Single Mom of the Week 6
30 januari 2016 
6 min. leestijd

Single Mom of the Week 6

Single Mom of the week

Wat leuk dat jij jezelf hebt opgegeven voor ‘Single Mom of the Week’. Wij zullen iedere week een single mom zo in het zonnetje zetten op onze website en Facebook pagina. Deze week is Wendy Middeljans aan de beurt met haar zoontje. Take it away Wendy:

1. Kun je wat over jezelf (of over de single mom die je hebt opgegeven) vertellen?

Wat over mijzelf vertellen kan ik meestal redelijk goed. Maar om je nou in het kort te vertellen wie Wendy Middeljans is, is best wel een opgave. Ik ga het proberen.

Ik ben sinds eind april 2013 bij mijn man weg, na een relatie van 10 jaar, waarvan 2 jaar getrouwd. Onze zoon is geboren in maart 2011. Ik had gelukkig snel een ander huis, daar ben ik super blij mij. Mijn ex had heel snel weer een nieuwe relatie, na 3 weken om eerlijk te zijn. Dit heeft mij toen best wel heel erg pijn gedaan. Ik wist niet dat dat iemand zo veel pijn kon voelen en ik dacht dat ik veel had meegemaakt, maar dat was ongelofelijk. Je bent teruggesteld, je vertrouwen is weg, je voelt je bedrogen en je voelt je moeder. Wat een achtbaan was die periode.

Nadat ik dat, in hoe ver dat kon, had afgesloten, ging ik toch maar stoppen met werken. Dit gelukkig met goedkeuring van de gemeente, want financieël werd het alleen maar slechter waardoor ik meer in de schulden kwam. Gelukkig kwam het nieuwe jaar snel, 2014. Wat had ik daar zin in. Alle ellende achter mij laten en weer lekker opnieuw beginnen, een frisse start. Ik krijg gelukkig via de gemeente een baan van een half jaar, met behoud van uitkering aangeboden. Ik zou na dat half jaar een baan krijgen, waardoor ik weer uit de bijstand kon.

Maar wat er toen gebeurde had niemand verwacht. Ik raakte in april 2014 betrokken bij een zwaar auto-ongeluk. Ik ben door een andere bestuurder in de flanken aangereden, met andere woorden de andere auto is bij mijn kant helemaal naar binnen gereden met hoge snelheid. Hierdoor waren mijn bekken op meerdere plekken gebroken, mijn fysio noemde het een legpuzzel.

Ik heb 2 weken in het ziekenhuis gelegen en 7 weken in een verzorgingshuis. Maar om net daar niet al te lang over te hebben: ik ben daardoor toentertijd wel mijn baan kwijt geraakt. Ik had veel gezeur met mijn ex, want die kreeg samen met zijn vriendin in 1x de volledig zorg van onze zoon. Ik heb nou nog steeds vaak last, voornamelijk van slijmbeursontsteking. Ik mocht daarna van de gemeente bijna wel een jaar rustig aan doen, dat was wel even fijn. Geen druk, maar wat wou ik graag weer werken.

Maar dit jaar 2016 is super begonnen. Ik ben namelijk aangenomen door iemand anders, die ook in het pand werkt als waar ik toentertijd werkte tijdens het ongeluk. Dus ik ben weer een beetje ‘thuis’, want zij kennen mijn situatie. Dus dat is heel fijn. We beginnen gewoon langzaam de uren op te bouwen. Dus dat is Wendy als single mom. Maar ook natuurlijk aandacht voor mijn zoontje, want wat heeft hij al veel mee moeten maken. Wat heeft hij het goed gedaan. De topper!

2. Jij bent Single Mom van de week omdat……

Ik toch wel vind dat ik vanaf het moment dat ik single mom ben al heel wat heb mee moeten maken. Dan moet je, meestal voor jezelf, ook nog bewijzen dat je een goede single mom bent. Ik hoop dat mijn zoontje later trots op mij zal zijn.

3. Wat is jouw (/haar) ‘formule’ om een Happy Single Mom te zijn?  

Iets wat ik heel erg graag doe om een Happy single mom te zijn en te blijven, is dat zodra de kleine man bij zijn papa is. Dan is het ‘Wendy-tijd’. Zoals ik het echt zeg: doordeweeks ben ik mama en in het weekend (als de kleine er niet is) ben ik Wendy. Dan ga ik meestal stappen met vrienden. Lekker gek doen, met mate. Gewoon nergens aan hoeven denken.

4. Heb jij een “Mommy Confession” voor ons?Single Mom of the Week 6

O, deze is moeilijk. Maar ik weet wel iets wat ik zelf erg grappig vond om te horen.

Ik ging mijn zoontje bij mijn ex ophalen. Mijn zoontje vroeg, mama waar ben je bang voor? Waarop ik natuurlijk antwoordde: “Niks.” (Moet ik wel eerlijk zeggen dat ik niet snel ergens bang voor ben, zelfs niet voor spinnen.)Waarop mijn ex antwoord: “Nou papa is wel ergens bang voor.” Mijn zoontje vroeg natuurlijk waarvoor dan. mijn ex zei tegen hem: “Voor jou mama!” Haha. Ik dacht toen, dat je dat maar weet 😉

5. Wat is de meest grappige, wijze uitspraak van je kind(eren) ever?

Wij hebben katten in huis, super leuk. Mijn zoontje is 1 van de katten aan het aaien, waarop de kat gaat ‘spinnen’. Mijn zoontje vraagt: “Wat doet Phoenix?” Waarop ik antwoord: “Phoenix is aan het spinnen.” Mijn zoontje reageert heel verbaasd en zegt: “Waarom heeft Phoenix spinnen in zijn buik?”

6. Hoe sta je tegenover de liefde?

Ik vind dit zo moeilijk. Ja en Nee. Ik vind het wel even goed zo. Maar natuurlijk mis ik aandacht. Maar of ik er echt open voor sta? Geen idee. Ik ga mij eerst bezighouden met mijn werk. Dat vind ik nu veel belangrijker.

7. Is er nog iets anders wat je kwijt wilt? 

Wat ik heel belangrijk vind, is dat je als single mom ook probeert tijd voor jezelf te vinden. Iets ontspannen, even weer opladen, want jij en je kind hebben er niks aan als jij als mama prikkelbaar ben.

Bedankt Wendy dat jij ons een kijkje in je leven hebt gegeven in Single Mom of the Week 6! We wensen je al het goeds toe met alles. Weet jij een single mama die het ook verdient in het zonnetje gezet te worden of ben jij dat zelf? Geef je op!

Over de schrijver
Reactie plaatsen