De voordelen van Pokémon Go
17 augustus 2016 
3 min. leestijd

De voordelen van Pokémon Go

Pokémon Go. Ook als je het niet speelt, heb je er wel een mening over. Als je iemand turend naar zijn of haar mobiel op straat ziet lopen, denken je snel aan Pokémon Go. Eerder namen we aan dat ze aan het whatsappen waren, iets aan het nakijken, of misschien zelfs nog ouderwets een smsje verstuurde. Tegenwoordig denken we aan Pokémon.
Ook ik heb het er met vrienden over gehad. Zelf deed ik er (nog) niet aan mee, maar ook ik heb een mening.

Je hebt mensen die tegen zijn, die vinden dat we nog meer naar het scherm kijken. Je hebt ook mensen die het geweldig vinden.
Ik hang daar een beetje tussen. Het is weer iets waarbij we naar het scherm staren, maar als je naar buiten kijkt, zie je kinderen, jongeren en zelfs volwassenen die in groepen achter Pokémons aangaan.

Vreemden knopen weer gesprekken met elkaar aan over welke Pokémons er al gevangen zijn. Ja we staren nog naar ons scherm, maar we praten weer met elkaar!

Pokémon Go

Zoals jullie weten;  kleine potjes hebben grote oren. Mijn zoon van vijf had blijkbaar wat gesprekken opgevangen en vroeg mij op een dag om ‘dat spel waarbij we die dingen moeten vangen’. Dus ik dacht, laat ik eens Pokémon Go installeren en met mijn zoon bekijken hoe en wat.

Ik nam aan dat het niet zou kunnen, mijn GPS was kapot. En inderdaad. Als we naar buiten gingen om de hond uit te laten en ik had Pokémon gestart, liep het poppetje alleen in rondjes of ze rende kanten op waar ik niet heen ging. Sinds een halve week heb ik een nieuwe telefoon, met GPS. Nu spelen we Pokémon zoals het hoort.

Ik heb wel bij bevriende Pokémon spelers na moeten vragen wat ik hoor te doen, want dat was me niet duidelijk. Nu speel ik het vooral omdat ik mijn zoon zie stralen.

Pokémon Go

We gaan een stukje wandelen en als hij het geluidje hoort dat er een Pokémon in de buurt is zie ik hem zenuwachtig worden en roept hij:’Snel snel!’. Natuurlijk met oog op de veiligheid leg ik uit dat we eerst aan de kant van de weg gaan staan (ook al lopen we alleen op rustige bospaden) en dan mag hij de Pokemon vangen. Als het is gelukt en het beestje blijft in de bal, zie ik de opluchting en een grote grijns. Dan roept hij:’Yes, we hebben hem!’ En dan krijg ik een high five.

Dit is wat voor mij Pokémon spelen leuk maakt. Je schijnt ook tegen elkaar te kunnen vechten, maar daar beginnen we niet aan. We proberen wel onze Pokémon verzameling compleet te maken. Vroeger waren het flippo’s, maar tijden veranderen. En nu is het een Pokémon.
Er zijn schijnbaar al 1,3 miljoen Pokémon spelers. Geen idee of daar ook ouders bij zitten die het spelen omdat hun zoon/dochter het geweldig vind. Zolang een nieuwe Pokémon een lach op mijn zoons gezicht kan toveren, blijven wij het spelen.

Zie jij Pokémon Go ook als een spel dat positiviteit oplevert? Deel het met ons en laat een reactie achter. Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder.

Over de schrijver
Reactie plaatsen