De routine van elke ochtend met stress!
28 mei 2016 
3 min. leestijd

De routine van elke ochtend met stress!

Elke dag begint de ochtend vroeg. Elke dag gaat hetzelfde. Je zou zeggen dat je ervan leert. Maar deze moeder vervalt elke ochtend in dezelfde routine… Elke dag opnieuw!

Allereerst:

~ wekker gaat af ~

Ik gooi nog net niet mijn telefoon het raam uit en besluit toch maar even te snoozen. Prrrt Prrrt Prrrt… Poes sodemieter op!

Ik draai me om en daarbij doe ik mijn oogjes een beetje open. 2 bruine kijkers kijken me trouw aan… ok! Niet snoozen dus!

Broek aan, shirt aan, schoenen aan, jas aan… *klik* hond aangelijnd “kom Bello!” oh! Sleutels!

Langs de singel loopt Bello vrolijk te zoeken naar dat ene plekje waar hij nummer 2 kan doen. Ik loop er als een zombie achteraan, in mijn geval is de walking dead nog levendiger, dus daar kan je me ook niet mee vergelijken. Ik gooi er nog wel even een “schiet op bello!” uit aangezien mijn biologische klok nog op half 4 staat voor mijn gevoel.

Thuiskomend is Ella haar kamer nog niet uit. Ik doe haar deur open…. “Bello, kind wakker maken!” Bello springt enthousiast op bed, boven op Ella. Ik hoor geluid komen uit haar kamer…. “nou hou Bello rot op!” ochtendhumeur…. “goedemorgen Ella!” roep ik haar kant op… “laat me met rust mama!” krijg ik te horen van Ella… hmm dat wordt wat vandaag.

elke dag opnieuw

elke dag opnieuw

Ik begin kleding bij elkaar te zoeken in haar kast. Broek, shirt, oh nee die kan niet daar is het te warm voor, sokken en onderbroek… ik geef het een gooi de woonkamer in en roep “aankleden!” er achteraan. In de tussentijd kleed ik me vanuit mijn ‘ik-schiet-even-kleding-in-om-de-hond-uit-te-laten’ pakje, om in mijn normale kleding.

Geef mij 10 minuten en ik sta gereed en  klaar. Weliswaar zonder make-up en mijn haar in een knot maar ach… dat komt later wel!

Ik geef nog een gil de woonkamer in “Ella! Aankleden!” een “jaha” komt haar kant vandaan. Ik begin op mijn gemak haar broodtrommels klaar te maken. In de tussentijd gooi ik een blik op de klok… ooooooh! Nog 30 minuten! Ik maak snel de broodtrommels in orde stop ze in haar tas en gooi een blik de woonkamer in…. Potjandriedubbels! Timer…. “Ella je hebt 5 minuten om je aan te kleden!” Ik zet de timer.

Ella zal Ella niet wezen als ze in die 5 minuten wel geteld 1 sok heeft aangetrokken… dus ik begin geïrriteerd te plukken aan haar…

elke dag opnieuw

elke dag opnieuw

Zo, die is klaar…. “kom! Haren doen en tandenpoetsen!” Ze komt met tegenzin aanlopen en ik begin haar haren te kammen en zij poetst in de tussentijd der tanden. Ik werp nog een blik op de klok… nog 10 minuten! Ik geef een blèr richting Ella dat ze moet opschieten… Ik geef haar medicijnen, draag haar op om haar schoenen aan te trekken…Ik ren inmiddels helemaal als een kip zonder kop door het huis, want Bello en Poes moeten eten… Terwijl die 2 eten trek ik de woonkamerdeur achter me dicht… Ik pak mijn spullen en word nog even boos op Ella omdat ze haar schoenen NOG niet aan heeft… Ik doe alle deuren dicht en trek mijn jas aan. Ik geef nog een blèr aan Ella omdat ze weer wat mee wil nemen naar school terwijl dat niet mag Dan loop ik samen met haar de trap af.

10 minuten later komen we aan op school…. “mama een kus” zeg ik tegen Ella… Ze verdwijnt de klas in en ik vervolg mijn pad. Ik ga boodschappen doen en het huishouden…

Ik draag mezelf nog 1 ding op als ik eindelijk op de bank zit…

 

“vanavond vroeg mijn bed in!”

 

Maar dat… gebeurt nooit!

Wat fijn dat het Nicki weer gelukt is om haar dochter op tijd op school te brengen, ondanks alle stress die de ochtend met zich meebrengt. Is dit herkenbaar voor jullie? Hoe lossen jullie dit op? Deel het met ons op de community van Happy Single Moms of laat een reactie achter. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen