Single mom, why me?
10 september 2019 
5 min. leestijd

Single mom, why me?

Single mom, why me? Vandaag heb ik de kans gekregen om mijn verhaal met jullie te delen. Terwijl ik dit schrijf zit ik te bedenken waar ik moet beginnen. Want alle verhalen komen weer naar boven, maar laat ik bij het begin beginnen…

Mijn naam is Shanna, ik ben 25 jaar en mama van een zoontje die in september 2 jaar oud wordt. Zo vorm ik met mijn zoontje en hond Bentley een klein gezinnetje van drie, en dat heeft zijn voordeel maar ook zeker zijn nadelen. Toen ik erachter kwam dat ik een alleenstaande moeder werd, spookten er allerlei vragen door mijn hoofd waaronder :

  • Single mom, why me?
  • Moet ik dit nu alleen doen?
  • Hoe ga ik dit doen?
  • En kan ik dit wel alleen?
Single mom, why me

Single mom, why me

Het duurde een tijdje voordat ik antwoord kreeg op die vragen. Met ongeloof trok ik bij mijn ouders in, met de hoop dat alles wel weer op zijn pootjes terecht zou komen. Het tegenovergestelde was waar. De eerste dagen gingen voorbij waarbij ik pakken met tissues heb verslonden en uren heb gepraat met mijn moeder over hoe oneerlijk ik het vond. Nu zullen jullie wel denken, oneerlijk?

Waarom trok ik bij mijn ouders in?

Dat zal ik vertellen, onze relatie ging al niet over rozengeur en maneschijn en ik besloot een tijdje bij mijn ouders te blijven om ons beide wat adem ruimte te geven. Niet veel later kreeg ik bevestiging op wat ik altijd al dacht en waarbij iedereen zei dat ik ze zag vliegen. Hij had de liefde bij een ander gevonden en had besloten daarmee verder te gaan. Het tijdelijke verblijf werd op dat moment een permanent verblijf, en ik heb grotendeels van mijn zwangerschap bij mijn ouders doorgebracht.

Single mom, why me

Single mom, why me

De zwangerschap was voor mij iets om naar uit te kijken, kleertjes kopen, schattige sokjes en je baby kamer keer op keer opnieuw inrichten. Wie stelt het zich nou niet zo voor?

Voor mij was dat helaas anders; ik hield mij bezig met een advocaat, ik kreeg meerdere malen scheldberichten en ik moest zorgen dat ik een huis kreeg waarin ik kon verblijven met mijn zoontje in plaats van het zolder kamertje in mijn ouders hun huis.

Ik heb mij bezig moeten houden met praktische zaken, want ik was en ben tenslotte verantwoordelijk voor mijn zoontje. Dit was voor mij een rollercoaster. Ik kijk er nu met victorie op terug maar het is moeilijk om op dat moment, in de hitte van de strijd, in te zien dat het beter voor je is, maar met de tijd kom je achter de waarheid.

Ik ben nu bijna 3 jaar verder en ik ben blij dat het gebeurd is, ik was niet gelukkig geworden als wij met elkaar door waren gegaan, en ook mijn zoon was niet het vrolijke lieve sociale mannetje dat hij nu is. Ik heb rust in mijn leven terug gevonden, en wat nog belangrijker is, ik heb mijzelf terug gevonden. Ik ben trots op wie ik nu ben en hoe ik hier ben gekomen.

Dat onbezonnen meisje, dat huilend op haar knieën zat van verdriet en voor wie het voelde alsof de wereld onder haar voeten weg zakte, is nu een sterke alleenstaande moeder met een goede baan, een eigen auto en eigen plekje.

Het is heel belangrijk om hierover te praten, en naar jezelf te kijken. Denk bijvoorbeeld eens ‘’SIngle mom, why me?’’ en probeer het positief in te zien, welke les kun jij hier uit halen? Het was voor mij een opluchting om te realiseren dat ik een ander niet kan veranderen, en dat ik alleen naar mijzelf kan kijken, want in elke gebeurtenis zit een les die jou nog sterker maakt dan dat jij nu al bent.

‘’What i thought was going to be the death of me, was my saving grace’’

De quote hierboven, is de quote waarmee ik deze situatie keer op keer beschrijf tegen over kennissen en of vrienden en familie. Optimisme is de sleutel naar mijn geluk, en ik hoop dat ik dit met jullie kan delen, want ik wil dat iedere alleenstaande moeder ziet hoe prachtig en sterk zij is! Wij hebben de eer gekregen om onze kinderen groot te brengen, hen te begeleiden in hun leven, onze normen en waarden mee te geven. Wij houden onvoorwaardelijk van onze kinderen, en willen ze geborgenheid bieden en ze beschermen.

Single mom, power vrouw

Single mom, why me

En dat maakt jou, mij en iedere andere moeder een super mom! Ik wil hiermee jullie een hart onder de riem steken. Als alleenstaande moeder zijn wij een vader en moeder in 1, en dat is zwaar en vermoeiend. Wij zijn een zuster, juf, moeder, taxi chauffeur en zo kan ik nog wel even doorgaan. Laat mij jou vertellen, jij doet het goed, je bent goed zoals je bent en ja je doet genoeg! Mijn truc? Elke avond voordat ik ga slapen, zit ik in bed sluit mijn ogen en haal diep adem, en ik vertel mij zelf 5 dingen die ik goed vind van mijzelf! En met die positieve energie ga ik slapen, zodat ik de ochtend ook positief wakker word.

Probeer het eens uit! Hopelijk werkt het ook voor jullie.

Meer tips? Het nieuwe ebook van Happy Single Moms komt deze maand uit. Schrijf je hier vast in om het ebook te ontvangen. 

Over de schrijver
Rasieda Sahebali
Door

Rasieda Sahebali

op 12 Sep 2019

❤️ je doet het goed. Jouw verhaal lijkt veel op die van mij. En bij het lezen van jouw verhaal besef ik dat ik het ook goed gedaan heb en doe. Blijf trots op jezelf en je mooie zoontje❤️

Shanna
Door

Shanna

op 28 Sep 2019

Bedankt voor jouw lieve woorden! Jij bent een topper, je doet het zeker weten goed! Wees trots op wat voor power vrouw jij bent.Liefs Shanna

Reactie plaatsen