenstaande ouder vind ik dit wel belangrijk. Juist omdat je er alleen voor staat is het erg prettig als de kinderen zich goed vermaken!

Camping en Glamping

Ik heb een aantal campings gezien. Mijn favorieten waren  camping  la Guyonnière in Saint Julien des Landes en Camping La Plage de Riez in St. Hilaire-de-Riez.

La Guyonnière is een Franse camping die gerund wordt door een Nederlandse eigenaar. 80 % van de gasten komt uit Nederland. Zij bieden dan ook een Nederlandstalig animatieprogramma voor de kinderen. Iets wat ik zelf erg prettig vind als alleenstaande ouder. Zij hebben geen specifiek veld voor alleenstaande ouders, maar de camping heeft ieder jaar alleenstaande ouders die met hun kind(-eren) de camping bezoeken. Het is een ruim opgezette camping met vele faciliteiten. Ook kan je hier overnachten in glamping accommodaties. Hierover in een ander blog een uitgebreider verslag. Zelf ben ik erg enthousiast over deze camping en talloze mogelijkheden. Ik wil het dolgraag met mijn dochter bezoeken volgend jaar.

Op reis voor Happy Single Moms

Safari Lodge (Glamping)

Meer informatie op: www.camping-guyonniere.com

Camping La Plage de Riez ligt aan zee. Het is vanuit de camping 2 a 3 minuten lopen naar het strand. De camping is rustig opgezet in de mooie natuur. De mobile homes zijn perfect om te verblijven met je kind. Ook kan je er je eigen caravan kwijt. De camping heeft animatie, waaronder een min-club. Voor zover bekend is deze niet Nederlandstalig.

Meer informatie op: www.campingplagederiez.com (Engelstalig)

Echte aanraders

La Vendée heeft veel te bieden voor bezoekers van alle leeftijden. Echter aanraders vind ik persoonlijk de volgende parken:

Le Puy du Fou

Een mooi en historisch familiepark die de hele dag door prachtige shows aanbiedt. De shows vertellen allemaal een verhaal. Geen enkele show is hetzelfde. Daar was ik van tevoren nogal “bang” voor namelijk. Gepassioneerde acteurs die je regelmatig kippenvel op je armen bezorgen en je compleet meenemen in hun voorstelling. De shows zijn allemaal in het Frans, maar je kan een vertaalcomputer aanschaffen (a €7,-) die de shows perfect vertalen. De mooiste en indrukwekkende shows vond ik “De dans van de spookvogels” en “Het teken van de zege”. De vogelshow is niet zomaar een vogelshow. Grote roofvogels vliegen vak boven je langs en landen naast je. In de finale show vliegen er talloze grote en middelgrote vogels rond in prachtige banen. Deze show is geschikt voor alle leeftijden.

In “Het teken van de zege” zie je diverse dieren en acteurs. Het park staat bekend om hun goede verzorging van de dieren. In deze show wordt een circusspel gespeeld. Je ziet leeuwen, maar er komt ook een hele groep ganzen langs. Erg leuk en geschikt voor alle leeftijden.

 - Op reis voor Happy Single Moms

Le Puy du Fou: Het teken van de zege

Het park is moeilijk te zien in één dag, dus biedt ook mooie en authentieke thema hotels. Ik sliep in het Camp du Drap d’Or, een Renaissance hotel. Ik voelde me een heuse koningin tijdens mijn overnachting daar.  Er komt nog een uitgebreider blog, specifiek over dit park. Hierin zal ik alle shows, bezienswaardigheden en overnachtingsmogelijkheden beschrijven.

Meer informatie op: www.puydufou.com (Nederlandstalig)

Le Château des Aventuriers

Dit was één van mijn favorieten. Le Château des Aventuriers is een écht familiepark. Enorm educatief voor kinderen (en ook voor ouders).  Het park bevat 3 thema’s: De geheimen van het kasteel, de piratenschat en de dinosaurussen van de prehistorie. Je gaat samen met je kind het spel spelen. In het kasteel kan je de raadsels oplossen op een innovatieve manier. Ze hebben tablets ingezet die de kinderen moeten gebruiken om de oplossing te vinden. Het is een enorm succes onder kinderen.

Op reis voor Happy Single Moms

Le Château des Aventuriers

Ook de piratenschat en de dino’s waren een enorm succes. Ik kwam een gezin met 2 kinderen van 4 en 6 jaar (ongeveer) tegen. Beide kinderen waren enorm enthousiast omdat ze de gouden medaille hadden gewonnen. Ieder kind krijgt zo’n medaille mee naar huis. De opdrachten op de borden worden ook in het Nederlands weergegeven. Perfect voor de kinderen!

Meer informatie op: www.chateau-aventuriers.com (Nederlandstalig)

In een aantal volgende blogs zal ik de highlights uitgebreider omschrijven. Ik vind La Vendée een familiestreek bij uitstek en zeker geschikt voor alleenstaande ouders.

Over de schrijver
Reactie plaatsen