Past jouw naam wel??
15 mei 2017 
2 min. leestijd

Past jouw naam wel??

Oh daar ligt ze dan. In een plastic wiegje van het ziekenhuis naast mij. Ik ben mama!!

We moeten alle twee een nachtje blijven omdat ik teveel bloed ben verloren bij de bevalling. De bevalling zelf viel reuze mee. De ellende door een gescheurd bloedvat daarna was iets minder.
Maar hier lig ik dan met dat hele kleine meisje naast mij. Ik kan mijn ogen echt niet van je af houden. Ik zie eigenlijk alleen maar het gezicht van Twan. De donor. Dezelfde kin en hetzelfde mondje. Dit is dus gewoon mijn dochter.

Het liedje “Hey little girl” van Jack Johnson is zo van toepassing.
“Hey, little girl
Look what you’ve done

You’ve gone and stole my heart and made it your own

You stole my heart and made it your own”

Past die naam wel bij haar?

Ik heb haar een hele stoere naam gegeven. Maar ze ziet er uit als een popje. Past dit wel?! Wat heb ik gedaan. Ze zal er de rest van je leven mee moeten doen
Omdat ik mezelf van reusachtige afmetingen vind, had ik ook verwacht dat er op zijn minst een negenponder uit mij zou komen. Een plofbaby met knuistjes en plooitjes die je best vaak ziet.
Echter ligt er nu naast me een poppig ienieminimeisje met spillepootjes en maar 48 cm groot. En dan heb haar zo’n stoere naam gegeven. Ik denk dat Fleur of Sophie beter had gepast. Maar dat past dan weer niet bij mij.

Past jouw naam wel?

Aangifte doen

Ik zou eventueel nog terug kunnen. De aangifte is immers nog niet gedaan. Maar ik noem dit meisje al zolang bij haar naam. Dat ze er vast in gaat groeien.
Tijdens de aangifte van mijn dochter, werd mijn vriendin prompt gefeliciteerd met haar dochter. Omdat zij de eer had mijn uk aan te geven. Alsof we een setje zijn.

Het is overigens nog vrij lastig dat aangifte doen. Het moet iemand zijn die bij de geboorte aanwezig is geweest. En zelf was ik daar nog niet in staat.
Ik besluit haar naam haar naam te laten zijn. Want ergens zal er een reden zijn waarom deze al zolang in mijn hoofd rondspeelt. We gaan het zien. We gaan het zien of ze een zelfstandige vrolijke doenderige meid wordt, we gaan het zien.

Wauw, wat mooi! We feliciteren onze blogster met de geboorte van haar dochter! Heel veel geluk samen!Heb jij twijfels gehad over de naam die je voor je kind had gekozen?

Over de schrijver
Reactie plaatsen