Scheiding is maar een woord
3 juli 2016 

Scheiding is maar een woord

image

Scheiding is maar een woord

Hoe zorg je voor zo min mogelijk schade bij scheiding?

Dit is een stukje waar je niet alleen net na de scheiding mee bezig bent, maar heel wat jaartjes later nog steeds. Iedereen wilt zijn kinderen het juiste voorbeeld geven. Een scheiding hoort daar zeker niet bij. Je hebt het vaak geprobeerd maar als het niet werkt dan werkt het gewoon niet. Het klinkt misschien heel simpel, maar ik weet dat het allesbehalve simpel is. Scheiding is maar een woord. Ik denk dat veel van jullie wel de antwoorden weten hoe je kindje hier het minst de dupe van wordt. Tenslotte heeft iedereen die fase doorstaan. Of er is helemaal geen vader in de opvoeding. Even een kleine ode aan die moeders!

Je kind komt te wereld. Zijn of haar ouders gaan ineens apart wonen en uiteindelijk ontstaat bij allebei een nieuw gezin. Gelukkig zijn kinderen heel flexibel en hebben over het algemeen een sneller aanpassingsvermogen dan wij. En dat pakken ze goed op als wij ze goed daarin begeleiden. Ik was 11 toen mijn ouders gingen scheiden en dacht ook een tijdje dat het aan mij lag. Toen ik wat ouder werd snapte ik dat het geen moment aan mij lag.

Voordelen van scheiden

image

Scheiding is maar een woord

Ik denk dat ik voor meerderen kan praten dat iedereen wel een moment van falen heeft beleefd. Nergens voor nodig. Niet alles kan slagen in
het leven. Het is maar een woord en jij kan jezelf weer helemaal opnieuw vinden en er 20x sterker uitkomen!
De voordelen van scheiden is dat je band met je kind een stuk sterker word. Tenminste, ik heb het heel erg bij mezelf gemerkt. Je moet het in 1x samen met je kindje alleen doen. Als hij/zij bij je is kan je geen taken verdelen met de vader, met dingen doen. Mijn zoon is door de weeks bij mij en kleine dingen zoals zijn huiswerk doen probeer ik al een feestje van te maken. Ook is algemeen bekend dat je kind sneller zelfstandiger wordt. Mijn zoon is 6 en hij helpt 1x in de week mee met koken. Enorm leuk om zulke simpele dingen samen te doen. Ook helpt hij wel mee als ik aan het schoonmaken ben. Ik merk aan hem dat hij mij ook steeds meer probeert te beschermen, zo schattig. We gaan na het harde werken samen op de bank liggen ( z’n favoriete bezigheid) en dan wil hij ook graag dat ik met mijn hoofd wel eens op zijn schoot kom liggen. Ze willen alles zelf doen. We mogen trots zijn want je geeft je kind het voorbeeld dat jij zelfstandig bent. Mamapower!!
Zie de scheiding als een nieuw begin. Ook al heb je een tijdje in een put gezeten, je kan iedere dag opnieuw beginnen. Misschien begrijpt je kindje vandaag niet waarom jullie precies uit elkaar zijn maar later zal het inzien dat het gewoon niet ging. Tot die tijd: stop het niet weg en praat erover als je kindje erover wilt praten. Wees eerlijk in kindertaal en zeg niet alleen dat het niet aan je kindje ligt, maar doe dat ook in daden. Door samen van iedere dag weer opnieuw een feestje van maken en positiviteit. Zo merkt je kindje dat je gelukkig bent als hij/zij bij je is en zal het niet op zichzelf betrekken.
Ik ga altijd, als ik een meningsverschil of ruzie heb met mijn ex, iets  ondernemen. Leg even die telefoon weg en ga een stuk wandelen met je kind. Richt je op het positieve. Makkelijker gezegd dan gedaan soms, maar je weet van jezelf dat je je frustratie anders onbedoeld op je kind zal uiten. Hou dat in je achterhoofd. Laat je kind lekker kind zijn en verwacht niet dat ze alles moeten begrijpen. Let it go!

Tijd om onze eigen gelukkige toekomst te creëren!

Hoe zien jullie dit? Laat het ons weten via een reactie. Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken Cookies
arrow_drop_up arrow_drop_down