Ik heb enige jaren in Zuid Afrika gewoond. In Zuid Afrika wonen een grote groep mensen afkomstig uit India. India en ook Thailand hebben een heerlijke kruidige keuken. Ik vind de curries heerlijk, zo vol van smaak. Ook Thaise viscurrybehoort tot mijn favorieten, maar dit is voor onze kleintjes nog iets te pittig. Ik heb voor de kleine een variant visgerechtje gemaakt en hiervoor een aantal ingrediënten gebruikt, die ook in de curry zijn gebruikt, waar wij heerlijk van hebben gesmuld.
Recept: Rijst met vis en groenten
Ingrediënten:
- kwart kopje rijst
- kwart stukje pangafilet
- kwart stukje rode paprika
- klein stukje courgette
- stengel bleekselderij
- tomaat
- bosuitje
- gemberpoeder
- korianderpoeder
- peper
- olijfolie
Bereiding:
We beginnen met het opzetten van een pan water om de rijst te koken. Laat de rijst ongeveer 8 minuten koken. Schil met een dunschiller de bleekselderij, de lange slierten zijn namelijk vaak erg taai. Daarna snijden we de groenten in kleine blokjes of stukjes en gaar we dit in een wokpannetje met een beetje olijfolie. Voeg hier een klein beetje peper aan toe. Kleintjes mogen best al wel een beetje peper en kruiden, maar natuurlijk in beperkte mate. De vis snijden we aan kleine blokjes en we voegen dit bij de groenten. Ontvel de tomaat, door deze eerst even ingesneden in kokend water te leggen, dan kun je daarna de schil er makkelijk van af trekken. Snijd deze vervolgens in kleine blokjes. Dit voegen we toe bij de groenten en vis in het wokpannetje. Als de rijst 8 minuten heeft gekookt, gieten we het af en laten we het met de deksel op de pan minimaal 10 minuten even rusten. Als de rijst heeft gerust, schep het dan bij het groenten- en vismengsel. Maak het af met wat gemberpoeder, korianderpoeder en een klein beetje peper. Eet smakelijk!
alysonhh18
op 09 Mar 2017tishatq69
op 09 Mar 2017