3 tips meer tijd en ruimte voor jezelf als single mom

Wanneer ik om mij heen kijk, dan zie ik al mijn single mom vriendinnen keihard rennen.  Ze rennen in de ratrace van het alleenstaand moeder zijn.  De ballen moeten in de lucht gehouden worden. Dat betekent dat de kinderen van hot naar her gebracht moeten worden, het...

Verhuizen met kinderen, mag dat?

Verhuizen met kinderen, mag dat? Onlangs liepen de gemoederen hoog op aan mijn mediationtafel. Aangeschoven waren de ouders van een zoontje van 8 jaar, die al ruim 3 jaar waren gescheiden en aanvankelijk op goede voet met elkaar afspraken konden maken wat betreft de...

Een terugblik in 2018

Eerlijk? Ik vond het jaar 2018 niet zo heel erg geweldig. Achteraf gezien heb ik dit jaar nodig gehad om alles vorm te kunnen geven, om dingen te kunnen verwerken, te mogen ontdekken en los te mogen laten. Dus wanneer ik erop terug kijk is het super geweest. 2018 is...

One big happy family 

Ook dit jaar nam ik tijdens de kerstviering weer plaats achter de bar op het schoolplein met de afsluiting van de kerstviering. Ouders kunnen koffie thee of glühwein krijgen alvorens hun kinderen met zijn allen een kerstlied ten gehore brengen als afsluiting van het...

Gezondheid is een werkwoord

Gezondheid is een werkwoord.... Dit weekend kregen wij te horen dat een zeer geliefde oom van mij kanker heeft. Een die zo alles verwoestend is dat alleen afscheid nemen over blijft. Mijn man zei: "Godverdomme! Het leven kan je niet plannen, laten we iedereen die we...

Grote eenzaamheid onder alleenstaande moeders

“Je bent een eenling in een wereld van paartjes. Er wordt niet veel moeite gedaan om een alleenstaande ouder uit te nodigen.” Bijna de helft van de alleenstaande moeders voelt zich regelmatig of vaak eenzaam. Slechts een klein deel van de single moms (10%) voelt zich...

De winnaars van de Grote Mama Enquête!

Allereerst, nogmaals SUPER bedankt dat jij hebt meegedaan met de Grote Mama Enquête.  Het eerste onderwerp was "eenzaamheid". Ben jij benieuwd naar de resultaten? Die kun je hier lezen: Grote eenzaamheid onder alleenstaande moedersJe bent natuurlijk ook heel erg...

Moeten grootouders een wettelijk recht op omgang krijgen na een scheiding?

Voor alleenstaande ouders is het ontvangen van hulp uit de naaste omgeving ontzettend belangrijk. Tegenwoordig spelen grootouders over het algemeen een hele belangrijke rol in het leven van onze kinderen. Ondanks de toenemende rol van grootouders bij de kleinkinderen,...

Opvoedtip nummer 1!

In mijn werk als Oudercoach en Kindertolk vragen moeders me vaak wat mijn opvoedtip nummer 1 is. En het antwoord is niet precies waar ouders op zitten te wachten 😉 Voor mij is opvoedtip nummer 1, dat je oprecht jezelf bent en alles van het leven aan je kinderen laat...

Anticonceptie zonder hormonen

Anticonceptie zonder hormonen, daar ben ik echt zoooo'n grote voorstander van! Ik vertel je waarom. Toen ik begin 20 was, had ik iedere maand meerdere migraine aanvallen. Het was heftig, zwaar en ik werd eigenlijk wel gillend gek. Ik kreeg toen het advies om eens met...

‘Moodswings’

Wij, vrouwen dus, hebben ze allemaal. ‘Moodswings’, je weet wel, dat je eerst helemaal happy bent, geen vuiltje aan de lucht en het volgende moment wil je niks en niemand meer om je heen hebben. En dan vraag je je af waarom. Tenminste, dat doe ik dan. Waarom ben ik op...

Zwangerschapsperikelen

Iedere ochtend maak je me wakker. Zo klein als je bent, wiebel je in mijn buik alsof je het WK salto’s aan het doen bent. Ik vind het heerlijk om steeds de bevestiging te krijgen dat je er gewoon bent en dat je het naar alle waarschijnlijkheid naar je zin hebt. Ik...

Zwangerschapsdiscriminatie

Zwangerschapsdiscriminatie neemt niet af, maar meldingsbereidheid vrouwen halveert College voor de Rechten van de Mens presenteert resultaten onderzoek zwangerschapsdiscriminatie  43% van de vrouwen op de arbeidsmarkt heeft te maken gehad met mogelijke discriminatie...

Zwanger van een donor

Daar zit ik dan achter m’n laptop, klaar om m’n eerste blog te schrijven voor Happy Single Moms. Spannend vind ik het wel hoor! Want zullen de lezers het leuk genoeg vinden wat ik schrijf? Om te beginnen zal ik mezelf eerst voorstellen. Mijn naam is Femke en ben 35...

Zwanger en alleen…

Zwangere en alleen... Even voorstellen; ik ben Benedit en ik kom uit Dordrecht. In mei hoop ik 39 jaar te worden. Moeder van Nick. Ik ben werkzaam als life en loopbaancoach in Rotterdam. En daarnaast begeleid ik maandelijks vrouwen in een workshop 'Vrouwelijk...

Zwanger en alleen

Zwanger en alleen.... Ik was zwanger van mijn dochter en toen kwam ik er soort van alleen voor te staan Zwanger en alleen.... ‘soort van’ dan. Dat klinkt natuurlijk een beetje gek. Het kwam erop neer dat mijn ex-vriend nog heel veel belangstelling in mij had, maar wat...

Zure appel

Mijn ex man en ik vonden het nodig om op onze 10-jarige trouwdag de scheiding definitief te maken. Terwijl de felicitaties binnenkwamen, deden wij het tegenovergestelde; we zochten een makelaar uit die het huis kon verkopen en we zochten naar een goede advocaat om de...

Zonder tranen je kind uitzwaaien

Ik vraag me weleens af of ik de enige ben die haar kind zonder tranen en zonder zorgen uitzwaait bij het eerste (of tweede of derde...) schoolreisje. Het enige dat mij interesseert, is de weersverwachting. Dat de schoolreis voor mijn zoon niet verwatert. Maar dat...

Zonder familie verder

12 jaar geleden brak ik met mijn familie. Bij je familie hoor je veilig te voelen, dat was niet het geval. Maar in de loop van de jaren, heb ik wat mensen leren kennen. Je groeit en ontwikkelt je door de jaren heen. Je veranderd. Mensen veranderen. Verandering is...

Zomervakantie: Verlangen of haten?

Op het moment dat ik deze blog schrijf, duurt het nog 2 weken voordat de zomervakantie hier begint. Nog 2 weken en dan hebben mijn kids 6 weken verdiend vakantie. Ze beginnen nu wat moe te worden en hebben geen zin meer in school. Voetbal is al gestopt en ze kijken...

Kerst vieren als single mama

En dan is het 1 december, de feestmaand is begonnen. De maand dat het eerste vakje van de advent-kalender geopend mag worden. Ik mag dan wel twee tienerdochters hebben, maar tienerdochters vinden de advent-kalender echt nog steeds leuk. En eerlijk is eerlijk, elke dag...

Twijfels over het moederschap….

Het is niet zo dat ik mij de laatste tijd super duper voel, maar sinds drie dagen zit ik echt weer diep in de put met mijn gevoel. Op zulke momenten twijfel ik of ik er goed aan doe om alleenstaande moeder te worden. Wie kan mij garanderen dat ik mij niet zo voel als...

Van feesten naar tijd voor mezelf

Alles of niets Ze vroeg of ik vrijdag met haar wilde stappen. "Dit weekend niet", appte ik resoluut, "dit weekend doe ik rustig aan." Laat dat nou precies mijn valkuil zijn; rustig aan doen. Bij mij is het alles of niets. Feesten tot de zon opkomt en doen alsof alle...

Goed voorbeeld doet goed volgen

12 april was er een uitzending op de televisie van Puberruil - 10 jaar later. In deze aflevering zagen wij de jonge Akwasi, die tijdelijk van leven ruilde met Nico, een rocker/gothic/metal-head met een sceptische houding naar de wereld. Nico en zijn vrienden hadden...

Ik heb dé donor gevonden!

Ik ben ervoor gegaan, ik heb mijn angsten opzij gezet en geluisterd naar mijn gevoel. Nu is het zover, ik heb hem gevonden, dé donor! Na verschillende oproepjes op internet van donoren te hebben gelezen en sommige te hebben gemaild, kwam daar zijn oproep voorbij. Dit...

Accepteren deel 2

Accepteren deel 2 Jullie hebben mijn vorige blog gelezen over accepteren. Ik heb daar zo mega veel reacties op gehad dat ik me hier graag wat verder in wil verdiepen. Wie weet wat we allemaal tegenkomen bij onszelf. Moet ik mijn inspanningen verhogen of mijn...

Mom. And single. And happy.

Tjah, bloggen … hoe begin je eraan ? En dan nog voor happy single moms. Ik ben dan wel happy. En single. En een mom. Maar of die drie daarom oorzakelijk met mekaar verbonden zijn, daar ben ik zelf nog niet uit. Het gaat meer om keuzes. Misschien niet in oorsprong,...

Je kind missen

Je kind missen.... Dat vind ik een van de naarste dingen van gescheiden zijn, dat went echt nooit! Nu ben ik ook nog eens elke maand een paar keer in het buitenland voor mijn werk als stewardess en komt het voor dat ik net terug ben van een vlucht en mijn zoon het...

De strijd gewonnen!

Wat fijn!  Ik ben zo blij en zo opgelucht. Officieel kan ik het behandeltraject afsluiten. Het zwarte hoofdstuk uit mijn leven afsluiten. Het boek van dit verleden kan dicht. Ik kan beginnen aan een nieuw boek: genieten van mijn toekomst en alle plannen die ik nog heb...

De eerste periode na mijn scheiding

De eerste periode na mijn scheiding (2 jaar) kan ik indelen in een drietal fases: geloof, Hoop & Liefde. De eerste fase, direct na de scheiding, noem ik 'Hoop'. Beter bekend als 'De Hel'. Wat heb ik een tranen gelaten en wat was ik bang dat ik nooit meer echt...

Avondje voor de dames

Het is zaterdagavond en mijn vriendin Blanche en ik besluiten een avondje uit te gaan. Het is alweer een tijdje geleden dat we echt samen op pad zijn geweest en we besluiten er een meiden avond van te maken. We spreken af de mannen te negeren, het is echt een avondje...

Het leven als moeder is stomvervelend

Het leven als moeder is stomvervelend Soms is moeder zijn gewoon stomvervelend... En lees dit gerust met een knipoog, we hoeven het leven niet altijd al te serieus te nemen 🙂 Het leven als moeder is stomvervelend. Bijvoorbeeld wanneer je zoon in de middag in slaap...

Je kind missen

Je kind missen.... Dat vind ik een van de naarste dingen van gescheiden zijn, dat went echt nooit! Nu ben ik ook nog eens elke maand een paar keer in het buitenland voor mijn werk als stewardess en komt het voor dat ik net terug ben van een vlucht en mijn zoon het...

Rust kan toch onrustig zijn…

Bepakt en bezakt trekken we de deur dicht. In de veronderstelling dat alles onder controle is, lopen we rustig naar school. Mijn speciale mannetje is heel relaxed en vol goede voornemens: dit schoolreisje gaat leuk worden en goed lukken. Met een stoer gezicht loopt...

Help…puber in huis

Een van de dingen die mij opvalt aan mijn puber is dat eten heel belangrijk is. Bij het ontbijt wordt vaak al gevraagd wat we ’s avonds gaan eten. Deze vraag wordt zo door de dag heen nog een aantal keren gesteld. Ook als de vraag is beantwoord! Met stomme verbazing...

Zelf tortilla wraps maken

Tortilla wraps, wat kun je hier veel mee doen! Samen met je kinderen kun je varianten bedenken. Op een tortilla wrap kun je alle soorten groenten doen, kip, gehakt, ei, beleg. Je kunt er een waar feestje van maken voor jou en je kind(eren)! Je kunt de wraps samen...

Het sociale leven van een single mom

Het sociale leven verandert als je kinderen op de wereld zet. Ineens moet je rekening houden met slaaptijden en oppas. Als je daarna alleenstaande ouder wordt, heeft dit nog meer gevolgen voor je sociale leven. Toch kun je er altijd wat van maken. Zie ook: De...

Drankje, dansen, feestje!

Mijn vriendinnen hadden bedacht dat we toch echt een keer naar een singles party toe moesten.  Lekker drankje erbij, dansen en het gaat allemaal vanzelf! En aangezien ik goed ben met internet en feestjes, moest ik het even regelen. Toen ik op Facebook het eerste...

Wie A zegt, moet ook B zeggen

Verstopt onder mijn dekens en met mijn hoofd onder het kussen, hoop ik dat het helemaal nog niet licht is buiten. Dat ik me het heb ingebeeld en het eigenlijk midden in de nacht is. Dan kan ik nog even terug naar mijn droomwereld. Heerlijk is het daar. Ik heb daar...

Uit huis met mijn baby

Daar gaan we dan, alles is ingepakt en staat klaar om te verhuizen. Mijn spullen zijn er klaar voor maar ik eigenlijk niet. Ik ga uit huis met mijn baby. Na een half jaar met mijn dochter bij mijn ouders gewoond te hebben voelt het alsof ik moet gaan. Niet door mijn...

Zwangerschapsperikelen

Iedere ochtend maak je me wakker. Zo klein als je bent, wiebel je in mijn buik alsof je het WK salto’s aan het doen bent. Ik vind het heerlijk om steeds de bevestiging te krijgen dat je er gewoon bent en dat je het naar alle waarschijnlijkheid naar je zin hebt. Ik...

Zwanger van een donor

Daar zit ik dan achter m’n laptop, klaar om m’n eerste blog te schrijven voor Happy Single Moms. Spannend vind ik het wel hoor! Want zullen de lezers het leuk genoeg vinden wat ik schrijf? Om te beginnen zal ik mezelf eerst voorstellen. Mijn naam is Femke en ben 35...

Ze zegt papa, en nu?!

Tot nu toe heeft uk Twan altijd gewoon Twan genoemd. Ze hoort zijn kids in zijn gezin hem wel papa noemen, maar tot nu toe heeft ze daar niets mee gedaan. En ik ook niet. Heb daar ook niet bij stil gestaan. Het is Twan en meer niet. Tot dat mijn meisje 2 nachtjes mee...

Zaad op bestelling

Een beetje lachend begin ik deze blog, stel je voor dat je (sperma) wat ik zaad noem kan kopen in de apotheek of bij de slager, stel je voor dat het voor iedereen beschikbaar is zonder dat je heel veel geld hoeft te hebben. Stel je voor: zaad op bestelling en dat je...

Wij gaan voor BAM!

Met een wijntje in de hand genieten van misschien wel je laatste druppel rosé. De gedachten die al een jaar door mijn hoofd spoken... Wil ik nog wel een man? Nou, voorlopig staat dat voor mij op een laag pitje. Wat wil ik dan wel? Een klein mensje. Mannetje vrouwtje,...

Wie krijgt de voogdij?

 Dingen waar ik eerder wel over na dacht, maar nog voor me uit kon schuiven; zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof, kraamzorg en kinderopvang.  Regel dingen zijn er genoeg, nu mijn zwangerschap een feit is. Gelukkig zijn de eerste twee relatief makkelijk te regelen....

Weg met taboes

Ik ben geen schrijver van beroep en schrijven doe ik puur omdat het mijn hobby is. Enerzijds is het een vorm van therapie, lekker van me afschrijven. Dan natuurlijk de vraag; waarom schrijf je een blog die de hele wereld kan lezen en niet gewoon in een dagboek? Omdat...

Wat mág ik voelen?!

Zou het dan toch? Of word ik gewoon weer ongesteld. Mijn collega’s en vriendinnen die van het hele circus op de hoogte zijn vragen er ook steeds om. Leuk dat zij met mij meeleven. Lief ook, maar soms. Ik ben er zelf al zo mee bezig en hoop het een beetje los te laten....

Wat de vlek?!

De kleine dame is inmiddels 6 weken oud. Ze is een vrolijke baby en ik vind haar zo’n groot cadeau. Een grote glimlach met dat kale koppie erboven wat afgewerkt is met twee hele grote bruine kijkers, fantastisch! Maar welke moeder vindt haar baby niet de allermooiste?...

Wat de vlek.. Deel II

Het vervolg op mijn blog Wat de vlek?! Tien uur melden in het Emma Kinderziekenhuis. Gelukkig ben ik al niet zo'n fan van de trein dus gaan we met de auto. Blijkt de NS ook nog te staken. Het wordt dus druk op de weg. Extra vroeg gaan we op pad. Mijn uk moet nuchter...

Sparen voor je kind

Sparen voor je kinderen Met een bedrijf als How 2 Spend It en een bankier als echtgenoot, kun je je misschien voorstellen dat we overladen werden met spaarvarkens toen onze zoon Boaz geboren werd. Nu ben ik niet zo’n contant-geld-mens (heb nog geen stuiver op zak!),...

Kind niet erkend, wel kinderalimentatie?

Kind niet erkend, wel kinderalimentatie? Het is een groot misverstand om als alleenstaande moeder te denken: 'Hij heeft ons kind niet erkend en daarom kan ik geen kinderalimentatie krijgen’. Niets is minder waar. In de wet staat: ‘De verwekker (biologische vader) van...

Single Mom en de WSNP

In 2008 kochten mijn ex en ik onze eerste koophuis. Ons zoontje was toen nog geen jaar oud. Dit konden wij kopen doordat mijn ex een eigen bedrijf in de bouw had opgestart en het toen der tijd het nog heel goed ging in de bouw sector. Onze hypotheek last was extreem...

Wie betaalt op de eerste date?

Stel, je hebt je na lang twijfelen (en op aandringen van je vriendinnen) toch maar eens ingeschreven op een datingsite. Na een tijdje mailen met een leuke man, komt het er toch echt van: jullie gaan ergens een hapje eten. En wie betaalt op de eerste date? Hij toch...

Je kind leren omgaan met geld

Het liefst heeft iedereen een flinke buffer. De realiteit is helaas niet altijd zo. Zelf probeer ik iedere maand weer te sparen. Als ik bijvoorbeeld alleen al hoor wat kinderen tegenwoordig aan moeten schaffen wanneer ze naar het voortgezet onderwijs gaan, laat staan...

Het einde van de maand

Het einde van de maand. Een uitdrukking die we, zeker in deze tijden, allemaal wel kennen.  Alleen valt het einde van de maand voor mij soms al halverwege die maand. Of, in het slechtste geval, na het betalen van alle rekeningen, in het begin ervan. Ik durf zeker niet...

Tips van een financieel adviseur

Onlangs had ik een gesprek met een adviseur op mijn nieuwe werk. Mijn werkgever vindt het belangrijk om goed voor zijn werknemers én hun gezinsleden te zorgen. Als je vanuit de zorg komt ben je heel anders gewend. Dus ik kreeg een gesprek met een financieel adviseur....

Wat doe jij met je vakantiegeld?

Krijg jij in mei vakantiegeld? En kijk je daar ook zo naar uit? Als je in loondienst werkt of een uitkering geniet, dan ontvang je in mei vakantiegeld. Dat is bruto minimaal 8% over het brutoloon of de uitkering van juni van het voorgaande jaar t/m mei van het lopende...

Maakt geld gelukkig?

Degene die de tekst "Geld maakt niet gelukkig" heeft verzonnen,  had zelf waarschijnlijk genoeg. Meer dan genoeg. In theorie klopt het.  Als een bus.  Er zijn 100 dingen die me meer gelukkig maken dan geld.  Maar zonder kunnen we gewoon niet.  Er moet een huis betaald...

3 tips om een goed financieel jaar in te gaan

 De jaarwisseling is voor velen een korte periode van bezinning waarin we nadenken over oud en nieuw. Welke dingen laten we achter ons en wat willen we behouden? Als financieel coach ben ik er voorstander van om behalve op persoonlijk en zakelijk vlak, ook op het...

7 tips voor mooie haren door voeding

7 tips voor mooie haren Helaas is niet iedereen gezegend met een mooie bos haar. Maar gelukkig zijn er zat manieren die ervoor kunnen zorgen, dat jouw haar meer glans krijgt. Daarom geven we je 7 tips voor mooie haren en nagels. Het eten van "Whey Proteine" ...

En dan ineens zit je in de lappenmand…

Dat je als moeder niet ziek kunt zijn is een feit. Want alles gaat door, het werk, de kinderen. Helaas kwam ik begin dit jaar thuis te zitten met een hernia. En werd ik gedwongen dingen uit handen te geven. Dat viel niet mee voor iemand die graag de controle houdt,...

Budget koken

Ja ja, daar is het vervolg, budget koken deel 2. De bedoeling is om dit onderdeel vaker terug te laten komen, aangezien veel alleenstaande moeders op hun geld moeten letten. Dus hieronder volgen weer  vier recepten die het proberen waard zijn. Kliekjes...

Hoe maak je fruitwater? 7 heerlijke recepten!

Dat water gezond is, dat hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Maar hoe maak je fruitwater? Je hebt er minimaal 2 liter per dag van nodig, maar voor veel mensen is dat echt een uitdaging. Hetzelfde geldt voor je kind(eren), hoe kun je er nou voor zorgen dat zij...

En dan ineens heb je borstkanker

Lieve lezers van Happy Single Moms Ik ben een nieuwe blogger bij HSM en wil me daarom eerst voorstellen. Mijn blognaam is Iris Lemaire. Ik ben 43 jaar, single, mama van Merel (8) en Lars (16). Samen met mijn kinderen woon ik in een oud vrijstaand huisje in Waalwijk,...

Minder geld kan ook meer zijn!

Het heeft echt wel ook zo z’n voordelen om met minder geld, maand in maand uit, rond te moeten komen. Minder geld kan ook meer zijn! Je waardeert de extraatjes en kleine dingen gewoon een stuk meer. Voor de kinderen werkt dat vaak ook zo. Doordat er heel vaak dingen...

Een Tsunami!

Het onmogelijke gebeurde dan toch. Mijn elastiekje brak. En toen kwam het, geen stortbui, geen overstroming, maar een Tsunami. Het waren altijd andere mensen, maar het zou mij nooit gebeuren. Een happy single mom met een fulltime baan. Twee schatten van kinderen, een...

Ziek? Paniek!

Natuurlijk zijn moeders nooit ziek. Dat kan gewoon niet. Want we zijn er altijd voor onze kinderen. Toch heb ik deze week ondervonden dat het toch één of ander virus gelukt is om me te vloeren. En daar baal ik van. Het is een drukke periode op mijn werk. Ze kunnen...

Langzaam, maar zeker. Stukje bij beetje!

Langzaam, maar zeker. Stukje bij beetje, vinden we de balans. Na de Tsunami kom ik stukje bij beetje weer tot rust. Ik ben voorzichtig weer aan het werk gegaan. Op het gemak en gelukkig krijg ik hier alle ruimte voor. Leuke dingen doen, dat is de opdracht. Ik raak...

Wat de vlek?!

De kleine dame is inmiddels 6 weken oud. Ze is een vrolijke baby en ik vind haar zo’n groot cadeau. Een grote glimlach met dat kale koppie erboven wat afgewerkt is met twee hele grote bruine kijkers, fantastisch! Maar welke moeder vindt haar baby niet de allermooiste?...

Zwanger van getrouwde man

Wij lezen vaak vragen van alleenstaande mama's die zwanger zijn of een kind hebben van een man die getrouwd is. Zwanger van getrouwde man, kan deze man een kind erkennen?  De regels zijn hieromtrent veranderd sinds 1 april 2014. Voor die tijd was het zo dat een...

Zijn vechtscheidingen een hype?

Het was een paar weken geleden weer groot in het nieuws: aantal vechtscheidingen explosief gestegen. Volgens een recente peiling zou 1 op de 5 scheidingen een vechtscheiding zijn. Ik vraag me af of die cijfers zo hard zijn als ze lijken, zijn vechtscheidingen een...

Wat zijn je rechten als alleenstaande moeder?

Als alleenstaande ouder heb je wellicht recht op zaken waar je geen weet van hebt. Dit kan zeker op financieel gebied behoorlijk verschil maken. Wat zijn je rechten als alleenstaande moeder? Wij zetten een aantal rechten op financieel gebied voor je op een rijtje.  1....

Wat als..? Wie zorgt er voor mijn kinderen als mij iets overkomt?

Er zijn zo van die momenten dat je er toch wel even bij stilstaat: wat als ik echt heel ziek word, wat als ik nou morgen onder die tram kom! Ja wat dan? Wie zorgt er voor mijn kinderen als mij iets overkomt? Vanmorgen was er toch weer even zo’n moment. Ambulances,...

Verhuizen met kinderen, mag dat?

Verhuizen met kinderen, mag dat? Onlangs liepen de gemoederen hoog op aan mijn mediationtafel. Aangeschoven waren de ouders van een zoontje van 8 jaar, die al ruim 3 jaar waren gescheiden en aanvankelijk op goede voet met elkaar afspraken konden maken wat betreft de...

Vader wil na jaren opeens een omgangsregeling

Wat kun je doen als de vader van jouw kinderen opeens aangeeft omgang met zijn kinderen te willen? Deze vraag stelde een van onze clienten ons laatst. Haar ex partner was vlak na de geboorte van hun tweede kind weggegaan en had niets meer van zich laten horen, op geen...

Vader komt omgangsregeling niet na, wat nu?

Wat te doen als een ouder wel recht heeft op omgang maar niet naar het kind omkijkt? Kan een ouder gedwongen worden omgang te hebben met het kind en is dat wenselijk? Op deze vragen kan niet direct ‘ja’ of ‘nee’ worden geantwoord. Vader komt omgangsregeling niet na,...

Vader heeft afstand gedaan van kind, maar wil weer omgang

De vader van mijn kind heeft afstand gedaan van zijn kind. Zomaar. Bij het vuil gezet. Waarom? Het paste niet in zijn huidige leven. Een ogenschijnlijk perfect leven met zijn nieuwe vrouw. Zijn nieuwe vrouw, die ook zwanger was. De rechter ging akkoord. En nu? Nu wil...

Ouderschapsplan na de scheiding

  Heb je als ouders samen het gezag over minderjarige kinderen en ga je uit elkaar, dan ben je verplicht afspraken over de kinderen te maken en vast te leggen in een ouderschapsplan na de scheiding. In het ouderschapsplan moeten ten minste afspraken staan over:...

Op vakantie met de kinderen (naar het buitenland)? Hoe pak je het aan?

De zomer lijkt nu toch echt te zijn aangebroken en ook de zomervakantie is voor de meeste kinderen inmiddels gestart. Dit is een heerlijk vooruitzicht voor bijna alle kinderen en hun ouders. Voor sommige kinderen met gescheiden ouders is de zomervakantie echter een...

11 tips om een powervrouw te worden

Powerwomen zijn er in alle soorten en maten. De een doet iets krachtigs wat een klein effect heeft de ander doet iets krachtigs wat een enorm groot effect heeft. Het gaat er dan ook niet om wat je doet of hoe je het doet maar vooral om dat je het doet! Een echte...

Nationale buitenspeeldag

Geen excuus voor je kind(eren) om binnen te blijven vandaag, want het is weer Nationale Buitenspeeldag deze woensdag 10 juni! Wellicht dat je er al iets van mee hebt gekregen als je kind graag televisie kijkt. Televisiezender Nickelodeon sponsort namelijk dit...

Super leuk Sinterklaascadeau voor meisjes!

Een super leuk Sinterklaascadeau voor meisjes: De Nerf Rebelle! Vorige week kreeg mijn dochter het geweldige nieuws dat ze de "Nerf Rebelle" cadeau zou krijgen! Natuurlijk hebben we meteen een vriendinnetje gebeld en hebben we het weekend "boogspelen" gehouden. De...

Smartshopping

De dagen worden korter de avonden lijken langer te duren, de herfst/winter staat weer voor deur. Omdat niet alleen de dagen inmiddels korter zijn geworden maar ook de winterkleding van vorig jaar van je kinderen inmiddels een stuk te kort is geworden betekent dat...

5 tips wanneer je uit elkaar gaat

Vanaf het moment dat ik besloot mijn ideale vakantie te plannen, bekroop mij ook een narig gevoel ten opzichte van mijn ex. Wij hebben geen vaste regeling voor de vakantieperiode. In de regel zijn de kinderen het grootste deel van de tijd bij mij. En dat vind ik erg...

Mijn begrafenis

Van de titel van mijn blog zullen sommige mensen schrikken. Nee, ik ben niet van plan om dood te gaan. Maar je weet nooit hoe het loopt. Vandaar dat ik alles nu al goed geregeld wil hebben. Voor Rick, voor mijn familie, en ook voor mezelf. Vanaf dat ik 16 was werk ik...

Een nieuwe frisse start

De scheiding is rond, de omgangsregeling voor de kinderen is geregeld, de spullen verdeeld, de financiële zaken opgesplitst, tijd om aan je nieuwe leven te beginnen! Er is nog een ding: een nieuwe woning! Zoektocht naar een nieuw huis Blijft je ex in jullie oude huis...

7 voordelen van een kinderdagverblijf

De laatste tijd wordt er niet erg positief over het kinderdagverblijf gesproken. Het ene na het andere negatieve bericht komt naar buiten. Ouders krijgen steeds minder een positief beeld van het kinderdagverblijf en dan bezuinigd de overheid ook nog eens. Weer een...

10 tips om niet gillend gek te worden

Deze week was een echte rot week, alles leek mis te gaan. Ik kreeg te horen dat mijn contract op mijn werk waarschijnlijk wegen reorganisatie niet verlengd zou worden, ik kreeg te horen dat mijn ex een nieuwe vriendin heeft en Rick zat onder de bulten vanwege...

Dream4Kids geeft ze een droomdag!

Eén op de drie kinderen krijgt te maken met een traumatische gebeurtenis. Dat is echt heel erg veel. Zo onbezorgd als een kinderleven zou moeten zijn, zo kan het ineens vol onzekerheden zijn. En voor een kind is het vaak niet goed te begrijpen wat er nu in zijn/haar...

Mijn visie op opvoeden

Vooraf is het nog moeilijk voor te stellen hoe het zal zijn als je kindje er echt is...maar wat kun je er naar verlangen! Het wordt niet voor niets een ´roze wolk´ genoemd (met een geur van Zwitsal, haarlotion er omheen). Als je kind er eenmaal is loop je als ouder...

Zelf kind van gescheiden ouders

40 jaar ben ik nu. Al 6 jaar co-ouder en dat loopt eigenlijk behoorlijk goed. De laatste tijd hebben we zelfs echt vriendschappelijker contact en ik ben een paar keer bij hem en de kinderen wezen eten. Heel fijn om weer in mijn oude thuis terug te zijn, waar de oudste...

Loeder… Eh nee gewoon moeder

Mijn oog viel op een stukje over moeders, maar dan niet zomaar moeders, nee, “loedermoeders”. Ik moest er best om lachen omdat de naam me toch echt direct aan een soort Ma Flodder deed denken, maar die dan ook eigenlijk heel gemeen is voor haar kinderen of hen hier en...

Kinderen verplicht laten knuffelen?

Vanuit mijn werk kwam ik laatst in aanraking met bepaalde voorlichtingsfilmpjes over grenzen aangeven op het gebied van intimiteit. Zo kwam ik ook in aanraking met voorlichting voor kinderen. Engelse educatieve filmpjes waarin een metafoor en humor werd gebruikt om...

Mijn kind wil niet zindelijk worden

Mijn dochter is bijna 3 jaar. Op de opvang ziet ze genoeg voorbeelden, maar zij wil niet zindelijk worden. Ik heb het al eens geprobeerd toen ze 2 jaar en 3 maanden was. Oke, dat was overduidelijk te vroeg. Lange tijd heb ik af en toe gecheckt of ze al wilde, zonder...

Dromen over een betere wereld

Eerlijk gezegd ben ik geen doorsnee moeder, en vind ik lang niet alle kinderen leuk. Sommige kinderen zelfs ronduit irritant. Maar er zijn een aantal eigenschappen die alleen een kind bezit en die ik zó mooi vind. Volwassenen zijn dat kwijt. En dat resulteert in een...

Love always wins!

Door de aanslag in Nice, moest ik aan onderstaande blog denken die ik nog niet had geplaatst. Helaas gaat het hier in ons huis steeds vaker over aanslagen, mensen die in de war zijn en hebben de kids veel vragen. Dinsdagochtend onderweg naar mijn werk in de auto. Ik...

Pubergedrag

Het is iets waar je huiverig voor bent als je kind opgroeit. Je ziet het om je heen gebeuren en je hoort veel ouders erover klagen. Je weet dat jouw kind het op een dag ook gaat vertonen: pubergedrag! Meisjes vertonen het veel eerder dan jongens. Bij meisjes begint...

Kinderen en huisdieren: vriend of vijand?!

“Je moet je kind beschermen tegen je (huis)dieren” is een zin die ik vaak hoor. Daarom schreef ik dit blog over kinderen en huisdieren. Je moet je kinderen beschermen...  Hoewel ik het daar absoluut mee eens ben, denk ik dat veel mensen vergeten dat je je dier net zo...

Impact scheiding op kinderen

  Marieke van 'Kidsinbetween' geeft vanuit haar professie en eigen ervaring de impact weer van een scheiding op kinderen Als zelfstandige professional begeleid ik vanuit KidsInbetween kinderen in een scheidingssituatie. Dit kan zowel de periode tijdens als na de...

Winnaar Estivant vakantie

Een tijdje geleden mocht Happy Single Moms namens 'Estivant' een vakantie weg geven. Je kon toen een 8-daagse eenoudervakantie met Estivant naar Oostenrijk winnen, in het gemütliche Niederau. Ermelinda heeft deze prachtige reis gewonnen en is met haar zoon en dochter...

Winactie My little Pony

Sinterklaas is sinds vorige week weer in het land! Ben jij al bezig met het kopen van leuke cadeautjes? Ons oog viel op deze My Little Pony. Kun jij het je nog herinneren van vroeger? Ik wilde echt zooooo graag een My Little Pony hebben. Toen ik er eindelijk eentje...

Winactie ‘ouders uit elkaar, heb ik dat!’

Over het boek: Het boek 'ouders uit elkaar, heb ik dat, 'geschreven voor jongeren met gescheiden ouders. Dit boek is geschreven door Lianne van Lith en Marjolijn van Dorp. Een mooie combinatie van schrijfsters. Lianne is namelijk mediator (en kwam erachter dat er...

Win: Het regent geluk!

Kennen jullie Lisa Portenger van Smart & Sexy al? Ik 'ken' haar niet, maar toch ook wel. Een tijdje geleden zei mijn oude manager: "je moet eens contact met Lisa opnemen, ik heb haar vroeger geholpen dus misschien wil ze eens een kop koffie met je...

Win: Cluedo Junior!

Win Cluedo Junior Vorige week hadden we al een super leuke winactie voor de meisjes, My Little Pony van Hasbro. Charlene Martinez is de gelukkige winnaar van dit leuke cadeau! Deze week hebben we een leuke winactie voor jongens en meisjes, namelijk het leuke spel...

Win kaartjes voor de datingfair

Op zaterdag 20 en zondag 21 juni wordt er in de Jaarbeurs in Utrecht de eerste 'Dating Fair' georganiseerd! Dit is de lifestyle datingbeurs vol inspirerende presentaties en workshops, gezellige stands en datingactiviteiten zoals Speed&Daten, Dance&Date en...

Win een Nijntje Servies pakket

  Onlangs werden wij erg blij gemaakt met een geweldig Nijntje servies pakket van Rosti Mepal. Vol spanning pakte Isabella (een van onze dochters) het pakketje uit wat de postbode net had gebracht. Toen ze het pakketje had opengemaakt verscheen er direct een hele...

Wil jij in contact komen met alleenstaande moeders?

Wil jij in contact komen met alleenstaande moeders?  Klik hier om direct in contact te komen met andere alleenstaande moeders!  Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om in contact te komen met alleenstaande moeders. Mijn naam is Myra en ik ben de oprichter van...

Waar is papa op mijn verjaardag?

Mijn dochter is bijna jarig. Als ik erover nadenk kan ik haast niet geloven hoe snel de tijd is gegaan. Als je net bevallen bent zeggen ze altijd; geniet er maar zo veel mogelijk van. Voor je het weet loopt en praat je kind en wil hij/zij niet meer bij je op schoot...

Vacature Manager (/Partner)

Vacature alleenstaande moeder (INGEVULD) Happy Single Moms is de grootste (en natuurlijk leukste 🙂 online community voor alleenstaande moeders in Nederlands-talige landen. In 2015 zijn we officieel van start gegaan en sindsdien hebben we mooie dingen neer kunnen...

 Breken met iemand waarvan je houdt

Wat ben ik blij dat ik geen vechtscheiding heb gehad! Als ik dat om me heen zie, allebei een advocaat die de opdracht heeft de ander kapot te maken. Dan is er heel wat mis gegaan tussen “Ja ik wil” en “Ja ik wil hem kapot”. Wij waren gewoon klaar. Op romantisch gebied...

De date met een “HSP” vader

Het valt allemaal niet mee als single dad. Je bent hoog sensitief oftewel HSP en je wil je begeven op het pad van de liefde. Er zijn boeken vol mee geschreven en internet staat vol met testen over hoog sensitiviteit. Voor mensen die niet bekend zijn met HSP even een...

Hoe ervaren vaders een heftige scheiding van hun ex?

Pas nu, 2 jaar na de scheiding, begin ik pas echt een paar maanden volledig los te komen van wat er allemaal gebeurd is, voor mezelf, maar vooral voor de kinderen. Dubbel bedrog van de bovenste plank, een scheiding en een agressieve narcistische oom , de...

De wereld die Tinder heet. Hier knappen mannen op af!

Ik ben nu zes jaar verder sinds mijn scheiding en natuurlijk heb ik in die zes jaar ook de wereld van Tinder mogen ontdekken. Het is DE manier om op een simpele en snelle manier met een ander in contact te komen. Vol enthousiasme heb ik mij dan ook in die wereld...

Bitterzoet

Werken. Werken is geld én tijdrovend. Het hoort bij het leven en is een positieve uitlaatklep en lastpak; water en vuur in één. Bitterzoet. Tenminste, voor mij. Misschien moet ik dat even uitleggen. Ik ben de trotse vader (in co-ouderschap) van twee prachtige...

En dan ben je opeens single vader

Het leven begint bij veertig maar zo’n drie weken voor mijn veertigste verjaardag dacht ik even dat mijn leven daar zou eindigen. Het was rond half april nu 6 jaar geleden dat ons huwelijk klapte. Op dat moment realiseerde ik mij natuurlijk nog niet dat ik vanaf dat...

Vaders zijn doeners

Het is inmiddels al weer zeven jaar geleden dat we zijn gescheiden. Ik was toen 40 en nog steeds een relatieve jonge vader van drie kinderen die nu 11, 15 en 16 zijn. Het was geen gemakkelijke scheiding want er waren aanvankelijk veel meningsverschillen over de...

Mijn liefde voor jou…

Mijn liefde voor jou, onvoorwaardelijk en trouw. liefde die verder gaat, dan zeggen ik hou van jou. samen zijn, samen zien, samen voelen, samen leren er steeds weer voor elkaar te zijn, zonder te vragen, gewoon door te doen elkaar vrijlaten in het zijn, elkaar...

Koken, of iets dat daar op lijkt

“Pizza en pasta”, antwoordde Thomas toen de fotografe vroeg wat hij het liefste eet als hij bij papa is.  Hij keek erbij alsof het tevens het enige was wat hij krijgt als hij bij me is. Ik vulde daarom meteen aan dat we ook vaak andere dingen eten hoor. Alleen...

Papa, ik raak je kwijt.

Het is augustus 2012 en ik ben ruim een jaar gescheiden. Voor het eerst ga ik als alleenstaande papa met mijn zoontje op vakantie. Weken van te voren zit ik al in spanning. Ga ik niets vergeten, is alles wel goed geregeld en kan ik het twee weken naar mijn zin hebben...

Alleenstaande ouder vakantie

Links en rechts vroeg ik wie van mijn vriendinnen zin had om met ons naar een camping of huisje te gaan. De een had al plannen, de ander wilde zich niet vastleggen en weer een ander had geen geld.  Het kwam er dus eigenlijk op neer dat een vakantie niet echt van de...

Ik ga op vakantie en laat achter….

Normaal is het ik ga op vakantie en ik neem mee..... maar in mijn geval laat ik iets achter op mijn vakantie bestemming. Benieuwd naar wat ik achter ga laten? Lees dan snel verder! Daar zit ik dan op bed tussen 2 koffers in, met stapeltje kleren voor me liggen en niet...

Wie wil er een ijsje??

Een zomer zonder ijs is geen zomer! Het is bijna zomer en ik verwacht echt nog wel een aantal mooie dagen. Heerlijk zonnig weer met mooie temperaturen en dan is een ijsje natuurlijk heerlijk! Weet wel dat ijs een echte suikerbom is. Hieronder vind je een lijst met ijs...

Op vakantie naar La Vendée in Frankrijk

Wil je met je kind naar de zon op vakantie naar een land dat genoeg plezier brengt aan je kind? Kijk dan eens naar La Vendée in Frankrijk. La Vendée: kindvriendelijke regio La Vendée ligt in het noordwesten van Frankrijk aan de Atlantische Oceaan. Het ligt in de...

Ontwerp je ideale vakantie met deze 8 tips

En dan maak je de beslissing dat je vanaf NU alles gaat doen zoals je het wilt doen! Omdat je weet dat ploeteren je ook niet verder brengt. Nou dat voelt lekker en krachtig zo’n besluit. En zeker als je  stap voor stap je doelen bereikt, smaakt het naar meer en lukt...

Vakantie in Nederland met kinderen

Als alleenstaande moeder vond ik uitjes met mijn dochter soms lastig. Zeker als ik een nacht of langer weg wilde. Het idee van het sjouwen in je eentje met alle spullen en ondertussen op je kind letten leek onmogelijk. Bang voor het moment dat mijn dochter het op een...

Wij gaan ook weg!!

Zo, dat is echt even lekker! Niets moet en alle afspraken die er wel zijn, zijn op relaxte tijden gemaakt. Het is vakantie. Zes weken geen stress van school en structuur, en dat geeft ons rust hier. Ze hebben hier dan ook het afgelopen jaar enorm hard gewerkt met veel...

7 tips om een vakantie met kids te overleven

Tips om een vakantie met kids te overleven.... Zodra de vakantieperiodes aanbreken ontkom je niet aan de vraag wat zijn handige tips om de vakantie met kinderen te overleven. Vooral moeders van de hele kleintjes zijn op zoek naar handige tips op social media om te...

Zomaar even weggaan…

Als alleenstaande moeder met 4 kids, zijn wij het gezin. Alles draait om ons. Dingen die geregeld moeten worden,  regel ik. Alleen. Dat is aan de ene kant heel fijn. Ik hoef namelijk alleen maar rekening te houden met de kids en met mezelf! Geen overleg over...

Ultiem rijkdom!!

Wederom heb ik geleerd dat ultieme rijkdom niets te maken heeft met je bankrekening. Mijn eerste eenoudervakantie zit er op. Stiekem zag ik er tegenop! Hoe zou ik de dagen doorkomen? Ik had tenslotte zelf gekozen voor een gezinscamping. Vriendinnen en vrienden zijn...

Een terugblik in 2018

Eerlijk? Ik vond het jaar 2018 niet zo heel erg geweldig. Achteraf gezien heb ik dit jaar nodig gehad om alles vorm te kunnen geven, om dingen te kunnen verwerken, te mogen ontdekken en los te mogen laten. Dus wanneer ik erop terug kijk is het super geweest. 2018 is...

One big happy family 

Ook dit jaar nam ik tijdens de kerstviering weer plaats achter de bar op het schoolplein met de afsluiting van de kerstviering. Ouders kunnen koffie thee of glühwein krijgen alvorens hun kinderen met zijn allen een kerstlied ten gehore brengen als afsluiting van het...

Interview met een Single Mom #2

Wie ben je?  Hoi, ik ben Sem. Ik ben 29 jaar oud en single mom van 5 kids. 4 jongens en een kleine meid. Jeyfairo is 8 jaar, Shadeyno 7 jaar Syon is 5 jaar, Jahrayson 3 jaar en Soraiyomi 1,5 jaar. Hoe ervaar je het leven als single mom? Ik ervaar het leven als single...

De vader aan de andere kant van de oceaan

Je komt er achter dat je zwanger bent en dat  terwijl je partner aan de andere kant van de oceaan zit. Dat gebeurde mij iets meer dan 2 jaar geleden. Ik kwam terug in Nederland nadat ik 8 maanden in Suriname had gewerkt als expat voor mijn werkgever in Nederland....

5 dingen die mijn dochter doet, die ik stiekem ook nog zou willen doen

Wanneer ik naar mijn meisje kijk, kan zo van haar genieten. Dat vrije onbevangen geestje van haar vind ik zo heerlijk. Het interesseert haar namelijk totaal niet dat iedereen haar hoort terwijl ze keihard meezingt met “ liefde geeft ons ruim baan” van Frozen. Of dat...

Interview met een Single Mom #1

Onderlinge support is voor single moms heel waardevol. Zo kun je tips uitwisselen maar vooral steun vinden aan elkaar. Ik heb inmiddels veel inspirerende vrouwen leren kennen. Een aantal van deze power vrouwen heb ik geïnterviewd. Het leek mij erg leuk om de...

De dag dat ik een happy single mom werd

Geen enkel bevallingsverhaal is hetzelfde. Daarom blijf ik het zo mooi en hartverwarmend vinden om deze verhalen te blijven lezen. In deze blog, neem ik je mee terug in de tijd naar 12 februari 2015. Voor mij de aller allermooiste dag van mijn leven. De dag dat ik...

Open brief voor gescheiden ouders

Een open brief voor gescheiden ouders... Wat gebeurd er wanneer jouw kind jou iets wilt vertellen? Iets wilt vertellen, wat die eigenlijk niet durft te zeggen? Omdat ieder kind loyaal is aan z'n ouders en z'n ouders nooit pijn wilt doen of af wilt vallen... Daarom...

Waarom verkeersveiligheid van kinderen aandacht vraagt

Verkeersveiligheid van kinderen vraagt om extra aandacht, want.. 1. Kinderen zijn geen kleine volwassenen. Ze zijn in ontwikkeling, zowel lichamelijk (ze groeien) als geestelijk (ze leren). 2. Kinderen zijn klein. Ze kunnen vaak niet over geparkeerde auto’s, kliko’s,...

7 tips om makkelijk & gezond te koken als single mom

Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik gek ben op koken en alles wat met eten te maken heeft. Maar als geen ander weet ik ook dat gevarieerd koken voor een gezin soms best lastig kan zijn. Je wilt natuurlijk dat je kids de nodige vitaminen binnen krijgen. Maar...

Het supermarktbezoek van de alleenstaande moeder

“Vroeger” stormde ik na mijn werk snel de supermarkt binnen, waar ik binnen 5 minuten mijn hele mandje vol had en 5 minuten later alles al in mijn kasten thuis had liggen. Snel ff koken en plat op de bank! Herinner jij die avonden nog? Lijken die bij jou ook zo lang...

Een terugblik op 2014; mijn leven van alleenstaande moeder

Wat kan er in 1 jaar toch ontzettend veel gebeuren. En hoe loopt een jaar toch altijd anders dan we verwachten…. Een terugblik op 2014; mijn leven van alleenstaande moeder.... Hoewel ik me eind 2013 voornam, geen contact meer met mijn ex te hebben omdat hij gewoonweg...

Het co-ouderschap

Ik zou het soms bijna vergeten dat de helft van mijn tijd er heel anders uitziet, dat ik geen vrijgezel ben maar fulltime alleenstaande mama en ik ondertussen als een volleerde gescheiden vrouw goochel met begrippen als co-ouderschap, kindjeswissels, onderhoudsgeld,...

Even over dat alleenstaande moeder zijn

  Omdat ik weet dat sommigen mij er mee identificeren, met die titel. Omdat ik dat best wel begrijp. Omdat ik dat niet eens erg vind. Omdat ik het geen ere-titel vind. Omdat ik het ook geen belediging vind. Omdat ik het zelfs geen kritiek vind. Omdat het eenvoudigweg...

Ik ben mama, het draait nu niet meer alleen om mij

Verschrikkelijk vond ik het, dat de vader van mijn kind geen deel van haar leven wilde uitmaken. Dat hij mij zo in de steek liet, was tot daar aan toe, maar zijn eigen vlees en bloed? Hoewel ik wanneer ik heel hard mijn best doe en mijn maximale inlevingsvermogen...

Alleenstaande mama, superhero?

  Deze week ontving ik een mail van Ester. Zij is zelf moeder, maar geen alleenstaande mama. Ze schrijft zelf regelmatig blogs en schreef onlangs een blog over het diepe respect dat zij heeft voor alleenstaande moeders/vaders. Aan de andere kant, poste ik afgelopen...

No time to waste

Vijf minuten geleden zat ik met een heerlijk kopje cola light inspiratie op te doen voor de toekomstige babykamer. Dat is dus echt weer zo typerend voor mij. Flink op de zaken vooruit lopen. Ik ben nog niet eens zwanger. Sterker nog, ik ben nog niet eens begonnen om...

Alleenstaande moeder en studeren

Welkom bij mijn blogs over het alleenstaande moeder en studeren en hoe dit te combineren met werk en studie. Maar eerst zal ik me voorstellen: Mijn naam is 'Carokat', ik ben 36 jaar en moeder van een dochtertje van net 4 jaar. Ik werk 4 dagen in de week als Logistiek...

Zure appel

Mijn ex man en ik vonden het nodig om op onze 10-jarige trouwdag de scheiding definitief te maken. Terwijl de felicitaties binnenkwamen, deden wij het tegenovergestelde; we zochten een makelaar uit die het huis kon verkopen en we zochten naar een goede advocaat om de...

Een 3-eenheid vrouwen

 Mijn naam is Jootje, 34 jaar, Griekse van afkomst en trotse single mama van een 3 jarige peuter.  Al vrij snel na mijn zwangerschap ontdekte ik dat ik niet de enige vrouw was in het leven van de papa van mijn kind. Vol hormonen gaf ik hem toch nog kans op kans,...

“België tegen Nederland”

Dit jaar gaan mijn dochter en ik alleen op vakantie! Nou ja alleen... We gaan naar Frankrijk en mijn ouders zitten vlakbij in geval van nood. We hebben het heerlijk en mijn dochter heeft al snel vriendjes op de camping. Ze heeft ze goed gekozen, uit België, flink wat...

“Mama, waar is mijn papa?”

Oké, ik zal het eerlijk toegeven. Soms… heb ik zelfs de neiging om hem op te zoeken en hem helemaal in elkaar te slaan. Als hij dan onder mijn voeten ligt te kreunen van de pijn en me smeekt om genade. En dan zeggen: "dit is lichamelijke pijn. Ik heb een andere pijn...

“Meisjes, opa komt niet meer terug…”

Twee verdrietige gezichtjes kijken mij met grote ogen aan. En bij allebei rollen er grote tranen over hun wangen. Snikkend storten ze zich tegen mij aan. Ik zit op de bank met in elke arm een kind. Ik heb ze net het verdrietige nieuws moeten vertellen dat ze hun opa...

#Trots dat je het in je eentje doet

Sinds je single mom bent, moet je veel dingen alleen doen, ook mannen dingen. Die vent die vroeger de klusjes deed, is er niet meer. Ik ben mama, succesvol zakenvrouw en (slechte) klusjesman in één! Ik ben daar best wel trots op! Vooral op bepaalde momenten! Hieronder...

(Hulp-) moeder gans met haar kroost

Mijn dochter vraagt als sinds het eerste schooljaar of ik mee wil naar uitjes. Aangezien ik verder toch weinig uitvoer, buiten een poging tot schrijven van een boek, doe ik dat met alle liefde voor mijn kuikentje. Het begon met een uitje naar het museum. Leuk joh! En...

(Ont)stressen in de vakantie

Wat is het heerlijk om na die 2 lange, lange maanden na de herfstvakantie weer een vakantie in het vooruitzicht te hebben. Want alleen al het idee dat de vakantie eraan komt zorgt ervoor dat je ontspant, toch? (Ont)stressen in de vakantie? De meeste mensen denken bij...

10 eigenschappen waarom ik mannen maar raar vind

Na vele mislukte relaties, kijkend naar de man, ben ik er achter gekomen dat ik sommige mannen echt niet snap. Op dit moment moet ik er echt niet aan denken. Ik voel mij intens gelukkig samen met Rick. Ik heb niet het gevoel dat  ik een man nodig heb. In de loop der...

10 lifehacks die het leven een stuk makkelijker zouden maken!

Dromen mag...hierbij 10 lifehacks die mijn leven een stuk makkelijker zouden maken! Herkenbaar? Heb je andere lifehacks? Of zit je toevallig is een positie om een van onderstaande lifehacks daadwerkelijk te maken? Be my guest! 1.WhatsApp staat toe dat je ongelezen...

11 clichés die je als single mom niet meer wilt horen

Er zijn zat blogs met dingen die je niet tegen een zwangere moet zeggen of dingen die je niet tegen een vrouw die pas moeder is moet zeggen en ga zo maar door. We hebben er laatst wel eentje gehad, maar hier staan nog nieuwe clichés bij. De 11 clichés die je als...

11 dingen waar single moms intens gelukkig van worden

Een paar jaar geleden kon ik nog intens genieten van de zon zien ondergaan in Turkije, van een goede beat en lasershow op een festival. Op dat zelfde festival zijn met mijn liefste vriendjes en vriendinnetjes. Genieten van lekker stappen en uit eten gaan. Telkens...

Wil je nooit iets missen van Happy Single Moms?
Ontvang dan regelmatig leuke mails vol met tips & inspiratie!

Bedankt voor je inschrijving! Je ontvangt snel een mail met inspiratie van mij!