Hoe breng je orde in de chaos in je hoofd?
22 januari 2016 
4 min. leestijd

Hoe breng je orde in de chaos in je hoofd?

Voordat ik goed en wel dit blog begon, voelde ik het al aankomen. Mijn eerste writersblock, ha ha. Nog niet eens begonnen met schrijven en er kwamen al allemaal spoken in mijn gedachten voorbij. Kan ik dat wel? Ja natuurlijk kun je dat. Waarover schrijven dan? Alles en niets? Hoe breng je orde in de chaos in je hoofd?

Gelukkig was ik net aan het lezen in het boek “Big Magic” van de auteur van de bestseller: Eten, Bidden, Beminnen. Haar naam is Elizabeth Gilbert. Zij schrijft dat zoiets als een writersblock niet bestaat. Even kort door de bocht zegt ze: “Wat een onzin, gewoon doen!” Hmmm… ja, dat is toch al een dingetje voor mij! Gewoon doen!
 
Herken je dat als Happy Single Mom? Een hoofd vol ideetjes en dingen te doen. Je hoofd te vol, zodat je uiteindelijk tot niets komt. Geen actie dus… gewoon doen… uuuhuuuh.
 
Tina Turner zingt dat heel mooi in haar liedje “Love Within”. Without love and action we miss the meaning of life.
Die “love” gaat wel goed bij mij. Liefde, rust en meditatie kan ik goed voelen en overbrengen op mensen als energetisch therapeut. Die “action” wil er nog wel eens bij inschieten. Wederom herkenbaar? Waarschijnlijk is er genoeg actie bij jou als HSM, maar actie waar jij echt heel blij van wordt, waar je hart een huppeltje van maakt.
 
Maar goed, 2016 wordt dus mijn jaar van actie. Vandaar dus dit blog. Nu had ik het geluk, dat ik de winnaar ben van “het doosje zonneschijn” van Marta van Sitteren. “Het doosje zonneschijn” is een doosje met inzichtkaarten. Ik doe nooit mee aan prijsvragen of dat soort dingen, maar omdat ik voornemens had om tot actie over te gaan, was dit een hele mooie actie en ik heb gewonnen!
 
Hoe breng je orde in de chaos in je hoofd?Ik was een beetje belachelijk blij en de postbode schrok zich een hoedje toen ik overenthousiast naar de voordeur gerend kwam. Mijn nieuwe dagritueel wil ik dus graag met jullie delen. Elke morgen voordat de hectiek van de dag begint, trek ik 1 of 2 kaartjes uit het doosje. Dit plak ik op de ijskast en dat wordt mijn thema van die dag. Een rode draad die me focust op hetgeen ik wil doen en die me niet laat zwabberen. Zwabberen is voor mij het, als kip zonder kop, een beetje chaotisch doorgaan met allerlei dingen tegelijk.
 
Zoals Johan Cruijff zegt: “elk voordeel heb zijn nadeel”. Mijn nieuwe vrienden (de inzichtkaarten) zijn namelijk wel erg confronterend, ha ha. Ik trok 3 dagen in één week hetzelfde kaartje. Geloof mij, dat wil iets zeggen! Mijn kaartje was: Doe 1 ding tegelijk, start bewust een taak en werk hier aan in blokken van 20 minuten!
Dat is wel wat veel gevraagd voor een Happy Single Mom. Eén ding tegelijk!
 
Alle gekheid op een stokje. Ik ben erg blij met mijn goede voornemen en ook met de tips op de kaarten. Ze leren mij:
  • nog meer in het moment te blijven,
  • te focussen op 1 ding tegelijk,
  • dankbaar zijn voor alles wat er al is,
  • tijd en rust nemen tussen de bedrijven door,
  • bewust gezond eten en bewegen,
  • en nog veel meer!
Al met al heb ik toch mooi deze blog geschreven in een voor mij erg roerige tijd! Ik heb mij gewoon 20 minuten gefocust op 1 ding en dat is helemaal gelukt! Juy (dat is hoera in Limburgs dialect). Dus een tip: Begin je de dag als kip zonder kop, of heb je ergens geen zin in, neem 20 minuten om je te focussen op 1 ding en misschien ga je het leuk vinden en er zelfs van genieten.
 
Love & Light Blessings, 
Hoe breng jij orde in de chaos je hoofd? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Jan 2016

Heel leuk geschreven!! En leerzaam...doe mij ook maar een doosje zonneschijn :-)

Reactie plaatsen