Relationshit: soms is single zijn beter dan een relatie!
17 december 2016 
5 min. leestijd

Relationshit: soms is single zijn beter dan een relatie!

Soms denk ik terug aan het moment dat ik naast Robin fiets en hem vraag of hij mijn vriendin Noortje leuk vindt. Noortje zit al maanden achter hem aan. Hij zei ‘ja’, dus vroeg ik hem wanneer hij nou een stap ging zetten. Diezelfde avond zagen we ze op het beeldscherm zoenen in de gang van de toiletten in de kroeg, caught on camera!

Ik was blij voor ze. Hij was gek op haar en zij was gek op hem. Niet alleen seks, maar echt geïnteresseerd in elkaar, een echte relatie! Top! Ik gunde het haar zo, echte liefde was voor haar al een tijd geleden. Wat waren ze verliefd, zo verliefd dat ze elke dag bij elkaar waren. De eerst zo onafhankelijk Noortje, die al jaren zoveel alleen deed, is nu opeens 24×7 bij een man! Wat was ze gelukkig!

Relationshit: soms is single zijn beter dan een relatie!

Daar is Noortje!

Een paar weken later loop ik over de winkelstraat samen met een andere vriendin. Daar is Noortje! Ze kijkt snel om zich heen, alsof ze iemand zoekt en zegt: ‘Joh, Robin komt zo, doe maar net alsof je me nog niet gezien hebt. Hij mag jullie niet zo. Gaan jullie lunchen bij dat tentje? Dan komen we daar misschien ook zo naar toe.’
Vreemd…waarom moet ze tegen Robin liegen over ons? Waarom mag hij ons niet? Ik kan het nog niet plaatsen.

Een paar maanden later zijn we met de meiden bij elkaar en vertelt Noortje dat Robin niet zo’n fan is van ons meidengroepje, hij noemt ons ook wel slettengroep. Hij ziet ons als stoorzenders. Niet alleen ons, maar ook haar hond, haar katten, haar zoon, haar wekelijks etentje samen met de vader van haar kind…eigenlijk alles wat Noortje Noortje maakt, keurt hij af.

Bij het woord stoorzender gaan mijn haren al overeind staan, laat staan bij het woord sletten. Niemand van ons meidengroepje is een slet, het zegt meer over hem, dan over ons, hij is blijkbaar niet seksueel vrij. Toch zit het me dwars. Dit is niks voor Noortje. Ze accepteert zijn uitspraken, ze herhaalt ze zelfs, past zichzelf aan en begint er zelf in te geloven. Dit is niet gezond!

Noortje is een gaaf wijf, seksueel in touch met haarzelf en heeft meerdere bedpartners gehad alvorens Robin op haar pad kwam. Ze is open en deelde in de eerste weken alles over haar verleden, haar ex-en en scharrels. Dat heeft ze geweten. Alles wat ze heeft verteld tegen Robin heeft hij tegen haar gebruikt. Stikjaloers over al haar ex-en en scharrels, haar niet vertrouwen op haar liefde. Zelfs bij de massage olie die al voor een gedeelte leeg was, was er al gezeik. Bij wie had Noortje dat gebruikt? OMG…was dit liefde?

Hij houdt van haar, maar niet van alles wat haar gemaakt heeft tot wie ze is.

Relationshit: soms is single zijn beter dan een relatie!

Een relatie: Robin heeft Noortje in zijn greep.

Ondanks dat ze weet dat hij fout is, blijf Noortje bij hem. Het lijkt wel alsof Robin twee kanten heeft, de aardige, leuke Robin die ik nog ken van het fietsen en de onzekere, jaloerse, claimende Robin. Noortje houdt van de eerste Robin en probeert begrip te hebben voor zijn foute kant. Ze past zich aan en raakt steeds verder verwijderd van de Noortje die ik ken.

Tot het op een dag escaleert. Op een evenement hebben we behoorlijk wat gedronken en gaan we met de meiden wat eten. Robin is er ook, hij lijkt mee te gaan eten. Veel zin heb ik er niet in, maar laat ik hem nog maar een kans geven. Aardig praten we met elkaar, zo is het een goede vent, dit is de goede Robin. Na het eten gaan Noortje en Robin nog even verder in de kroeg, ik haak af.

Noortje is op haar hoede, vanwege de alcohol en de complex theorieën van Robin. Ze blijft zo nu en dan kijken waar Robin op let. Ze wil hem niet boos maken. Keurig let ze op of ze niet te dicht bij andere mannen staat, haar ex-en ontwijkt en alle andere gedragingen die ze zich inmiddels aan heeft geleerd. Hij lijkt relaxt, dus raakt ze steeds meer op haar gemak.
Op de terugweg naar huis spreekt Robin haar aan op haar jaloerse gedrag, je zat steeds te kijken toen ik met die dame sprak. Noortje is verrast, en legt uit waardoor het komt.

De discussie loopt op, woorden gaan heen en weer. Opeens steekt Robin zijn hand naar voren, een bewuste, keiharde steek in haar maag.

Toen knapte er iets bij Noortje. Klaar is ze ermee! Klaar met het aanpassen aan zo’n idioot! Weg ermee! Ze had een beter leven zonder hem! Als single, zonder ziekelijke relatie! Zichzelf zijn en niemand die daar iets negatiefs van vond. Noortje kiest ervoor om weer Noortje te zijn!

Yessssss…eindelijk! Ons meisje is weer terug!

Inmiddels is Noortje weer in love en deze keer is haar vriendje stapelgek op de Noortje, zoals wij haar kennen! Wat geweldig dat deze ene slechte ervaring haar vertrouwen in mannen en relaties niet heeft weggenomen. Top! Ze heeft vorige week zelfs haar massage olie teruggehaald bij Robin, haha. Ik zie dat als een teken van zelfacceptatie, dit is wie ze is, Noortje, een sterk, onafhankelijk, seksueel vrij, geweldig mens!

Maar als je het nog een keer waagt om te accepteren dat je niet jezelf kan zijn in een relatie, kom ik je persoonlijk even wakker schudden, ok?

Mijn les? Laten we blij zijn met wat we hebben, een relatie is niet altijd beter dan single zijn!

Trots zijn op jezelf, jezelf kunnen zijn, mensen om je heen die je positieve energie geven! Kies altijd voor jezelf!

Zie ook: Deze man bleek anders te zijn dan ik dacht

Heb jij ervaringen met relaties die je alleen maar beperken in plaats van dat het je sterker maakt? Deel het met ons en laat een reactie achter. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen