Single mom en leven in isolement
12 januari 2016 
4 min. leestijd

Single mom en leven in isolement

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.3.1″]

Single mom en leven in isolement…. Toen ik vier jaar geleden los kwam van mijn ex, dacht ik dat mijn leven heel anders zou lopen

Het liep allemaal niet zo vlotjes. Ik ben vrienden kwijtgeraakt omdat ze partij kozen voor mijn ex. Ik had toen nog
twee vriendinnen over. Die waren er echter niet voor mij toen ik ze heel hard nodig had in een heftige periode. Dit heeft mij veel verdriet gedaan en pijn. Zo ben ik erachter gekomen dat zij ook geen echte vrienden waren en uiteindelijk heb ik de vriendschap beëindigd.

Op mijn werk kwam ik in aanraking met een vrouw die mijn vriendin werd.

Zij leek een echte vriendin. Het was heel leuk en gezellig en voelde mij niet meer alleen en eenzaam.

Maar naarmate ik langer met haar omging, hoe meer ik op haar ging lijken op een negatieve manier. Ik raakte mezelf kwijt. Zij was een negatieve factor in mijn leven en zoog al mijn energie weg. Ik heb het laten gebeuren totdat er een moment kwam dat ik er niet meer mee om kon gaan en heb ook met haar gebroken.

isolement 3

Ik heb in de afgelopen vier jaar heel veel alleen moeten doen, veel van mijn eigen gevechtjes zelf opgelost. Daarbij heb ik heel weinig te besteden en al helemaal geen geld om leuke dingen te doen. Ik zit voorlopig nog wel even in de WSNP (Wet Schuldsanering, red.). Geen sportschool, geen avondjes uit, geen hobby’s kunnen uitoefenen. Zelfs een tram-, bus- of treinkaartje kost al moeite omdat dat geld kost.

Al met al ben ik de afgelopen vier jaar in een sociaal isolement geraakt. Ik kom weinig de deur uit.

Behalve als mijn zoontje er is, dan zijn we veel buiten. Maar als hij niet bij me is dan ben ik veel thuis. Ik kan niet naar het café of ergens wat drinken, ik heb daar geen geld voor en ik wil ook niet afhankelijk zijn van mensen.Natuurlijk word ik steeds minder gevraagd om mee te gaan en zelf vraag ik het ook niet snel. Ik nodig mezelf niet graag uit, wil niemand tot last zijn.

Door veel teleurstellingen heb ik de neiging in mijn schulp te kruipen en mij heel eenzaam voelen, hoewel ik het niet snel laat merken naar de buitenwereld. Ik twijfel vaak aan mijzelf en ben erg onzeker geworden. Denk dan dat ik geen goede vriendin ben, omdat ik altijd meestal degene ben die wat laat horen. Er wordt niet zo snel gevraagd hoe het met me gaat. Pas als ik een bericht stuur wordt er uit netheid gevraagd hoe het met mij gaat. Meestal zeg ik dat het goed gaat, heb nooit zoveel zin dat mensen dan ineens zich geroepen voelen om te praten met me, soms moeten dingen uit zichzelf k

omen. Misschien ben ik daar wat harder in geworden.

Dit alles betekent niet dat ik spijt heb van de beslissingen die ik heb genomen. Ik moest doen wat ik moest doen.

isolement

En gelukkig heb ik op dit moment zeker 1 goede vriendin en daar ben ik heel blij mee. Ik zou graag meer mensen willen leren kennen om vriendschappen op te bouwen. Helaas heb ik, zoals ik al schreef, vanwege de schuldensanering weinig geld om dingen te kunnen doen… 

Iets positiefs om af te sluiten:

Dit vind ik even een lastige maar ga het toch proberen. Altijd hoop blijven houden. Ik blijf altijd hopen dat dingen beter zullen gaan. Geef nooit de hoop en de moed op!

Als je in een isolement zit lijkt het soms of er geen weg uit is. Wat voor tips kun jij geven om dit te doorbreken?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 19 Sep 2015

Hey! Ik weet niet in welk deel je van Nederland woont, koffie is zo gezet ;) als ik je verhaal lees herken ik veel van mijzelf. Mensen die alleen bij je zijn omdat ze bang zijn dat ze wat missen. Niet omdat ze mij en mijn zoon zo leuk vinden.

Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Sep 2015

Heej Susan,Dank je wel voor je lieve berichtje en voor je lieve aanbod. Jammer is dat als het zo moet gaan.Liefs

Anonymous
Door

Anonymous

op 19 Sep 2015

Hee Anja! Ik herken veel van mijzelf in jou verhaal! Soms is het moeilijk een vriendschap te vinden waarmee je dingen kan delen wat de ander ook begrijpt. Ik heb ook 1 hele goede vriendin, en de rest begrijpt helemaal niet hoe ik mij kan voelen, omdat ze het totaal niet meemaken. Misschien als het je leuk lijkt, kunnen we mailen of appen. Ik denk dat je in een heel ander deel in Nederland woont dan mij ?

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Sep 2015

Hee Virgillia,Dank je wel voor je lieve berichtje doet me goed.Ja dat lijkt mij zeker leuk, hier is mijn email adres dan kan ik daarna wel mijn telefoonnummer geven. rmzwartjens@hotmail.comLieve Groet

Anonymous
Door

Anonymous

op 19 Sep 2015

Hai Anja, ik herken ook heel veel van je verhaal. Mijn ex is vanaf de geboorte van ons zoontje (nu 15mnd) al leugens over mij aan het verspreiden om zichzelf in te dekken. Hij is 6 mnd geleden weggegaan en ik ben ook heel veel mensen kwintgeraakt. Een luisterend oor kan ook via whatsapp/ facebookmessenger en inderdaad koffie is zo gezet.

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Sep 2015

Heej Eline,Dank je wel, wat lief :) Ik weet niet zo goed of ik hier zomaar mijn telefoonnummer kan plaatsen. maar mijn persoonlijke email adres is rmzwartjens@hotmail.com. Via daar kan ik mijn nummer geven.

Anonymous
Door

Anonymous

op 19 Sep 2015

Dat zijn helaas geen echte vriendinnen. In moeilijke tijden kom je er achter wie je vrienden zijn en wie niet. Helaas gaat het zo. Je bent goed bezig er komt vanzelf meer in je leven. Groetjes uit Gelderland

Anonymous
Door

Anonymous

op 19 Sep 2015

Hey Anja, lastige situatie waar je in zit en erg vervelend te vernemen dat bepaalde mensen geen echte vrienden bleken te zijn. Helaas kom je hier alleen maar achter als je moeilijke of lastige tijd doorgaat. Heb dit zelf ook vaak meegemaakt, juist in de periode dat ik bevallen was van mij tweeling. Het zijn de kleine dingen die er toe doen, dus ookal zit je nu in een wsnp traject. Als je om de kleine dingen in het leven nog een glimlach op je gezicht krijgt gaat het helemaal goed komen! Je zoontje is je trots en hou je daar aan vast! Heb veel respect voor je, dat je je verhaal hier zo open vertelt! Mocht je gezellig willen koffie leuten of babbelen dan hoor ik het wel. Liefs

Anonymous
Door

Anonymous

op 19 Sep 2015

Lieve Anja,Je weet het waarschijnlijk al, maar volgende maand gaat de nieuwe website van Happy Single Moms live. Je kunt dan op een hele gemakkelijke manier in contact komen met andere alleenstaande moeders, bijvoorbeeld uit jouw buurt. Ik hoop dat je op die manier mooie contacten op kunt doen, waardoor jij je minder geïsoleerd gaat voelen. Mijn hoop voor jou is, dat jouw hoop waarmee je afsluit, door de website werkelijkheid wordt.Liefs Myra

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Sep 2015

Lieve Myra,Toen ik dit voor het eerst hoorde was ik heel blij. En kijk hier zeker naar uit :D

Anonymous
Door

Anonymous

op 19 Sep 2015

Op deze manier leren we ons zelf wel kennen en soms is het ook even goed om alleen te zijn. Zo ben je van niemand afhankelijk. Verder wel tijd en ruimte voor ontspanning maken, erg belangrijk. Niet alles kost geld. Blijf positief en alles gebeurd met een reden. Ik ben in het buitenland komen wonen om me ex vriend. Heb 3 kids en woon in een land waar ik niet eens van hou. Geef daarom nooit altijd je alles als je met iemand begint. Dat is mijn les geweest in alle vriendschappen. En om sterk te blijven heb je idd soms een schouder nodig .. Maar niet iedereen die met je lacht meent het met je. Zo dat je je prive niet meteen eruit gooit is goed. En sommige mensen raak je door alleen maar negatieve energie ook kwijt.

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Sep 2015

Heel herkenbaar. Ben zelf pas van Utrecht naar Brabant verhuisd samen met mijn zoontje. Opnieuw beginnen kost me veel moeite. Bezig blijven met jezelf heeft voor mij veel geholpen. Ga een stukje lopen. Ik heb zelfs mensen in de winkel aangesproken om contacten te maken. Het gaat langzaam maar na 1.5 jaar begint het zich een beetje te vormen. Woon gelukkig bij mijn moeder dus ben niet helemaal alleen.

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Sep 2015

Hoi weet niet waar je woont maar wie weet gezellig elkaar te leren kennen? Ik bijna 35 single mom van een 8 jarige dochter.

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Sep 2015

Heej shouna, Ik woon in Delft :) Ja dat lijkt me zeker gezellig :D Ik kan denk ik hier niet zomaar mijn telefoonnummer plaatsen dus hier is mijn prive mail adres rmzwartjens@hotmail.com Liefs

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Sep 2015

Oooohhhh. ......zo bekend, op het moment dat je ff een gesprekje met iemand wil hebben,het moment dat je over een belangrijke beslissing moet beslissen, gewoon ff die arm om je heen 's avonds of met elkaar ff op de bank zitten met z'n tweetjes, zo bekend allemaal.Heb drie kinderen en geen werk buitenhuis , dus ja weet ontzettend goed hoe zo een isolement voelt.Maar kom op, positief blijven 'na regen komt zonneschijn'Mocht je zin hebben in een kopje thee/ koffie en (ach ja waarom ook niet hihi) bonbons,dan staat de deur hier open voor je.Gezellig!Groetjes Anita

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Sep 2015

Heej Anita, Wat een lief bericht dank je wel :) En wat een lief aanbod dank je welLiefs

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Sep 2015

Ik ben ook idd heel benieuwd naar de nieuwe website en de mogelijkheid contact te maken met mensen die je situatie kennen en kunnen begrijpen want die ben ik nog niet tegengekomen. En precies wat je zegt, eenzaamheid sucks!! Ik zou jullie graag leren kennen.

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Sep 2015

Lieve Anja,Ik ben ook 32 jaar en herken me in bepaalde facetten van jou verhaal. Als ze zin hebt een keertje te kletsen dan lijkt me dat gezellig :)

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Sep 2015

Lieve Linda,Dank je wel voor je berichtje lief aanbod. Mijn prive mail adres is rmzwartjens@hotmail.com. Via daar kan ik eventueel telefoonnummer geven :)Liefs

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Sep 2015

Hoi Anja, Heel herkenbaar wat je schrijft, ook ik zit in de schuldsanering en vindt de omschakeling erg lastig. Maar probeer altijd positief te blijven en haal veel energie uit mijn kinderen en probeer altijd wel iets leuks binnen of buitenshuis te doen. Stukje fietsen of lopen of picknicken ze vinden t allemaal leuk om te doen. Als ik alleen ben voel ik soms ook heel eenzaam. Dus als je eens gezellig wilt kletsen of kopje koffie wil doen dan ben je van harte welkom. T gaat uiteindelijk allemaal goed komen. Gr Tamira

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Sep 2015

Hoi Tamira,Dank je wel voor je lieve berichtje doet me goed. En ja dat zou ik zker gezellig vinden dank je wel voor je aanbod lief van jeLiefs

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Sep 2015

Fijn dat jullie elkaar volgende maand op een super gemakkelijke manier kunnen ontmoeten via de website! Ik hoop dat er mooie vriendschappen uit ontstaan! Liefs Myra

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Sep 2015

Ik ken het isolement, zit er ook in. Het is niet makkelijk maar wel makkelijker dan die schijnheiligen om me heen te hebben. Ik vind het het moeilijkste voor m'n dochter, voor haar zou ik t graag anders zien...ik los het voor haar nu zo op datwe veel met de hond wandelen, we zijn omringt door scholen, of even buurten in de winkels zonder geld uit te geven, want dat hebben we niet, ze is net een jaar dus hoop dat dit nu even voldoende voor haar is...

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Sep 2015

Hoi Sanne,Ja daar heb je ook gelijk in. Op dit moment heb ik mijn fb ook gedeactiveerd om bepaalde redenen. en er is maar 1 vriendin die prive gelijk mij een bericht stuurd en komt woensdag gezellig bakkie doen. Zij is de enige die echt geintereseerd is in mij.Ook met jou een je dochter komt het allemaal goed, ik vind het voor mijn zoontje soms ook moeilijk maar die is altijd zo gelukkig met kleine dingetjes en dat doet mij goed.Sterkte en liefs

Anonymous
Door

Anonymous

op 21 Sep 2015

Hey ANJA Herken je verhaal Dus denk dat je vele vrienden erbij Kan verwachten respect voor je lef vaak een taboe en deur staat open hier voor jullie Gr Danielle en me 2 draakjes Vanuit het oosten van t land ?

Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Sep 2015

Heej DanielleDank je wel voor je lieve berichtje. Ik hoop dat ik inderdaad vriendschappen kan sluiten hier.Erg lief aanbod dank je welLiefs

Anonymous
Door

Anonymous

op 12 Jan 2016

Heel, heel herkenbaar. Zat weer even helemaal terug in die tijd. Ik werd er bitter en ongelukkig van. Ik heb geluk gehad en ben iemand tegen gekomen die mijn leven heel wat leuker heeft gemaakt. Dat gun ik jou ook van harte. Heel veel geluk, ook voor de anderen in deze situatie.

Anonymous
Door

Anonymous

op 12 Jan 2016

Hoi,Ik ben nu drie jaar alleenstaand en ook ik zit in de schuldhulp. Tot een paar weken geleden werkte ik veel en had ook best wel contacten. Maar door een burn-out en veel psychische problemen nu werkeloos. Omdat ik niet alleen kan zijn ben ik meteen mezelf aan gaan melden bij vrijwilligers werk. Nu vang ik een hondje op uit het buitenland zodat ik naar buiten kan. Het kost geen geld want zelfs het voer krijg je van de organisatie maar je kan wel lekker wandelen en mensen ontmoeten. Ook ben ik op de school van m'n kids gaan helpen ook dat is gratis. Ik heb me met kortingskaarten aangemeld om te gaan sporten. Kortom gratis of weinig geld maar zeker niet alleen. Ik hoop dat ik je op een idee heb kunnen brengen.Liefs Mariska

Anonymous
Door

Anonymous

op 12 Jan 2016

HeeyIk herken heel veel in je verhaal zelf ook gescheiden en net een jaar uit de wsnp. Het lijkt wel alsof het over mij gaat. Ben sinds kort me beste vriendin kwijt geraakt door omstandigheden en ik ben mezelf ook kwijt geraakt en zit nu in mijn isolement. Elke teleurstelling tegenslag oid zelf moeten uitvogelen hoe je er mee om moet gaan? Ik heb ook 1 vriendin ook al zien we elkaar niet veel maar ik weet als ik haar echt nodig heb dat ze er is. Jammer dat je zo ver weg woont maar als je ooit wilt kletsen.Groetjes

Anonymous
Door

Anonymous

op 12 Jan 2016

Heb je je al op de ontmoetingssite ingeschreven? Hopelijk zijn er moeders die zich herkennen in jouw gevoel en in je buurt wonen. www.www.nieuw.happysinglemoms.nl Sterkte met je situatie ook!

Reactie plaatsen