Recept voor de kleintjes: zalmpasta
16 mei 2015 
3 min. leestijd

Recept voor de kleintjes: zalmpasta

Alice van smulkids.nl heeft een lekker recept voor de kleintjes bedacht. 

Even voorstellen; wij zijn Arthur en Alice en in juni 2014 is onze dochter geboren. We hebben er drie jaar over gedaan om zwanger te raken en uiteindelijk is het na een ICSI behandeling gelukt. We zijn erg dankbaar met ons wondertje en genieten enorm van haar.

Koken is mijn (Alice) grootste passie. Daarom vind ik het ook belangrijk om de kleine van alles te laten proeven en gezonde hapjes voor haar te maken. Natuurlijk heb ik ook wel eens de overbekende potjes gegeven, maar ik vond de smaakjes niet al te lekker en er is niet zo heel veel variatie. Ik ben me gaan orienteren op babyvoeding en kreeg via andere websites inspiratie om zelf te gaan experimenteren. Sindsdien houd ik een blog bij via www.smulkids.nl, waar ik jullie ook graag in mee wil laten delen! Het zelf babyvoeding maken is zeker niet moeilijk en je kan ook voor meerdere dagen tegelijk koken en het invriezen.

Je kleintje kan vaak meer eten dan je denkt. Zo leer je al op jonge leeftijd verschillende smaakjes kennen, waar ze later ook profijt van zullen hebben. Vanaf nu is er elke zaterdag een recept te vinden via Happy Single Moms. Veel kook plezier!Pasta met zalm, courgette en tomaat

Recept: Pasta met zalm, courgette en tomaat (vanaf 6 maanden)

Pasta is mijn specialiteit. Met pasta kun je echt ontzettend veel gerechten maken, omdat het zo veelzijdig is. Daarnaast is het ook nog eens heel handig aangezien je pasta makkelijk in kan vriezen. Ik maak zelf altijd het pasteideeg en maak daar meerdere porties van, zodat ik de andere porties in de diepvries kan doen. Je kunt het zo drie maanden bewaren (in de vriezer).  Wanneer je dan minder tijd hebt,  kun je alsnog genieten van verse pasta. Onlangs maakte ik voor het eerst verse pasta voor mijn dochter. Het is lekker zacht door de smeuïge saus. Ik ben benieuwd wat ze er van vindt en natuurlijk wat jij ervan vindt! .

Ingrediënten voor 1 kind:

– verse pasta (het mag natuurlijk ook pasta uit een pakje zijn)

– ontvelde tomaat

– 100 gram zalm, zonder huid

– een kwart stuk van een courgette

Bereiding:

Je kunt de tomaat ontvellen door deze ingesneden een paar minuten in gekookt water te leggen. Vaak gaat het velletje dan al een beetje los zitten en kun je deze er zo vanaf trekken. Snij vervolgens de zalm in stukjes en doe dit ook met de courgette, nadat je deze gewassen hebt. Nadat je ook de tomaat in stukjes hebt gesneden, doe je alle ingrediënten in het stoommandje en stoom dit ongeveer 15 minuten. Kook vervolgens water en voeg de pasta toe.

Verse  pasta laat je ongeveer 5 minuten koken (kijk achterop het pakje van de pasta wanneer je geen verse pasta gebruikt, voor de kooktijd). Wij houden zelf van ‘pasta al dente’, maar voor kinderen is het zachter wat lekkerder. Als de groenten en zalm gaar gestoomd zijn, kun je het fijn prakken tot een sausje. Snij vervolgens de pasta in kleine stukjes en voeg het sausje toe. Als je het hapje wat smeuïg wilt maken, kun je eventueel nog wat kookvocht toevoegen.

Eet smakelijk (en laat je ons weten wat je van het recept vindt)?

Ps: heb je zelf een lekker recept? Stuur deze dan (met foto’s) naar info@happysinglemoms.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen