Op reis zonder je kind
26 augustus 2016 
3 min. leestijd

Op reis zonder je kind

Binnenkort is het zover. Dan ga ik op (werk-) reis zonder mijn dochter. Het is voor mij een bijzondere trip die écht voor mij is. Voor mij als vrouw. Naast 24/7 moeder ben ik ook gewoon een vrouw in de bloei en groei van haar leven.

Op reis zonder je kind

Op reis zonder je kind

Toch heb ik inwendige twijfels gehad over mijn besluit om het te doen. Twijfels die voortkwamen uit schuldgevoel naar mijn dochter. Ik heb er meerdere gesprekken met vrienden over gevoerd en een ieder gunde het me enorm en zei dat ik het moest doen.

Uiteraard heb ik als eerste de oppas voor mijn dochter geregeld. Ze mag die 5 dagen bij een goede vriendin slapen. Zij wordt haar voogd, mocht mij wat overkomen, dus qua vertrouwen zit dat helemaal goed. Ook mijn dochter is graag daar, dus dat kan ik loslaten.

Toch bleef er iets in me knagen. Gedachten als “wat als me wat overkomt” of “kan ik dit wel maken tegenover mijn dochter?”.  Mijn liefde voor mijn dochter wordt er niet meer of minder om. Die liefde is onvoorwaardelijk en daar komt niks of niemand tussen. Ze gaat leuke dagen hebben zonder mij. Uiteraard ga ik haar iedere dag ontzettend missen, maar de wereld draait gewoon door. Ook zonder mij vermaakt ze zich goed bij mijn vriendin.

Het besef dat ik naast moeder ook gewoon een vrouw blijf was doorslaggevend. Ik ben een vrouw die van uitdaging houdt en die geniet van de mooie dingen die onverwacht op haar pad komen. Mijn dochter mag ook best opgroeien met het feit dat mama ook zelf dingetjes moet doen. Ik vind het belangrijk om haar dit mee te geven, zeker omdat ik mezelf ooit weggecijferd heb voor een man. Deze reis is het bewijs dat ik mijzelf weer teruggevonden heb.

Mijn hele leven is gericht op de zorg voor mijn dochter. Vanuit onvoorwaardelijke liefde.

Tijd voor mezelf heb ik echter ook nodig. Normaal gesproken regel ik deze tijd door te gaan stappen of om andere leuke dingen te doen. Deze reis biedt mij hetgeen waar ik mijn passie in gevonden heb: schrijven. Mijn passie die mij zo doet ontspannen. Het heeft me een betere moeder gemaakt, die meer relaxed in het leven is gaan staan. De dag dat deze reis me aangeboden werd, werd er ook een koffer bezorgd die ik blijkbaar had gewonnen bij een loterij. Toeval? Hint? Geen idee, maar het voelde als een stimulans.

Op reis zonder je kind

Op reis zonder je kind

Het vliegticket heb ik inmiddels binnen. De eu-data bundel heb ik inmiddels geregeld, dus er kan via whatsapp gebeld worden en de foto’s van mijn dochter kan ik ontvangen. Mocht me wat gebeuren, dan weet ik dat mijn dochter in goede handen is. Dat is het belangrijkste voor mij.

Dinsdag zal ik vertrekken. Onwijs spannend, maar ik heb er meer dan zin in. Langzaam ga ik mijn koffertje inpakken. Ik zal onwijs gaan genieten. Als ik terug ben is mijn dochter aan de beurt. Dan overlaad ik haar met knuffels, kusjes en vast ook een of meer cadeautjes. Dan is het weer tijd voor quality time tussen haar en mij.

Heb jij weleens gereisd zonder je kind? Deel het met ons en laat een reactie achter. Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder. 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 01 Sep 2016

Ja, best vaak. Meestal op persreis, maar ook wel privé. Maar in beide gevallen alleen als het exact binnen de normale regeling valt. Altijd flitstripjes dus. Ik denk dat je nu weg bent; hopelijk gaat het goed. Vast wel!

Anonymous
Door

Anonymous

op 07 Sep 2016

Hoi,het was voor mij ook een persreis inderdaad. Erg leuk e het ging hartstikke goed. Mijn dochter heeft een super tijd bij de oppas gehad ;)

Reactie plaatsen