5 tips voor het opstellen van een testament na scheiding

Je bent uit elkaar gegaan of gescheiden. Het is raadzaam om een testament op te stellen. Maar waar moet je op letten als je naar de notaris stapt? Hieronder vind je vijf tips voor het opstellen van een testament: Tip 1: Herroep je testament / benoem een andere...

3 tips meer tijd en ruimte voor jezelf als single mom

Wanneer ik om mij heen kijk, dan zie ik al mijn single mom vriendinnen keihard rennen.  Ze rennen in de ratrace van het alleenstaand moeder zijn.  De ballen moeten in de lucht gehouden worden. Dat betekent dat de kinderen van hot naar her gebracht moeten worden, het...

Verhuizen met kinderen, mag dat?

Verhuizen met kinderen, mag dat? Onlangs liepen de gemoederen hoog op aan mijn mediationtafel. Aangeschoven waren de ouders van een zoontje van 8 jaar, die al ruim 3 jaar waren gescheiden en aanvankelijk op goede voet met elkaar afspraken konden maken wat betreft de...

Een terugblik in 2018

Eerlijk? Ik vond het jaar 2018 niet zo heel erg geweldig. Achteraf gezien heb ik dit jaar nodig gehad om alles vorm te kunnen geven, om dingen te kunnen verwerken, te mogen ontdekken en los te mogen laten. Dus wanneer ik erop terug kijk is het super geweest. 2018 is...

One big happy family 

Ook dit jaar nam ik tijdens de kerstviering weer plaats achter de bar op het schoolplein met de afsluiting van de kerstviering. Ouders kunnen koffie thee of glühwein krijgen alvorens hun kinderen met zijn allen een kerstlied ten gehore brengen als afsluiting van het...

Gezondheid is een werkwoord

Gezondheid is een werkwoord.... Dit weekend kregen wij te horen dat een zeer geliefde oom van mij kanker heeft. Een die zo alles verwoestend is dat alleen afscheid nemen over blijft. Mijn man zei: "Godverdomme! Het leven kan je niet plannen, laten we iedereen die we...

Grote eenzaamheid onder alleenstaande moeders

“Je bent een eenling in een wereld van paartjes. Er wordt niet veel moeite gedaan om een alleenstaande ouder uit te nodigen.” Bijna de helft van de alleenstaande moeders voelt zich regelmatig of vaak eenzaam. Slechts een klein deel van de single moms (10%) voelt zich...

De winnaars van de Grote Mama Enquête!

Allereerst, nogmaals SUPER bedankt dat jij hebt meegedaan met de Grote Mama Enquête.  Het eerste onderwerp was "eenzaamheid". Ben jij benieuwd naar de resultaten? Die kun je hier lezen: Grote eenzaamheid onder alleenstaande moedersJe bent natuurlijk ook heel erg...

Moeten grootouders een wettelijk recht op omgang krijgen na een scheiding?

Voor alleenstaande ouders is het ontvangen van hulp uit de naaste omgeving ontzettend belangrijk. Tegenwoordig spelen grootouders over het algemeen een hele belangrijke rol in het leven van onze kinderen. Ondanks de toenemende rol van grootouders bij de kleinkinderen,...

Opvoedtip nummer 1!

In mijn werk als Oudercoach en Kindertolk vragen moeders me vaak wat mijn opvoedtip nummer 1 is. En het antwoord is niet precies waar ouders op zitten te wachten 😉 Voor mij is opvoedtip nummer 1, dat je oprecht jezelf bent en alles van het leven aan je kinderen laat...

‘Moodswings’

Wij, vrouwen dus, hebben ze allemaal. ‘Moodswings’, je weet wel, dat je eerst helemaal happy bent, geen vuiltje aan de lucht en het volgende moment wil je niks en niemand meer om je heen hebben. En dan vraag je je af waarom. Tenminste, dat doe ik dan. Waarom ben ik op...

Zwangerschapsperikelen

Iedere ochtend maak je me wakker. Zo klein als je bent, wiebel je in mijn buik alsof je het WK salto’s aan het doen bent. Ik vind het heerlijk om steeds de bevestiging te krijgen dat je er gewoon bent en dat je het naar alle waarschijnlijkheid naar je zin hebt. Ik...

Zwangerschapsdiscriminatie

Zwangerschapsdiscriminatie neemt niet af, maar meldingsbereidheid vrouwen halveert College voor de Rechten van de Mens presenteert resultaten onderzoek zwangerschapsdiscriminatie  43% van de vrouwen op de arbeidsmarkt heeft te maken gehad met mogelijke discriminatie...

Zwanger van een donor

Daar zit ik dan achter m’n laptop, klaar om m’n eerste blog te schrijven voor Happy Single Moms. Spannend vind ik het wel hoor! Want zullen de lezers het leuk genoeg vinden wat ik schrijf? Om te beginnen zal ik mezelf eerst voorstellen. Mijn naam is Femke en ben 35...

Zwanger en alleen…

Zwangere en alleen... Even voorstellen; ik ben Benedit en ik kom uit Dordrecht. In mei hoop ik 39 jaar te worden. Moeder van Nick. Ik ben werkzaam als life en loopbaancoach in Rotterdam. En daarnaast begeleid ik maandelijks vrouwen in een workshop 'Vrouwelijk...

Zwanger en alleen

Zwanger en alleen.... Ik was zwanger van mijn dochter en toen kwam ik er soort van alleen voor te staan Zwanger en alleen.... ‘soort van’ dan. Dat klinkt natuurlijk een beetje gek. Het kwam erop neer dat mijn ex-vriend nog heel veel belangstelling in mij had, maar wat...

Zure appel

Mijn ex man en ik vonden het nodig om op onze 10-jarige trouwdag de scheiding definitief te maken. Terwijl de felicitaties binnenkwamen, deden wij het tegenovergestelde; we zochten een makelaar uit die het huis kon verkopen en we zochten naar een goede advocaat om de...

Zonder tranen je kind uitzwaaien

Ik vraag me weleens af of ik de enige ben die haar kind zonder tranen en zonder zorgen uitzwaait bij het eerste (of tweede of derde...) schoolreisje. Het enige dat mij interesseert, is de weersverwachting. Dat de schoolreis voor mijn zoon niet verwatert. Maar dat...

Zonder familie verder

12 jaar geleden brak ik met mijn familie. Bij je familie hoor je veilig te voelen, dat was niet het geval. Maar in de loop van de jaren, heb ik wat mensen leren kennen. Je groeit en ontwikkelt je door de jaren heen. Je veranderd. Mensen veranderen. Verandering is...

Zomervakantie: Verlangen of haten?

Op het moment dat ik deze blog schrijf, duurt het nog 2 weken voordat de zomervakantie hier begint. Nog 2 weken en dan hebben mijn kids 6 weken verdiend vakantie. Ze beginnen nu wat moe te worden en hebben geen zin meer in school. Voetbal is al gestopt en ze kijken...

Een brief aan alle single mama’s

Lieve lieve jij! Ik schrijf deze brief aan jou, juist aan jou, omdat jij een onwijs hardwerkende alleenstaande moeder bent. Dit is een brief aan alle single mama's. Omdat jij een positieve boost nodig hebt om alles te kunnen overwinnen in je dagelijkse leven, met je...

Hulp vragen en zoeken

Niemand kan alles alleen. Zelfs ik niet. Nee, ik ook niet al vond ik heel lang van wel. Een sterke vrouw heeft niemand nodig! Waarschijnlijk zijn het harde levenslessen die je er zo over doen denken. Als je regelmatig tegen dichte deuren aanloopt of teleurgesteld...

Scheiden is echt f*cking hardcore…

En daar ging de zelfbewuste mama die voor haar zelf koos. Gevloerd… Daar waar ik alles helder voor ogen had en met vooral een duidelijk doel, daar zit nu een grijze drab die zich om me heel sluit. Het doel is opgeslorpt door de grijze massa. Ik weet dat het er ergens...

Een bijzondere vriendschap

Ik heb drie vriendinnen met wie ik ben opgegroeid. We kennen elkaar al 13 jaar. Ook al wonen we niet meer bij elkaar om de hoek, we kunnen bij elkaar terecht.  We hebben al jaren een bijzondere vriendschap. Het begon allemaal heel grappig eigenlijk. We zaten samen op...

Als je zoon niet kan slapen

Mijn speciaaltje en ik …. We zitten samen aan tafel. Hij kwam net vanuit bed naar me toe: “ Mam ik kan niet slapen. Waar blog je over, ik wil helpen. Zullen we samen bloggen?”  “Hmm... oke schat, maar waarover gaan we bloggen dan?” “Ja,  ehh.. ik weet het eigenlijk...

Hoe laat je een nieuwe liefde toe in je leven

In een van mijn blogs schreef ik over de vrijheid die ik voelde nadat ik loskwam van een narcist. Ik heb er zo’n 2 jaar voor nodig gehad om te herstellen van de ergste schade. Dit is relatief kort als ik mijn situatie vergelijk met die van anderen in een soort gelijke...

Overleven als single mom

Overleven als single mom Overleven als single mom? "Mij overkomt dat niet, riep ik altijd om het hardst." Overspannen zijn of een burn-out krijgen, dat is voor zwakkelingen fluisterde een klein stemmetje  in mijn achterhoofd. Ik zou ze wel wat laten zien, mij krijg je...

Op vakantie als alleenstaande ouder: Alles voor lief of alles inclusief?

Nu de zomervakantie er aan komt, ben ik bezig met het boeken er van. Want dat is toch wel een dingetje om serieus over na te denken: een vakantie als alleenstaande ouder. Vorig jaar was het ‘mijn eerste keer’. Natuurlijk wilde ik op zomervakantie met mijn kinderen,...

Het ontbreken van papa compenseren?

Ruim een jaar heb ik geprobeerd om de omgang tussen mijn dochter en mijn ex op gang te brengen. Dit is dus niet gelukt en nu probeer ik het niet meer. Als hij weer interesse toont zien we wel verder. Het is algemeen bekend dat een kind zowel vader als moeder nodig...

Chaos in je hoofd

Als ik de deur open doe nadat er aangebeld is staat er een vreemde mevrouw met een fiets voor mijn deur. Terwijl de schemer al invalt zegt ze: "Ja, ik dacht ik bel maar even aan want je sleutelbos hangt nog aan de voordeur. En  je weet het toch maar nooit, met...

Uitdagingen en problemen voor alleenstaande moeders

Als alleenstaande ouder heb je niet altijd iemand bij de hand om te overleggen. Dit kan erg lastig zijn op bepaalde momenten. Er zijn nog meer uitdagingen waar je tegenaan loopt als alleenstaande moeder. 1 . Beslissingen alleen nemen Doordat je niet altijd iemand om...

Villa Single Papa

Afgelopen week heb ik met open mond van verbazing gekeken naar het nieuwe EO programma “Villa Single Mama”.  In dit programma nemen acht alleenstaande moeders gezellig met hun kroost intrek in een kast van een huis en gaan ze samen het huishouden en de opvoeding...

Een goede buur…

Amper een dag nadat het blog Die man in zijn lompe leasebak uitkwam, reed ik met mijn auto naar huis vanaf het werk. Ik wilde 's ochtends eigenlijk op de fiets gaan, maar mijn dochter was aan het treuzelen. Ik zou dan te laat komen. De werkdag verliep op zich prima....

Je eigen geld verdienen

Toen ik klein was, riep ik vaak tegen mijn moeder dat ik een groot wit huis wilde met een rieten dak en een zwembad in de tuin. Mijn oudtantes woonden in Bergen in prachtige huizen en als klein meisje kon ik daar uren mijmeren over hoe ik mijn eigen huis later zou...

7 tips om makkelijk & gezond te koken als single mom

Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik gek ben op koken en alles wat met eten te maken heeft. Maar als geen ander weet ik ook dat gevarieerd koken voor een gezin soms best lastig kan zijn. Je wilt natuurlijk dat je kids de nodige vitaminen binnen krijgen. Maar...

Ben je perfect als je alleenstaande moeder bent?

Perfect zijn.... "Perfect"  vind ik eigenlijk een verschrikkelijk woord. Een woord zoals jij er moet uitzien in deze maatschappij! Ik heb me wel eens afgevraagd, wat het "perfect zijn" eigenlijk inhoudt. Ik bedoel, iedereen heeft z’n eigen beeld bij het woord perfect....

Hoe leg je een PTSS uit aan een ander?

Vorige week had ik het over mijn posttraumatische stressstoornis na de bevalling. Dit is het vervolg op mijn verhaal. Hoe je ermee omgaat, uitleg voor buitenstaanders, want het wordt vaak onbegrepen. Maar vooral wat een bevalling, die abrupt onderbroken werd, voor...

Ode aan mijn kind

Enige tijd geleden heb ik een blog geschreven voor mijn ouders en gastouder. Daarin vertelde ik hoe blij ik met ze ben, en dat ze zo'n grote steun zijn.  Zonder hen zou ik echt niet weten hoe ik het allemaal zou moeten doen. Helaas moesten we vorig jaar afscheid nemen...

Opruimen met kinderen

Ik kan er echt van genieten als mijn kinderen samen of met vriendjes en vriendinnetjes bij ons thuis aan het spelen zijn. Het is echt een zoete inval en dat vind ik prima. Zo lang het maar gezellig is. Waar ik wel enorm van kan balen is de gigantische puinhoop die een...

De eerste keer naar een dierentuin

Ik was vroeg op gestaan en we gaan voor de eerste keer naar een dierentuin. Wat ben ik trots op mezelf zeg! Er wordt een hittegolf voorspelt, iedereen zweet al van het niks doen, het is bloedheet en wat gaan wij doen? Juist ja, wij gaan voor de eerste keer naar een...

Zwangerschapsperikelen

Iedere ochtend maak je me wakker. Zo klein als je bent, wiebel je in mijn buik alsof je het WK salto’s aan het doen bent. Ik vind het heerlijk om steeds de bevestiging te krijgen dat je er gewoon bent en dat je het naar alle waarschijnlijkheid naar je zin hebt. Ik...

Zwanger van een donor

Daar zit ik dan achter m’n laptop, klaar om m’n eerste blog te schrijven voor Happy Single Moms. Spannend vind ik het wel hoor! Want zullen de lezers het leuk genoeg vinden wat ik schrijf? Om te beginnen zal ik mezelf eerst voorstellen. Mijn naam is Femke en ben 35...

Ze zegt papa, en nu?!

Tot nu toe heeft uk Twan altijd gewoon Twan genoemd. Ze hoort zijn kids in zijn gezin hem wel papa noemen, maar tot nu toe heeft ze daar niets mee gedaan. En ik ook niet. Heb daar ook niet bij stil gestaan. Het is Twan en meer niet. Tot dat mijn meisje 2 nachtjes mee...

Zaad op bestelling

Een beetje lachend begin ik deze blog, stel je voor dat je (sperma) wat ik zaad noem kan kopen in de apotheek of bij de slager, stel je voor dat het voor iedereen beschikbaar is zonder dat je heel veel geld hoeft te hebben. Stel je voor: zaad op bestelling en dat je...

Wij gaan voor BAM!

Met een wijntje in de hand genieten van misschien wel je laatste druppel rosé. De gedachten die al een jaar door mijn hoofd spoken... Wil ik nog wel een man? Nou, voorlopig staat dat voor mij op een laag pitje. Wat wil ik dan wel? Een klein mensje. Mannetje vrouwtje,...

Wie krijgt de voogdij?

 Dingen waar ik eerder wel over na dacht, maar nog voor me uit kon schuiven; zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof, kraamzorg en kinderopvang.  Regel dingen zijn er genoeg, nu mijn zwangerschap een feit is. Gelukkig zijn de eerste twee relatief makkelijk te regelen....

Weg met taboes

Ik ben geen schrijver van beroep en schrijven doe ik puur omdat het mijn hobby is. Enerzijds is het een vorm van therapie, lekker van me afschrijven. Dan natuurlijk de vraag; waarom schrijf je een blog die de hele wereld kan lezen en niet gewoon in een dagboek? Omdat...

Wat mág ik voelen?!

Zou het dan toch? Of word ik gewoon weer ongesteld. Mijn collega’s en vriendinnen die van het hele circus op de hoogte zijn vragen er ook steeds om. Leuk dat zij met mij meeleven. Lief ook, maar soms. Ik ben er zelf al zo mee bezig en hoop het een beetje los te laten....

Wat de vlek?!

De kleine dame is inmiddels 6 weken oud. Ze is een vrolijke baby en ik vind haar zo’n groot cadeau. Een grote glimlach met dat kale koppie erboven wat afgewerkt is met twee hele grote bruine kijkers, fantastisch! Maar welke moeder vindt haar baby niet de allermooiste?...

Wat de vlek.. Deel II

Het vervolg op mijn blog Wat de vlek?! Tien uur melden in het Emma Kinderziekenhuis. Gelukkig ben ik al niet zo'n fan van de trein dus gaan we met de auto. Blijkt de NS ook nog te staken. Het wordt dus druk op de weg. Extra vroeg gaan we op pad. Mijn uk moet nuchter...

Single Mom en de WSNP

In 2008 kochten mijn ex en ik onze eerste koophuis. Ons zoontje was toen nog geen jaar oud. Dit konden wij kopen doordat mijn ex een eigen bedrijf in de bouw had opgestart en het toen der tijd het nog heel goed ging in de bouw sector. Onze hypotheek last was extreem...

Kind niet erkend, wel kinderalimentatie?

Kind niet erkend, wel kinderalimentatie? Het is een groot misverstand om als alleenstaande moeder te denken: 'Hij heeft ons kind niet erkend en daarom kan ik geen kinderalimentatie krijgen’. Niets is minder waar. In de wet staat: ‘De verwekker (biologische vader) van...

Maakt geld gelukkig?

Degene die de tekst "Geld maakt niet gelukkig" heeft verzonnen,  had zelf waarschijnlijk genoeg. Meer dan genoeg. In theorie klopt het.  Als een bus.  Er zijn 100 dingen die me meer gelukkig maken dan geld.  Maar zonder kunnen we gewoon niet.  Er moet een huis betaald...

Hoe ga je om met impulsaankopen, 3 tips!

Ken je dat, impulsaankopen. Van die aankopen die je eigenlijk niet gepland hebt. Je ziet iets waanzinnigs leuk en ook al had je het niet echt nodig, voor je weet ben jij bij de kassa aan het afrekenen. Soms is het maar iets kleins, zoals een zak chips of een...

5 financiële tips als je uit elkaar gaat

Scheiden heeft zeker niet alleen emotionele gevolgen. Het heeft ook veel consequenties voor je financiën. Vaak is het zo, als je relatie voorbij is, dat je wereld op zijn kop staat. Je vraagt je af hoe dit heeft kunnen gebeuren, of je de breuk had kunnen voorkomen. Zo...

Wat doe jij met je vakantiegeld?

Krijg jij in mei vakantiegeld? En kijk je daar ook zo naar uit? Als je in loondienst werkt of een uitkering geniet, dan ontvang je in mei vakantiegeld. Dat is bruto minimaal 8% over het brutoloon of de uitkering van juni van het voorgaande jaar t/m mei van het lopende...

Sparen voor je kind

Sparen voor je kinderen Met een bedrijf als How 2 Spend It en een bankier als echtgenoot, kun je je misschien voorstellen dat we overladen werden met spaarvarkens toen onze zoon Boaz geboren werd. Nu ben ik niet zo’n contant-geld-mens (heb nog geen stuiver op zak!),...

Wie betaalt op de eerste date?

Stel, je hebt je na lang twijfelen (en op aandringen van je vriendinnen) toch maar eens ingeschreven op een datingsite. Na een tijdje mailen met een leuke man, komt het er toch echt van: jullie gaan ergens een hapje eten. En wie betaalt op de eerste date? Hij toch...

7 Tips over financieel opvoeden

Artikel van How 2 Spend it Financiële opvoeding is iets om serieus te nemen. Volgens het Nibud komen kinderen later minder vaak in de financiële problemen, wanneer ze al op jonge leeftijd leren hoe ze met geld om moeten gaan. Maar hoe leer je je kinderen eigenlijk...

Je kind leren omgaan met geld

Het liefst heeft iedereen een flinke buffer. De realiteit is helaas niet altijd zo. Zelf probeer ik iedere maand weer te sparen. Als ik bijvoorbeeld alleen al hoor wat kinderen tegenwoordig aan moeten schaffen wanneer ze naar het voortgezet onderwijs gaan, laat staan...

7 redenen om sporten leuk te vinden

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Sport jij nog? Ik denk dat er nu heel wat moeders nu antwoorden met: "Nee, want……." We weten allemaal genoeg redenen te bedenken waarom we niet sporten en waarom er leukere dingen zijn dan sporten maar in deze blog geef ik...

Hoe maak je fruitwater? 7 heerlijke recepten!

Dat water gezond is, dat hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Maar hoe maak je fruitwater? Je hebt er minimaal 2 liter per dag van nodig, maar voor veel mensen is dat echt een uitdaging. Hetzelfde geldt voor je kind(eren), hoe kun je er nou voor zorgen dat zij...

Waarom EHBO voor kinderen zo belangrijk is

Het is 18.50 uur. Ik zit te eten met een vriendinnetje en mijn dochtertje van 4 weken ligt in de kinderwagen te slapen in de woonkamer. Mijn vriendin vraagt hoe laat mijn dochter moet eten. Ik zeg: "over 10 minuutjes ongeveer, maar ze is een dame van de klok dus die...

Een Tsunami!

Het onmogelijke gebeurde dan toch. Mijn elastiekje brak. En toen kwam het, geen stortbui, geen overstroming, maar een Tsunami. Het waren altijd andere mensen, maar het zou mij nooit gebeuren. Een happy single mom met een fulltime baan. Twee schatten van kinderen, een...

Budget koken

Ja ja, daar is het vervolg, budget koken deel 2. De bedoeling is om dit onderdeel vaker terug te laten komen, aangezien veel alleenstaande moeders op hun geld moeten letten. Dus hieronder volgen weer  vier recepten die het proberen waard zijn. Kliekjes...

Waarom trampoline springen een must is!

15 jaar geleden kreeg ik de diagnose ME. Ik ben toen begonnen met het springen/bouncen/joggen op een trampoline. Ik was op zoek naar iets wat ik met al mijn enorme lichamelijke beperkingen thuis kon doen zodat ik toch een beetje kon bewegen. Trampoline springen geef...

Minder geld kan ook meer zijn!

Het heeft echt wel ook zo z’n voordelen om met minder geld, maand in maand uit, rond te moeten komen. Minder geld kan ook meer zijn! Je waardeert de extraatjes en kleine dingen gewoon een stuk meer. Voor de kinderen werkt dat vaak ook zo. Doordat er heel vaak dingen...

Hoe ik na posttraumatische stress een betere versie van mezelf werd

In mijn voorgaande blogs heb ik uitgebreid beschreven hoe het is om posttraumatische stress te hebben en hoe ik dat heb ervaren. Het was een heftige tijd en ik was er op een geven moment zo klaar mee en uitbehandeld dat ik besloot om een betere versie van mezelf te...

Langzaam, maar zeker. Stukje bij beetje!

Langzaam, maar zeker. Stukje bij beetje, vinden we de balans. Na de Tsunami kom ik stukje bij beetje weer tot rust. Ik ben voorzichtig weer aan het werk gegaan. Op het gemak en gelukkig krijg ik hier alle ruimte voor. Leuke dingen doen, dat is de opdracht. Ik raak...

Yoga oefeningen voor jou en je kind

Herken je dat ook? Even een relax momentje met je kind(eren) samen omdat je wat onrustig bent in je lichaam? Hieronder wat yoga oefeningen voor jou en je kind. 1.Sprinter Ga op je handen en knieën zitten Duw je billen de lucht in Zet één been naar voren tussen je...

Zwanger van getrouwde man

Wij lezen vaak vragen van alleenstaande mama's die zwanger zijn of een kind hebben van een man die getrouwd is. Zwanger van getrouwde man, kan deze man een kind erkennen?  De regels zijn hieromtrent veranderd sinds 1 april 2014. Voor die tijd was het zo dat een...

Zijn vechtscheidingen een hype?

Het was een paar weken geleden weer groot in het nieuws: aantal vechtscheidingen explosief gestegen. Volgens een recente peiling zou 1 op de 5 scheidingen een vechtscheiding zijn. Ik vraag me af of die cijfers zo hard zijn als ze lijken, zijn vechtscheidingen een...

Wat zijn je rechten als alleenstaande moeder?

Als alleenstaande ouder heb je wellicht recht op zaken waar je geen weet van hebt. Dit kan zeker op financieel gebied behoorlijk verschil maken. Wat zijn je rechten als alleenstaande moeder? Wij zetten een aantal rechten op financieel gebied voor je op een rijtje.  1....

Wat als..? Wie zorgt er voor mijn kinderen als mij iets overkomt?

Er zijn zo van die momenten dat je er toch wel even bij stilstaat: wat als ik echt heel ziek word, wat als ik nou morgen onder die tram kom! Ja wat dan? Wie zorgt er voor mijn kinderen als mij iets overkomt? Vanmorgen was er toch weer even zo’n moment. Ambulances,...

Verhuizen met kinderen, mag dat?

Verhuizen met kinderen, mag dat? Onlangs liepen de gemoederen hoog op aan mijn mediationtafel. Aangeschoven waren de ouders van een zoontje van 8 jaar, die al ruim 3 jaar waren gescheiden en aanvankelijk op goede voet met elkaar afspraken konden maken wat betreft de...

Vader wil na jaren opeens een omgangsregeling

Wat kun je doen als de vader van jouw kinderen opeens aangeeft omgang met zijn kinderen te willen? Deze vraag stelde een van onze clienten ons laatst. Haar ex partner was vlak na de geboorte van hun tweede kind weggegaan en had niets meer van zich laten horen, op geen...

Vader komt omgangsregeling niet na, wat nu?

Wat te doen als een ouder wel recht heeft op omgang maar niet naar het kind omkijkt? Kan een ouder gedwongen worden omgang te hebben met het kind en is dat wenselijk? Op deze vragen kan niet direct ‘ja’ of ‘nee’ worden geantwoord. Vader komt omgangsregeling niet na,...

Vader heeft afstand gedaan van kind, maar wil weer omgang

De vader van mijn kind heeft afstand gedaan van zijn kind. Zomaar. Bij het vuil gezet. Waarom? Het paste niet in zijn huidige leven. Een ogenschijnlijk perfect leven met zijn nieuwe vrouw. Zijn nieuwe vrouw, die ook zwanger was. De rechter ging akkoord. En nu? Nu wil...

Ouderschapsplan na de scheiding

  Heb je als ouders samen het gezag over minderjarige kinderen en ga je uit elkaar, dan ben je verplicht afspraken over de kinderen te maken en vast te leggen in een ouderschapsplan na de scheiding. In het ouderschapsplan moeten ten minste afspraken staan over:...

Op vakantie met de kinderen (naar het buitenland)? Hoe pak je het aan?

De zomer lijkt nu toch echt te zijn aangebroken en ook de zomervakantie is voor de meeste kinderen inmiddels gestart. Dit is een heerlijk vooruitzicht voor bijna alle kinderen en hun ouders. Voor sommige kinderen met gescheiden ouders is de zomervakantie echter een...

Vriendin gezocht!

Naast deze huidige website, zijn wij hard aan het werk om de grootste, de leukste en de meest actieve ontmoetingsplek voor alleenstaande mama’s en alleenstaande zwangere vrouwen in Nederland en België te bouwen! Met een community van meer dan 8.000 alleenstaande...

5 tips wanneer je uit elkaar gaat

Vanaf het moment dat ik besloot mijn ideale vakantie te plannen, bekroop mij ook een narig gevoel ten opzichte van mijn ex. Wij hebben geen vaste regeling voor de vakantieperiode. In de regel zijn de kinderen het grootste deel van de tijd bij mij. En dat vind ik erg...

De Muziekwedstrijd 2015

Heb jij een kind of meerdere kinderen met een muzikaal talent of liefde en plezier in het muziek maken? Dan is De Muziekwedstrijd 2015 zeker een wedstrijd om aan mee te doen! Lees hieronder hoe je deel kunt nemen. Deze online wedstrijd voor kids die muziek maken, is 1...

Pas op! Hier komt de teek!

Dat het gevaar altijd op de loer ligt, dat weten wij moeders (en vaders) als geen ander. Je leert je kind goed uit te kijken bij het oversteken en geen vreemde hondjes te aaien, better safe then sorry. Anno 2016 is er een heel klein beestje een steeds groter gevaar...

7 redenen om je niet te schamen in badpak of bikini

De temperaturen stijgen, de kleding wordt luchtiger, de zomervakantie en zwembad uitjes zijn inmiddels volop aangebroken en de paniek slaat bij sommige mama’s toe. Want die zonnestralen en tropische temperaturen betekenen ook dat je weer in badpak of bikini moet. Dat...

Gastblog Dagmar van Villa Single Mama

Ben jij een alleenstaande moeder of een zelfstandige moeder? Als moeder van twee jonge, drukke zonen heb ik wel even een paar keer moeten slikken toen mijn partner en ik uit elkaar gingen. Daar sta je dan, alleen. Zonder geld, zonder huis en zonder werk. De jongens...

Afscheid nemen van je kind

Afscheid nemen van je kind, dat is echt nooit leuk. Het moment zelf voelt voor mij als heel zwaar. Al moet ik eerlijk zeggen, dat wanneer ik eenmaal weg ben het allemaal wel meevalt, maar het moment er naar toe vind ik verre van fijn! Het is vakantie en dat ontregelt...

In contact komen met alleenstaande moeders? Lees snel verder!

Wil jij in contact komen met alleenstaande moeders? Bijvoorbeeld moeders die:  Bij jou in de buurt wonen Kinderen hebben in dezelfde leeftijd als jouw kinderen Dezelfde situatie met hun ex hebben Dezelfde geloofsovertuiging hebben als jou Een kind hebben die een...

CDA

Hoe ziet uw partij het milieubeleid voor zich? Welke maatregelen zitten er in de pen om onze kinderen en kleinkinderen in een mooie groene wereld op te laten groeien? Het CDA wil dat we gaan voor het halen van het klimaatakkoord van Parijs. De CO2 uitstoot...

Red een leven met een navelstrengbloeddonatie

Wist jij dit? Je kunt een leven redden met een navelstrengbloeddonatie. Ik wist het niet en dat vind ik heel erg jammer. Want als ik dit geweten had, dan zou ik het zeker gedaan hebben. Dan had ik samen met mijn dochtertje, misschien wel een leven kunnen redden....

De weg naar zelfstandigheid

Vroeger, toen ik een jaar of onbezonnen was, wilde ik wel naar de kunstacademie. Beetje tekenen, schilderen. Het leek me héérlijk… Het begon bij de MAVO en het besef dat wat ik wilde niet kon met dat diploma. Ik moest op zijn minst HAVO hebben. Dus dóór leren. Eenmaal...

Ik heb een hooggevoelig kind, wat betekent dat?

Ik heb een hooggevoelig kind, maar wat betekent dat nou eigenlijk?  Wat leuk, Myra de Wildt founder van Happy Single Moms, vroeg mij informatie met je te delen over hooggevoeligheid. Wat is hooggevoeligheid nou eigenlijk? We horen er veel over, ook dat heel veel...

3 tips om mindful op te voeden

Deze week is het de week van de opvoeding. Veel (single) ouders ervaren vaak stress en hebben doorgaans te weinig tijd voor zichzelf. Ook het opvoeden valt soms behoorlijk "stressy". Door alle hectiek van de dag beleven veel ouders geen plezier aan de opvoeding. Het...

Mam, hoe worden baby’s gemaakt?

Tijdens een mooie wandelavond met mijn dochter van 8, begint ze ineens vragen te stellen over waar de baby’s dan vandaan komen. Altijd een leuk onderwerp voor ouders! Als ik naar mezelf kijk, heb ik nog nooit ergens panisch of stiekem over gedaan. Een piemel heet bij...

Jongetjes en haantjesgedrag

Er wordt gezegd dat het helemaal niks uitmaakt of je een jongetje of meisje krijgt als je zwanger bent. Dat is gelul. Want het maakt wél uit. Iedereen heeft zijn voorkeur vóór de geboorte. Ik zag mezelf nooit als meisjes mama. En hoewel ik echt wel een meisje meisje...

Schuldgevoel als single mama

Laatst betrapte ik mijzelf er weer op. Nadat ik drie hele dagen achter elkaar had gewerkt, kwam ik thuis met een autootje. Gewoon, om hem te laten weten dat ik echt wel aan hem denk. Stom, zo wijs als hij is, door die auto merkt hij dat echt niet. Toen besefte ik mij:...

Aanhankelijkheid van je peuter

Laten we eerlijk zijn, je kleintje komt in de fase waarin hij/zij heel graag bij je wilt zijn en dus heel aanhankelijk is. “Wat fijn dat ze bij mij wilt blijven, ze me niet los wilt laten en alles wilt doen wat ik ook doe”, was mijn eerste gedachte, maar na een week...

Opname in het ziekenhuis

In mijn vorige blog schreef ik over 5 dagen opname in het ziekenhuis. Mijn dochter komt niet genoeg aan en de kinderarts wilde haar eetgedrag observeren. Haar bloed laten nakijken, allergieën uitsluiten en onderzoeken waarom ze zo slecht eet. Het was zondag, de dag...

We love the sun!

We love the sun! Ik heb de afgelopen weken een paar Vitamine D gebedjes en zonnedansjes gedaan en jawel hoor! Daar is hij dan eindelijk! De zon! Geen grijze stoffige wolken, geen regendruppels uit de lucht, geen buienradar kijken voordat je gaat fietsen, maar gewoon...

Wil jij je kind ook ‘blij’ maken met een perfecte moeder?

Ik wil nooit een fout maken! Jarenlang was het mijn motto. Ik dacht dat ik daardoor een hele goede moeder was. Ik wilde mijn zoon het beste voorbeeld geven. Het kostte alleen wel de nodige energie. Tja, totdat ik op een dag hoorde dat ik het ‘fout’ deed door perfect...

Winnaar Estivant vakantie

Een tijdje geleden mocht Happy Single Moms namens 'Estivant' een vakantie weg geven. Je kon toen een 8-daagse eenoudervakantie met Estivant naar Oostenrijk winnen, in het gemütliche Niederau. Ermelinda heeft deze prachtige reis gewonnen en is met haar zoon en dochter...

Winactie My little Pony

Sinterklaas is sinds vorige week weer in het land! Ben jij al bezig met het kopen van leuke cadeautjes? Ons oog viel op deze My Little Pony. Kun jij het je nog herinneren van vroeger? Ik wilde echt zooooo graag een My Little Pony hebben. Toen ik er eindelijk eentje...

Winactie ‘ouders uit elkaar, heb ik dat!’

Over het boek: Het boek 'ouders uit elkaar, heb ik dat, 'geschreven voor jongeren met gescheiden ouders. Dit boek is geschreven door Lianne van Lith en Marjolijn van Dorp. Een mooie combinatie van schrijfsters. Lianne is namelijk mediator (en kwam erachter dat er...

Win: Het regent geluk!

Kennen jullie Lisa Portenger van Smart & Sexy al? Ik 'ken' haar niet, maar toch ook wel. Een tijdje geleden zei mijn oude manager: "je moet eens contact met Lisa opnemen, ik heb haar vroeger geholpen dus misschien wil ze eens een kop koffie met je...

Win: Cluedo Junior!

Win Cluedo Junior Vorige week hadden we al een super leuke winactie voor de meisjes, My Little Pony van Hasbro. Charlene Martinez is de gelukkige winnaar van dit leuke cadeau! Deze week hebben we een leuke winactie voor jongens en meisjes, namelijk het leuke spel...

Win kaartjes voor de datingfair

Op zaterdag 20 en zondag 21 juni wordt er in de Jaarbeurs in Utrecht de eerste 'Dating Fair' georganiseerd! Dit is de lifestyle datingbeurs vol inspirerende presentaties en workshops, gezellige stands en datingactiviteiten zoals Speed&Daten, Dance&Date en...

Win een Nijntje Servies pakket

  Onlangs werden wij erg blij gemaakt met een geweldig Nijntje servies pakket van Rosti Mepal. Vol spanning pakte Isabella (een van onze dochters) het pakketje uit wat de postbode net had gebracht. Toen ze het pakketje had opengemaakt verscheen er direct een hele...

Wil jij in contact komen met alleenstaande moeders?

Wil jij in contact komen met alleenstaande moeders?  Klik hier om direct in contact te komen met andere alleenstaande moeders!  Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om in contact te komen met alleenstaande moeders. Mijn naam is Myra en ik ben de oprichter van...

Waar is papa op mijn verjaardag?

Mijn dochter is bijna jarig. Als ik erover nadenk kan ik haast niet geloven hoe snel de tijd is gegaan. Als je net bevallen bent zeggen ze altijd; geniet er maar zo veel mogelijk van. Voor je het weet loopt en praat je kind en wil hij/zij niet meer bij je op schoot...

Vacature Manager (/Partner)

Vacature alleenstaande moeder (INGEVULD) Happy Single Moms is de grootste (en natuurlijk leukste 🙂 online community voor alleenstaande moeders in Nederlands-talige landen. In 2015 zijn we officieel van start gegaan en sindsdien hebben we mooie dingen neer kunnen...

Mijn liefde voor jou…

Mijn liefde voor jou, onvoorwaardelijk en trouw. liefde die verder gaat, dan zeggen ik hou van jou. samen zijn, samen zien, samen voelen, samen leren er steeds weer voor elkaar te zijn, zonder te vragen, gewoon door te doen elkaar vrijlaten in het zijn, elkaar...

 Breken met iemand waarvan je houdt

Wat ben ik blij dat ik geen vechtscheiding heb gehad! Als ik dat om me heen zie, allebei een advocaat die de opdracht heeft de ander kapot te maken. Dan is er heel wat mis gegaan tussen “Ja ik wil” en “Ja ik wil hem kapot”. Wij waren gewoon klaar. Op romantisch gebied...

Hoe ervaren vaders een heftige scheiding van hun ex?

Pas nu, 2 jaar na de scheiding, begin ik pas echt een paar maanden volledig los te komen van wat er allemaal gebeurd is, voor mezelf, maar vooral voor de kinderen. Dubbel bedrog van de bovenste plank, een scheiding en een agressieve narcistische oom , de...

De date met een “HSP” vader

Het valt allemaal niet mee als single dad. Je bent hoog sensitief oftewel HSP en je wil je begeven op het pad van de liefde. Er zijn boeken vol mee geschreven en internet staat vol met testen over hoog sensitiviteit. Voor mensen die niet bekend zijn met HSP even een...

Foto’s maken met m’n apie

Ik schrok toen de deur van mijn ex open ging. Ik had hem zo’n 2,5 week niet gezien omdat Thomas met zijn moeder op vakantie was geweest. Hij leek een kop groter, was bruin geworden en naar de kapper geweest. Hij zag er onwijs goed uit, maar toch voelde het als een...

F*ck it, ik ga weer op Tinder.

Een jaar single blijven was het plan. Nou ja plan, meer de denkrichting. Ik ben een levensgenieter en genieten van het leven is samen nou eenmaal veel leuker. Ik ga niet snel in m’n eentje op het terras zitten, een vier gangen menu bestellen in een leuk restaurant,...

M’n apie is jarig

Ik kom net thuis van mijn werk. Straks even koken, maar eerst de post open maken. Een verjaardagskaart van mijn nieuwe vriendin, voor mijn zoontjes vierde verjaardag. Ze heeft hem nog niet eens ontmoet maar stuurt een kaart met de liefste tekst erin. Wat ongelooflijk...

Bitterzoet

Werken. Werken is geld én tijdrovend. Het hoort bij het leven en is een positieve uitlaatklep en lastpak; water en vuur in één. Bitterzoet. Tenminste, voor mij. Misschien moet ik dat even uitleggen. Ik ben de trotse vader (in co-ouderschap) van twee prachtige...

En dan ben je opeens single vader

Het leven begint bij veertig maar zo’n drie weken voor mijn veertigste verjaardag dacht ik even dat mijn leven daar zou eindigen. Het was rond half april nu 6 jaar geleden dat ons huwelijk klapte. Op dat moment realiseerde ik mij natuurlijk nog niet dat ik vanaf dat...

Je kind als spiegel

   "Als ik meer ik ben kan jij meer jij zijn" Na mijn scheiding stond ik er dus alleen voor. De grote "nieuwe" wereld lag voor mij open en het voelde voor mij dat ik opnieuw mocht beginnen. Tja, daar sta je dan met al je onzekerheden, je gemaakte fouten en verkeerde...

Voor het eerst op vakantie met je kind? Zo doe je dat!

Als alleenstaande ouder is het niet vanzelfsprekend om ieder jaar op vakantie te gaan met je kind. Misschien vind je het spannend omdat je het nog nooit hebt gedaan. Het is nou eenmaal anders als je er alleen voor staat, dan wanneer je samen met een partner gaat. Wil...

Ontwerp je ideale vakantie met deze 8 tips

En dan maak je de beslissing dat je vanaf NU alles gaat doen zoals je het wilt doen! Omdat je weet dat ploeteren je ook niet verder brengt. Nou dat voelt lekker en krachtig zo’n besluit. En zeker als je  stap voor stap je doelen bereikt, smaakt het naar meer en lukt...

Meer reizen met minder geld

Vandaag heb ik € 43,80 betaald voor een retourtje met de trein naar Den Haag. Ik moest bij de Raad van State zijn om een zaak bij te wonen en daarna kon ik weer naar huis. € 43,80! Voor dat geld heb ik ook een retourvlucht naar Ierland, of naar Praag, of Krakau, of...

Durf jij mee te gaan met je kind?

Iedere lente komen ze weer: de zomerkriebels. Het zonnetje laat je stralen. Het laat je kinderen stralen. Je krijgt zin in de zomer. De buren pakken regelmatig hun caravan in en ieder jaar denk je: wat zal ik eens gaan doen deze zomer? Twijfels of je het aan kunt,...

Het ultieme wintergevoel

De winter is er eindelijk! Het is heerlijk koud en er ligt regelmatig sneeuw. In sommige plaatsen kan er waarschijnlijk zelfs op natuurijs geschaatst worden. Hoe kun je nou echt genieten van deze periode, samen met je kinderen? Vanuit MarisLife zie ik natuurlijk vaak...

Geschikt of ongeschikt om alleen op vakantie te gaan?

Ben jij geschikt of ongeschikt om alleen op vakantie te gaan? Waarom zou ik mee gaan op eenouder vakantie? Is een eenouder vakantie wel echt wat voor mij? Ben ik wel geschikt om mee te gaan op eenouder vakantie? Zijn dit ook allemaal vragen waar jij over hebt...

Als alleenstaande ouder op vakantie met Estivant

Ken je dat gevoel? Je wilt wel op vakantie met je kid(s), maar je wilt niet ‘alleen’? Jeetje, wat gaan de maanden snel. De vakantieperiode staat voor de deur! Een paar maanden geleden (toen het nog koud en regenachtig was) zag ik als een berg op tegen de vakantie,...

Speciale ukkie weken!

Heb jij kinderen die nog niet naar school gaan en wil jij mee op een eenouder vakantie? Dan heeft Maris Life speciaal voor jou de Ukkie weken! Deze weken vallen buiten de schoolvakanties en daardoor kan je extra voordelig op vakantie!   Tijdens deze weken gaan er met...

Op reis voor Happy Single Moms!

Op reis voor Happy Single Moms! Wie wil dat nou niet? Op reis voor Happy Single Moms? Ik wilde dit uiteraard maar al te graag!  De reis ging naar La Vendée in Frankrijk. Ik was nog nooit in deze streek geweest en was reuze benieuwd naar het aanbod voor vakanties met...

Zomaar even weggaan…

Als alleenstaande moeder met 4 kids, zijn wij het gezin. Alles draait om ons. Dingen die geregeld moeten worden,  regel ik. Alleen. Dat is aan de ene kant heel fijn. Ik hoef namelijk alleen maar rekening te houden met de kids en met mezelf! Geen overleg over...

Een terugblik in 2018

Eerlijk? Ik vond het jaar 2018 niet zo heel erg geweldig. Achteraf gezien heb ik dit jaar nodig gehad om alles vorm te kunnen geven, om dingen te kunnen verwerken, te mogen ontdekken en los te mogen laten. Dus wanneer ik erop terug kijk is het super geweest. 2018 is...

One big happy family 

Ook dit jaar nam ik tijdens de kerstviering weer plaats achter de bar op het schoolplein met de afsluiting van de kerstviering. Ouders kunnen koffie thee of glühwein krijgen alvorens hun kinderen met zijn allen een kerstlied ten gehore brengen als afsluiting van het...

Interview met een Single Mom #2

Wie ben je?  Hoi, ik ben Sem. Ik ben 29 jaar oud en single mom van 5 kids. 4 jongens en een kleine meid. Jeyfairo is 8 jaar, Shadeyno 7 jaar Syon is 5 jaar, Jahrayson 3 jaar en Soraiyomi 1,5 jaar. Hoe ervaar je het leven als single mom? Ik ervaar het leven als single...

De vader aan de andere kant van de oceaan

Je komt er achter dat je zwanger bent en dat  terwijl je partner aan de andere kant van de oceaan zit. Dat gebeurde mij iets meer dan 2 jaar geleden. Ik kwam terug in Nederland nadat ik 8 maanden in Suriname had gewerkt als expat voor mijn werkgever in Nederland....

5 dingen die mijn dochter doet, die ik stiekem ook nog zou willen doen

Wanneer ik naar mijn meisje kijk, kan zo van haar genieten. Dat vrije onbevangen geestje van haar vind ik zo heerlijk. Het interesseert haar namelijk totaal niet dat iedereen haar hoort terwijl ze keihard meezingt met “ liefde geeft ons ruim baan” van Frozen. Of dat...

Interview met een Single Mom #1

Onderlinge support is voor single moms heel waardevol. Zo kun je tips uitwisselen maar vooral steun vinden aan elkaar. Ik heb inmiddels veel inspirerende vrouwen leren kennen. Een aantal van deze power vrouwen heb ik geïnterviewd. Het leek mij erg leuk om de...

De dag dat ik een happy single mom werd

Geen enkel bevallingsverhaal is hetzelfde. Daarom blijf ik het zo mooi en hartverwarmend vinden om deze verhalen te blijven lezen. In deze blog, neem ik je mee terug in de tijd naar 12 februari 2015. Voor mij de aller allermooiste dag van mijn leven. De dag dat ik...

Open brief voor gescheiden ouders

Een open brief voor gescheiden ouders... Wat gebeurd er wanneer jouw kind jou iets wilt vertellen? Iets wilt vertellen, wat die eigenlijk niet durft te zeggen? Omdat ieder kind loyaal is aan z'n ouders en z'n ouders nooit pijn wilt doen of af wilt vallen... Daarom...

Waarom verkeersveiligheid van kinderen aandacht vraagt

Verkeersveiligheid van kinderen vraagt om extra aandacht, want.. 1. Kinderen zijn geen kleine volwassenen. Ze zijn in ontwikkeling, zowel lichamelijk (ze groeien) als geestelijk (ze leren). 2. Kinderen zijn klein. Ze kunnen vaak niet over geparkeerde auto’s, kliko’s,...

7 tips om makkelijk & gezond te koken als single mom

Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik gek ben op koken en alles wat met eten te maken heeft. Maar als geen ander weet ik ook dat gevarieerd koken voor een gezin soms best lastig kan zijn. Je wilt natuurlijk dat je kids de nodige vitaminen binnen krijgen. Maar...

Het supermarktbezoek van de alleenstaande moeder

“Vroeger” stormde ik na mijn werk snel de supermarkt binnen, waar ik binnen 5 minuten mijn hele mandje vol had en 5 minuten later alles al in mijn kasten thuis had liggen. Snel ff koken en plat op de bank! Herinner jij die avonden nog? Lijken die bij jou ook zo lang...

Een terugblik op 2014; mijn leven van alleenstaande moeder

Wat kan er in 1 jaar toch ontzettend veel gebeuren. En hoe loopt een jaar toch altijd anders dan we verwachten…. Een terugblik op 2014; mijn leven van alleenstaande moeder.... Hoewel ik me eind 2013 voornam, geen contact meer met mijn ex te hebben omdat hij gewoonweg...

Het co-ouderschap

Ik zou het soms bijna vergeten dat de helft van mijn tijd er heel anders uitziet, dat ik geen vrijgezel ben maar fulltime alleenstaande mama en ik ondertussen als een volleerde gescheiden vrouw goochel met begrippen als co-ouderschap, kindjeswissels, onderhoudsgeld,...

Even over dat alleenstaande moeder zijn

  Omdat ik weet dat sommigen mij er mee identificeren, met die titel. Omdat ik dat best wel begrijp. Omdat ik dat niet eens erg vind. Omdat ik het geen ere-titel vind. Omdat ik het ook geen belediging vind. Omdat ik het zelfs geen kritiek vind. Omdat het eenvoudigweg...

Ik ben mama, het draait nu niet meer alleen om mij

Verschrikkelijk vond ik het, dat de vader van mijn kind geen deel van haar leven wilde uitmaken. Dat hij mij zo in de steek liet, was tot daar aan toe, maar zijn eigen vlees en bloed? Hoewel ik wanneer ik heel hard mijn best doe en mijn maximale inlevingsvermogen...

Alleenstaande mama, superhero?

  Deze week ontving ik een mail van Ester. Zij is zelf moeder, maar geen alleenstaande mama. Ze schrijft zelf regelmatig blogs en schreef onlangs een blog over het diepe respect dat zij heeft voor alleenstaande moeders/vaders. Aan de andere kant, poste ik...

No time to waste

Vijf minuten geleden zat ik met een heerlijk kopje cola light inspiratie op te doen voor de toekomstige babykamer. Dat is dus echt weer zo typerend voor mij. Flink op de zaken vooruit lopen. Ik ben nog niet eens zwanger. Sterker nog, ik ben nog niet eens begonnen om...

Alleenstaande moeder en studeren

Welkom bij mijn blogs over het alleenstaande moeder en studeren en hoe dit te combineren met werk en studie. Maar eerst zal ik me voorstellen: Mijn naam is 'Carokat', ik ben 36 jaar en moeder van een dochtertje van net 4 jaar. Ik werk 4 dagen in de week als Logistiek...

Zure appel

Mijn ex man en ik vonden het nodig om op onze 10-jarige trouwdag de scheiding definitief te maken. Terwijl de felicitaties binnenkwamen, deden wij het tegenovergestelde; we zochten een makelaar uit die het huis kon verkopen en we zochten naar een goede advocaat om de...

Een 3-eenheid vrouwen

 Mijn naam is Jootje, 34 jaar, Griekse van afkomst en trotse single mama van een 3 jarige peuter.  Al vrij snel na mijn zwangerschap ontdekte ik dat ik niet de enige vrouw was in het leven van de papa van mijn kind. Vol hormonen gaf ik hem toch nog kans op kans,...

“België tegen Nederland”

Dit jaar gaan mijn dochter en ik alleen op vakantie! Nou ja alleen... We gaan naar Frankrijk en mijn ouders zitten vlakbij in geval van nood. We hebben het heerlijk en mijn dochter heeft al snel vriendjes op de camping. Ze heeft ze goed gekozen, uit België, flink wat...

“Mama, waar is mijn papa?”

Oké, ik zal het eerlijk toegeven. Soms… heb ik zelfs de neiging om hem op te zoeken en hem helemaal in elkaar te slaan. Als hij dan onder mijn voeten ligt te kreunen van de pijn en me smeekt om genade. En dan zeggen: "dit is lichamelijke pijn. Ik heb een andere pijn...

“Meisjes, opa komt niet meer terug…”

Twee verdrietige gezichtjes kijken mij met grote ogen aan. En bij allebei rollen er grote tranen over hun wangen. Snikkend storten ze zich tegen mij aan. Ik zit op de bank met in elke arm een kind. Ik heb ze net het verdrietige nieuws moeten vertellen dat ze hun opa...

#Trots dat je het in je eentje doet

Sinds je single mom bent, moet je veel dingen alleen doen, ook mannen dingen. Die vent die vroeger de klusjes deed, is er niet meer. Ik ben mama, succesvol zakenvrouw en (slechte) klusjesman in één! Ik ben daar best wel trots op! Vooral op bepaalde momenten! Hieronder...

(Hulp-) moeder gans met haar kroost

Mijn dochter vraagt als sinds het eerste schooljaar of ik mee wil naar uitjes. Aangezien ik verder toch weinig uitvoer, buiten een poging tot schrijven van een boek, doe ik dat met alle liefde voor mijn kuikentje. Het begon met een uitje naar het museum. Leuk joh! En...

(Ont)stressen in de vakantie

Wat is het heerlijk om na die 2 lange, lange maanden na de herfstvakantie weer een vakantie in het vooruitzicht te hebben. Want alleen al het idee dat de vakantie eraan komt zorgt ervoor dat je ontspant, toch? (Ont)stressen in de vakantie? De meeste mensen denken bij...

10 eigenschappen waarom ik mannen maar raar vind

Na vele mislukte relaties, kijkend naar de man, ben ik er achter gekomen dat ik sommige mannen echt niet snap. Op dit moment moet ik er echt niet aan denken. Ik voel mij intens gelukkig samen met Rick. Ik heb niet het gevoel dat  ik een man nodig heb. In de loop der...

10 lifehacks die het leven een stuk makkelijker zouden maken!

Dromen mag...hierbij 10 lifehacks die mijn leven een stuk makkelijker zouden maken! Herkenbaar? Heb je andere lifehacks? Of zit je toevallig is een positie om een van onderstaande lifehacks daadwerkelijk te maken? Be my guest! 1.WhatsApp staat toe dat je ongelezen...

11 clichés die je als single mom niet meer wilt horen

Er zijn zat blogs met dingen die je niet tegen een zwangere moet zeggen of dingen die je niet tegen een vrouw die pas moeder is moet zeggen en ga zo maar door. We hebben er laatst wel eentje gehad, maar hier staan nog nieuwe clichés bij. De 11 clichés die je als...

11 dingen waar single moms intens gelukkig van worden

Een paar jaar geleden kon ik nog intens genieten van de zon zien ondergaan in Turkije, van een goede beat en lasershow op een festival. Op dat zelfde festival zijn met mijn liefste vriendjes en vriendinnetjes. Genieten van lekker stappen en uit eten gaan. Telkens...