Vandaag een Smulkids.nl recept uit de Spaanse keuken. Met een Spaanse achtergrond, kan een tortilla niet ontbreken in onze keuken. Een tortilla is een ideaal gerecht om producten uit je koelkast die bijna over datum zijn te verwerken of de restjes van het avondeten op te maken. Ook onze dochter is hier gek op, ook al snijd ik het voor haar in hele kleine stukjes. Omdat wij de avond ervoor een gerecht hebben gegeten met sperziebonen, tomaat en aardappel, maak ik voor de lunch een heerlijk tortilla.

Recept: Spaanse tortilla

Ingrediënten:

  • – 1 geklutst ei
  • – 1 middelgrote aardappel
  • – handjevol sperziebonen, in kleine stukjes gesneden
  • – drie kleine tomaatjes
  • – klein beetje peper

gebakken ei met aardappel, sperzibonen en tomaat (tortilla)De tomaten moeten eerst ontveld worden, onze kleintjes kunnen deze namelijk nog niet goed verwerken. Leg de tomaten iets ingesneden (zowel aan de bovenkant als de onderkant) in gekookt water. In de tussen tijd, wanneer de tomaten in heet water liggen, schil je de aardappel, was je deze en snijd deze aan kleine blokjes. Was de boontjes, dop deze en snijd deze aan kleine stukjes. Als het goed is, is in tussentijd het velletje van de tomaten losgelaten. Als dit niet het geval is, kan je het nog in ijswater afkoelen, dan laat het zeker los, maar meestal kan je het er makkelijk van aftrekken. Snij vervolgens ook de tomaten in kleine stukjes. De boontjes, aardappel en tomaat heb ik ongeveer 15 minuten gestoomd in een babystomer. Je kunt natuurlijk ook een stoommandje gebruiken of ze eventjes 10 minuten koken (behalve de tomaat, die kun je niet koken). Daarna heb ik het mengsel in de pan met olijfolie aangebakken met een klein beetje peper (als je de groenten en aardappel gekookt hebt, voeg dan nu de tomaten toe). Voeg er een geklutst eitje aan toe en er kan een tortilla van worden gebakken. Gaar het langzaam met een deksel op de pan. Als het ei stolt, probeer het dan langs de randjes los te maken en de pan heen en weer schudden om te kijken of het geheel loslaat. Als dit lukt dan is het handig om de tortilla met behulp van een deksel om te draaien, zodat ook de andere kant lekker kan bakken. Vervolgens de tortilla aan kleine stukjes snijden en een klein beetje peper erover strooien.

Heb jij ook een leuk recept die je wel met Smulkids.nl wilt delen? Mail dit dan met foto naar info@happysinglemoms.nl