arrow_drop_up arrow_drop_down
19 juli 2015 

Room in Return

Ideaal voor ouders die wel wat hulp kunnen gebruiken

Soms kom je initiatieven tegen en dan denk je ‘wat een geweldig idee’! Zo ook ‘Room in Return‘. Een tijdje geleden heb ik Jorrie ontmoet, zij is een van de co-founders van Room in Return. Zij is alleenstaande moeder en had -zoals vele van ons zullen herkennen- hulp nodig. Hulp voor in het huishouden, maar ook hulp voor opvang. Aangezien zij een kamer over had, bedacht ze dat het een goed idee was om deze kamer aan te bieden aan een student.

Deze student hoefde haar dan geen huur te betalen, maar zou haar helpen in het huishouden en met deopvang voor haar zoon.

Zo gezegd, zo gedaan! 

Room in Return 2Dit beviel haar zo goed, dat zij dit ook voor andere alleenstaande ouders op wilde gaan richten. En niet alleen voor alleenstaande ouders, maar ook voor bijvoorbeeld oudere mensen die wel wat gezelschap kunnen gebruiken of voor gezinnen die ook wel wat hulp kunnen gebruiken. Room in Return was geboren! Op deze manier kunnen en studenten geholpen worden doordat zij een woonruimte aangeboden krijgen, maar worden de verhuurders ook geholpen! 

Via het ruilplatform van Room in Return kun je makkelijk aangeven of je bijvoorbeeld een mannelijke of juist een vrouwelijke huurder wilt en welke tegenprestatie je voor de kamer verlangt.

Dit kan bijvoorbeeld zijn, klusjes in huis, oppassen, boodschappen doen of de hond uitlaten. Op hun website kun je de profielen bekijken van diegene die een kamer zoeken en die bij jouw ‘vraag’ passen. Super handig toch!

De website van Room in Return is live, dus wanneer je een kamer vrij hebt, neem dan snel een kijkje: www.roominreturn.nl, wij vinden het echt een super leuk concept! 

Ze richten zich overigens voornamelijk op 12 studentensteden: Amsterdam, Leiden, Den Haag, Delft, Rotterdam, Tilburg, Groningen, Utrecht, Wageningen, Nijmegen, Eindhoven en Maastricht. Het kamerplatform is niet alleen voor studenten bedoeld. Het initiatief staat open voor iedereen die een kamer zoekt (of aan te bieden heeft in ruil voor hulp). Aanmelden is in de introductiefase nog gratis! 

Wat vind jij van dit idee?

 

Over de schrijver
Room in Return
Door

Room in Return

op 18 August 2015

Hi Myra, Wat leuk! Mochten wij iets kunnen betekenen voor de lezers voor verdere tekst en uitleg dan horen we het graag! Groet in "return"!

Reactie plaatsen

Wij gebruiken Cookies