Single Mom op valentijnsdag
14 februari 2017 
2 min. leestijd

Single Mom op valentijnsdag

Vandaag is het weer die ene dag van het jaar. Voor sommigen super romantisch, voor andere super commercieel. Voor ons single moms, hoe is zo’n dag dan? Natuurlijk kan je stilstaan bij dat wat je niet hebt. Je kunt het ook anders bekijken. Er zijn altijd dingen véél erger dan alleen zijn op de ‘meest-romantische-dag-van-het-jaar’.

Realiseer je jezelf dat je het op deze dag meer romantisch kan hebben of maken dan wanneer je al tig jaar getrouwd bent? Of wanneer je gewoon niet happy zou zijn in je huwelijk/relatie.

De meeste single moms hier hebben geen relatie, wat dus automatisch betekent dat je in ieder geval geen slechte relatie hebt.

Het is maar net hoe je het ‘probleem’ bekijkt. Mijns inziens kan je dan toch beter als single mom in je eentje naar een romantische film kijken, tranen met tuiten laten (zonder dat je commentaar krijgt) en die hele chocoladereep opeten. Who cares?

valentines-day-married-couple-single-person-love-funny-ecard-0yz

Er bestaan sowieso veel misverstanden over valentijnsdag. Zo las ik dat Duitsers deze dag in angst leven. Een beetje zoals vrijdag de 13e zeg maar. In Afrika daarentegen wordt het gezien als de ‘dag van de onveilige seks’ vanwege de groeiende aidsproblematiek… Euhhh… Ook niet super romantisch dus.

In Japan tellen blijkbaar alleen de mannen: vrouwen hoeven niks terug te verwachten, maar het is wel de bedoeling dat ze hun man overladen met chocola. Omgekeerde wereld? Wij vrouwen houden van chocola toch? 😉

Je bent sterk en onafhankelijk. Je hebt vrijheid. Dát is pas iets om te vieren. Mocht je ooit nog een man willen, en hem ook nog tegenkomen, dan kan je iedere dag jullie liefde vieren.

Daarnaast ben je weliswaar een alleenstaande moeder. Dit betekent niet dat je alleen bent. Kijk naar je prachtige kinderen en geniet van echte onvoorwaardelijke liefde. Of bel je single vriendinnen op en geniet met elkaar . Dat is toch veel meer waard dan het besef dat je op valentijnsdag geen partner hebt.

Single mom op valentijnsdagWaar het uiteindelijk om draait en wat ook echt het allerbelangrijkste van de hele wereld is: je kind houdt van jou zoals geen man ter wereld dat ooit zou kunnen. Voor je kind ben jij de enige echte ware super held. Dat is pas bijzonder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen