Scam alarm

Een poos geleden had ik me ingeschreven op een internationale datingsite. Daar ook, dacht ik, een leuke vent uit Parijs ontmoet. Hij bleek toch minder leuk te zijn en  het heeft helaas iets langer geduurd dan me lief was voordat ik me ervan los kon maken.

Scam alarm

Ik dacht dat ik me afgemeld had voor dit account maar schijnbaar was ik nog ergens te vinden. Dus wat schetste mijn verbazing? Ik kreeg deze week ineens een berichtje. Te mooi om waar te zijn, meteen vanaf het eerste begin. Nu ben ik absoluut niet in de markt maar iets zei mij: trek deze eens na en kijk eens wat het brengt. Nu bestaan daar echt hele mooie programma’s voor, zelfs van Google. Namelijk Google image reverse. Meneer had braaf in zijn introductie mailtje foto’s erbij gedaan dus wat is er dan makkelijker dan toch even wat verder zoeken.

Ik heb vriendinnen die toch echt in zulke praatjes getrapt zijn en inderdaad ook aardig wat geld naar zo’n persoon overgemaakt hebben. Ik heb daar zo’n hekel aan.

Mensen die gebruik maken van de eenzaamheid en de behoefte aan liefde die we als mens allemaal hebben om iemand op te lichten en gewoon te gebruiken.

Dus bij zijn mailtje gingen mijn alarm bellen af en hoewel ik normaal niet op een verzoek van een  vreemde in zou gaan dacht ik nu, als jij een scammer bent dan zal ik je hebben ook.

Ja hoor meteen bingo bij de zoek opdracht. Hit op de foto en andere foto’s erbij. Hij had me ook zijn WhatsApp nummer gegeven. Okay dit kon ik niet laten schieten. Dan moet ik ook een trap geven ook. Sorry hoor, maar dat is het duiveltje wat in mij op komt en die laat ik dan graag gaan. Dus ik stuur hem een berichtje. Meneer begint meteen te kwelen over hoe mooi ik ben, shoot mijn profiel foto vergeten. En een hoop bla bla bla meer. Uiteraard heb ik geen tijd en zin in deze onzin ik wil gewoon even tegen zijn zere been aan schoppen. Dus vertel hem dat ik blog en dat ik ook wel mijn weg op de computer weet te vinden en dat ik hem gevonden heb als scammer.

Scam alarm

Uiteraard krijg ik het zielige verhaal dat iemand zijn foto heeft misbruikt en dat hij eerlijk is. Natuurlijk jongen. Hmmm ik geloof er geen hout van. Makkelijk zat zeg ik, stuur nu maar even een nieuwe foto dan. Tjaa toen was meneer ineens heel druk bezig op zijn werk. Maar hij wou na zijn werk wel even skypen om het uit te leggen. Natuurlijk jongen. Ik ga er van uit dat hij luistert naar mijn advies en niets meer van zich zal laten horen.

Nu ja ik heb in ieder geval gelijk gekregen hij heeft inderdaad niets meer van zich laten horen. Mooi opgeruimd. Wat ben ik blij dat ik ondertussen toch wel wat handigheid met een computer heb gekregen om wat simpele dingen uit te zoeken.

Pas op, scam alarm! Heb jij wel eens te maken gehad met een scammer? Hoe heb je dit aangepakt?

Over de schrijver
Reactie plaatsen