Papa heeft nooit tijd
23 juli 2016 
2 min. leestijd

Papa heeft nooit tijd

Ik lijkt wel gek volgens mijn vriendinnen als ik ze vertel over de al 1,5 jaar durende strijd met mijn ex over de omgang met mijn dochter. Heel veel van hen hadden het allang opgegeven. Ik kan je vertellen, bij mij is inmiddels de koek ook op.

We zijn na meerdere pogingen met Centrum Jeugd en gezin beland in het traject “ouderschap blijft”. Dat is voor mij het laatste dat ik doe.

Helemaal na de laatste keer dat mijn dochter naar haar vader moest.

love-1139048_1280

Papa heeft nooit tijd

We liepen vrij laat nog buiten. Het is toch vakantie en inmiddels zijn ook wij gedoken in de verslaving genaamd “pokemon Go”. Samen met mijn beste vriendin en haar dochter liepen we richting het park om opzoek te gaan naar Pikachu als mijn dochter uit het niets mijn arm beetpakt. “Ik wil niet naar papa! ik wil bij jou blijven” waren de woorden van Ella. Ik vraag haar waarom ze niet naar haar vader wil en ze reageert als volgt:

“Bij jou is het fijner, papa heeft toch nooit tijd”

Mijn hart brak. Helemaal toen ze huilend wegliep nadat ik haar vertelde dat ze naar papa moet en dat papa ook leuke dingen met haar gaat doen. “Nee mama, papa heeft daar nooit tijd voor, en ook niet voor mij!” Ja wat moet je hiermee?

Mijn beste vriendin zegt dat als ze dat roept ik haar niet moet dwingen.

Haar situatie is precies het tegenovergestelde. De verwekker van haar dochter wil geen contact met haar geweldige dochter en heeft daarentegen ook geen “rechten”.

Mijn ex wel! En als ik dat doe dan kan hij mij het leven heel moeilijk maken. niet in het belang van ella dus!

Hoe ga je om met dat verdriet?

Zegt ze dit nou nog een keer dan moet ik dit melden.

papa heeft nooit tijd...

Papa heeft nooit tijd

Maar doe ik daar dan wel weer goed aan? Krijg ik dan niet het verwijt dat ik mijn dochter moedwillig bij mijn ex weg wil houden? Terwijl ik juist vecht om hem in haar leven te houden! Helemaal omdat ik zelf in de eerste jaren van mijn leven een vaderfiguur heb gemist.

Bah! Dit is geen lekker gevoel!

Voor nu kan ik dus ook niet genieten van mijn kindloze dagen.

Hopelijk de volgende keer wel!

 

Hoe ga jij om met dit soort situaties? Deel het met ons en laat een reactie achter. Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 21 Aug 2016

Ja heel herkenbaar. Mijn ex heeft maandag voor de zoveelste keer in het bijzijn van de kinderen gezegd dat hij ze niet meer wil. Om zich steeds weer te bedenken. Ik heb me voorgenomen om ookal bedenkt hij zich ze niet meer te laten gaan. Dan maar nooit me time want dankzij mijn ex heb ik geen familie om op terug te vallen als ik ook ooit eens de deur uit wil. Maar ik vind het gewoon kindermishandeling om maar tegen ze te zeggen dat hij ze niet meer wil.

Reactie plaatsen