Op vakantie in Nederland
13 augustus 2015 
3 min. leestijd

Op vakantie in Nederland

Op vakantie in Nederland!?! Dat is toch geen vakantie…

Als er wordt gevraagd waar je naar toe gaat op vakantie, denken ze vaak dat je met het vliegtuig naar Turkije of Spanje gaat, of gaat kamperen in Frankrijk. Wij gaan naar de camping in Nederland! “Naar de camping in Nederland!?!” is een vaak gehoorde reactie, alsof je iets raars zegt. Mijn ouders hebben een stacaravan in Stroe. Demi en ik hebben een eigen huisje naast de stacaravan en we hebben een heerlijke grote tuin, waar Demi haar eigen zandbak en glijbaan heeft en mama heerlijk kan tuinieren en zonnen. Demi rijdt de hele dag op haar tractor (die ze van opa heeft gekregen) rond. Daarnaast is de speeltuin hot, met name de trampoline. Ze roept de hele dag `springen`. Demi heeft zelfs vriendjes!! Flynn is een van haar vriendjes. “Flynn, Flynn, kijke” hoor ik elke dag. Ik kan niet eens voorbij 20150721_100424 (360x640)hun caravan lopen..

Ik wilde absoluut naar de kleedjesmarkt, maar moest daar wel 6 kilometer voor fietsen

Op de camping zijn wij aangewezen op de fiets. Naar het dorp fietsen is zo`n 6 kilometer , voor mij heel wat, aangezien mijn energie level lower than low is, vanwege mijn burn out. Ik wilde absoluut naar het dorp met Deem. In het dorp was er kleedjesmarkt en ik wilde daar rond snuffelen. Ik ben met Deem op de fiets gestapt, en op een paniekaanval na, ben ik er toch gekomen. Ik ben een paar winkels in geweest en ik heb leuke dingen kunnen scoren op de markt. 

20150721_121424 (360x640)Hierna moesten we nog 6 kilometer terug fietsen en dat doe je natuurlijk niet zonder eerst nog even wat te eten. Samen met Deem zijn we naar de cafetaria gegaan en hebben we een frikadel met patat eten en een slush aardbei toe gegeten. Deem noemt patat “patate patat” en was helemaal enthousiast. Het fietsen vond Deem ook gezellig. Zo leuk om samen te kletsen over wat we allemaal zien, met name koeien en schapen die Deem maar al te graag wil aaien. Wat was ik blij weer terug op de camping te zijn, pff wat had ik zware benen, en tegelijkertijd was ik super trots!

We hebben een mooie week met alleen maar zon gehad. Veel verder dan de tuin kwamen wij eigenlijk niet. Hebben nog een keer boodschappen bij de plaatselijke supermarkt gedaan en verse eieren bij de boer gehaald. De overige dagen zaten wij lekker in bikini en speelde Deem heerlijk in der badje.

 

Zon, water en een stralend kind, wat wil je dan nog meer!

Samen met Deem heb ik een moestuin met onder andere: radijs, spinazie, rucola en tomaat. We verzorgen ook samen de vele planten die in de tuin staan en wieden het onkruid. Deem heeft haar eigen hark en bezem. Spuiten met de waterslang is natuurlijk favoriet, ze word dan helemaal enthousiast, en wil altijd even water drinken uit de spuit. Ik kan zo genieten van alle momenten die we samen hebben. Ze vind echt werkelijk alles leuk, en dat maakt mij een gelukkige mama.

Hoe vieren jullie de zomer vakantie?

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 13 Aug 2015

Vakantie in nederland is net zo lekker als in t buitenland. Alleen meestal een stuk goedkoper. En zolang je dochter geniet. Geniet jij het meeste!!

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Aug 2015

Dat is helemaal waar! Een gelukkig kind, is een gelukkig mama. Wij zijn onwijs blij met de camping, ons zie je niet met een koffertje lopen :) en als de zon schijnt heb je net zo'n vakantie gevoel. Xx

Anonymous
Door

Anonymous

op 02 Sep 2015

Ik hou zelf wél van het buitenland en heb daar alles voor over, maar iedereen moet het zelf weten! Ik was half augustus een kort weekje met de kinderen in Turkije.

Anonymous
Door

Anonymous

op 03 Sep 2015

Super gedaan hoor! Trots op jou! Hier een moeder van een prematuur en dysmatuur meisje van inmiddels 3,5 jaar. groet, Marit

Anonymous
Door

Anonymous

op 16 Aug 2016

Het zou ook niet logisch zijn als een kind gelukkig is, terwijl de ouder dat niet is. Ze nemen echt alles over! Net terug van een treinvakantie (via: http://goedkoop-treinkaartje.nl/treintickets/frankrijk/trein-naar-quimper) naar Quimper (ja, helemaal daar!). Kan dat soort stukken natuurlijk niet alleen rijden en in de trein heb ik de volle aandacht voor me kleine. Hebben het super gehad en de parasol heeft zijn werk weer gedaan tegen de zon (heerlijk weer gehad). Volgend jaar zeker weer!

Anonymous
Door

Anonymous

op 11 Dec 2017

Wat leuk dat jij én jouw dochtertje het plezier van op vakantie gaan in Nederland zo kunnen beleven. Mocht je nou eens een keer jouw ouders en de rest van de familie willen meenemen naar een andere plek in Nederland, kijk dan eens op https://groepennijmegen.nl/. Ook hier voor jong én oud genoeg plezier!

Reactie plaatsen