Single mom of the week
02 januari 2016 
7 min. leestijd

Single mom of the week

Single Mom of the week

Wat leuk dat jij jezelf of een andere geweldige Single Mom hebt opgegeven voor ‘Single Mom of the week’. Wij zullen iedere week een single mom zo in het zonnetje zetten op onze website en Facebook pagina. Deze week staat Sabine in de schijnwerper. Take it away Sabine:

1. Kun je wat over jezelf (of over de single mom die je hebt opgegeven) vertellen? 

 Ik ben Sabine, mama van Hidde. Ik had net voordat ik ontdekte zwanger te zijn geaccepteerd dat ik nooit meer moeder zou worden gezien mijn leeftijd (38 in september, mijn ME/CVS en geen inkomsten en geen werk) en nu ben ik moeder van een geweldig kereltje!  

Twee maanden voor ik zwanger was, was ik bezig om mijn bedrijfje Paleo2Go op te starten. Eenmaal zwanger stond ik voor de keuze om hier wel of niet mee door te gaan. Er niet mee doorgaan was voor mij geen optie simpelweg omdat ik enorm in Paleo2Go geloof, maar ook omdat dit mijn enige hoop was om een eigen inkomsten te kunnen genereren. Ik ben chronisch ziek, ME/CVS en hierdoor zijn een boel dingen die voor een ander vanzelfsprekend zijn dit voor mij totaal niet. Dus ik werd zwanger en heb doorgezet met mijn bedrijfje. De afgelopen jaren waren zwaar en onwijs stressvol wat mijn gezondheid niet ten goede kwam, maar nu Hidde groter is, het met mijn bedrijfje goed gaat, gaat het met mij ook eindelijk stukken beter! Ik krijg eindelijk minder chronische stress, mijn passie is mijn werk, mijn werktijden pas ik aan Hidde aan, ik eet en leef volgens het Paleo Principe en zo voed ik Hidde ook op. Hij krijgt borstvoeding, slapen samen en draag hem wanneer hij dat wil en ik het fysiek kan.  

 Het was geen bewuste keuze van mij om Hidde zonder vader op te laten groeien maar ik zou voor mezelf nu niet anders meer willen. Het heeft toch ook zo zijn voordelen 😉 

2. Jij (/diegene die je hebt opgegeven) bent (/is) Single Mom van de week omdat…… 

Het pittig is om alles in je eentje in balans te houden en ik tijdens de zwangerschap en in de begin periode van Hidde nooit had gedacht dat het mij zou lukken gezien de situatie, erg ziek, geen inkomsten, zieke baby, geen groot netwerk. Maar dat ik nu sinds een paar weken eindelijk durf te zeggen: het komt goed op alle fronten. Het was het waard. 

3. Wat is jouw (/haar) ‘formule’ om een Happy Single Mom te zijn?  single mom of the week

Ik kijk niet verder dan de dag zelf, probeer zoveel mogelijk in het nu te leven en te genieten van alle kleine dingetjes. En mijn mantra: het is een fase, het is een fase helpt mij ook enorm. 

4. Heb jij een “Mommy Confession” voor ons?

Hidde wilt nooit sokken aan, schoenen liever ook niet. Ik laat hem gerust op blote voeten naar buiten gaan en lekker zo rond lopen. Lekker barefoot lopen. Ook kleed ik hem niet warm aan als we naar buiten gaan..dat doe ik voor mezelf ook niet. Je lichaam is er voor gemaakt om zichzelf aan de temperaturen aan te passen en kinderen zijn nog zo puur dat ze dit “nog niet verleerd” zijn.  Ook voed ik hem heel anders op dan sociaal en maatschappelijk wenselijk is. Qua voeding eten wij paleo , qua leefstijl ook zoveel mogelijk; bijv wij verzorgen ons met de producten van Primal Life Organics dit zijn producten die geheel troep vrij zijn. hij krijgt (helaas) voor Europese normen “nog steeds” borstvoeding. Qua op opvoeding is mijn uitgangspunt het onvoorwaardelijk ouderschap; ik zal mijn zoontje dus geen time out geven of voor straf op de gang zetten.Om maar even een heet hangijzer te noemen.

Voor mij zijn deze dingen de normaalste zaak van de wereld en ik zou juist willen dat meer mensen zich bewust zouden worden wat je leefstijl voor je doet of juist niet doet. Maar ik weet dat dit niet de norm is en het  dus vaak als raar gezien wordt.
5. Wat is de meest grappige, wijze uitspraak van je kind(eren) ever?
Mijn zoontje praat nog niet veel dus die zijn er nog niet. Hij zegt wel bijna overal “o no” tegen dat vind ik wel grappig.


6. Hoe sta je tegenover de liefde?
Nu alles eindelijk in rustiger vaarwater komt   Merk ik dat ik het wel fijn zou vinden om een Partner te hebben. Dus ik begin langzaam aan om me heen te kijken en zou het leuk vinden als er in 2016 een mooi nieuw hoofdstuk aan breekt. En besef me ook direct dat het wel veel planning zal vergen ik kan alleen “op date” als ik een oppas geregeld heb. Het is echt een package deal hidde en ik zijn zo goed als altijd samen dus als je met mij wilt zijn dan komt Hidde en ons hondje storm er bij. En gezien mijn manier Van leven en Hidde opvoeden is t wel belangrijk dat een partner hier open voor staat anders gaat het niet werken. En logischerwijs komt Hidde altijd op 1. 
 

 7. Is er nog iets anders wat je kwijt wilt?  

Je bent sterker dan dat je denkt, je kunt het! Blijf trouw aan jezelf, zorg goed voor jezelf, wees lief voor jezelf en verlies jezelf niet.

Dank je wel Sabine, voor dit interview. We hopen dat je je even in het zonnetje gezet voelde. Je doet het goed, ga zo door sterke vrouw! Weet jij ook iemand die het verdient Single Mom of the Week te zijn? Of ben jij dat zelf? Geef je dan op via: info@happysinglemoms.nl

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 02 Jan 2016

Chapeau Sabine! Het is de eerste keer dat ik hier (durf) reageren ... maar ik herken een groot deel in Sabine's verhaal. Ik voed mijn dochter nu bijna 10 j alleen op, ze heeft haar papa nooit gekend. Hij ging weg met een jong bloempje als zij 20 maanden was, hoefde haar niet meer te zien. Het was een hele moeilijke periode, maar zij liet mij lachen, door mijn tranen heen. Zelf heb ik ook een chronische ziekte, waar ik nu meer en meer kwalen van krijg ... waardoor ik me dikwijls "schuldig" voel, net alsof ik geen goede mama ben, omdat ik ook veel moe ben, veel hospitaalbezoekjes enz ... Toch hebben wij een hele hechte band, ze is nu 11,5j. Zoals je ook zegt, het heeft ook zo z'n voordelen. Natuurlijk, als je eens wil weggaan, altijd oppas regelen, meestal heb ik daar gelukkig mijn fantastische ouders voor. In die 10j heb ik wel eens een relatie gehad ... maar makkelijk is het niet. Voor mij komt mijn dochter ook op de eerste plaats uiteraard. Soms voel ik me ook wel eens eenzaam, vraag me dan ook af waarom? Maar heb sinds kort opluchting gevonden in yoga/meditatie. Het leven is niet gemakkelijk ... we hebben er ook niet om gevraagd. En je bent inderdaad soms sterker dan je zelf denkt, dat ervaar ik nog steeds. En ooit ... als het toeval het laat gebeuren, wie weet ... kruist er iemand ons pad :-) Lieve groetjes Leentje

Reactie plaatsen