Hoe word ik de “ideale single mom”

Toen ik al snel tijdens mijn zwangerschap (7 weken om precies te zijn) wist dat ik een alleenstaande moeder zou worden, heb ik mezelf de belofte gedaan dat ik dit zo goed mogelijk zou gaan doen. Zoals iedere moeder zich dit waarschijnlijk voorneemt.  Alleen had ik het...

Wat eten we vanavond?

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik gek ben op koken en alles wat met eten te maken heeft. Maar als geen ander weet ik ook dat gevarieerd koken voor een gezin soms best lastig kan zijn. Je wilt natuurlijk dat je kids de nodige vitaminen binnen krijgen. Maar...

Kan een alleenstaande moeder een carrière opbouwen?

Kan een alleenstaande moeder een carrière opbouwen? Is het überhaupt wel mogelijk om als alleenstaande moeder een carrière op te bouwen? En hoe combineer ik dat met de opvoeding van mijn zoon? Dat zijn slechts twee vragen van de vele vragen die ik had toen ik er als...

Single mom and proud

Ik ben opgegroeid in een omgeving waar men over het algemeen jong trouwt en jong kinderen krijgt. Hier is niets mis mee uiteraard. Wanneer ik bijvoorbeeld oud klasgenootjes spreek komt dat al snel ter sprake. Heb je kinderen? Ben je getrouwd? Wanneer ik vertel dat ik...

Mijn kinderen krijgen alles

Mijn kinderen krijgen alles Zo'n 1,5 jaar geleden kocht ik in een vlaag van verstandsverbijstering op de zwarte markt een klein vliegtuigje voor mijn dochter. De vreugde was groot, maar de levensduur van het kreng was korter dan een speeltje van de Mac. Wist ik veel...

7 tips om een vakantie met kids te overleven

Tips om een vakantie met kids te overleven.... Zodra de vakantieperiodes aanbreken ontkom je niet aan de vraag wat zijn handige tips om de vakantie met kinderen te overleven. Vooral moeders van de hele kleintjes zijn op zoek naar handige tips op social media om te...

Een brief voor jou mama

Lieve mama, Ik ben hier om jou eraan te herinneren wie je werkelijk bent. Ik doe dat niet altijd op een handige manier. Ik probeer het wel, maar als mijn boodschap niet aankomt, dan moet ik heel hard mijn best doen zodat jij me ziet of hoort. Je wordt dan wel eens...

Back to School, hooggevoelig én temperamentvol

Hooggevoelig én Temperamentvol..... Maandag 20 augustus was het weer zover. De scholen in het zuiden van het land zijn weer begonnen. Ik moet je zeggen, ik vond het knap lastig om mijn mannetje weer naar school te brengen. Hij is begin 2018 4 jaar geworden, dus het is...

9 tips als je kind niet naar school wil

Als je kind niet naar school wil... Sommigen kinderen gaan voor het eerst naar school. Anderen hebben een nieuwe juf, nieuwe klasgenoten of een hele nieuwe school. Maar wat nou als je kind niet naar school wil? Hoe maak je het je kind zo gemakkelijk mogelijk op...

Overleven als single mom

Overleven als single mom Overleven als single mom? "Mij overkomt dat niet, riep ik altijd om het hardst." Overspannen zijn of een burn-out krijgen, dat is voor zwakkelingen fluisterde een klein stemmetje  in mijn achterhoofd. Ik zou ze wel wat laten zien, mij krijg je...

‘Moodswings’

Wij, vrouwen dus, hebben ze allemaal. ‘Moodswings’, je weet wel, dat je eerst helemaal happy bent, geen vuiltje aan de lucht en het volgende moment wil je niks en niemand meer om je heen hebben. En dan vraag je je af waarom. Tenminste, dat doe ik dan. Waarom ben ik op...

Zwangerschapsperikelen

Iedere ochtend maak je me wakker. Zo klein als je bent, wiebel je in mijn buik alsof je het WK salto’s aan het doen bent. Ik vind het heerlijk om steeds de bevestiging te krijgen dat je er gewoon bent en dat je het naar alle waarschijnlijkheid naar je zin hebt. Ik...

Zwangerschapsdiscriminatie

Zwangerschapsdiscriminatie neemt niet af, maar meldingsbereidheid vrouwen halveert College voor de Rechten van de Mens presenteert resultaten onderzoek zwangerschapsdiscriminatie  43% van de vrouwen op de arbeidsmarkt heeft te maken gehad met mogelijke discriminatie...

Zwanger van een donor

Daar zit ik dan achter m’n laptop, klaar om m’n eerste blog te schrijven voor Happy Single Moms. Spannend vind ik het wel hoor! Want zullen de lezers het leuk genoeg vinden wat ik schrijf? Om te beginnen zal ik mezelf eerst voorstellen. Mijn naam is Femke en ben 35...

Zwanger en alleen…

Zwangere en alleen... Even voorstellen; ik ben Benedit en ik kom uit Dordrecht. In mei hoop ik 39 jaar te worden. Moeder van Nick. Ik ben werkzaam als life en loopbaancoach in Rotterdam. En daarnaast begeleid ik maandelijks vrouwen in een workshop 'Vrouwelijk...

Zwanger en alleen

Zwanger en alleen.... Ik was zwanger van mijn dochter en toen kwam ik er soort van alleen voor te staan Zwanger en alleen.... ‘soort van’ dan. Dat klinkt natuurlijk een beetje gek. Het kwam erop neer dat mijn ex-vriend nog heel veel belangstelling in mij had, maar wat...

Zure appel

Mijn ex man en ik vonden het nodig om op onze 10-jarige trouwdag de scheiding definitief te maken. Terwijl de felicitaties binnenkwamen, deden wij het tegenovergestelde; we zochten een makelaar uit die het huis kon verkopen en we zochten naar een goede advocaat om de...

Zonder tranen je kind uitzwaaien

Ik vraag me weleens af of ik de enige ben die haar kind zonder tranen en zonder zorgen uitzwaait bij het eerste (of tweede of derde...) schoolreisje. Het enige dat mij interesseert, is de weersverwachting. Dat de schoolreis voor mijn zoon niet verwatert. Maar dat...

Zonder familie verder

12 jaar geleden brak ik met mijn familie. Bij je familie hoor je veilig te voelen, dat was niet het geval. Maar in de loop van de jaren, heb ik wat mensen leren kennen. Je groeit en ontwikkelt je door de jaren heen. Je veranderd. Mensen veranderen. Verandering is...

Zomervakantie: Verlangen of haten?

Op het moment dat ik deze blog schrijf, duurt het nog 2 weken voordat de zomervakantie hier begint. Nog 2 weken en dan hebben mijn kids 6 weken verdiend vakantie. Ze beginnen nu wat moe te worden en hebben geen zin meer in school. Voetbal is al gestopt en ze kijken...

Een kerstcadeau ontvangen?

KERSTCADEAU voor ouders & kinderen die thuis onrust en spanning ervaren. Gratis HELDENactiviteiten om de Kerst door te komen. Om thuis te doen.Voor verbinding, troost, gezelligheid & vertrouwen tijdens de feestdagen. Ik heb een KERSTCADEAU voor je!  Voor als jullie...

7 voordelen van een latrelatie

Stel, je bent alweer een tijdje single en vol goede moed aan het daten geslagen. Na tig mislukte Tinder dates, de nodige lol met je vriendinnen en een heus profiel op een serieuze datingsite, kom je hem tegen. Dé man met wie het klopt en met wie je lacht als nooit...

Het lege nest syndroom

"Mam, ik ga in Amsterdam wonen". Daar begon het mee. De oudste ging 't huis uit. Hij studeerde al in Amsterdam en ging er nu dus ook wonen. Hij vond er een baan en dat was dat. Al z'n spullen werden ingepakt, ingeladen en weggebracht. Een lege kamer bleef. Dat werd...

Sinterklaas knutsel inspiratie top 5

Eindelijk is het weer zover, Sinterklaas is in Nederland. Voor mij is dit de meest knusse tijd van het jaar. Buiten is het weer regenachtig en waait het hard. Binnen lekker de kachel aan, pepernoten op tafel en samen genieten van leuke momenten samen. En daar hoort...

Live life to the fullest!

In mn eerste blog schreef ik over de weg naar een happy single mom worden. Ik ben gaan inzien dat dit toch een langere weg is dan ik in eerste instantie dacht... Ik heb de laatste 8 maanden een beetje geëvalueerd voor mezelf. Ik kan echt zeggen dat ik er niet alles...

Dilemma: doorgaan of iets anders gaan doen?

Al jaren werk ik in de psychiatrische zorg. Met heel veel liefde en passie heb ik dit altijd gedaan. Ik was (ben) er ook goed in, aldus mijn collega's en managers. Sinds de relatie met mijn narcistische ex ben ik die passie en betrokkenheid kwijt. Ik heb er moeite mee...

Fakebook

Voor mij is Facebook een simpele manier om andere mensen te laten zien wat je aan het doen bent.  Of ze te laten geloven wat je aan het doen bent.  Want waarom noemen we het anders : Fakebook! Een kennis die uit komt blazen van een middag ijsbaan. Complete stress....

Mijn tiener op kamp

Half één. Daar stonden ze: alle kinderen van groep 7 & 8 en alle ouders en juffen die meegingen. En wij achterblijvende ouders... Ze gaan op kamp, hartstikke leuk natuurlijk voor die lieverdjes, maar als je niet meegaat is het best spannend, vooral als het je kind...

5 voordelen van tienermoeder zijn

 Tienermoeder zijn is niet de meest ideale situatie. Maar ach… elk nadeel heeft ook zijn voordeel. En dat is ook waar ik naar wil kijken! Hier komen de 5 voordelen van tienermoeder zijn. 1. Je komt er achter wie je echte vrienden zijn Klinkt heel hard, maar het is...

Een goede buur…

Amper een dag nadat het blog Die man in zijn lompe leasebak uitkwam, reed ik met mijn auto naar huis vanaf het werk. Ik wilde 's ochtends eigenlijk op de fiets gaan, maar mijn dochter was aan het treuzelen. Ik zou dan te laat komen. De werkdag verliep op zich prima....

We have got the power

Het is vrijdag avond en de jongens zijn opgehaald door hun vader. Tot mijn grote verbazing want dat was wel het laatste wat ik verwacht had. Mijn ex is namelijk boos op mij. Voor de verandering, heel boos. Terecht? Misschien wel, ik weet het niet. Ik weet alleen dat...

De feministisch moeder

  Regelmatig lees ik meerdere verhalen over alleenstaande mama's. De ene heeft er moedwillig voor gekozen om als dappere alleenstaande moeder door het leven te gaan en voor de ander is deze keuze genomen. Desondanks, wat de grondlegging ook moge zijn, lees ik vaak dat...

Oma ondermijnt mijn moederschap

Zoals iedereen weet die mijn blogs gelezen hebben met betrekking tot oma, mijn ex-schoonmoeder, in mijn zoons leven, weten dat ik op een bepaald punt heb gestaan om alles te doorbreken en verbreken. Helaas kon ik dit niet over mijn hart verkrijgen vanwege en omwille...

Wat mág ik voelen?!

Zou het dan toch? Of word ik gewoon weer ongesteld. Mijn collega’s en vriendinnen die van het hele circus op de hoogte zijn vragen er ook steeds om. Leuk dat zij met mij meeleven. Lief ook, maar soms. Ik ben er zelf al zo mee bezig en hoop het een beetje los te laten....

Uitgaan met alleen vrouwen

In de kinderloze weekenden heb ik een tijd gehad om elke dag helemaal los te gaan. Was het in het begin om het verdriet te vergeten, de stilte zonder kinderen op te vullen of gewoon dingen doen die je nog nooit had gedaan? Het was bij mij vooral dingen doen, die ik...

Hulp vragen

  De afgelopen weken stonden in het teken van 'diversiteit'. Eén van de dingen die ik me echt al lang had voorgenomen (en wat daarnaast ook hoog nodig is), is het opknappen van mijn huis. En dan vooral mijn woonkamer en tuin. Dit jaar woon ik 10 jaar in mijn jaren 30...

De stress van opvang en logistieke problemen

Buiten dat het alleen zijn niet altijd leuk is, zitten er ook wat nadelen aan. Eén er van is een hele praktische; hoe regel je het in je eentje dat je kinderen elke week weer naar en van de sport of hobby’s komen? Wat te doen als je ineens langer moet doorwerken, of...

Hot single mama

Vandaag was zo’n dag. Zo één uit de boekjes of reclames. Een dag waarbij je bijna niet kunt zitten van de denkbeeldige veren in je… Nou ja, je snapt hem wel. Sinds een aantal weken ben ik bezig met het Personal Body Plan, na lang wikken en wegen. Ik was al een paar...

Hoe vinden kinderen regels?

In ieder gezin zijn regels, de ene ouder is wat makkelijker dan de ander. Soms zijn we consequent en soms vergeten we zelf wat de regels zijn. Bij papa zijn er soms weer andere regels dan bij mama. Hoe flexibel zijn kinderen daarin? Hoe vinden kinderen regels? Wij...

Alleenstaande moeder en werkloos

Mijn grootste angst is waarheid geworden: voor het eerst in mijn leven ben ik werkloos. Het voelt zo naar, ook al heb ik nu even geen sollicitatieplicht. Ik ben ziek geworden tijdens mijn jaarcontract en zodoende is, terecht, mijn contract niet verlengd. Nu ben ik een...

Zwangerschapsperikelen

Iedere ochtend maak je me wakker. Zo klein als je bent, wiebel je in mijn buik alsof je het WK salto’s aan het doen bent. Ik vind het heerlijk om steeds de bevestiging te krijgen dat je er gewoon bent en dat je het naar alle waarschijnlijkheid naar je zin hebt. Ik...

Zwanger van een donor

Daar zit ik dan achter m’n laptop, klaar om m’n eerste blog te schrijven voor Happy Single Moms. Spannend vind ik het wel hoor! Want zullen de lezers het leuk genoeg vinden wat ik schrijf? Om te beginnen zal ik mezelf eerst voorstellen. Mijn naam is Femke en ben 35...

Ze zegt papa, en nu?!

Tot nu toe heeft uk Twan altijd gewoon Twan genoemd. Ze hoort zijn kids in zijn gezin hem wel papa noemen, maar tot nu toe heeft ze daar niets mee gedaan. En ik ook niet. Heb daar ook niet bij stil gestaan. Het is Twan en meer niet. Tot dat mijn meisje 2 nachtjes mee...

Zaad op bestelling

Een beetje lachend begin ik deze blog, stel je voor dat je (sperma) wat ik zaad noem kan kopen in de apotheek of bij de slager, stel je voor dat het voor iedereen beschikbaar is zonder dat je heel veel geld hoeft te hebben. Stel je voor: zaad op bestelling en dat je...

Wij gaan voor BAM!

Met een wijntje in de hand genieten van misschien wel je laatste druppel rosé. De gedachten die al een jaar door mijn hoofd spoken... Wil ik nog wel een man? Nou, voorlopig staat dat voor mij op een laag pitje. Wat wil ik dan wel? Een klein mensje. Mannetje vrouwtje,...

Wie krijgt de voogdij?

 Dingen waar ik eerder wel over na dacht, maar nog voor me uit kon schuiven; zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof, kraamzorg en kinderopvang.  Regel dingen zijn er genoeg, nu mijn zwangerschap een feit is. Gelukkig zijn de eerste twee relatief makkelijk te regelen....

Weg met taboes

Ik ben geen schrijver van beroep en schrijven doe ik puur omdat het mijn hobby is. Enerzijds is het een vorm van therapie, lekker van me afschrijven. Dan natuurlijk de vraag; waarom schrijf je een blog die de hele wereld kan lezen en niet gewoon in een dagboek? Omdat...

Wat mág ik voelen?!

Zou het dan toch? Of word ik gewoon weer ongesteld. Mijn collega’s en vriendinnen die van het hele circus op de hoogte zijn vragen er ook steeds om. Leuk dat zij met mij meeleven. Lief ook, maar soms. Ik ben er zelf al zo mee bezig en hoop het een beetje los te laten....

Wat de vlek?!

De kleine dame is inmiddels 6 weken oud. Ze is een vrolijke baby en ik vind haar zo’n groot cadeau. Een grote glimlach met dat kale koppie erboven wat afgewerkt is met twee hele grote bruine kijkers, fantastisch! Maar welke moeder vindt haar baby niet de allermooiste?...

Wat de vlek.. Deel II

Het vervolg op mijn blog Wat de vlek?! Tien uur melden in het Emma Kinderziekenhuis. Gelukkig ben ik al niet zo'n fan van de trein dus gaan we met de auto. Blijkt de NS ook nog te staken. Het wordt dus druk op de weg. Extra vroeg gaan we op pad. Mijn uk moet nuchter...

Wat doe jij met je vakantiegeld?

Krijg jij in mei vakantiegeld? En kijk je daar ook zo naar uit? Als je in loondienst werkt of een uitkering geniet, dan ontvang je in mei vakantiegeld. Dat is bruto minimaal 8% over het brutoloon of de uitkering van juni van het voorgaande jaar t/m mei van het lopende...

Jouw financiële toekomst

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: denk jij wel eens aan de toekomst? De kans is groot dat termen als ‘pensioen’ of ‘je oudedag’ waarschijnlijk niet heel veel enthousiasme bij je oproepen. Toch is het juist nu belangrijk om je te verdiepen in jouw...

7 tips om makkelijker rond te komen

Alleenstaande moeder zijn vraagt financieel gezien vaak behoorlijk wat creativiteit. Daarom 7 tips om makkelijker rond te komen. Nou kun je al je energie stoppen in het binnenhengelen van meer geld – via een ex bijvoorbeeld... maar dat levert mogelijk frustraties en...

Hoe ga je om met impulsaankopen, 3 tips!

Ken je dat, impulsaankopen. Van die aankopen die je eigenlijk niet gepland hebt. Je ziet iets waanzinnigs leuk en ook al had je het niet echt nodig, voor je weet ben jij bij de kassa aan het afrekenen. Soms is het maar iets kleins, zoals een zak chips of een...

Je kind leren omgaan met geld

Het liefst heeft iedereen een flinke buffer. De realiteit is helaas niet altijd zo. Zelf probeer ik iedere maand weer te sparen. Als ik bijvoorbeeld alleen al hoor wat kinderen tegenwoordig aan moeten schaffen wanneer ze naar het voortgezet onderwijs gaan, laat staan...

Overtuigingen over geld

Weet jij wat geld daadwerkelijk voor jou betekent? Welke ideeën en overtuigingen jij hebt over geld? Veel vrouwen hebben niet in de gaten dat emoties en geld heel veel met elkaar te maken hebben. Goed met geld om kunnen gaan betekent niet alleen dat je bepaalde...

Armoedegrens? Voor mijn kinderen moet het anders zijn.

Jeetje, het kwam allemaal weer boven drijven, terwijl ik naar het tv programma zat te kijken. Vooral die buurt waar ik toch een gedeelte van m’n jeugd was op gegroeid en veel heb mee gemaakt. Alles kwam in flitsen voorbij, een tijd die een deel van mij is. Een tijd...

Maakt geld gelukkig?

Degene die de tekst "Geld maakt niet gelukkig" heeft verzonnen,  had zelf waarschijnlijk genoeg. Meer dan genoeg. In theorie klopt het.  Als een bus.  Er zijn 100 dingen die me meer gelukkig maken dan geld.  Maar zonder kunnen we gewoon niet.  Er moet een huis betaald...

Het einde van de maand

Het einde van de maand. Een uitdrukking die we, zeker in deze tijden, allemaal wel kennen.  Alleen valt het einde van de maand voor mij soms al halverwege die maand. Of, in het slechtste geval, na het betalen van alle rekeningen, in het begin ervan. Ik durf zeker niet...

7 Tips over financieel opvoeden

Artikel van How 2 Spend it Financiële opvoeding is iets om serieus te nemen. Volgens het Nibud komen kinderen later minder vaak in de financiële problemen, wanneer ze al op jonge leeftijd leren hoe ze met geld om moeten gaan. Maar hoe leer je je kinderen eigenlijk...

Waarom EHBO voor kinderen zo belangrijk is

Het is 18.50 uur. Ik zit te eten met een vriendinnetje en mijn dochtertje van 4 weken ligt in de kinderwagen te slapen in de woonkamer. Mijn vriendin vraagt hoe laat mijn dochter moet eten. Ik zeg: "over 10 minuutjes ongeveer, maar ze is een dame van de klok dus die...

Een Tsunami!

Het onmogelijke gebeurde dan toch. Mijn elastiekje brak. En toen kwam het, geen stortbui, geen overstroming, maar een Tsunami. Het waren altijd andere mensen, maar het zou mij nooit gebeuren. Een happy single mom met een fulltime baan. Twee schatten van kinderen, een...

Minder geld kan ook meer zijn!

Het heeft echt wel ook zo z’n voordelen om met minder geld, maand in maand uit, rond te moeten komen. Minder geld kan ook meer zijn! Je waardeert de extraatjes en kleine dingen gewoon een stuk meer. Voor de kinderen werkt dat vaak ook zo. Doordat er heel vaak dingen...

En dan ineens zit je in de lappenmand…

Dat je als moeder niet ziek kunt zijn is een feit. Want alles gaat door, het werk, de kinderen. Helaas kwam ik begin dit jaar thuis te zitten met een hernia. En werd ik gedwongen dingen uit handen te geven. Dat viel niet mee voor iemand die graag de controle houdt,...

Wat PTSS met mij heeft gedaan

Over Posttraumatische stress (PTSS) heb ik in eerdere blogs ook geschreven. Dit stukje blijft voor veel mensen gevoelig en onbegrepen. Het heeft me zeker veranderd in mijn manier van denken en doen. Het is een periode geweest waarbij ik veel zwakte voelde. Je hebt...

7 tips om alcohol kilo’s eraf te krijgen

7 tips om alcohol kilo's eraf te krijgen Hoe lukt het je op een gezonde manier om alcohol kilo's eraf te krijgen (ik geloof namelijk echt niet in crash diëten)? Geniet jij ook zoveel van gezellig wijntjes, biertjes of cocktailtjes drinken in de zomer? Ik HOU er echt...

Yoga oefeningen voor jou en je kind

Herken je dat ook? Even een relax momentje met je kind(eren) samen omdat je wat onrustig bent in je lichaam? Hieronder wat yoga oefeningen voor jou en je kind. 1.Sprinter Ga op je handen en knieën zitten Duw je billen de lucht in Zet één been naar voren tussen je...

Het beste medicijn

Hij schuifelt mijn ziekenhuiskamer in met een groot, met helium gevuld, zwart paard aan zijn handje. Het is een paar uur na mijn operatie en het bezoekuur is van start gegaan. Uiteraard komt mijn lieve mannetje mij als eerste bezoeken. Met een zwarte paarden ballon...

7 redenen om sporten leuk te vinden

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Sport jij nog? Ik denk dat er nu heel wat moeders nu antwoorden met: "Nee, want……." We weten allemaal genoeg redenen te bedenken waarom we niet sporten en waarom er leukere dingen zijn dan sporten maar in deze blog geef ik...

Hoe maak je fruitwater? 7 heerlijke recepten!

Dat water gezond is, dat hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Maar hoe maak je fruitwater? Je hebt er minimaal 2 liter per dag van nodig, maar voor veel mensen is dat echt een uitdaging. Hetzelfde geldt voor je kind(eren), hoe kun je er nou voor zorgen dat zij...

Zwanger van getrouwde man

Wij lezen vaak vragen van alleenstaande mama's die zwanger zijn of een kind hebben van een man die getrouwd is. Zwanger van getrouwde man, kan deze man een kind erkennen?  De regels zijn hieromtrent veranderd sinds 1 april 2014. Voor die tijd was het zo dat een...

Zijn vechtscheidingen een hype?

Het was een paar weken geleden weer groot in het nieuws: aantal vechtscheidingen explosief gestegen. Volgens een recente peiling zou 1 op de 5 scheidingen een vechtscheiding zijn. Ik vraag me af of die cijfers zo hard zijn als ze lijken, zijn vechtscheidingen een...

Wat zijn je rechten als alleenstaande moeder?

Als alleenstaande ouder heb je wellicht recht op zaken waar je geen weet van hebt. Dit kan zeker op financieel gebied behoorlijk verschil maken. Wat zijn je rechten als alleenstaande moeder? Wij zetten een aantal rechten op financieel gebied voor je op een rijtje.  1....

Wat als..? Wie zorgt er voor mijn kinderen als mij iets overkomt?

Er zijn zo van die momenten dat je er toch wel even bij stilstaat: wat als ik echt heel ziek word, wat als ik nou morgen onder die tram kom! Ja wat dan? Wie zorgt er voor mijn kinderen als mij iets overkomt? Vanmorgen was er toch weer even zo’n moment. Ambulances,...

Vader wil na jaren opeens een omgangsregeling

Wat kun je doen als de vader van jouw kinderen opeens aangeeft omgang met zijn kinderen te willen? Deze vraag stelde een van onze clienten ons laatst. Haar ex partner was vlak na de geboorte van hun tweede kind weggegaan en had niets meer van zich laten horen, op geen...

Vader komt omgangsregeling niet na, wat nu?

Wat te doen als een ouder wel recht heeft op omgang maar niet naar het kind omkijkt? Kan een ouder gedwongen worden omgang te hebben met het kind en is dat wenselijk? Op deze vragen kan niet direct ‘ja’ of ‘nee’ worden geantwoord. Vader komt omgangsregeling niet na,...

Vader heeft afstand gedaan van kind, maar wil weer omgang

De vader van mijn kind heeft afstand gedaan van zijn kind. Zomaar. Bij het vuil gezet. Waarom? Het paste niet in zijn huidige leven. Een ogenschijnlijk perfect leven met zijn nieuwe vrouw. Zijn nieuwe vrouw, die ook zwanger was. De rechter ging akkoord. En nu? Nu wil...

Ouderschapsplan na de scheiding

  Heb je als ouders samen het gezag over minderjarige kinderen en ga je uit elkaar, dan ben je verplicht afspraken over de kinderen te maken en vast te leggen in een ouderschapsplan na de scheiding. In het ouderschapsplan moeten ten minste afspraken staan over:...

Op vakantie met de kinderen (naar het buitenland)? Hoe pak je het aan?

De zomer lijkt nu toch echt te zijn aangebroken en ook de zomervakantie is voor de meeste kinderen inmiddels gestart. Dit is een heerlijk vooruitzicht voor bijna alle kinderen en hun ouders. Voor sommige kinderen met gescheiden ouders is de zomervakantie echter een...

Omgang in een Omgangshuis.

Nadat mijn ex en ik geprobeerd hadden de omgang bij mij thuis te laten verlopen en nadat wij erachter kwamen dat dit geen succes was ben ik gaan zoeken naar een oplossing. Mijn ex wist niks van baby's en zou alles moeten leren. Van fles geven, tot verschonen tot het...

4 tips voor succes

"Veel succes!" Hoe vaak zeggen we dat wel niet tegen elkaar? Voor het in gaan van een wedstrijd, voor het voeren van een moeilijk gesprek of wanneer we een lastige klus moet klaren. 'Succes' gaat voor mij over uit je comfortzone treden. Voor de één is 'succes' het in...

Tips voor het omgaan met kritiek op jouw opvoeding

  Als alleenstaande moeder is het af en toe vrij lastig om je kind(eren) op te voeden, zo zonder steun of bijval van een ander. Je bent continue bezig met opvoeden, corrigeren etc. zonder dat je even het stokje kan overdragen. Je wil het ook zo graag goed doen, maar...

Pas op! Hier komt de teek!

Dat het gevaar altijd op de loer ligt, dat weten wij moeders (en vaders) als geen ander. Je leert je kind goed uit te kijken bij het oversteken en geen vreemde hondjes te aaien, better safe then sorry. Anno 2016 is er een heel klein beestje een steeds groter gevaar...

Dream4Kids geeft ze een droomdag!

Eén op de drie kinderen krijgt te maken met een traumatische gebeurtenis. Dat is echt heel erg veel. Zo onbezorgd als een kinderleven zou moeten zijn, zo kan het ineens vol onzekerheden zijn. En voor een kind is het vaak niet goed te begrijpen wat er nu in zijn/haar...

Wat ben jij waard als thuisblijfouder?

Wist je dat een thuisblijfouder €72.297,78 per jaar zou verdienen voor alle dagelijkste werkzaamheden als diegene een aangepast salaris zou krijgen? Dat blijkt uit een onderzoek van Viking. Ze hebben het onderzocht bij 700 Nederlands en Vlaamse thuisblijfouders. Dat...

15 tips om te genieten

Geluk en Genieten kan je bijna niet plannen dat zit in soms de kleine momentjes. Op het moment dat je kind of kinderen naar hun vader gaan is er vaak even geen geluk en is het niet genieten. Hierbij onze tips wat je dan (na waarschijnlijk dikke tranen) allemaal kan...

De stress van opvang en logistieke problemen

Buiten dat het alleen zijn niet altijd leuk is, zitten er ook wat nadelen aan. Eén er van is een hele praktische; hoe regel je het in je eentje dat je kinderen elke week weer naar en van de sport of hobby’s komen? Wat te doen als je ineens langer moet doorwerken, of...

Room in Return

Ideaal voor ouders die wel wat hulp kunnen gebruiken Soms kom je initiatieven tegen en dan denk je 'wat een geweldig idee'! Zo ook 'Room in Return'. Een tijdje geleden heb ik Jorrie ontmoet, zij is een van de co-founders van Room in Return. Zij is alleenstaande moeder...

Een nieuwe frisse start

De scheiding is rond, de omgangsregeling voor de kinderen is geregeld, de spullen verdeeld, de financiële zaken opgesplitst, tijd om aan je nieuwe leven te beginnen! Er is nog een ding: een nieuwe woning! Zoektocht naar een nieuw huis Blijft je ex in jullie oude huis...

Autisme bij kinderen beter begrijpen

Een stoornis is het Autistisch Spectrum komt best veel voor onder kinderen. Zo'n diagnose heeft niet alleen invloed op het kind, maar eigenlijk op het hele gezin. Veel ouders hebben onvoldoende kennis en handvatten als ze de diagnose net gehoord hebben. Het is zo...

Tip voor al onze kinderen: De serie “Alles over scheiden” van het Klokhuis

Ieder jaar krijgen 70.000 kinderen in Nederland te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. De meeste televisieprogramma's over scheiden zijn gericht op volwassenen in plaats van kinderen. Vanavond begint het Klokhuis met een 4 delige serie over scheiden. T/m 9 februari...

Foto’s maken met m’n apie

Ik schrok toen de deur van mijn ex open ging. Ik had hem zo’n 2,5 week niet gezien omdat Thomas met zijn moeder op vakantie was geweest. Hij leek een kop groter, was bruin geworden en naar de kapper geweest. Hij zag er onwijs goed uit, maar toch voelde het als een...

Factor X in mijn gezin

Een happy moeder ben ik! Met een dochter van bijna 16 vol in de puberteit, en een zoon van 11( bijna puber) met, zoals ik bij een andere mama mocht lezen, 2 uitersten qua gedrag…. Of misschien wel 3 of 4 uitersten, haha! Met zijn drieën zijn wij een eenheid maar ook...

Zomervakantie: Verlangen of haten?

Op het moment dat ik deze blog schrijf, duurt het nog 2 weken voordat de zomervakantie hier begint. Nog 2 weken en dan hebben mijn kids 6 weken verdiend vakantie. Ze beginnen nu wat moe te worden en hebben geen zin meer in school. Voetbal is al gestopt en ze kijken...

Wondermama

Alleenstaande moeder Eigenlijk is het een verkeerd woordkeuze als je er zo naar kijkt. Je moet weten dat je nooit alleen staat. Ik ben dankbaar met zoveel lieve mensen om me heen en die me zo erg steunen overal in. Je kinderen zijn jou ook dankbaar. Dankbaar dat jij...

Boodschappen doen met je peuter

Boodschappen doen met je peuter kan op een ware veldslag uitlopen. Echt... soms wilde ik dat ik 20 ogen had, dat ik alles kon zien. Eigenlijk mag ik er niet om lachen, maar oh... zelfs als hij boos en ondeugend is, vind ik hem té aandoenlijk. Maar dat betekent niet...

Opvoeden 2.0: Mama, ik ben dik!

Toen mijn dochter klein was had ze het al. Niet dat ze het uitsprak, alleen zag je het al aan de manier waarop ze naar zichzelf in de spiegel keek. Ze vindt zichzelf dik. Hoe gaan we dit creatief aanpakken? Na onze shoppingspree woensdag waarin we haar hele...

Hoe geef jij jezelf en je kinderen zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen is een belangrijke voorwaarde voor geluk... Ik zal mij even voorstellen! Ik ben Gabriella en ben 26 jaar! Heb een zoon van bijna 7 jaar en ben nu 5,5 jaar alleenstaande moeder. Ik heb 2 banen, werk op de markt en in de kroeg in het weekend. Ik zou...

Wat betekent respect eigenlijk?

Wat betekent respect eigenlijk? Iedereen vindt respect zo belangrijk. Ik sluit me daar ook zeker bij aan. Weten wij eigenlijk nog wel tegenwoordig wat respect precies inhoud? Of zijn we daarin onze eigen weg meer gevolgen. Ik vind dit persoonlijk best een...

Een brief voor jou mama

Lieve mama, Ik ben hier om jou eraan te herinneren wie je werkelijk bent. Ik doe dat niet altijd op een handige manier. Ik probeer het wel, maar als mijn boodschap niet aankomt, dan moet ik heel hard mijn best doen zodat jij me ziet of hoort. Je wordt dan wel eens...

Winnaar Estivant vakantie

Een tijdje geleden mocht Happy Single Moms namens 'Estivant' een vakantie weg geven. Je kon toen een 8-daagse eenoudervakantie met Estivant naar Oostenrijk winnen, in het gemütliche Niederau. Ermelinda heeft deze prachtige reis gewonnen en is met haar zoon en dochter...

Winactie My little Pony

Sinterklaas is sinds vorige week weer in het land! Ben jij al bezig met het kopen van leuke cadeautjes? Ons oog viel op deze My Little Pony. Kun jij het je nog herinneren van vroeger? Ik wilde echt zooooo graag een My Little Pony hebben. Toen ik er eindelijk eentje...

Winactie ‘ouders uit elkaar, heb ik dat!’

Over het boek: Het boek 'ouders uit elkaar, heb ik dat, 'geschreven voor jongeren met gescheiden ouders. Dit boek is geschreven door Lianne van Lith en Marjolijn van Dorp. Een mooie combinatie van schrijfsters. Lianne is namelijk mediator (en kwam erachter dat er...

Win: Het regent geluk!

Kennen jullie Lisa Portenger van Smart & Sexy al? Ik 'ken' haar niet, maar toch ook wel. Een tijdje geleden zei mijn oude manager: "je moet eens contact met Lisa opnemen, ik heb haar vroeger geholpen dus misschien wil ze eens een kop koffie met je drinken". Vervolgens...

Win: Cluedo Junior!

Win Cluedo Junior Vorige week hadden we al een super leuke winactie voor de meisjes, My Little Pony van Hasbro. Charlene Martinez is de gelukkige winnaar van dit leuke cadeau! Deze week hebben we een leuke winactie voor jongens en meisjes, namelijk het leuke spel...

Win kaartjes voor de datingfair

Op zaterdag 20 en zondag 21 juni wordt er in de Jaarbeurs in Utrecht de eerste 'Dating Fair' georganiseerd! Dit is de lifestyle datingbeurs vol inspirerende presentaties en workshops, gezellige stands en datingactiviteiten zoals Speed&Daten, Dance&Date en Mix&Match....

Win een Nijntje Servies pakket

  Onlangs werden wij erg blij gemaakt met een geweldig Nijntje servies pakket van Rosti Mepal. Vol spanning pakte Isabella (een van onze dochters) het pakketje uit wat de postbode net had gebracht. Toen ze het pakketje had opengemaakt verscheen er direct een hele...

Wil jij in contact komen met alleenstaande moeders?

Wil jij in contact komen met alleenstaande moeders?  Klik hier om direct in contact te komen met andere alleenstaande moeders!  Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om in contact te komen met alleenstaande moeders. Mijn naam is Myra en ik ben de oprichter van...

Wat eten we vanavond?

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik gek ben op koken en alles wat met eten te maken heeft. Maar als geen ander weet ik ook dat gevarieerd koken voor een gezin soms best lastig kan zijn. Je wilt natuurlijk dat je kids de nodige vitaminen binnen krijgen. Maar...

Waar is papa op mijn verjaardag?

Mijn dochter is bijna jarig. Als ik erover nadenk kan ik haast niet geloven hoe snel de tijd is gegaan. Als je net bevallen bent zeggen ze altijd; geniet er maar zo veel mogelijk van. Voor je het weet loopt en praat je kind en wil hij/zij niet meer bij je op schoot...

Mannen zijn net mensen, met emoties en zo

Volgens mij is mijn nieuwe relatie weer voorbij. Kut. Heel snel na mijn scheiding kwam ik haar tegen via Tinder en ze bood me alles wat ik 14 jaar had gemist. Blakend van zelfvertrouwen, onbeschrijflijk goeie seks (alsof ik lekker kon vergelijken na jaren...

Vaders zijn doeners

Het is inmiddels al weer zeven jaar geleden dat we zijn gescheiden. Ik was toen 40 en nog steeds een relatieve jonge vader van drie kinderen die nu 11, 15 en 16 zijn. Het was geen gemakkelijke scheiding want er waren aanvankelijk veel meningsverschillen over de...

De wereld die Tinder heet. Hier knappen mannen op af!

Ik ben nu zes jaar verder sinds mijn scheiding en natuurlijk heb ik in die zes jaar ook de wereld van Tinder mogen ontdekken. Het is DE manier om op een simpele en snelle manier met een ander in contact te komen. Vol enthousiasme heb ik mij dan ook in die wereld...

M’n apie is jarig

Ik kom net thuis van mijn werk. Straks even koken, maar eerst de post open maken. Een verjaardagskaart van mijn nieuwe vriendin, voor mijn zoontjes vierde verjaardag. Ze heeft hem nog niet eens ontmoet maar stuurt een kaart met de liefste tekst erin. Wat ongelooflijk...

Bitterzoet

Werken. Werken is geld én tijdrovend. Het hoort bij het leven en is een positieve uitlaatklep en lastpak; water en vuur in één. Bitterzoet. Tenminste, voor mij. Misschien moet ik dat even uitleggen. Ik ben de trotse vader (in co-ouderschap) van twee prachtige...

 Dus je noemt mijn kind een rugzakje?

Mijn god, wat was ze mooi. Nadat de relatie na mijn scheiding over was, toch maar de stoute schoenen aangetrokken en via Facebook die ene vrouw een berichtje gestuurd. Ik had haar een paar maanden ervoor ontmoet op een feest van gezamenlijke vrienden en dacht meteen...

Papa, ik raak je kwijt.

Het is augustus 2012 en ik ben ruim een jaar gescheiden. Voor het eerst ga ik als alleenstaande papa met mijn zoontje op vakantie. Weken van te voren zit ik al in spanning. Ga ik niets vergeten, is alles wel goed geregeld en kan ik het twee weken naar mijn zin hebben...

Koken, of iets dat daar op lijkt

“Pizza en pasta”, antwoordde Thomas toen de fotografe vroeg wat hij het liefste eet als hij bij papa is.  Hij keek erbij alsof het tevens het enige was wat hij krijgt als hij bij me is. Ik vulde daarom meteen aan dat we ook vaak andere dingen eten hoor. Alleen...

Je kind als spiegel

   "Als ik meer ik ben kan jij meer jij zijn" Na mijn scheiding stond ik er dus alleen voor. De grote "nieuwe" wereld lag voor mij open en het voelde voor mij dat ik opnieuw mocht beginnen. Tja, daar sta je dan met al je onzekerheden, je gemaakte fouten en verkeerde...

F*ck it, ik ga weer op Tinder.

Een jaar single blijven was het plan. Nou ja plan, meer de denkrichting. Ik ben een levensgenieter en genieten van het leven is samen nou eenmaal veel leuker. Ik ga niet snel in m’n eentje op het terras zitten, een vier gangen menu bestellen in een leuk restaurant,...

Wat ga jij dit nieuwe jaar echt doen?

Het nieuwe jaar is net begonnen en veel mensen starten deze met nieuwe voornemens. Ik ben juist benieuwd naar wat jij in dit nieuwe jaar echt gaat doen en natuurlijk ook wat je graag zou willen doen. Veel alleenstaande ouders zeggen ieder jaar weer op vakantie te...

Meer reizen met minder geld

Vandaag heb ik € 43,80 betaald voor een retourtje met de trein naar Den Haag. Ik moest bij de Raad van State zijn om een zaak bij te wonen en daarna kon ik weer naar huis. € 43,80! Voor dat geld heb ik ook een retourvlucht naar Ierland, of naar Praag, of Krakau, of...

Een vakantie opnieuw doen

Een vakantie opnieuw doen.... Een tijd terug had ik een afspraak in een dorp, waar ik jaren geleden ben geweest tijdens een vakantie. Toen nog samen met mijn ex en onze twee kleine kinderen. Ik reed het dorp in en de tranen sprongen mij in mijn ogen.  Het raakte mij...

Leef jij plan A van je leven?

Mjin naam is Mandy, 37 jaar en sinds 2012 single mom! Afgelopen zomer ben ik met mijn kids van 4 en 6 op roadtrip naar Spanje gegaan, waar we met ons drietjes een heerlijke droomvakantie van twee weken hebben beleefd!! Vanaf het moment van de voorbereidingen tot en...

De ultieme ontspanning voor jou en je kind

Als alleenstaande ouder weet ik als geen ander hoe pittig het soms is om alle ballen hoog te moeten houden. Tijd voor échte ontspanning en quality time met je kinderen is er amper. Zonde, want de tijd gaat zo hard en voor je het weet zijn de kinderen groot. Het is...

“Zo’n eenoudervakantie is gewoon supergezellig!”

Hoe gaat jouw zomervakantie in 2016 eruit zien? Je zoekt eigenlijk automatisch naar een plek waar je kind(eren) het helemaal naar hun zin gaan hebben. Er moet een mooi zwembad zijn, de zee in de buurt, een leuk animatieprogramma. Herkenbaar? Maar tegelijkertijd is die...

Nooit meer alleen (op vakantie)

Ik ben al lang alleenstaande moeder van 2 prachtige dochters, Jada en Jamie-Lee. Een van de dingen die ik het liefste doe, is op vakantie gaan! Dus ook als alleenstaande moeder, ging ik natuurlijk met mijn dochters samen op vakantie. Toen de meiden klein waren, had ik...

Onze eerste vakantie samen: kamperen in Nederland

Mijn dochter is 4 jaar. Al 3 jaar redden wij het met ons tweetjes. Voordat ze naar de basisschool zou gaan, wilde ik per se met haar op vakantie. Happy Single Moms schrijft regelmatig over eenoudervakanties, dus ik heb het eens uitgeprobeerd deze zomer: kamperen in...

Zomerfestivals met kinderen

Daar is ze weer ... de zomervakantie. En met het seizoen van de cocktails, de teensletsen en de zonnecrème komen ook de zomerfestivals. Op de een of andere manier is het aan me blijven plakken, het festivalgevoel. Al heeft de rugzak gevuld met verborgen flesjes rum...

Alleenstaande ouder vakantie

Links en rechts vroeg ik wie van mijn vriendinnen zin had om met ons naar een camping of huisje te gaan. De een had al plannen, de ander wilde zich niet vastleggen en weer een ander had geen geld.  Het kwam er dus eigenlijk op neer dat een vakantie niet echt van de...

Hoe word ik de “ideale single mom”

Toen ik al snel tijdens mijn zwangerschap (7 weken om precies te zijn) wist dat ik een alleenstaande moeder zou worden, heb ik mezelf de belofte gedaan dat ik dit zo goed mogelijk zou gaan doen. Zoals iedere moeder zich dit waarschijnlijk voorneemt.  Alleen had ik het...

Kan een alleenstaande moeder een carrière opbouwen?

Kan een alleenstaande moeder een carrière opbouwen? Is het überhaupt wel mogelijk om als alleenstaande moeder een carrière op te bouwen? En hoe combineer ik dat met de opvoeding van mijn zoon? Dat zijn slechts twee vragen van de vele vragen die ik had toen ik er als...

Single mom and proud

Ik ben opgegroeid in een omgeving waar men over het algemeen jong trouwt en jong kinderen krijgt. Hier is niets mis mee uiteraard. Wanneer ik bijvoorbeeld oud klasgenootjes spreek komt dat al snel ter sprake. Heb je kinderen? Ben je getrouwd? Wanneer ik vertel dat ik...

Mijn kinderen krijgen alles

Mijn kinderen krijgen alles Zo'n 1,5 jaar geleden kocht ik in een vlaag van verstandsverbijstering op de zwarte markt een klein vliegtuigje voor mijn dochter. De vreugde was groot, maar de levensduur van het kreng was korter dan een speeltje van de Mac. Wist ik veel...

Back to School, hooggevoelig én temperamentvol

Hooggevoelig én Temperamentvol..... Maandag 20 augustus was het weer zover. De scholen in het zuiden van het land zijn weer begonnen. Ik moet je zeggen, ik vond het knap lastig om mijn mannetje weer naar school te brengen. Hij is begin 2018 4 jaar geworden, dus het is...

Overleven als single mom

Overleven als single mom Overleven als single mom? "Mij overkomt dat niet, riep ik altijd om het hardst." Overspannen zijn of een burn-out krijgen, dat is voor zwakkelingen fluisterde een klein stemmetje  in mijn achterhoofd. Ik zou ze wel wat laten zien, mij krijg je...

Hoe laat je een nieuwe liefde toe in je leven

In een van mijn blogs schreef ik over de vrijheid die ik voelde nadat ik loskwam van een narcist. Ik heb er zo’n 2 jaar voor nodig gehad om te herstellen van de ergste schade. Dit is relatief kort als ik mijn situatie vergelijk met die van anderen in een soort gelijke...

Welke alleenstaande moeders zijn er

Welke alleenstaande moeders zijn er?  Want "alleenstaande moeder"... wat betekent dat nou eigenlijk? Als ik de theorie erop na sla lees ik: ‘een man of vrouw die aan het hoofd van een huishouden staat en niet samenwoont met een partner, maar wel met een of meer...

Het leven als moeder is stomvervelend

Het leven als moeder is stomvervelend Soms is moeder zijn gewoon stomvervelend... En lees dit gerust met een knipoog, we hoeven het leven niet altijd al te serieus te nemen 🙂 Het leven als moeder is stomvervelend. Bijvoorbeeld wanneer je zoon in de middag in slaap...

Het leven van een single mom

Welkom in het leven van een Happy Single. Mom ben ik ook nog. Ik ben 38 jaar met 4 kids: 2 jongens en 2 meiden. En oh ja, 2 exen... Laatst vroeg iemand : Bén  jij een Happy Single Mom?  En het is een vraag die me bezig houdt! Want hoe wordt je eigenlijk Happy Single...

Het supermarktbezoek van de alleenstaande moeder

“Vroeger” stormde ik na mijn werk snel de supermarkt binnen, waar ik binnen 5 minuten mijn hele mandje vol had en 5 minuten later alles al in mijn kasten thuis had liggen. Snel ff koken en plat op de bank! Herinner jij die avonden nog? Lijken die bij jou ook zo lang...

Een terugblik op 2014; mijn leven van alleenstaande moeder

Wat kan er in 1 jaar toch ontzettend veel gebeuren. En hoe loopt een jaar toch altijd anders dan we verwachten…. Een terugblik op 2014; mijn leven van alleenstaande moeder.... Hoewel ik me eind 2013 voornam, geen contact meer met mijn ex te hebben omdat hij gewoonweg...

Het co-ouderschap

Ik zou het soms bijna vergeten dat de helft van mijn tijd er heel anders uitziet, dat ik geen vrijgezel ben maar fulltime alleenstaande mama en ik ondertussen als een volleerde gescheiden vrouw goochel met begrippen als co-ouderschap, kindjeswissels, onderhoudsgeld,...

Even over dat alleenstaande moeder zijn

  Omdat ik weet dat sommigen mij er mee identificeren, met die titel. Omdat ik dat best wel begrijp. Omdat ik dat niet eens erg vind. Omdat ik het geen ere-titel vind. Omdat ik het ook geen belediging vind. Omdat ik het zelfs geen kritiek vind. Omdat het eenvoudigweg...

Ik ben mama, het draait nu niet meer alleen om mij

Verschrikkelijk vond ik het, dat de vader van mijn kind geen deel van haar leven wilde uitmaken. Dat hij mij zo in de steek liet, was tot daar aan toe, maar zijn eigen vlees en bloed? Hoewel ik wanneer ik heel hard mijn best doe en mijn maximale inlevingsvermogen...

Alleenstaande mama, superhero?

  Deze week ontving ik een mail van Ester. Zij is zelf moeder, maar geen alleenstaande mama. Ze schrijft zelf regelmatig blogs en schreef onlangs een blog over het diepe respect dat zij heeft voor alleenstaande moeders/vaders. Aan de andere kant, poste ik afgelopen...

No time to waste

Vijf minuten geleden zat ik met een heerlijk kopje cola light inspiratie op te doen voor de toekomstige babykamer. Dat is dus echt weer zo typerend voor mij. Flink op de zaken vooruit lopen. Ik ben nog niet eens zwanger. Sterker nog, ik ben nog niet eens begonnen om...

Alleenstaande moeder en studeren

Welkom bij mijn blogs over het alleenstaande moeder en studeren en hoe dit te combineren met werk en studie. Maar eerst zal ik me voorstellen: Mijn naam is 'Carokat', ik ben 36 jaar en moeder van een dochtertje van net 4 jaar. Ik werk 4 dagen in de week als Logistiek...

Zure appel

Mijn ex man en ik vonden het nodig om op onze 10-jarige trouwdag de scheiding definitief te maken. Terwijl de felicitaties binnenkwamen, deden wij het tegenovergestelde; we zochten een makelaar uit die het huis kon verkopen en we zochten naar een goede advocaat om de...

Een 3-eenheid vrouwen

 Mijn naam is Jootje, 34 jaar, Griekse van afkomst en trotse single mama van een 3 jarige peuter.  Al vrij snel na mijn zwangerschap ontdekte ik dat ik niet de enige vrouw was in het leven van de papa van mijn kind. Vol hormonen gaf ik hem toch nog kans op kans,...

“België tegen Nederland”

Dit jaar gaan mijn dochter en ik alleen op vakantie! Nou ja alleen... We gaan naar Frankrijk en mijn ouders zitten vlakbij in geval van nood. We hebben het heerlijk en mijn dochter heeft al snel vriendjes op de camping. Ze heeft ze goed gekozen, uit België, flink wat...

“Mama, waar is mijn papa?”

Oké, ik zal het eerlijk toegeven. Soms… heb ik zelfs de neiging om hem op te zoeken en hem helemaal in elkaar te slaan. Als hij dan onder mijn voeten ligt te kreunen van de pijn en me smeekt om genade. En dan zeggen: "dit is lichamelijke pijn. Ik heb een andere pijn...

“Meisjes, opa komt niet meer terug…”

Twee verdrietige gezichtjes kijken mij met grote ogen aan. En bij allebei rollen er grote tranen over hun wangen. Snikkend storten ze zich tegen mij aan. Ik zit op de bank met in elke arm een kind. Ik heb ze net het verdrietige nieuws moeten vertellen dat ze hun opa...

#Trots dat je het in je eentje doet

Sinds je single mom bent, moet je veel dingen alleen doen, ook mannen dingen. Die vent die vroeger de klusjes deed, is er niet meer. Ik ben mama, succesvol zakenvrouw en (slechte) klusjesman in één! Ik ben daar best wel trots op! Vooral op bepaalde momenten! Hieronder...

(Hulp-) moeder gans met haar kroost

Mijn dochter vraagt als sinds het eerste schooljaar of ik mee wil naar uitjes. Aangezien ik verder toch weinig uitvoer, buiten een poging tot schrijven van een boek, doe ik dat met alle liefde voor mijn kuikentje. Het begon met een uitje naar het museum. Leuk joh! En...

(Ont)stressen in de vakantie

Wat is het heerlijk om na die 2 lange, lange maanden na de herfstvakantie weer een vakantie in het vooruitzicht te hebben. Want alleen al het idee dat de vakantie eraan komt zorgt ervoor dat je ontspant, toch? (Ont)stressen in de vakantie? De meeste mensen denken bij...

10 eigenschappen waarom ik mannen maar raar vind

Na vele mislukte relaties, kijkend naar de man, ben ik er achter gekomen dat ik sommige mannen echt niet snap. Op dit moment moet ik er echt niet aan denken. Ik voel mij intens gelukkig samen met Rick. Ik heb niet het gevoel dat  ik een man nodig heb. In de loop der...

10 lifehacks die het leven een stuk makkelijker zouden maken!

Dromen mag...hierbij 10 lifehacks die mijn leven een stuk makkelijker zouden maken! Herkenbaar? Heb je andere lifehacks? Of zit je toevallig is een positie om een van onderstaande lifehacks daadwerkelijk te maken? Be my guest! 1.WhatsApp staat toe dat je ongelezen...

11 clichés die je als single mom niet meer wilt horen

Er zijn zat blogs met dingen die je niet tegen een zwangere moet zeggen of dingen die je niet tegen een vrouw die pas moeder is moet zeggen en ga zo maar door. We hebben er laatst wel eentje gehad, maar hier staan nog nieuwe clichés bij. De 11 clichés die je als...

11 dingen waar single moms intens gelukkig van worden

Een paar jaar geleden kon ik nog intens genieten van de zon zien ondergaan in Turkije, van een goede beat en lasershow op een festival. Op dat zelfde festival zijn met mijn liefste vriendjes en vriendinnetjes. Genieten van lekker stappen en uit eten gaan. Telkens...