Op vakantie in Bitez met Estivant
04 augustus 2015 
6 min. leestijd

Op vakantie in Bitez met Estivant

Op vakantie in Bitez met Estivant

In mijn  vorige blog schreef ik het al, ik had tot voor een aantal maanden geleden nog nooit gehoord van eenouder vakanties, maar inmiddels weet ik wel beter. Er zijn verschillende partijen, maar ik werd uitgenodigd door EstivantEstivant (het Franse woord voor ‘zomergast’) is al 15 jaar specialist in de leukste eenoudervakanties. Kwaliteit in een uniek concept maken dat kinderen én ouders een onvergetelijke vakantie beleven.

Bitez 6Na een heerlijke vlucht (wat doet mijn dochtertje (2 jr) het toch geweldig in het vliegtuig) stapte wij als laatste in een bus, vol met alleenstaande ouders (met een meerderheid van alleenstaande moeders). Het viel me al direct op dat er veel oudere kinderen waren, maar ik maakte me nergens zorgen over. Die zorgen braken echter wel aan toen ik op de (prachtige) bestemming kwam, waar centraal op het terrein een (diep) zwembad lag. Het zag er allemaal geweldig uit, een zwembad, met daarom heen de accommodaties en hiernaast de bar en de eetruimte. Maar je raadt het natuurlijk al… Een kindje van 2 jaar kun je niet ongestoord laten spelen, wanneer er een open zwembad ligt. Dus waar alle alleenstaande ouders lekker aan het ‘mingelen’ waren, liep ik bezorgd mijn dochtertje in de gaten te houden. Zij vond het overigens allemaal geweldig! Op het terrein liepen allemaal poezen rond, die zij tot en met de laatste dag achterna heeft gerend. 

De eerste 2 dagen vielen mij dan ook een beetje tegen. Ik genoot van de prachtige locatie en van de heerlijke tijd met mijn dochtertje, maar ik voelde me -met als enige moeder die een jong kindje had- erg buiten de groep liggen. Alle ouders hadden tijd voor zichzelf en waren dikwijls gezellig met elkaar aan het kletsen. Maar wanneer ik met iemand kon praten, lukte dat maximaal 10 minuten, want dan moest ik mijn dochtertje weer achterna rennen. Na 2 dagen heb ik met de locatiemanager gesproken, want ik stond op het punt om een ander hotel te boeken. En wat een schat! Hij begreep het helemaal en heeft van alles in het werk gezet, waardoor ik vanaf dag 3 een eerlijk waar geweldige vakantie heb gehad! Niet alleen door hem, maar ook doordat ik het zelf een beetje los heb gelaten en me eigenlijk niet meer druk heb gemaakt om de groep, maar me alleen maar op de fantastische momenten die ik samen met mijn dochtertje beleefde. 

Het leuke is dat vanaf dat moment de contacten met de andere ouders ook groeide en de andere kinderen ook veel meer met mijn dochter gingen spelen.

BitezOok waren er ouders die mij aanboden even op mijn dochtertje te passen, zodat ik iets voor mezelf kon gaan doen. Al met al hebben we echt een heerlijke vakantie gehad! In de ochtend gezellig met z’n allen ontbijten aan de gezamenlijke tafels en daarna meestal even relaxen op 1 van de hangkussens met een bakkie koffie. In de ochtenden & middagen werden er ook vaak verschillende dingen voor de kinderen georganiseerd, zodat de ouders ook even de handen vrij hadden. Tijd voor mezelf had ik met name wanneer mijn dochtertje in de middag ging slapen (al werd mijn dochtertje ook regelmatig in de gaten gehouden door de locatiemanager). Dan genoot ik lekker met een drankje en een boek in mijn hand van de zon en van het prachtige zwembad of kletste ik met een van de andere alleenstaande ouders. In de middag liepen we naar de gezellige boulevard, speelde we in de zee of in het zwembad. In de avond kon je kiezen om daar te eten (wat wel erg gezellig en lekker was) of we liepen naar de boulevard, waar de restaurant eigenaren al met smart op je aan het wachten waren. Maar ook zijn we verschillende keren met de groep gaan eten, hartstikke gezellig! 

Ik vond het een heerlijke ervaring met Estivant en ik vind het concept (ookal kon ik er met zo’n klein kindje nog niet maximaal van genieten) echt geweldig. In het kort mijn ervaringen (Bitez, Turkije): 

  • Bijna iedere dag worden er activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen kinderen die nog op de basisschool zitten en kinderen die op de middelbare school zitten. 
  • Er is een vast team die voor jou klaar staat en die er alles aan doet om het jou naar de zin te maken. 
  • Er zijn alleen maar alleenstaande ouders, je hebt dus alleen contact met gelijkgestemde. 
  • Er zijn in de week 2 oppas-momenten (zelfs in de avond), waar het Estivant team op jouw kinderen past (en ze 1 avond zelfs naar bed brengt), zodat jij zelf iets leuks kunt gaan doen zonder kinderen (en je hebt natuurlijk tijd voor jezelf tijdens de activiteiten die er dagelijks voor de kinderen worden georganiseerd). 
  • Leuke (positieve) ouders. Natuurlijk deel je je verhaal, maar er waren absoluut geen klaagverhalen of negativiteit. 
  • Heel snel contacten leggen. Het heeft mij verbaasd hoe ongelofelijk snel kinderen contacten leggen met elkaar. Binnen 10 minuten waren er al vriendschappen ontstaan, en zijn de kids echt onafscheidelijk van elkaar geweest (ouders moesten echt wat dingen apart in plannen om hun kids te zien, ze wilden alleen maar bij elkaar zijn). Dit heb ik met een ‘normale’ vakantie nog nooit gezien (en ook de ouders leggen natuurlijk ontzettend snel contact met elkaar).

Ik heb me kapot gelachen toen ik per ongeluk gesprekken opving van de jongeren “xx is echt wel verliefd op xx, maar hij ziet haar als een ‘back-up’, want hij is eigenlijk verliefd op xx” of “jij denkt dat een oorworm in je oor zit! Oh, maar jij denkt dat vlinders in je buik vliegen”. 

  • Bitez 5De locatie is echt prachtig! Mooie (fruit)bomen, een gezellig bar en eetruimte, een prachtig zwembad en een prima hotelkamer. De hotelkamer is -wanneer ik het vergelijk met ‘voor 500 euro naar Turkije reizen’ een stuk mooier. Zelf hou ik niet van onaangename verassingen zoals een douchekraan die lekt, een wc die niet doortrekt of een vloer die niet afgewerkt is en dit soort ‘verassingen’ ben ik hier gelukkig helemaal niet tegen gekomen. 

Minpunten: 

  • Niet heel erg geschikt voor kinderen onder de 4 jaar. 
  • Je moet apart betalen voor de airco.

De ‘minpunten’ wegen zeker niet op tegen de ontzettende leuke dingen die ik beleefd heb tijdens de vakantie. Twijfel je nog om dit jaar of volgend jaar met een eenouder vakantie specialist mee te gaan, dan zeg ik, doen! 

Heb jij nog leuke vakantieverhalen? Ik ben benieuwd! Je kunt je reactie hieronder plaatsen. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen