Mijn zoon heeft verkering. Patricia Paay als schoondochter?
08 september 2016 
2 min. leestijd

Mijn zoon heeft verkering. Patricia Paay als schoondochter?

Jij raadt nooit wat ik heb!”

Kapotte broek? “Nee”. “Kapotte knieën?” Nope. Ik voer een quickscan uit, maar zie nergens bloed vloeien. Dat is het dus niet. Goddank, ik bevind mij momenteel in zondagse outfit (lees; joggingsbroek / oud t-shirt / make up van gister) en zie een gang naar de EHBO echt even niet zitten.

“IK HEB VERKERING!

Zo. Die zag ik inderdaad niet aankomen. “Ze heet N. en ze is 14 jaar”. Terwijl mijn nog net geen 10-jarige zoon enthousiast verder verteld bevind ik mij in een innerlijke tweestrijd tussen mijn voornemen hem open minded op te voeden versus Patricia Paay Paniek. Maar tegen de tijd dat het voor Patricia legaal is mijn zoon te daten, sleutelt hij aan auto’s en bestuurd zij een supersonische rollator. Dat risico is verwaarloosbaar en aldus wint mijn goede voornemen het van het Patricia Paay Paniek.

rollator

Patricia Paay als schoondochter?

Goh, leuk joh. En hoe kwam je er zo bij om verkering te nemen? “Nou, zij vroeg het en ik vond het prima”. Plausibele verhaal, geen speld tussen te krijgen.

Oke, tijd voor een ‘we-moeten-even-praten-praatje’. Ik vertel hem dat ik het hartstikke leuk voor hem vind, dat hij zijn vrienden niet moet vergeten, lief moet zijn voor zijn vriendinnetje en vooral veel plezier moet hebben samen. Ik zie hem nadenken, dit goed doordachte praatje gaat landen, ik voel het.

“Mama ….. ” (vervolg-vraag, kom maar op, ik zit er nu lekker in), als ze nou komt he …. ” Jaaaaa….. “Kun je dan wel beloven niet met elk liedje mee te zingen en te dansen door de kamer? Dat doen andere moeders ook niet (echt niet????). Mijn vrienden zijn er inmiddels een beetje aan gewend (oh jee “een beetje”; ik voorzie een massabezoek aan dr Rossi binnen niet al te lange tijd due to trauma-verwerking), maar zij niet”. Nee, dat is waar. In gedachten maak ik een kans-berekening; als ze niet al te lang blijft moet het prima lukken. Hoe moeilijk kan het zijn. Mijn zoon kijkt me bedenkelijk aan en vervolgt; “Weet je mama, zet de muziek dan maar helemaal uit”. “Voor de zekerheid”. Goeie.

checkAl met al, goed advies. Eerste verkeringspraatje; check!

Heeft jouw kind al verkering? Deel het met ons en laat een reactie achter. Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen