Verhuizen met kinderen, mag dat?

Verhuizen met kinderen, mag dat? Onlangs liepen de gemoederen hoog op aan mijn mediationtafel. Aangeschoven waren de ouders van een zoontje van 8 jaar, die al ruim 3 jaar waren gescheiden en aanvankelijk op goede voet met elkaar afspraken konden maken wat betreft de...

Een terugblik in 2018

Eerlijk? Ik vond het jaar 2018 niet zo heel erg geweldig. Achteraf gezien heb ik dit jaar nodig gehad om alles vorm te kunnen geven, om dingen te kunnen verwerken, te mogen ontdekken en los te mogen laten. Dus wanneer ik erop terug kijk is het super geweest. 2018 is...

One big happy family 

Ook dit jaar nam ik tijdens de kerstviering weer plaats achter de bar op het schoolplein met de afsluiting van de kerstviering. Ouders kunnen koffie thee of glühwein krijgen alvorens hun kinderen met zijn allen een kerstlied ten gehore brengen als afsluiting van het...

Gezondheid is een werkwoord

Gezondheid is een werkwoord.... Dit weekend kregen wij te horen dat een zeer geliefde oom van mij kanker heeft. Een die zo alles verwoestend is dat alleen afscheid nemen over blijft. Mijn man zei: "Godverdomme! Het leven kan je niet plannen, laten we iedereen die we...

Grote eenzaamheid onder alleenstaande moeders

“Je bent een eenling in een wereld van paartjes. Er wordt niet veel moeite gedaan om een alleenstaande ouder uit te nodigen.” Bijna de helft van de alleenstaande moeders voelt zich regelmatig of vaak eenzaam. Slechts een klein deel van de single moms (10%) voelt zich...

3 tips meer tijd en ruimte voor jezelf als single mom

Wanneer ik om mij heen kijk, dan zie ik al mijn single mom vriendinnen keihard rennen.  Ze rennen in de ratrace van het alleenstaand moeder zijn.  De ballen moeten in de lucht gehouden worden. Dat betekent dat de kinderen van hot naar her gebracht moeten worden, het...

De winnaars van de Grote Mama Enquête!

Allereerst, nogmaals SUPER bedankt dat jij hebt meegedaan met de Grote Mama Enquête.  Het eerste onderwerp was "eenzaamheid". Ben jij benieuwd naar de resultaten? Die kun je hier lezen: Grote eenzaamheid onder alleenstaande moedersJe bent natuurlijk ook heel erg...

Moeten grootouders een wettelijk recht op omgang krijgen na een scheiding?

Voor alleenstaande ouders is het ontvangen van hulp uit de naaste omgeving ontzettend belangrijk. Tegenwoordig spelen grootouders over het algemeen een hele belangrijke rol in het leven van onze kinderen. Ondanks de toenemende rol van grootouders bij de kleinkinderen,...

Opvoedtip nummer 1!

In mijn werk als Oudercoach en Kindertolk vragen moeders me vaak wat mijn opvoedtip nummer 1 is. En het antwoord is niet precies waar ouders op zitten te wachten 😉 Voor mij is opvoedtip nummer 1, dat je oprecht jezelf bent en alles van het leven aan je kinderen laat...

Anticonceptie zonder hormonen

Anticonceptie zonder hormonen, daar ben ik echt zoooo'n grote voorstander van! Ik vertel je waarom. Toen ik begin 20 was, had ik iedere maand meerdere migraine aanvallen. Het was heftig, zwaar en ik werd eigenlijk wel gillend gek. Ik kreeg toen het advies om eens met...

‘Moodswings’

Wij, vrouwen dus, hebben ze allemaal. ‘Moodswings’, je weet wel, dat je eerst helemaal happy bent, geen vuiltje aan de lucht en het volgende moment wil je niks en niemand meer om je heen hebben. En dan vraag je je af waarom. Tenminste, dat doe ik dan. Waarom ben ik op...

Zwangerschapsperikelen

Iedere ochtend maak je me wakker. Zo klein als je bent, wiebel je in mijn buik alsof je het WK salto’s aan het doen bent. Ik vind het heerlijk om steeds de bevestiging te krijgen dat je er gewoon bent en dat je het naar alle waarschijnlijkheid naar je zin hebt. Ik...

Zwangerschapsdiscriminatie

Zwangerschapsdiscriminatie neemt niet af, maar meldingsbereidheid vrouwen halveert College voor de Rechten van de Mens presenteert resultaten onderzoek zwangerschapsdiscriminatie  43% van de vrouwen op de arbeidsmarkt heeft te maken gehad met mogelijke discriminatie...

Zwanger van een donor

Daar zit ik dan achter m’n laptop, klaar om m’n eerste blog te schrijven voor Happy Single Moms. Spannend vind ik het wel hoor! Want zullen de lezers het leuk genoeg vinden wat ik schrijf? Om te beginnen zal ik mezelf eerst voorstellen. Mijn naam is Femke en ben 35...

Zwanger en alleen…

Zwangere en alleen... Even voorstellen; ik ben Benedit en ik kom uit Dordrecht. In mei hoop ik 39 jaar te worden. Moeder van Nick. Ik ben werkzaam als life en loopbaancoach in Rotterdam. En daarnaast begeleid ik maandelijks vrouwen in een workshop 'Vrouwelijk...

Zwanger en alleen

Zwanger en alleen.... Ik was zwanger van mijn dochter en toen kwam ik er soort van alleen voor te staan Zwanger en alleen.... ‘soort van’ dan. Dat klinkt natuurlijk een beetje gek. Het kwam erop neer dat mijn ex-vriend nog heel veel belangstelling in mij had, maar wat...

Zure appel

Mijn ex man en ik vonden het nodig om op onze 10-jarige trouwdag de scheiding definitief te maken. Terwijl de felicitaties binnenkwamen, deden wij het tegenovergestelde; we zochten een makelaar uit die het huis kon verkopen en we zochten naar een goede advocaat om de...

Zonder tranen je kind uitzwaaien

Ik vraag me weleens af of ik de enige ben die haar kind zonder tranen en zonder zorgen uitzwaait bij het eerste (of tweede of derde...) schoolreisje. Het enige dat mij interesseert, is de weersverwachting. Dat de schoolreis voor mijn zoon niet verwatert. Maar dat...

Zonder familie verder

12 jaar geleden brak ik met mijn familie. Bij je familie hoor je veilig te voelen, dat was niet het geval. Maar in de loop van de jaren, heb ik wat mensen leren kennen. Je groeit en ontwikkelt je door de jaren heen. Je veranderd. Mensen veranderen. Verandering is...

Zomervakantie: Verlangen of haten?

Op het moment dat ik deze blog schrijf, duurt het nog 2 weken voordat de zomervakantie hier begint. Nog 2 weken en dan hebben mijn kids 6 weken verdiend vakantie. Ze beginnen nu wat moe te worden en hebben geen zin meer in school. Voetbal is al gestopt en ze kijken...

Zelf suikervrije ijsthee maken

Met de lekkere temperaturen van de afgelopen dagen en het mooie weer dat nog voorspeld is, zijn verfrissende zomerdrankjes geen overbodige luxe voor jou en je kind(eren). Met deze koude ijsthee heb je een heerlijk drankje voor warme dagen in de koelkast en het is ook...

Interview met een Single Mom #1

Onderlinge support is voor single moms heel waardevol. Zo kun je tips uitwisselen maar vooral steun vinden aan elkaar. Ik heb inmiddels veel inspirerende vrouwen leren kennen. Een aantal van deze power vrouwen heb ik geïnterviewd. Het leek mij erg leuk om de...

Een half bloed kindje

 "Mijn zus wilt m’n dochter een baby born cadeau geven voor haar verjaardag, ze vraagt of ze een witte of bruine Baby Born moet kiezen, wat vind jij?" Een vriendin van mij stelt mij deze vraag. Haar dochtertje is half Nederlands/half Turks, maar met haar donkerblonde...

De feministisch moeder

  Regelmatig lees ik meerdere verhalen over alleenstaande mama's. De ene heeft er moedwillig voor gekozen om als dappere alleenstaande moeder door het leven te gaan en voor de ander is deze keuze genomen. Desondanks, wat de grondlegging ook moge zijn, lees ik vaak dat...

Speed daten voor beginners

Als je dan toch single bent, dan moet je ook zorgen dat je alles eruit haalt wat eruit te halen valt. Dat vonden mijn single-mom-vriendinnetje-in-crime en ik. En zo besloten wij te gaan speed daten. Gewoon voor de lol natuurlijk, want we hadden niet de illusie daar de...

16 jaar en 6 maanden zwanger

Ik was 16 jaar en had voor die leeftijd een erg druk leventje. Ik zat in het eindexamenjaar van de mavo. Daarnaast speelde ik dwarsfluit, waardoor ik 1x per week gewoon les had, 1x per week ensemble deed en ook vaak nog met een vriendin mee ging naar het PTT harmonie...

Hulp vragen

  De afgelopen weken stonden in het teken van 'diversiteit'. Eén van de dingen die ik me echt al lang had voorgenomen (en wat daarnaast ook hoog nodig is), is het opknappen van mijn huis. En dan vooral mijn woonkamer en tuin. Dit jaar woon ik 10 jaar in mijn jaren 30...

This girl is on fire

2016 ligt al weer even achter ons. Een jaar waarin ik enorm persoonlijk gegroeid ben, en wat ik dit jaar nog steeds doe. Een jaar waarin ik begonnen ben met mezelf te ontdekken. Iets waar ik ook zeker mee door wil gaan. Er is heel veel gebeurd in het afgelopen jaar...

Werk en moederschap

Een paar jaar terug had ik een gesprek met iemand die zei dat ze haar werk niet leuk vond en nooit leuk heeft gevonden. Ze was echter niet van plan op zoek te gaan naar iets anders, want ze had eindelijk vastigheid in de vorm van een vast contract. En dat wilde ze...

Accepteren deel 2

Accepteren deel 2 Jullie hebben mijn vorige blog gelezen over accepteren. Ik heb daar zo mega veel reacties op gehad dat ik me hier graag wat verder in wil verdiepen. Wie weet wat we allemaal tegenkomen bij onszelf. Moet ik mijn inspanningen verhogen of mijn...

Hoe doe je dat nou allemaal alleen?

“Ik zou niet kunnen wat jij doet…” zucht een collega, waarvan haar partner kennelijk een paar dagen weg geweest is. Ik kijk haar aan en zeg maar niks. Die opmerking hoor ik namelijk heel vaak sinds ik alleenstaande moeder ben. Wat zou er bij die collega’s, kennissen...

Happy Single Mom na de scheiding

Hier zit ik dan, mijn eerste blog te typen. Vijf jaar een happy single mom. Nou ja...niet altijd even happy, maar nu voor het eerst in jaren wel weer helemaal mezelf. En daar heb ik hard voor moeten knokken. Maar dat was het allemaal dubbel en dwars waard. Want we...

Be the mom you want them to remember

Voor Happy Single Moms ga ik regelmatig op zoek naar leuke, inspirerende of prikkelende quotes.  Heel vaak denk ik hierbij vanuit mijn eigen referentiekader: wat vind ik belangrijk als moeder bijvoorbeeld. Wat wil ik mijn dochter mee geven en hoe wil ik haar opvoeden?...

De Piraten Partij

Hoe ziet uw partij het milieubeleid voor zich? Welke maatregelen zitten er in de pen om onze kinderen en kleinkinderen in een mooie groene wereld op te laten groeien? Wij willen alle subsidies op fossiele brandstoffen stoppen en ook het sluiten van alle kolencentrales...

Recept voor de kleintjes: zalmpasta

Alice van smulkids.nl heeft een lekker recept voor de kleintjes bedacht.  Even voorstellen; wij zijn Arthur en Alice en in juni 2014 is onze dochter geboren. We hebben er drie jaar over gedaan om zwanger te raken en uiteindelijk is het na een ICSI behandeling gelukt....

De Cozy Coupe!

Soms loop je tegen van die 'kindergadgets' aan, waarvan je weet dat je kind helemaal uit z'n dak zal gaan. En ik ga je eerlijk zeggen, vaak zijn dat ook dingen waarvan ik zeker weet dat ik ze als kind echt geweldig had gevonden. Dat heb ik dus met de Cozy Coupe....

Nieuwe single mama’s….

Tatadadaaaaa daar zijn we dan.... 2 nieuwe blog single mama's. Wij gaan samen, jullie al onze avonturen als single mama's vertellen. Wie zijn nou die nieuwe single mama's...... Wij zijn Jane en Kiki en wij hebben een zeer geheime leeftijd. Jane is 2 jaar single en...

Een groeiproces van afsluiten en doorgaan

Mijn mooie dochtertje, Sarah is inmiddels ruim een jaar oud, maar het afgelopen jaar was wel een uitdaging. Ik ben Marijke, 32 jaar oud en werk gemiddeld 32 uur in de verstandelijke gehandicaptenzorg. Ongeveer een jaar geleden stelde ik een vraag via 'Happy Single...

Een dag op pad met haar donor

Vandaag is het de eerste keer dat de donor mijn kleine uk een dagje gaat vermaken. We hebben contractueel een afspraak dat ze elkaar 5 keer in het jaar zien. Dat is elk seizoen een keer en rond haar verjaardag. Op deze manier is hij geen vreemde voor haar als zij...

Waarom verkeersveiligheid van kinderen aandacht vraagt

Verkeersveiligheid van kinderen vraagt om extra aandacht, want.. 1. Kinderen zijn geen kleine volwassenen. Ze zijn in ontwikkeling, zowel lichamelijk (ze groeien) als geestelijk (ze leren). 2. Kinderen zijn klein. Ze kunnen vaak niet over geparkeerde auto’s, kliko’s,...

Zwangerschapsperikelen

Iedere ochtend maak je me wakker. Zo klein als je bent, wiebel je in mijn buik alsof je het WK salto’s aan het doen bent. Ik vind het heerlijk om steeds de bevestiging te krijgen dat je er gewoon bent en dat je het naar alle waarschijnlijkheid naar je zin hebt. Ik...

Zwanger van een donor

Daar zit ik dan achter m’n laptop, klaar om m’n eerste blog te schrijven voor Happy Single Moms. Spannend vind ik het wel hoor! Want zullen de lezers het leuk genoeg vinden wat ik schrijf? Om te beginnen zal ik mezelf eerst voorstellen. Mijn naam is Femke en ben 35...

Ze zegt papa, en nu?!

Tot nu toe heeft uk Twan altijd gewoon Twan genoemd. Ze hoort zijn kids in zijn gezin hem wel papa noemen, maar tot nu toe heeft ze daar niets mee gedaan. En ik ook niet. Heb daar ook niet bij stil gestaan. Het is Twan en meer niet. Tot dat mijn meisje 2 nachtjes mee...

Zaad op bestelling

Een beetje lachend begin ik deze blog, stel je voor dat je (sperma) wat ik zaad noem kan kopen in de apotheek of bij de slager, stel je voor dat het voor iedereen beschikbaar is zonder dat je heel veel geld hoeft te hebben. Stel je voor: zaad op bestelling en dat je...

Wij gaan voor BAM!

Met een wijntje in de hand genieten van misschien wel je laatste druppel rosé. De gedachten die al een jaar door mijn hoofd spoken... Wil ik nog wel een man? Nou, voorlopig staat dat voor mij op een laag pitje. Wat wil ik dan wel? Een klein mensje. Mannetje vrouwtje,...

Wie krijgt de voogdij?

 Dingen waar ik eerder wel over na dacht, maar nog voor me uit kon schuiven; zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof, kraamzorg en kinderopvang.  Regel dingen zijn er genoeg, nu mijn zwangerschap een feit is. Gelukkig zijn de eerste twee relatief makkelijk te regelen....

Weg met taboes

Ik ben geen schrijver van beroep en schrijven doe ik puur omdat het mijn hobby is. Enerzijds is het een vorm van therapie, lekker van me afschrijven. Dan natuurlijk de vraag; waarom schrijf je een blog die de hele wereld kan lezen en niet gewoon in een dagboek? Omdat...

Wat mág ik voelen?!

Zou het dan toch? Of word ik gewoon weer ongesteld. Mijn collega’s en vriendinnen die van het hele circus op de hoogte zijn vragen er ook steeds om. Leuk dat zij met mij meeleven. Lief ook, maar soms. Ik ben er zelf al zo mee bezig en hoop het een beetje los te laten....

Wat de vlek?!

De kleine dame is inmiddels 6 weken oud. Ze is een vrolijke baby en ik vind haar zo’n groot cadeau. Een grote glimlach met dat kale koppie erboven wat afgewerkt is met twee hele grote bruine kijkers, fantastisch! Maar welke moeder vindt haar baby niet de allermooiste?...

Wat de vlek.. Deel II

Het vervolg op mijn blog Wat de vlek?! Tien uur melden in het Emma Kinderziekenhuis. Gelukkig ben ik al niet zo'n fan van de trein dus gaan we met de auto. Blijkt de NS ook nog te staken. Het wordt dus druk op de weg. Extra vroeg gaan we op pad. Mijn uk moet nuchter...

Jouw financiële toekomst

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: denk jij wel eens aan de toekomst? De kans is groot dat termen als ‘pensioen’ of ‘je oudedag’ waarschijnlijk niet heel veel enthousiasme bij je oproepen. Toch is het juist nu belangrijk om je te verdiepen in jouw...

Het prijskaartje van een scheiding

De extra kosten blijven zich opstapelen en soms krijg ik het gevoel dat ik verdrink in de betalingen, de komende kosten... Bij een scheiding komen er heel wat kosten. Zo is er allereerst de notaris die je moet betalen om effectief te scheiden. In mijn geval de kosten...

Kind niet erkend, wel kinderalimentatie?

Kind niet erkend, wel kinderalimentatie? Het is een groot misverstand om als alleenstaande moeder te denken: 'Hij heeft ons kind niet erkend en daarom kan ik geen kinderalimentatie krijgen’. Niets is minder waar. In de wet staat: ‘De verwekker (biologische vader) van...

Armoedegrens? Voor mijn kinderen moet het anders zijn.

Jeetje, het kwam allemaal weer boven drijven, terwijl ik naar het tv programma zat te kijken. Vooral die buurt waar ik toch een gedeelte van m’n jeugd was op gegroeid en veel heb mee gemaakt. Alles kwam in flitsen voorbij, een tijd die een deel van mij is. Een tijd...

Sparen voor je kind

Sparen voor je kinderen Met een bedrijf als How 2 Spend It en een bankier als echtgenoot, kun je je misschien voorstellen dat we overladen werden met spaarvarkens toen onze zoon Boaz geboren werd. Nu ben ik niet zo’n contant-geld-mens (heb nog geen stuiver op zak!),...

Maakt geld gelukkig?

Degene die de tekst "Geld maakt niet gelukkig" heeft verzonnen,  had zelf waarschijnlijk genoeg. Meer dan genoeg. In theorie klopt het.  Als een bus.  Er zijn 100 dingen die me meer gelukkig maken dan geld.  Maar zonder kunnen we gewoon niet.  Er moet een huis betaald...

Je kind leren omgaan met geld

Het liefst heeft iedereen een flinke buffer. De realiteit is helaas niet altijd zo. Zelf probeer ik iedere maand weer te sparen. Als ik bijvoorbeeld alleen al hoor wat kinderen tegenwoordig aan moeten schaffen wanneer ze naar het voortgezet onderwijs gaan, laat staan...

Geld besparen met creatief winkelen, 5 tips

Je wilt graag mooie kleding voor de kleine en als het even kan ook nog voor een kleine prijs. Wat is er gaver dan je kind te zien in een leuk setje. Je krijgt meteen een goed gevoel! Maar is dat zo eenvoudig te vinden? Winkel creatief! Dan vind je de leukste...

Wat doe jij met je vakantiegeld?

Krijg jij in mei vakantiegeld? En kijk je daar ook zo naar uit? Als je in loondienst werkt of een uitkering geniet, dan ontvang je in mei vakantiegeld. Dat is bruto minimaal 8% over het brutoloon of de uitkering van juni van het voorgaande jaar t/m mei van het lopende...

Minder geld kan ook meer zijn!

Het heeft echt wel ook zo z’n voordelen om met minder geld, maand in maand uit, rond te moeten komen. Minder geld kan ook meer zijn! Je waardeert de extraatjes en kleine dingen gewoon een stuk meer. Voor de kinderen werkt dat vaak ook zo. Doordat er heel vaak dingen...

En dan ineens heb je borstkanker

Lieve lezers van Happy Single Moms Ik ben een nieuwe blogger bij HSM en wil me daarom eerst voorstellen. Mijn blognaam is Iris Lemaire. Ik ben 43 jaar, single, mama van Merel (8) en Lars (16). Samen met mijn kinderen woon ik in een oud vrijstaand huisje in Waalwijk,...

Waarom EHBO voor kinderen zo belangrijk is

Het is 18.50 uur. Ik zit te eten met een vriendinnetje en mijn dochtertje van 4 weken ligt in de kinderwagen te slapen in de woonkamer. Mijn vriendin vraagt hoe laat mijn dochter moet eten. Ik zeg: "over 10 minuutjes ongeveer, maar ze is een dame van de klok dus die...

Waarom trampoline springen een must is!

15 jaar geleden kreeg ik de diagnose ME. Ik ben toen begonnen met het springen/bouncen/joggen op een trampoline. Ik was op zoek naar iets wat ik met al mijn enorme lichamelijke beperkingen thuis kon doen zodat ik toch een beetje kon bewegen. Trampoline springen geef...

Langzaam, maar zeker. Stukje bij beetje!

Langzaam, maar zeker. Stukje bij beetje, vinden we de balans. Na de Tsunami kom ik stukje bij beetje weer tot rust. Ik ben voorzichtig weer aan het werk gegaan. Op het gemak en gelukkig krijg ik hier alle ruimte voor. Leuke dingen doen, dat is de opdracht. Ik raak...

Yoga oefeningen voor jou en je kind

Herken je dat ook? Even een relax momentje met je kind(eren) samen omdat je wat onrustig bent in je lichaam? Hieronder wat yoga oefeningen voor jou en je kind. 1.Sprinter Ga op je handen en knieën zitten Duw je billen de lucht in Zet één been naar voren tussen je...

De vijf fasen van het rouwproces

De vijf fasen van het rouwproces, ik denk dat ik ze doorlopen heb. Tot twee keer toe misschien wel. En hoewel ik elke fase her-ken en er-ken, blijven ze tot op de dag van vandaag nog door elkaar lopen. Soms val ik eens terug, om me dan weer te herpakken en door te...

PCOS

Ik heb PCOS. Dat is een afkorting voor polysysteus ovarium syndroom. Gelukkig hebben ze het afgekort, want het is een hele mond vol. Letterlijk betekent het dat er meerdere (poly) vochtblaasjes (cysten) in de eierstok (ovarium) aanwezig zijn. Dit komt voor bij vijf...

Minder geld kan ook meer zijn!

Het heeft echt wel ook zo z’n voordelen om met minder geld, maand in maand uit, rond te moeten komen. Minder geld kan ook meer zijn! Je waardeert de extraatjes en kleine dingen gewoon een stuk meer. Voor de kinderen werkt dat vaak ook zo. Doordat er heel vaak dingen...

Hoe ik na posttraumatische stress een betere versie van mezelf werd

In mijn voorgaande blogs heb ik uitgebreid beschreven hoe het is om posttraumatische stress te hebben en hoe ik dat heb ervaren. Het was een heftige tijd en ik was er op een geven moment zo klaar mee en uitbehandeld dat ik besloot om een betere versie van mezelf te...

Het beste medicijn

Hij schuifelt mijn ziekenhuiskamer in met een groot, met helium gevuld, zwart paard aan zijn handje. Het is een paar uur na mijn operatie en het bezoekuur is van start gegaan. Uiteraard komt mijn lieve mannetje mij als eerste bezoeken. Met een zwarte paarden ballon...

Zwanger van getrouwde man

Wij lezen vaak vragen van alleenstaande mama's die zwanger zijn of een kind hebben van een man die getrouwd is. Zwanger van getrouwde man, kan deze man een kind erkennen?  De regels zijn hieromtrent veranderd sinds 1 april 2014. Voor die tijd was het zo dat een...

Zijn vechtscheidingen een hype?

Het was een paar weken geleden weer groot in het nieuws: aantal vechtscheidingen explosief gestegen. Volgens een recente peiling zou 1 op de 5 scheidingen een vechtscheiding zijn. Ik vraag me af of die cijfers zo hard zijn als ze lijken, zijn vechtscheidingen een...

Wat zijn je rechten als alleenstaande moeder?

Als alleenstaande ouder heb je wellicht recht op zaken waar je geen weet van hebt. Dit kan zeker op financieel gebied behoorlijk verschil maken. Wat zijn je rechten als alleenstaande moeder? Wij zetten een aantal rechten op financieel gebied voor je op een rijtje.  1....

Wat als..? Wie zorgt er voor mijn kinderen als mij iets overkomt?

Er zijn zo van die momenten dat je er toch wel even bij stilstaat: wat als ik echt heel ziek word, wat als ik nou morgen onder die tram kom! Ja wat dan? Wie zorgt er voor mijn kinderen als mij iets overkomt? Vanmorgen was er toch weer even zo’n moment. Ambulances,...

Verhuizen met kinderen, mag dat?

Verhuizen met kinderen, mag dat? Onlangs liepen de gemoederen hoog op aan mijn mediationtafel. Aangeschoven waren de ouders van een zoontje van 8 jaar, die al ruim 3 jaar waren gescheiden en aanvankelijk op goede voet met elkaar afspraken konden maken wat betreft de...

Vader wil na jaren opeens een omgangsregeling

Wat kun je doen als de vader van jouw kinderen opeens aangeeft omgang met zijn kinderen te willen? Deze vraag stelde een van onze clienten ons laatst. Haar ex partner was vlak na de geboorte van hun tweede kind weggegaan en had niets meer van zich laten horen, op geen...

Vader komt omgangsregeling niet na, wat nu?

Wat te doen als een ouder wel recht heeft op omgang maar niet naar het kind omkijkt? Kan een ouder gedwongen worden omgang te hebben met het kind en is dat wenselijk? Op deze vragen kan niet direct ‘ja’ of ‘nee’ worden geantwoord. Vader komt omgangsregeling niet na,...

Vader heeft afstand gedaan van kind, maar wil weer omgang

De vader van mijn kind heeft afstand gedaan van zijn kind. Zomaar. Bij het vuil gezet. Waarom? Het paste niet in zijn huidige leven. Een ogenschijnlijk perfect leven met zijn nieuwe vrouw. Zijn nieuwe vrouw, die ook zwanger was. De rechter ging akkoord. En nu? Nu wil...

Ouderschapsplan na de scheiding

  Heb je als ouders samen het gezag over minderjarige kinderen en ga je uit elkaar, dan ben je verplicht afspraken over de kinderen te maken en vast te leggen in een ouderschapsplan na de scheiding. In het ouderschapsplan moeten ten minste afspraken staan over:...

Op vakantie met de kinderen (naar het buitenland)? Hoe pak je het aan?

De zomer lijkt nu toch echt te zijn aangebroken en ook de zomervakantie is voor de meeste kinderen inmiddels gestart. Dit is een heerlijk vooruitzicht voor bijna alle kinderen en hun ouders. Voor sommige kinderen met gescheiden ouders is de zomervakantie echter een...

Tip voor al onze kinderen: De serie “Alles over scheiden” van het Klokhuis

Ieder jaar krijgen 70.000 kinderen in Nederland te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. De meeste televisieprogramma's over scheiden zijn gericht op volwassenen in plaats van kinderen. Vanavond begint het Klokhuis met een 4 delige serie over scheiden. T/m 9 februari...

Red een leven met een navelstrengbloeddonatie

Wist jij dit? Je kunt een leven redden met een navelstrengbloeddonatie. Ik wist het niet en dat vind ik heel erg jammer. Want als ik dit geweten had, dan zou ik het zeker gedaan hebben. Dan had ik samen met mijn dochtertje, misschien wel een leven kunnen redden....

De Muziekwedstrijd 2015

Heb jij een kind of meerdere kinderen met een muzikaal talent of liefde en plezier in het muziek maken? Dan is De Muziekwedstrijd 2015 zeker een wedstrijd om aan mee te doen! Lees hieronder hoe je deel kunt nemen. Deze online wedstrijd voor kids die muziek maken, is 1...

Week tegen kindermishandeling

Deze week (14-20 november) is het de week tegen de kindermishandeling.  In het gehele land worden er op scholen en bij zorg instellingen activiteiten georganiseerd om dit onderwerp meer en beter onder de aandacht te krijgen. Feiten en cijfers van kindermishandeling...

Lekker in je vel na een scheiding, 5 tips:

Een scheiding is niet zomaar iets en dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Daarom geef ik je 5 tips om lekker in je vel na een scheiding te zitten:  1. Zorg goed voor jezelf. Het is goed de belangen van je kind(eren) mee te nemen in de keuzes, die je na je...

Dream4Kids geeft ze een droomdag!

Eén op de drie kinderen krijgt te maken met een traumatische gebeurtenis. Dat is echt heel erg veel. Zo onbezorgd als een kinderleven zou moeten zijn, zo kan het ineens vol onzekerheden zijn. En voor een kind is het vaak niet goed te begrijpen wat er nu in zijn/haar...

Single Mom of the Week 4

Single Mom of the Week 4 Wat leuk dat jij een andere geweldige Single Mom hebt opgegeven voor ‘Single Mom of the Week’. Wij zullen iedere week een single mom zo in het zonnetje zetten op onze website en Facebook pagina. Deze week zet Linda haar vriendin Marisha Weerd...

10 apps die het opvoeden gemakkelijker én leuker maken

Opvoeden is al lastig genoeg en als alleenstaande moeder is het dan ook verreweg van makkelijk. Gelukkig zijn er tal van apps die het opvoeden een stuk eenvoudiger maken. Hulp die iedere moeder goed kan gebruiken! Wij hebben enkele apps voor je op een rijtje gezet die...

Moeten grootouders een wettelijk recht op omgang krijgen na een scheiding?

Voor alleenstaande ouders is het ontvangen van hulp uit de naaste omgeving ontzettend belangrijk. Tegenwoordig spelen grootouders over het algemeen een hele belangrijke rol in het leven van onze kinderen. Ondanks de toenemende rol van grootouders bij de kleinkinderen,...

Verhuizen als single mom

Verhuizen als single mom... Eindelijk is het zover. Binnenkort kan ik gaan verhuizen naar mijn eigen woning. Het zal mijn eerste verhuizing zijn als volwassen vrouw met een kindje. Als ik rustig na denk over alles wat geregeld moet worden, moet ik wel even slikken....

Moet dat opgroeien zo snel gaan?!

Daar zat ik dan… de eerste avond van mijn vakantie met mijn twee grote helden. Een vriendin was zo lief om aan te bieden dat we haar vouwwagen mochten lenen en omdat ik niet echt handig ben (!), wilde ze ook wel mee opzetten en strakjes weer afbreken. Belangrijk punt:...

Aandacht voor kinderen bij scheiding

Meer aandacht voor kinderen bij scheiding.... Als professionele begeleider van kinderen in een scheidingssituatie, zowel tijdens als nadat de scheiding heeft plaatsgevonden, worden er wekelijks casussen onder mijn aandacht gebracht. De ene keer wordt de begeleiding...

Sinterklaas bij beide ouders vieren?

“Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht, want we zitten allemaal even recht…” Dé avond is bijna zover: pakjesavond! Het grootste cadeautjesfeest van Nederland. Samen liedjes zingen over Sinterklaas, pepernoten en gevuld speculaas met het gezin, toch? Maar wat nou...

Sla een arm om me heen en hou van me

Hou van me, als ik dat niet verdien. Want dan heb ik dat het hardst nodig... Deze tekst kwam ik op Facebook tegen. Een spreuk van 'Omdenken' en het raakte mij. En waarom? Omdat ik deze tekst zo kan toepassen in het samenleven met mijn kinderen. Ik heb twee...

Sinterklaastijd

Heerlijk de sinterklaastijd is er weer. Weet je nog vroeger... dat je wakker werd, je warme bed uitstapte, zachtjes de trap afging met de geur van de verwarming, alle spanning om te gaan kijken wat er in je schoen zat. Precies dat gevoel willen wij ook overbrengen...

Hoe krijg je contact met je kind?

Met My Tree House ontmoet ik regelmatig ouders die aangeven dat ze niet weten of hun kinderen hun emotie of behoefte uiten. Terwijl zij juist graag willen dat kinderen uitkomen voor wat ze echt willen en voelen. Maar, hoe doe je dat? Weet jij wat jouw kind bezig...

Wat betekent respect eigenlijk?

Wat betekent respect eigenlijk? Iedereen vindt respect zo belangrijk. Ik sluit me daar ook zeker bij aan. Weten wij eigenlijk nog wel tegenwoordig wat respect precies inhoud? Of zijn we daarin onze eigen weg meer gevolgen. Ik vind dit persoonlijk best een...

Kleine meisjes worden groot

Het is tegen half twee in de middag als m’n smartphone afgaat en ik de selfie van m’n oudste dochter op het scherm zie oplichten. Ik neem op. “Haai mam, ik ben al thuis, de laatste lesblokken vielen uit. Mag ik een koekje?”  ‘Uh… ja schat, en pak ook wat te drinken,’...

Even niet aan jezelf denken

Tijd voor jezelf…Welnee, dat is toch overschat hoor! Dat was de indruk die ik vandaag kreeg bij de therapie van mijn zoon. Zodra je met je kind een traject ingaat, betekent dat ook dat je als ouder begeleiding krijgt. Het feit dat je kind een diagnose krijgt zorgt er...

Wanneer jouw kind met een stiefouder te maken heeft

Je bent uit elkaar omdat het niet meer ging tussen jullie. Jullie hielden niet meer van elkaar, er was te veel ruzie, misschien was er wel een ander of was er een andere reden. Het feit is, de liefde is over en jullie zijn gaan scheiden.  Na een scheiding, kun zowel...

Winnaar Estivant vakantie

Een tijdje geleden mocht Happy Single Moms namens 'Estivant' een vakantie weg geven. Je kon toen een 8-daagse eenoudervakantie met Estivant naar Oostenrijk winnen, in het gemütliche Niederau. Ermelinda heeft deze prachtige reis gewonnen en is met haar zoon en dochter...

Winactie My little Pony

Sinterklaas is sinds vorige week weer in het land! Ben jij al bezig met het kopen van leuke cadeautjes? Ons oog viel op deze My Little Pony. Kun jij het je nog herinneren van vroeger? Ik wilde echt zooooo graag een My Little Pony hebben. Toen ik er eindelijk eentje...

Winactie ‘ouders uit elkaar, heb ik dat!’

Over het boek: Het boek 'ouders uit elkaar, heb ik dat, 'geschreven voor jongeren met gescheiden ouders. Dit boek is geschreven door Lianne van Lith en Marjolijn van Dorp. Een mooie combinatie van schrijfsters. Lianne is namelijk mediator (en kwam erachter dat er...

Win: Het regent geluk!

Kennen jullie Lisa Portenger van Smart & Sexy al? Ik 'ken' haar niet, maar toch ook wel. Een tijdje geleden zei mijn oude manager: "je moet eens contact met Lisa opnemen, ik heb haar vroeger geholpen dus misschien wil ze eens een kop koffie met je...

Win: Cluedo Junior!

Win Cluedo Junior Vorige week hadden we al een super leuke winactie voor de meisjes, My Little Pony van Hasbro. Charlene Martinez is de gelukkige winnaar van dit leuke cadeau! Deze week hebben we een leuke winactie voor jongens en meisjes, namelijk het leuke spel...

Win kaartjes voor de datingfair

Op zaterdag 20 en zondag 21 juni wordt er in de Jaarbeurs in Utrecht de eerste 'Dating Fair' georganiseerd! Dit is de lifestyle datingbeurs vol inspirerende presentaties en workshops, gezellige stands en datingactiviteiten zoals Speed&Daten, Dance&Date en...

Win een Nijntje Servies pakket

  Onlangs werden wij erg blij gemaakt met een geweldig Nijntje servies pakket van Rosti Mepal. Vol spanning pakte Isabella (een van onze dochters) het pakketje uit wat de postbode net had gebracht. Toen ze het pakketje had opengemaakt verscheen er direct een hele...

Wil jij in contact komen met alleenstaande moeders?

Wil jij in contact komen met alleenstaande moeders?  Klik hier om direct in contact te komen met andere alleenstaande moeders!  Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om in contact te komen met alleenstaande moeders. Mijn naam is Myra en ik ben de oprichter van...

Waar is papa op mijn verjaardag?

Mijn dochter is bijna jarig. Als ik erover nadenk kan ik haast niet geloven hoe snel de tijd is gegaan. Als je net bevallen bent zeggen ze altijd; geniet er maar zo veel mogelijk van. Voor je het weet loopt en praat je kind en wil hij/zij niet meer bij je op schoot...

Vacature Manager (/Partner)

Vacature alleenstaande moeder (INGEVULD) Happy Single Moms is de grootste (en natuurlijk leukste 🙂 online community voor alleenstaande moeders in Nederlands-talige landen. In 2015 zijn we officieel van start gegaan en sindsdien hebben we mooie dingen neer kunnen...

Vaders zijn doeners

Het is inmiddels al weer zeven jaar geleden dat we zijn gescheiden. Ik was toen 40 en nog steeds een relatieve jonge vader van drie kinderen die nu 11, 15 en 16 zijn. Het was geen gemakkelijke scheiding want er waren aanvankelijk veel meningsverschillen over de...

M’n apie is jarig

Ik kom net thuis van mijn werk. Straks even koken, maar eerst de post open maken. Een verjaardagskaart van mijn nieuwe vriendin, voor mijn zoontjes vierde verjaardag. Ze heeft hem nog niet eens ontmoet maar stuurt een kaart met de liefste tekst erin. Wat ongelooflijk...

De wereld die Tinder heet. Hier knappen mannen op af!

Ik ben nu zes jaar verder sinds mijn scheiding en natuurlijk heb ik in die zes jaar ook de wereld van Tinder mogen ontdekken. Het is DE manier om op een simpele en snelle manier met een ander in contact te komen. Vol enthousiasme heb ik mij dan ook in die wereld...

Mannen huilen ook

Ik ben een stoere vent. Ik werk hard om mijn ambitie na te streven. Met m’n vrienden kan ik tot diep in de nacht doorzakken in verschillende kroegen waarvan ik me de laatste paar meestal niet meer kan herinneren. Ik zit regelmatig in de sportschool. Ik hou van...

Je kind als spiegel

   "Als ik meer ik ben kan jij meer jij zijn" Na mijn scheiding stond ik er dus alleen voor. De grote "nieuwe" wereld lag voor mij open en het voelde voor mij dat ik opnieuw mocht beginnen. Tja, daar sta je dan met al je onzekerheden, je gemaakte fouten en verkeerde...

Mijn liefde voor jou…

Mijn liefde voor jou, onvoorwaardelijk en trouw. liefde die verder gaat, dan zeggen ik hou van jou. samen zijn, samen zien, samen voelen, samen leren er steeds weer voor elkaar te zijn, zonder te vragen, gewoon door te doen elkaar vrijlaten in het zijn, elkaar...

F*ck it, ik ga weer op Tinder.

Een jaar single blijven was het plan. Nou ja plan, meer de denkrichting. Ik ben een levensgenieter en genieten van het leven is samen nou eenmaal veel leuker. Ik ga niet snel in m’n eentje op het terras zitten, een vier gangen menu bestellen in een leuk restaurant,...

 Dus je noemt mijn kind een rugzakje?

Mijn god, wat was ze mooi. Nadat de relatie na mijn scheiding over was, toch maar de stoute schoenen aangetrokken en via Facebook die ene vrouw een berichtje gestuurd. Ik had haar een paar maanden ervoor ontmoet op een feest van gezamenlijke vrienden en dacht meteen...

 Breken met iemand waarvan je houdt

Wat ben ik blij dat ik geen vechtscheiding heb gehad! Als ik dat om me heen zie, allebei een advocaat die de opdracht heeft de ander kapot te maken. Dan is er heel wat mis gegaan tussen “Ja ik wil” en “Ja ik wil hem kapot”. Wij waren gewoon klaar. Op romantisch gebied...

Bitterzoet

Werken. Werken is geld én tijdrovend. Het hoort bij het leven en is een positieve uitlaatklep en lastpak; water en vuur in één. Bitterzoet. Tenminste, voor mij. Misschien moet ik dat even uitleggen. Ik ben de trotse vader (in co-ouderschap) van twee prachtige...

Het geheugen en herinneringen van je kind

Kan jij je nog de vakanties herinneren van toen jij  3 jaar of jonger was? Herinner jij je überhaupt nog dingen van die tijd? Vaak herinner je je alleen nog maar ingrijpende gebeurtenissen. Dit geldt dus ook voor je kinderen. Herinneringen worden (beter) opgeslagen...

La dolce vita

Ik zit op een terrasje, in het uiterste puntje van Zuid-Italie met een heerlijke espresso voor mijn neus en denk na over het blog wat ik ga schrijven voor Happy Single Moms. La Dolce Vita! Een paar dagen geleden zijn we aangekomen en ik moet eerlijk zeggen dat ik best...

Vakantie: glamping versus all-in!

Glamping, een samenvoeging van glamour & camping. Na één overnachting kon ik het woord glamour nog niet thuisbrengen. Waarschijnlijk ben ik een te verwend wicht. Daar ligt het vast aan of is het het gebrek aan zonnevitamine waardoor mijn heimwee na 1 nacht al...

Voor het eerst op vakantie

Voor het eerst op vakantie als single mom. Wie van jullie heeft dat al gedaan? Voor mij was het een paar weken geleden zo ver. Ik ging voor het eerst met mijn zoon van vijf naar Limburg. Vanuit de Achterhoek is het toch twee uur rijden. En zoals jullie weten hebben...

Op reis zonder je kind

Binnenkort is het zover. Dan ga ik op (werk-) reis zonder mijn dochter. Het is voor mij een bijzondere trip die écht voor mij is. Voor mij als vrouw. Naast 24/7 moeder ben ik ook gewoon een vrouw in de bloei en groei van haar leven. Toch heb ik inwendige twijfels...

Ultiem rijkdom!!

Wederom heb ik geleerd dat ultieme rijkdom niets te maken heeft met je bankrekening. Mijn eerste eenoudervakantie zit er op. Stiekem zag ik er tegenop! Hoe zou ik de dagen doorkomen? Ik had tenslotte zelf gekozen voor een gezinscamping. Vriendinnen en vrienden zijn...

Een vakantie opnieuw doen

Een vakantie opnieuw doen.... Een tijd terug had ik een afspraak in een dorp, waar ik jaren geleden ben geweest tijdens een vakantie. Toen nog samen met mijn ex en onze twee kleine kinderen. Ik reed het dorp in en de tranen sprongen mij in mijn ogen.  Het raakte mij...

9 tips voor een relaxte vakantie voor alleenstaande moeders

Ben je een alleenstaande moeder dan is op vakantie gaan een heel andere ervaring dan op vakantie gaan met het gezin zoals je dat wellicht gewend was. Een vakantie is het moment bij uitstek om te relaxen, om bij te tanken van je drukke leven, maar hoe doe je dat als je...

Familiepark vol raadsels en avonturen in La Vendée

Ik heb al eerder geschreven over La Vendée omdat Happy Single Moms in samenwerking met  Frans Bureau voor Toerisme  en Vendée Toerisme afgereisd is naar La Vendée. De prachtige regio biedt leuke accommodaties en waterparken. Ik schrijf over de parken die ik het...

Speciale ukkie weken!

Heb jij kinderen die nog niet naar school gaan en wil jij mee op een eenouder vakantie? Dan heeft Maris Life speciaal voor jou de Ukkie weken! Deze weken vallen buiten de schoolvakanties en daardoor kan je extra voordelig op vakantie!   Tijdens deze weken gaan er met...

Een terugblik in 2018

Eerlijk? Ik vond het jaar 2018 niet zo heel erg geweldig. Achteraf gezien heb ik dit jaar nodig gehad om alles vorm te kunnen geven, om dingen te kunnen verwerken, te mogen ontdekken en los te mogen laten. Dus wanneer ik erop terug kijk is het super geweest. 2018 is...

One big happy family 

Ook dit jaar nam ik tijdens de kerstviering weer plaats achter de bar op het schoolplein met de afsluiting van de kerstviering. Ouders kunnen koffie thee of glühwein krijgen alvorens hun kinderen met zijn allen een kerstlied ten gehore brengen als afsluiting van het...

Interview met een Single Mom #2

Wie ben je?  Hoi, ik ben Sem. Ik ben 29 jaar oud en single mom van 5 kids. 4 jongens en een kleine meid. Jeyfairo is 8 jaar, Shadeyno 7 jaar Syon is 5 jaar, Jahrayson 3 jaar en Soraiyomi 1,5 jaar. Hoe ervaar je het leven als single mom? Ik ervaar het leven als single...

De vader aan de andere kant van de oceaan

Je komt er achter dat je zwanger bent en dat  terwijl je partner aan de andere kant van de oceaan zit. Dat gebeurde mij iets meer dan 2 jaar geleden. Ik kwam terug in Nederland nadat ik 8 maanden in Suriname had gewerkt als expat voor mijn werkgever in Nederland....

5 dingen die mijn dochter doet, die ik stiekem ook nog zou willen doen

Wanneer ik naar mijn meisje kijk, kan zo van haar genieten. Dat vrije onbevangen geestje van haar vind ik zo heerlijk. Het interesseert haar namelijk totaal niet dat iedereen haar hoort terwijl ze keihard meezingt met “ liefde geeft ons ruim baan” van Frozen. Of dat...

Interview met een Single Mom #1

Onderlinge support is voor single moms heel waardevol. Zo kun je tips uitwisselen maar vooral steun vinden aan elkaar. Ik heb inmiddels veel inspirerende vrouwen leren kennen. Een aantal van deze power vrouwen heb ik geïnterviewd. Het leek mij erg leuk om de...

De dag dat ik een happy single mom werd

Geen enkel bevallingsverhaal is hetzelfde. Daarom blijf ik het zo mooi en hartverwarmend vinden om deze verhalen te blijven lezen. In deze blog, neem ik je mee terug in de tijd naar 12 februari 2015. Voor mij de aller allermooiste dag van mijn leven. De dag dat ik...

Open brief voor gescheiden ouders

Een open brief voor gescheiden ouders... Wat gebeurd er wanneer jouw kind jou iets wilt vertellen? Iets wilt vertellen, wat die eigenlijk niet durft te zeggen? Omdat ieder kind loyaal is aan z'n ouders en z'n ouders nooit pijn wilt doen of af wilt vallen... Daarom...

Waarom verkeersveiligheid van kinderen aandacht vraagt

Verkeersveiligheid van kinderen vraagt om extra aandacht, want.. 1. Kinderen zijn geen kleine volwassenen. Ze zijn in ontwikkeling, zowel lichamelijk (ze groeien) als geestelijk (ze leren). 2. Kinderen zijn klein. Ze kunnen vaak niet over geparkeerde auto’s, kliko’s,...

7 tips om makkelijk & gezond te koken als single mom

Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik gek ben op koken en alles wat met eten te maken heeft. Maar als geen ander weet ik ook dat gevarieerd koken voor een gezin soms best lastig kan zijn. Je wilt natuurlijk dat je kids de nodige vitaminen binnen krijgen. Maar...

Het supermarktbezoek van de alleenstaande moeder

“Vroeger” stormde ik na mijn werk snel de supermarkt binnen, waar ik binnen 5 minuten mijn hele mandje vol had en 5 minuten later alles al in mijn kasten thuis had liggen. Snel ff koken en plat op de bank! Herinner jij die avonden nog? Lijken die bij jou ook zo lang...

Een terugblik op 2014; mijn leven van alleenstaande moeder

Wat kan er in 1 jaar toch ontzettend veel gebeuren. En hoe loopt een jaar toch altijd anders dan we verwachten…. Een terugblik op 2014; mijn leven van alleenstaande moeder.... Hoewel ik me eind 2013 voornam, geen contact meer met mijn ex te hebben omdat hij gewoonweg...

Het co-ouderschap

Ik zou het soms bijna vergeten dat de helft van mijn tijd er heel anders uitziet, dat ik geen vrijgezel ben maar fulltime alleenstaande mama en ik ondertussen als een volleerde gescheiden vrouw goochel met begrippen als co-ouderschap, kindjeswissels, onderhoudsgeld,...

Even over dat alleenstaande moeder zijn

  Omdat ik weet dat sommigen mij er mee identificeren, met die titel. Omdat ik dat best wel begrijp. Omdat ik dat niet eens erg vind. Omdat ik het geen ere-titel vind. Omdat ik het ook geen belediging vind. Omdat ik het zelfs geen kritiek vind. Omdat het eenvoudigweg...

Ik ben mama, het draait nu niet meer alleen om mij

Verschrikkelijk vond ik het, dat de vader van mijn kind geen deel van haar leven wilde uitmaken. Dat hij mij zo in de steek liet, was tot daar aan toe, maar zijn eigen vlees en bloed? Hoewel ik wanneer ik heel hard mijn best doe en mijn maximale inlevingsvermogen...

Alleenstaande mama, superhero?

  Deze week ontving ik een mail van Ester. Zij is zelf moeder, maar geen alleenstaande mama. Ze schrijft zelf regelmatig blogs en schreef onlangs een blog over het diepe respect dat zij heeft voor alleenstaande moeders/vaders. Aan de andere kant, poste ik afgelopen...

No time to waste

Vijf minuten geleden zat ik met een heerlijk kopje cola light inspiratie op te doen voor de toekomstige babykamer. Dat is dus echt weer zo typerend voor mij. Flink op de zaken vooruit lopen. Ik ben nog niet eens zwanger. Sterker nog, ik ben nog niet eens begonnen om...

Alleenstaande moeder en studeren

Welkom bij mijn blogs over het alleenstaande moeder en studeren en hoe dit te combineren met werk en studie. Maar eerst zal ik me voorstellen: Mijn naam is 'Carokat', ik ben 36 jaar en moeder van een dochtertje van net 4 jaar. Ik werk 4 dagen in de week als Logistiek...

Zure appel

Mijn ex man en ik vonden het nodig om op onze 10-jarige trouwdag de scheiding definitief te maken. Terwijl de felicitaties binnenkwamen, deden wij het tegenovergestelde; we zochten een makelaar uit die het huis kon verkopen en we zochten naar een goede advocaat om de...

Een 3-eenheid vrouwen

 Mijn naam is Jootje, 34 jaar, Griekse van afkomst en trotse single mama van een 3 jarige peuter.  Al vrij snel na mijn zwangerschap ontdekte ik dat ik niet de enige vrouw was in het leven van de papa van mijn kind. Vol hormonen gaf ik hem toch nog kans op kans,...

“België tegen Nederland”

Dit jaar gaan mijn dochter en ik alleen op vakantie! Nou ja alleen... We gaan naar Frankrijk en mijn ouders zitten vlakbij in geval van nood. We hebben het heerlijk en mijn dochter heeft al snel vriendjes op de camping. Ze heeft ze goed gekozen, uit België, flink wat...

“Mama, waar is mijn papa?”

Oké, ik zal het eerlijk toegeven. Soms… heb ik zelfs de neiging om hem op te zoeken en hem helemaal in elkaar te slaan. Als hij dan onder mijn voeten ligt te kreunen van de pijn en me smeekt om genade. En dan zeggen: "dit is lichamelijke pijn. Ik heb een andere pijn...

“Meisjes, opa komt niet meer terug…”

Twee verdrietige gezichtjes kijken mij met grote ogen aan. En bij allebei rollen er grote tranen over hun wangen. Snikkend storten ze zich tegen mij aan. Ik zit op de bank met in elke arm een kind. Ik heb ze net het verdrietige nieuws moeten vertellen dat ze hun opa...

#Trots dat je het in je eentje doet

Sinds je single mom bent, moet je veel dingen alleen doen, ook mannen dingen. Die vent die vroeger de klusjes deed, is er niet meer. Ik ben mama, succesvol zakenvrouw en (slechte) klusjesman in één! Ik ben daar best wel trots op! Vooral op bepaalde momenten! Hieronder...

(Hulp-) moeder gans met haar kroost

Mijn dochter vraagt als sinds het eerste schooljaar of ik mee wil naar uitjes. Aangezien ik verder toch weinig uitvoer, buiten een poging tot schrijven van een boek, doe ik dat met alle liefde voor mijn kuikentje. Het begon met een uitje naar het museum. Leuk joh! En...

(Ont)stressen in de vakantie

Wat is het heerlijk om na die 2 lange, lange maanden na de herfstvakantie weer een vakantie in het vooruitzicht te hebben. Want alleen al het idee dat de vakantie eraan komt zorgt ervoor dat je ontspant, toch? (Ont)stressen in de vakantie? De meeste mensen denken bij...

10 eigenschappen waarom ik mannen maar raar vind

Na vele mislukte relaties, kijkend naar de man, ben ik er achter gekomen dat ik sommige mannen echt niet snap. Op dit moment moet ik er echt niet aan denken. Ik voel mij intens gelukkig samen met Rick. Ik heb niet het gevoel dat  ik een man nodig heb. In de loop der...

10 lifehacks die het leven een stuk makkelijker zouden maken!

Dromen mag...hierbij 10 lifehacks die mijn leven een stuk makkelijker zouden maken! Herkenbaar? Heb je andere lifehacks? Of zit je toevallig is een positie om een van onderstaande lifehacks daadwerkelijk te maken? Be my guest! 1.WhatsApp staat toe dat je ongelezen...

11 clichés die je als single mom niet meer wilt horen

Er zijn zat blogs met dingen die je niet tegen een zwangere moet zeggen of dingen die je niet tegen een vrouw die pas moeder is moet zeggen en ga zo maar door. We hebben er laatst wel eentje gehad, maar hier staan nog nieuwe clichés bij. De 11 clichés die je als...

11 dingen waar single moms intens gelukkig van worden

Een paar jaar geleden kon ik nog intens genieten van de zon zien ondergaan in Turkije, van een goede beat en lasershow op een festival. Op dat zelfde festival zijn met mijn liefste vriendjes en vriendinnetjes. Genieten van lekker stappen en uit eten gaan. Telkens...

Wil je nooit iets missen van Happy Single Moms?
Ontvang dan regelmatig leuke mails vol met tips & inspiratie!

Bedankt voor je inschrijving! Je ontvangt binnen enkele seconden een mail met alle praktische zaken.