Le Puy du Fou: prachtig park om te bezoeken met kinderen!
24 oktober 2016 
7 min. leestijd

Le Puy du Fou: prachtig park om te bezoeken met kinderen!

Ik mocht namens Happy Single Moms in samenwerking met het  Frans Bureau voor Toerisme  en Vendée Toerisme  naar La Vendée.  Ik schrijf over de parken die ik het leukste vond en het meeste de moeite waard vind. Eén daarvan is Le Puy du Fou dat bekroond is tot beste park van de wereld!

Familiepark met geweldige en indrukwekkende shows

Le Puy du Fou kenmerkt zich door de vele prachtige voorstellingen. Direct bij binnenkomst valt me al op hoe extreem schoon het park is. Al sinds de oprichting van het park besteedt de Puy du Fou veel aandacht aan de bescherming van het milieu en het natuurlijk erfgoed. Dit is een belofte die ze daadwerkelijk waarmaken. Je ziet geen enkel vuiltje op de grond, zelfs geen sigarettenpeuken. Overal in het park zijn vuilnisbakken en asbakken te vinden. Le Puy du Fou heeft al vele awards binnengesleept en terecht! Het is het beste thema park dat ik ooit heb mogen bezoeken.

De shows zijn allemaal in het Frans, maar voor € 7,- kan je een vertaalcomputer kopen. Deze computers vertalen perfect heb ik ervaren. Je begrijpt het verhaal hierdoor goed. Ook voor de kinderen is dit handig.

In het park werken jaarlijks duizenden vrijwilligers mee als acteur aan de shows, waaronder Nederlanders. De passie van deze acteurs is enorm. Elke show is anders en je kunt ze niet met elkaar vergelijken. De vele shows zijn moeilijk op één dag allemaal te volgen, dus een overnachting op het park of in de buurt is aan te raden. Ik heb een aantal shows kunnen bekijken, doordat ik er maar één dag en nacht was. Ik omschrijf de shows hieronder.

Le Dernier Panache

Dit is de nieuwste show van Le Puy du Fou (2016). Het is een rond theater waarbij de bezoekers in het midden zitten. Het gaat over de Vendée oorlog (1793-196).  Er vonden massamoorden plaats, en er zou zelfs een genocide zijn geweest tegen de bevolking van de Vendée. De show vertelt het heftige verhaal rondom deze oorlog. Er wordt  herhaaldelijk “geschoten” wat op de kleinste kinderen misschien wat indruk kan maken. Toen ik keek begon een klein kindje van een jaar of 2 te huilen van schrik. Dit is wel iets om rekening mee te houden.

Le Bal des Oiseaux Fantômes

Dit is de meest fantastische vogelshow die je je maar voor kunt stellen. Prachtige roofvogels die vlak over je hoofd vliegen. Er doen in totaal zo’n 500 vogels per show mee, waarvan 70 verschillende soorten. In de finaleshow zijn er 200 vogels tegelijk aan het vliegen. De muziek van Thomas Bergersen maakt het compleet. Herhaaldelijk heb ik met kippenvel gezeten. De kinderen om me heen waren net zo onder de indruk als ik. Dit maakt dan ook dat deze show geschikt is voor alle leeftijden. Het is indrukwekkend om mee te maken.

Le Signe du Triomphe

Alleen het amfitheater is al indrukwekkend om naar te kijken. De Gallische gevangenen moeten in de show de Circusspelen winnen terwijl de Romeinse gouverneur toekijkt. Alleen zo redden ze hun leven. Tijdens deze show komen er allerlei dieren in de arena. Het meest grappige vond ik de colonne zwanen die langskwam. Ook komen er leeuwen in voor. Gaandeweg de show wordt het amfitheater omgetoverd tot een prachtig gekleurd decor. De foto’s laten dit goed zien. Deze show is geschikt voor alle leeftijden.

Le Secret de la Lance

Een show over de jonge herderin Marguerite die achter is gebleven in het kasteel. De ridders zijn namelijk vertrokken naar Orléans. Marguerite moet het geheim van de magische lans ontraadselen. Zo kan ze de betoverde muren van het kasteel beschermen.Tijdens de show zie je van alles. Paarden met ridders die zich zijdelings laten hangen, vuur en zogenaamde gevechten. Het is een show met veel spektakel waarbij ook “geschoten” wordt. Voor de allerkleinsten kan dit een moment van schrik opleveren.

Mousquetaire de Richelieu

Een romantisch verhaal met musketiers. Het theater is een monument en is werkelijk prachtig. Deze show is makkelijk te volgen en geschikt voor alle leeftijden. Het gaat over een Spaanse dame en de musketiers gaan met elkaar duelleren. Tijdens de finaleshow begint het te regenen, waardoor het toneel in het theater onder water komt te staan. Dit geeft prachtige effecten aan de show, helemaal als de paarden hier door heen stappen.

Bron: Le Puy du Fou

Bron: Le Puy du Fou

Bron: Le Puy du Fou

Bron: Le Puy du Fou

Les Orgues de Feu

Een super mooie en indrukwekkende avondshow. Overdag lijkt het een gewoon meer met diep water. In de avondshow blijkt hoe sterk je je vergist hebt en verschijnt er werkelijk een prachtige show! Zie de video van Le Puy du Fou

Les Orgues de Feu

Plus que 3 représentations des "Orgues de Feu" pour cette saison ! Il est encore temps de rêver…

Geplaatst door Puy du Fou op Zaterdag 17 september 2016

Overnachten in het prachtige Camp du Drap d’Or

Het is moeilijk om alle shows in een dag te bezoeken. Ik mocht dan ook een nacht verblijven in dit prachtige hotel. Ik voelde me werkelijk de koningin zelf! Bij het inchecken zie je het personeel dat gekleed is in Renaissance outfits. De hotelkamers zijn ook in de stijl van de Renaissance.

alleenstaande ouder op reis

drapdor_04

Bron: le puy du fou

De kamers zitten gesitueerd in een soort tenten. Zodra je de deur opent zie je direct het koninklijke bed waar je die nacht in mag verblijven. De kinderen kunnen iets verder de gang op in een (luxe) stapelbed. Alle details van de kamer zijn werkelijk prachtig. Zo ook de badkamer, maar als hoogtepunt toch wel het toilet. Heel bijzonder om dat te zien. Je voelt en ademt de sfeer van het park.

Toilet le Puy du Fou  alleenstaande ouder op reis DSC_2816

Het park biedt meerdere hotels om te overnachten, allen in een andere stijl. Super bijzonder om eens te ervaren.

Voor meer informatie: Le Puy du Fou

Zie ook: Op vakantie naar La Vendée in Frankrijk

Over de schrijver
Reactie plaatsen