Samen slapen met je kind(eren)
16 maart 2016 
3 min. leestijd

Samen slapen met je kind(eren)

 

De voordelen van samen slapen met je kind(eren) zijn er toch echt wel hoor! Ik heb dit sinds dag een gedaan en ja ok, af en toe had ik spijt, wilde ik dat hij ook op z’n eigen kamertje sliep in z’n eigen bed. Maar als er weer zo’n nacht aanbrak dat hij onrustig sliep en vaak wakker werd, zag ik toch echt wel in dat dit de oplossing voor ons was.

Sinds dag een in het ziekenhuis heb ik m’n kleine man bij mij in bed gepakt. Ook thuis sliep hij bij mij in bed. In het begin was dit voor ons de beste keuze, omdat ik borstvoeding gaf.

Ik legde hem aan en kon verder slapen. Zodra hij klaar was liet hij los en sliep verder. Vaak werd ik ook ’s morgens wakker en had hij m’n tepel nog in z’n mondje.

M’n kleine sliep nogal moeilijk (ook i.v.m z’n verborgen reflux). Daarom was het heerlijk om samen te slapen. Samen knuffelen en de geborgenheid. Zolang de kleine maar bij/tegenSamen slapen met je kind(eren) mama aan kon slapen was alles goed.

Zeker was het vaak frustrerend. Iedere keer moest ik bij hem liggen en wachten tot hij sliep. Dan kon ik vaak heel stilletjes opstaan en snel koken, poetsen etc. Maar vaak werd hij ook meteen wakker als ik opstond. Uiteindelijk vond ik de draagdoeken en dat was een super oplossing voor ons!

Het heeft een hele tijd geduurd, tot de kleine ongeveer een jaar oud was, dat ik hem wakker in bed kon leggen en niet bij hem hoefde te gaan liggen om hem in slaap te krijgen!

Nog meer voordelen van samen slapen met je kind(eren):

1. Je slaapt nooit alleen. Heerlijk zo’n warm lichaampje tegen je aan.
2. Zoals ik al zei, bij borstvoeding is het aanleggen en verder knuffelen/ slapen.
3. Het is feitelijk bewezen dat dit de band tussen jou en je kind versterkt.
4. Het kind voelt zich veiliger en weet dat je er altijd voor ze bent wanneer ze wakker worden midden in de donkere nachten. Super voor de hechting.
5. Kindjes slapen in een lichtere slaap, waardoor de kans op wiegendood kleiner is!
6. Doordat je kindje (vaker) beter slaapt krijg jijzelf ook meer nacht rust! Heerlijk.

De nadelen (maar dit heb ik er absoluut voor over!):

1. Voeten/handen/billen etc. in je gezicht (hihi).
2. Lig je ’s avonds wakker in bed en je wilt nog even je telefoon checken. Probeer je je in alle bochten te wringen onder de deken, hopend dat je kindje niet wakker word van het licht.
3. Op hete zomernachten plak je zo lekker tegen elkaar aan!
4. Je kindje ligt heerlijk breed uit en jij ligt op t randje van je bed…

Al met al vind ik het heerlijk om samen te slapen! Het gaf mij meer rust en ik hoefde m’n bed niet meer uit. Nu merk ik wel dat m’n mini man toe is aan z’n eigen kamertje. Hij slaapt dan ook stukken beter als hij uit logeren is bij oma (hier heeft hij z’n eigen kamer). Het wordt dus tijd dat hij m’n bed gaat verlaten. Helaas pindakaas!

Hoe slapen jullie? Met je kind(eren)/zonder je kind(eren)? Hoe was het toen je een nieuwe relatie kreeg en je kind(eren) sliepen bij jou in bed? Let me know!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 16 Mar 2016

mijn zoon is 8 en slaapt weekends et liefst bij mama zolang ik nog geen partner heb vind ik het geen probleem

Reactie plaatsen