5 jaar single mom lustrum
05 juni 2015 
5 min. leestijd

5 jaar single mom lustrum

Op het moment dat ik deze blog schrijf vier ik mijn 5 jaar single mom lustrum.  Ja‚ tjee… ik ben alweer vijf jaar Single. En wat kan je toch een hoop in 5 jaar! Na een flinke‚ heftige break up heeft het mij heel veel moeite gekost om op te krabbelen. Maar in vijf jaar tijd heb ik wel meer dan genoeg lessen voor de aanstaande 10 jaar geleerd.5 jaar lustrum

Ik kwam er alleen voor te staan toen mijn dochtertje 1‚5 jaar oud was

Doordat mijn toenmalige partner heel veel weg was voor zijn werk bij Defensie‚ hoefde ik niet opnieuw het wiel van de drie R’en (Rust‚ Regelmaat en Reinheid) uit te vinden. Ik was gewend om het alleen te doen. Ik was kapot van onze break up en het zorgen voor mijn dochtertje heeft mij gered. Zij zorgde ervoor dat ik overeind bleef. Voor haar moest ik door. Ik leerde hoe sterk ik was en hoe onafhankelijk. Ik kon prima ons meidenhuishoudentje bestieren.

De vader van mijn dochter heeft inmiddels een nieuw leven opgebouwd incl. tweeling. Hij was altijd degene die geen kinderen wilde. Het was‚ vanwege zijn werk‚ nooit het juiste moment voor hem. Toen ik toch zwanger bleek van onze dochter‚ was ze meer dan welkom. Maar hier moest het wel bij blijven van hem. Eén kind was genoeg. Dat vond ik moeilijk‚ want ik wilde graag een groter gezin.

Nu ben ik 38‚ ik heb geen partner‚ en bestaat mijn trotse gezin uit 1 gezond en gelukkig kind. Maar in mijn hart zit nog wel liefde voor een ander kindje

Hij heeft dus inmiddels het grote gezin dat ik zó graag wilde. Het traject om BAM moeder te worden ken ik inmiddels heel erg goed. Maar sinds afgelopen zomer sta ik er anders in en geniet ik van wat ik heb en probeer ik te accepteren dat ik hoogstwaarschijnlijk niet nog een kindje zal gaan krijgen en dat voelt als een enorm gemis. De eerste twee jaar moest ik niet denken aan een relatie. Mijn hoofd had er gewoon geen plek voor.

Maar ja… de afgelopen drie jaar zou je toch denken dat er naast mij een één of andere‚ ik noem maar wat‚ Michiel Huisman best leuk zou staan. En toch is hij er niet. Ik schijn in de categorie ‘mooie dame’ te vallen. Aan aandacht ook geen gebrek‚ maar hoe ouder ik word hoe fouter de mannen zijn die ik tref.  En als ik dan een leuk exemplaar in het wild tref‚ dan is er altijd ergens een rugtas verstopt‚ waar hij als een soort Mac Gyver het éne probleem ná het andere probleem uittrekt.

Na vijf jaar is het nog altijd ik‚ mijn Kleine Dame en onze stoere ervaringen. Samen vliegen we heel wat af. Zo zijn we samen al onder andere naar Hong Kong‚ Indonesië‚ Jordanië en Marokko geweest en elke zomer pakken we ons tentje en gaan we naar een camping in Zuid Frankrijk. Reizen met een ukkepuk is het meest fantastische wat ik de afgelopen vijf jaar heb meegemaakt. Ik was nooit alleen met haar gaan reizen als ik nog in een relatie had gezeten.

Maar alleen reizen met mijn dochter zal nooit iemand meer van mij afpakken. Dit is quality time pur sang!

Door mijn vriendenkring is ook een flinke bezem gehaald. En niet alleen door mij. Op pijnlijke wijze heb ik geleerd dat de ‘beste vrienden’ dat toch niet meer zijn op het moment dat je ze het hardst nodig hebt. Ineens waren ze verdwenen. Maar wat ben ik blij dat zij het nodig hebben gevonden om die keuze toen te maken. Ik was er liever toen achter gekomen dan mij nog 5 jaar laten bedonderen door schijn vriendschap. Maar in mijn huidige vriendenkring zitten echte pareltjes. Wat een enorm geluk zijn die lieve schatten om ons heen.

Afgelopen zomer is één van die pareltjes onverwachts komen te overlijden. Mijn beste vriendinnetje Tamara ging naar Bali‚ de plek waar ik mijzelf hervond na de break up.

Haar vliegtuig had nummer MH17

Tamara en ik waren‚ wat je noemt ‘dikke mik’. Samen zo single als het maar zijn kon. En wat krijg je dan? Een hele hechte vriendschap waarin je alles‚ werkelijk alles‚ met elkaar deelt over o.a. het Single bestaan. Niemand begreep mij zoals zij. Zij begreep mijn verbazing en problemen van het Single zijn als geen ander. Het doet pijn dat ik mijn ervaringen over mijn Single leventje niet meer kan delen met iemand die aan één woord genoeg heeft. De vader van Tamara gaf mij ná het overlijden één tip: ik moest gaan internet daten. Ik heb er om gelachen en vind het heerlijk dat ik juist die tip van de vader van mijn liefste vriendinnetje kreeg.

En nu‚ na vijf jaar‚ denk ik serieuzer dan ooit na over mijn toekomst met of zonder man. Een man is altijd welkom‚ een gezellige aanvulling op mijn‚ nu al‚ fijne leventje. Maar als hij toch niet voorbij galoppeert op dat witte paard‚ dan denk ik te kunnen zeggen dat dat ook goed is. Maar laat ik niet op de zaken vooruit lopen.

De afgelopen vijf jaar waren goed om door te maken maar ik ga er alles aan doen om alles uit de volgende vijf jaar te halen!!!

Over de blogster: Mijn naam is Sigrid‚ 38 jaar en ik ben de trotste moeder van Pascalle (8 jaar). Wij wonen inmiddels 6‚5 jaar samen in een echt meidenhuis. Ik werk part-time binnen het Voortgezet Onderwijs en op mijn vrije dagen trek ik graag mijn roze hardloopschoenen aan om wat kilometers te maken. Eén keer per 2 weken gaat mijn dochtertje naar haar vader. De relatie tussen hem en mij is zéér moeizaam. Maar voor mijn super dochter probeer ik echt er het beste van te maken!

 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 05 Jun 2015

Wat een geweldig positief verhaal!Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen in verre reizen met een klein meisje... Heb je tips?

Anonymous
Door

Anonymous

op 05 Jun 2015

Top Sigrid! Altijd positief blijven en in jezelf geloven. En dat reizen, dat gaan jullie vast en zeker vaker doen. Mag je er meteen over schrijven!! Zet 'm op.

Anonymous
Door

Anonymous

op 05 Jun 2015

Een mooie, eerlijke terugblik op een roerige periode in je leven. Je liefde voor je dochter in die jaren zal ze altijd met zich meedragen. Hulde voor je doorzettingsvermogen, je positiviteit en je oprechtheid! Misschien zou jouw eigen tamara datzelfde zeggen.

Anonymous
Door

Anonymous

op 05 Jun 2015

Wat een mooi beschreven verhaal Sigrid. Stoer en lief wijf ben je x

Anonymous
Door

Anonymous

op 05 Jun 2015

Wat ben je toch een kanjer. En wat schrijf je mooi, positief. Ik wens je succes met alles samen met je prachtige dochter.

Anonymous
Door

Anonymous

op 05 Jun 2015

Zo herkenbaar al ben ik pas een jaar.onderweg.

Anonymous
Door

Anonymous

op 05 Jun 2015

Wauw wat een positief inspirerend verhaal. Ik vind t nog eng om met mijn uk te gaan reizen maar nu ik jou zo lees moet ik het misschien toch eens proberen.

Anonymous
Door

Anonymous

op 05 Jun 2015

Wat een herkenbaar verhaal! Maar je doet het super goed en wat mag je trots zijn op jezelf en je super kanjer. Ben wel benieuwd naar je verhalen over het alleen reizen met je meisje. Veel geluk samen xx

Anonymous
Door

Anonymous

op 05 Jun 2015

Hey Sigrid, goed van je! Mooi beschreven wat je meemaakt. Succes met je (levens)blog!

Anonymous
Door

Anonymous

op 06 Jun 2015

Lieve Sieg, wat schrijf je dit weer mooi. Je doet het geweldig als moeder, als dochter en als vriendin. Wij zijn er trots deel uit te mogen maken van jullie leven. Dikke knuffel. Xx

Anonymous
Door

Anonymous

op 06 Jun 2015

Dat je goed kon schrijven wist ik al uit eerdere blogs. Dit wordt vast ook weer zo'n juweeltje! Je beng een kanjer!

Anonymous
Door

Anonymous

op 06 Jun 2015

Lieve Sigrid, wat mooi en oprecht geschreven! Je doet het fantastisch en bent een voorbeeld voor velen! Een vrouw met ballen, maar wel tip top vrouw! Top mama en de prins komt altijd als je hem niet verwacht. Knuf

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 Jun 2015

Goed gedaan Sigrid ik ben nu al benieuwd naar je volgende verhaal xxx

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 Jun 2015

Ik zou haast Cruijff willen citeren: "Ieder nadeel heb zijn voordeel", want uit alle nadelen die uit je scheiding zijn voort gekomen lees ik ook heel veel voordelen, en naast de verdrietige momenten ook veel mooie. Je bent een vrouw die positief blijft en het leven telkens opnieuw uitvindt. Een hoopvolle nieuwe blog! <3

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 Jun 2015

Ik zou bijna Cruijff willen citeren: "Ieder nadeel heb zijn voordeel", want naast alle nadelen die er uit je scheiding zijn voort gekomen, zijn er ook heel veel voordelen. En naast de verdrietige momenten ook veel mooie. Je bent een vrouw die positief blijft, en haar leven telkens opnieuw uitvindt. Een hoopvolle eerste blog! <3

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 Jun 2015

Ha Sigrid, Wat goed dat je toch bent gaan bloggen! Leuk geschreven en met die inspiratie komt het wel goed, die wordt je meteen al aangedragen. Ben benieuwd naar meer!

Reactie plaatsen