Pokémon Go: 5 need to knows!
30 augustus 2016 
4 min. leestijd

Pokémon Go: 5 need to knows!

Een vogel in je huis, massa’s mensen die langslopen kijkend naar hun telefoon, persberichten over het gevaar van Pokémon Go…what the hell is going on? Nou…een revolutie in de game wereld…Pokémon Go! Wat moet ik als ouder nou weten van Pokémon Go?

1. De digitale speurtocht
Een ouderwetse speurtocht, alleen dan digitaal gefaciliteerd, dat is de eerste associatie die ik had toen ik het spel met mijn dochter voor het eerst ging spelen. Wat een briljant spel! Je kind ziet in de buurt (op basis van je GPS locatie) waar Pokéstops zijn, hier krijgen ze op hun telefoon een foto van te zien, bijvoorbeeld van een oud monumentaal pand. Dus gaan we op zoek naar die foto, dat pand. Vaak staat er een omschrijving boven. Kinderen ontdekken hun buurt dus op een geheel nieuwe wijze! Top!

Pokémon Go: Pokéstops

Pokémon Go: Pokéstops

2. Het nieuwe buiten spelen
Hoe vaak hoor je het wel niet: mijn kind zit altijd op de iPad te gamen, vroeger speelden we altijd buiten! Dat gaat niet lager meer op! Pokémon Go heeeft niet voor niets de ‘Go’ in zijn naam! Pokémon Go zorgt ervoor dat de gamers eindelijk buiten komen. In groepjes trekken ze erop uit, wandelend, fietsend…zelfs in de auto. Hele gezinnen lopen langs m’n huis, kijkend naar dat telefoonschermpje. Dit is pas het begin van digitaal buiten spelen!

3. Hoe werkt het nou?
Je hebt een poppetje, die kan je natuurlijk zelf eigen maken met geslacht, haren, broek, vestje, rugzak en petje. Altijd leuk. Je ziet jou poppetje op een plattegrond, soort Google Maps maar dan anders. Op deze plattegrond zie je Pokéstops, Pokémons en Gyms. Pokéstops zijn de plekken waar je naartoe kunt lopen en door het arriveren op de plek en de foto van de Pokéstop te draaien kan je Pokéballs verdienen.

Pokémon Go: Je Avatar, Gym, Pokémon, PokéBall

Pokémon Go: Avatar, Gym, Pokémon, Pokéball bij Pokéstop

Op de plattegrond verschijnen soms Pokémons. Deze kan je vangen door het gooien van de Pokéballs naar de Pokémon. Swipen maar, weer eens wat anders dan Tinder! Als je ‘raak’ gooit, vang je de Pokémon in de bal en is de Pokémon in je bezit.

Pokémon Go: vang de Pokémon met de Pokéball

Pokémon Go: vang de Pokémon met de Pokéball

De afstand die je loopt/fietst/rijdt wordt beloond, je krijgt bij lange afstanden een ei waar een Pokémon uitkomt. Enzo Knol (#1 vlogger in NL) bedacht een slimme work around: de telefoon op een oude platenspeler, en maar rondjes draaien. Ook het vastbinden van de telefoon aan de halsband van je hond is een optie haha. Het moet niet gekker worden!

4. Een gym voor de deur
Hoewel de titel ‘Gym’ iets sportiefs insinueert is het geheel iets anders in Pokémon taal. Sinds kort hebben we een soort luidruchtige hangplek voor de deur…een Pokémon Gym: een Battle plek. Damn! ‘S avonds hangen er jochies met telefoon en fiets luidruchtig elkaar aan te moedigen om de Battle te winnen…eindigend in geschreeuw als het beest eindelijk verslagen is. Dat vindt mijn dochter dus doodeng. Ik leg haar uit dat de jongens geen vlieg kwaad doen en gewoon Pokémon aan het spelen zijn, op openbare grond, dus daar kan mama niks aan doen. Een dwingende blik achter de gordijnen langs zorgt meestal dat ze weer op hun fietsje springen en Go!
Ik hoorde laatst dat je ook Pokéstops kan kopen, denk aan de vele commerciële toepassingen…bere interessant! Gegarandeerd traffic voor je deur!

5. Het slurpt de batterij van JOUW telefoon…!
Ben je verslaafd aan je telefoon? Kan je eigenlijk niet zonder dat ding? Is het lastig om tijdens quality time met je kind niet dat laatste appje te checken? Nou, dan is Pokémon Go een mooie oplossing. Uiteraard speel je het spel op een telefoon, in ons geval mijn iPhone. Aangezien ik mijn dochter te jong vind om haar uit te rusten met haar eigen telefoon, gebruikt ze dus die van mij. Met haar kleine vingertjes houdt ze de telefoon strak bij zich. En je denkt toch niet dat ik hem dan even terug krijg als er een appje binnenkomt? No way! Dus goed moment voor mij om eens echt ongestoord te genieten van de buitenlucht en mijn dochter. Let wel even op dat Pokémon Go je batterij leeg slurpt, dus snel in de oplader na de speurtocht!

 

Wist jij deze dingen over de rage van de kids? Of heb jij nog andere tips en wetenswaardigheden ontdekt? 

Over de schrijver
Reactie plaatsen