Papa ziet het licht
12 oktober 2015 
2 min. leestijd

Papa ziet het licht

Via Facebook ontvingen we een positief bericht van een anonieme single mom…
Zoonlief is al 10 jaar oud en heel pienter en doordacht.. Heeft ie zeker niet van een vreemde durf ik toe te geven.
 
Eerste paar jaren paps en mij uitspelen tegen ekaar, maar ook opa en oma die daarin een rol speelden, paps deed hier niks mee. Opa en oma van mijn kant hielden zich, met alle respect voor mij, er buiten. Maar als ik hulp nodig had waren ze er altijd!
 
In 2012 zijn paps en ik uit elkaar gegaan, na ruim 8 jaar en achteraf ben ik hem dankbaar voor die druppel die de emmer deed overlopen, vreemdgaan.. Maar, ik was hem dankbaar.
 
In die 3 jaar tijd leek er niet veel te veranderen en lagen hij en ik niet op een lijn, zijn gedachtegang was heel vreemd, in mijn ogen onverantwoordelijk. Wie laat nou zijn kind 9 uur lang op een Xbox spelen? Nou paps dus..
 
Vriendinnetjes kwamen bij hem over de vloer en zoonlief wist van gekheid niet meer wat te doen is eigenlijk zijn schouders gaan ophalen als paps weer met een vriendin aan kwam. Dit ging tot 2014 door en ook het niet op een lijn liggen met hem bleef een strijd. Deze jongen heeft zoveel meegemaakt samen met mij, dat hij nu een gelukkig leven verdient, dat hij toen ook al verdiend had.
 
Het afgelopen jaar is er verrassend veel veranderd, paps heeft ’t licht gezien.
 
Hij zag in dat zoonlief nogal van het liegen was en manipuleren en na 3 weken zomervakantie zag hij dan eindelijk in dat het zo belangrijk is om als ouder zijnde op een lijn te liggen en consequent te blijven. Ook met betrekking tot opa en oma, eindelijk…
 
En nu eindelijk… Papa ziet het licht!
 
Ik juich, want deze mama was het wel beu na al die jaren… Ik gun hem het geluk met zijn nieuwe partner en het samenwonen, maar op een lijn liggen als ouder gun ik mijn zoon des te meer!
Over de schrijver
Reactie plaatsen